Merhaba kızlar,
Korunmadan geçen ilk 5-6 ayı sistit olduğum, doktor doktor gezdiğim evlilik hayatımın 10 ayının sonunda Hsg çekilmeye karar verdim. Kendi doktoruma danıştım. Onun Hsg için verdiği ücret fazla gelince araştırmaya başladım. Sonomed’i buldum. Aradığım günün bir gün sonrasına randevumu aldım. Cevap beyi bulmuştum ama erkek olduğu için çekincelerim vardı. O yüzden merkezi arayıp kadın doktor sordum. İclal Işıklar’ ı önerdiler. Araştırdım Prof olduğunu gördüm.
Aşırı korkuyordum. Telefonda bile rahatlattılar. Merkeze girince sizi kabinlere alıyorlar. Ameliyata girer gibi soyunup sadece önlük giyiyorsunuz gayet steril bir şekilde yatağa yatıyorsunz. Çatal korkusu olanlara söylüyorum. Çatal yok yatak gibi dümdüz yatıp bacakları açıyorsunuz. Doktor kesinlikle harika tatlı dilli ve müdahaleleri hiç acıtmadı. Sıvıyı verince aşırı hafif bir adet sancısı oluyor. Ben bu ağrıların babalarıMı çektim. O yüzden hiç gözüme görünmedi. Muayene gibi gerçekten. Korkmayın kesinlikle olun. Aklınızda kalmasın tüpüm mü tıkanık rahim şeklim mi uygun değil diye kendinizi yemeyin. Ben yaptım siz yapmayın diye paylaşıyorum. Uygulama boyunca dizlerim titredi kalbim pırpır acıyacak diye. Gece zor uyudum. Hiç değmezmiş bunlara.
filmde hiç bir sorun çıkmadı çok şükür.
Allah hepimizin yardımcısı olsun. Evlatlarımızı bize nasip etsin.