Kondomsuz ilişkiden sonra, vajina yıkanması şart mı?

Ya tam hatırlamıyorum da bir makalede denk gelmişti sanırım. Sprem kalıntılarının sıkıntı çıkarabildiğine dair. En azından 4 - 5 cm lik kısmı parmağı da ıslatıp temizlenmeli diye. Aklıma takıldı sorayım dedim. Zaten mendil ile ilişki sonrası siliyorum ama tek seferde bitmiyor akan spermler..
Kukunuzu ıslak mendille temizlemeniz başlıbaşına enfeksiyon sebebi zaten.

Sağlik açısından ilişki sonrasi ufak tuvaletini yapmak, iyi diye ya okudum ya da duydum emin de değilim aslinda.
Dediğiniz şekil yikanilmasi sağlıklı değil .

Yıkanmaması durumunda herhangi bir problem olur mu sağlık açısından???
vajinanızı otoyıkamacıya çevirmeyin saçma sapan, mantar başlıca envai çeşit enfeksiyon kapacaksınız. Çocuk istemiyorsanız hap+prezervatif korunacaksınız. Spermin boşalmadan sonra ulaştığı o noktaya anca oto tıkama pompası tazyiği ulaşır.

Dış yüzey temizliği içinse bir avuç suyla yıkatın dıştan elinizle duş alamayacasanız ya da ne biliyim bebek ıslak mendiliyle silin abartmadan.Ama ben ıslak mendille rahat edemiyorum suyla yıkarım.

Islak mendil mi :KK57:
Ya yakar o mendildeki mentol yada neyse içeriği
Allahım ya rahat bırakın kulunuzu önleminizi alın yıkamak yerine

vajinanızı otoyıkamacıya çevirmeyin saçma sapan, mantar başlıca envai çeşit enfeksiyon kapacaksınız. Çocuk istemiyorsanız hap+prezervatif korunacaksınız. Spermin boşalmadan sonra ulaştığı o noktaya anca oto tıkama pompası tazyiği ulaşır.

Dış yüzey temizliği içinse bir avuç suyla yıkatın dıştan elinizle duş alamayacasanız ya da ne biliyim bebek ıslak mendiliyle silin abartmadan.Ama ben ıslak mendille rahat edemiyorum suyla yıkarım.
korunma için sormadım :) Teşekkürler.

Komik olmayan gayet normal bir soru olmasına rağmen tipik türk ev kadını anlayışıyla cevap veren arkadaşlar olmuş.
Soru gayet açık vajina içine boşalma sonrası temizlik nasıl olur ?
Direk duş alabilirsin.
Duş başlığı ile dıştan elinle yıkıyabilirsin.
Taharet musluğu ile hafifçe elinle dıştan yıkıyabilirsin.
Islak mendil kullanma tahriş eder temizleme olmaz enfeksiyon kapabilirsin.

Arkadaşlar mizahşörler dolmuş yine. Vajina derken çok detaya girmedim, rahime kadar yıkanacak hali yok tabi :) Özellikle sperm kalan yerlerden bahsediyorum. Teşekkürler yorumlar için...
Hamile kalmamak içinse boşuna ugrasmayin Ol derse olur bunu ne içini dışını suyla yıkamanız onleye bilir ne de başka birşey

Konumda öyle bir şey sormadım. Hamile kalır mıyım gibi bir ibare yok, yanlış anladınız. Enfeksiyon, iltihabi durumlar vb. gibi nedenlerden dolayı sordum.
O zaman ben size doktor umun bana söylediğini söyleyeyim uygulayın ilişkiden sonra ıslak pecetyle silin ve mutlaka ilişkiden sonra mesanenizi boşaltın yani tişinizi yapın bu enfeksiyon u önlüyor.

Hamile kalmamak içinse boşuna ugrasmayin Ol derse olur bunu ne içini dışını suyla yıkamanız onleye bilir ne de başka birşey
hamile kalmamak için değil ya o kadar cahil değilim :) Ayıptır söylemesi biraz miktarı da fazla gibi sanki spermin

hamile kalmamak için değil ya o kadar cahil değilim :) Ayıptır söylemesi biraz miktarı da fazla gibi sanki spermin
İlk olarak idrarınızı yapın. Sonra duşa girin, zaten yer çekimi etkisiyle akarken duş başlığından gelen suyla nazikçe ovalayarak temizleyin, vajina girişine kadar suyla yıkayın. Vulvanızı da ben Cumlaude Lab tavsiye ederim bu gibi pH olarak uygun jellerle temizleyin. Ne mantar ne koku ne enfeksiyon ne kaşıntı problemim var. Temizliğim senelerdir bu şekilde. Regli dönemlerinde de bu şekildedir temizliğim. Her gün kullanmıyorum o jeli.

İlk olarak idrarınızı yapın. Sonra duşa girin, zaten yer çekimi etkisiyle akarken duş başlığından gelen suyla nazikçe ovalayarak temizleyin, vajina girişine kadar suyla yıkayın. Vulvanızı da ben Cumlaude Lab tavsiye ederim bu gibi pH olarak uygun jellerle temizleyin. Ne mantar ne koku ne enfeksiyon ne kaşıntı problemim var. Temizliğim senelerdir bu şekilde. Regli dönemlerinde de bu şekildedir temizliğim. Her gün kullanmıyorum o jeli.
teşekkür ederim cevabunuz için...

Eskiden kadınlar geriye doğru sıçrama yaparmış spermlerin çıkması için.. Tabi doğal korunma yöntemi de oluyor aynı zamanda :KK70:
İlişki sonrası wc, arkasından da duş alıyorum bitiyor :) Yani tertemiz, tazecik, yeni üretilmiş pırıl pırıl çocuklar onlar.. Süpriz yapmadıkları sürece 😂

Öncesi ve sonrası idrar yapilmasi oneriliyor. Öncesini bilemem spontane olunca "dur bi çiş yapayım" denmez herhalde.😁
Sonrasında yapılıyor genelde. İdrar yollarında yola çıkan bakteriler varsa geri getirmek için. 😂 yoksa amanın idrar yolu enfeksiyonu olursunuz, kanlı idrarlar gelir.

Islak mendilin yeterli ve saglikli oldugunu düşünmüyorum. Yalnizca su ile yalnizca dışarıdan görünen organlarinizi yikamanız yeterli olur.

X