keşke kortizol o kadar masum olsaydı; "iki ucu keskin neşter" diye boşuna demiyorlar.ben üniversite yıllarımda kullanmaya başladım kortizolu iki sene devam ettim.evet benim de kortizolüm normal düzeyde.ancak 2 yıl süresinde hafif düzey osteoporoz gelişince kestiler ilacı,hidrokortizon getirmelisin yurt dışından denildi.bir kutu getirttim baktım,prospektüsüne kabus gibiydi.tedaviyi orda sonlandırdım.yaklaşık 12-13 senedir ilaçsız yaşıyorum.ben de senin gibi şuan çocuk istediğim için jinekologa gittim.doktor 17 alfa yı 46 dan büyük (ng/ML) görünce gözleri yuvasından fırlayacaktı.bir endokrine görün kortizol başlanmalı hemen dedi.ben 5 yıl önce üniv.hastanesinin endokrinine gittiğimde doktor (o zaman 17 alfa 20 idi) çocuk yapmak istediğinde hamile kaldığında gel o zaman kortizol başlarız denilmişti.şimdilerde tekrar üniv.hast.de endokrinden randevu almaya çalışıyorum 17 eylül de başlanacakmış randevu vermeye.nedir bu sağlık sisteminin hali ya!sebic senin kortizol başlanmadan önceki 17 alfa değerin kaçtı canım.