bu arada genel seçimlerle yerel seçimleri kıyaslamak doğru mu bilmiyorum, sizce parelel mi olur, ya da siz o şekilde mi oy veriyorsunuz
Bu anket yerel seçimler için mi yapılmış ?
Eğer öyleyse bırakınız düşüş yaşanmamasını büyük bir ivme kazanmış oylar.
2009 yerel seçimlerinde 38.8 idi oy oranı .
Genel seçimlerle yerel seçimlerin aynı kefede değerlendirilmemesi gerek bence . Benim gibi oy verme şekli bu iki seçimde değişen insanlar var.
Anket doğru ise (yüzde yüz doğruluk değil elbet ) % 50 inin oy ivmesinin artık her ne olursa olsun arkandayıza çevrildiğini görürüz.
normal karşılıyorum bunu aslında
sonuçta insanlar kimin nasıl çıkacağını bilmediği için en azından kendi partimize oy verelim şeklinde düşünüyolar
ama benim anlamadığım yıllardır düzgün hizmet alınamıyosa niye tepki olarak başka tarafa oy vermiyolar
belki zoraki de olsa hizmet etmek zorunda kalırlar bu şekilde bi dahaki seçimi kaybetmemek için
ama trde bu partici tutma sevdası oldukça hiçbirşey değişmeyecek
millet kendinden çok tuttuğu partiyi düşünüyo anlamak mümkün değil
Yerel seçimde başka partiye oy verirse,hükümet cezalandırır..belediyeye para vermez,hizmet alamazlar korkusu var.. Bir de çalıyor ama çalışıyor saçmalığı var.. Bir de tapınma dürtüsü var...
Ülke batmış,bitmiş...yakında temsili cenaze namazı kılınmalı..
sanki para verince çok mu hizmet ediyolar
belediye başkanına kalıyo iş
mesela biz eskişehirde gayet iyi hizmet alıyoruz iktidar partisi olmadığı halde
çoğu o dönemi geçiriyo sonrası umrunda olmuyo maaşı da alıyolar tabi devletten sonrasında çift maaş gibi birşey vardı birşey sanırm
hadi desem ki mükemmel hizmetler veriliyo ama yok ama belli bölgeler iyi hizmet alıyo özellikle küçük yerlerin durumu içler acısı
doğru düzgün yol bile olmayan ilçeler var
o yüzden cezalandırır diye korkarsak böyle devam eder zaten
normal karşılıyorum bunu aslında
sonuçta insanlar kimin nasıl çıkacağını bilmediği için en azından kendi partimize oy verelim şeklinde düşünüyolar
ama benim anlamadığım yıllardır düzgün hizmet alınamıyosa niye tepki olarak başka tarafa oy vermiyolar
belki zoraki de olsa hizmet etmek zorunda kalırlar bu şekilde bi dahaki seçimi kaybetmemek için
ama trde bu partici tutma sevdası oldukça hiçbirşey değişmeyecek
millet kendinden çok tuttuğu partiyi düşünüyo anlamak mümkün değil
Hizmet alamıyorsan oy vermeyeceksin , bunun başka bir seçeneği yok bence .
Şu günlerde halk kulislerinde dolanan genelde şu (akp seçmenleri arasında) hükümet şuan kötü bir dönemden geçiyor , eğer yerel seçimlerde akp ye oy vermezsek siyasette bu yolsuzluktan oy kaybetti olarak görülecek .O sebeple desteğe tam yol devam .
Benim için böyle bir oyun değil siyaset . Yerel seçimlerde belediye başkanının icraatlerinden (pardon icraatsizliklerinden ) hoşlanmadığım , yeterli görmediğim için oy vermem . Böyle yaparak kimse kimseyi yarı yolda bıraktığını düşünmesin bence , asolalan hizmetse nereden geldiğine bakmazsızın kullanacaksın oyunu .
bence de öyle ama insanlarda parti konusunda fanatiklik var ne yazıkki
çoğu yerde hizmete değil partilerinin gücüne bakıyolar
bi de adayları bilmedikleri için de en iyisi partimize verelim de güç kaybetmesin diyolar
valla ben beğenmediğim kimseye oy vermem
yeni gelenin nasıl çıkacağını bilemeyiz sonuçta belki iyi belki kötü çıkabilir ama en azından haketmeyen birini partiden dolayı yeniden tepeye çıkaramam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?