• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KONDA'dan son 'seçim olsa' anketi

Kendi düşen ağlamaz..Bu halka her şey müstehak.

aynen ama arada biz de kaynıyoruz işte
benim mesleğimi rezil hale getirdiler
öğretmenler keza öyle
hakimler savcılar doktorlar çiftçisi şuyu buyu herkes perisan
hayret ediyorum
celladına aşık olmak giibi birsey bence bu
yapılan yolsuzluklarla yürütülen para keske biz oy vermeyenleri etkilemese bari
öyle değil mi
ben mi seçtimde cezasını ben ödüyorum

Ben yüzde 38-42 arası bekliyorum akp oylarını chess.
17 Aralık her nekadar AKP seçmenini kenetlesede,dönen dolaplardan etkilenen kesim var,birde cemaatin tayfası.

valla arkadaşlar çevremde çok az akp ye oy veren var, onlara da baktığım zaman bu 17 aralığın tamamen komplo, dış güçlerin oyunu... bla bla bla... inanmış durumda, umarım, gözü açılan bir kesimde vardır

Evet bir de o var.
Akp'nin yaptıkları gün yüzüne çıktıkça daha bir bağlanıp kenetlenenler var.
hatta kenetlenmekle de kalmıyor savunmak için saldırıya geçenler cabası :6:

Takım tutma, fanatizm mantığı siyasette de var malesef, misal ben bir belediye biliyorum, yıllardır hizmet alamıyor insanlar, ilçenin simasında doğru dürüst değişiklik olmadı, üstelik her seçimde aynı kişiyi aday gösteriyorlar, hizmet alamamalarına rağmen insanlar partilerine ayıp olmasın diye o kişiye oy veriyor, bugün baktım yine aday göstermişler adamı:19:

Tekirdağın muratlı ilçesi benim memleketim. Kendimi bildim bileli hep aynı adam. Yaşım 25 o belki 20 senedir oradadır. Ara yollar hala mıcır:50: Ana yollarıda zaten büyükşehir yaptı. Ama ölene kadar orada tutmakta ıslarlılar. Anlamıyorum ben bu fanatikliği

bu arada bu seçim anketleri nerde yapılıyo ya
ömrü hayatımda hiç denk gelmedim bi ankete
çevremdekiler de denk gelmemiş
hep merak etmişimdir bunu

Tekirdağın muratlı ilçesi benim memleketim. Kendimi bildim bileli hep aynı adam. Yaşım 25 o belki 20 senedir oradadır. Ara yollar hala mıcır:50: Ana yollarıda zaten büyükşehir yaptı. Ama ölene kadar orada tutmakta ıslarlılar. Anlamıyorum ben bu fanatikliği

Valla ex, ben doğdum, büyüdüm, evlendim hayatımın 40 yıllık dönemi aynı yerde geçti, hatta aynı semtte, büyüdüğüm yerin belediyesini de iyi bilirim, muhtarlığını da, bizde bir muhtar vardı, doğduğumdan beri muhtardı, yine bir yerel seçim zamanı karşısına kuvvetli bir aday çıkınca bana oy verin yoksa kendimi öldürürüm diye ağladığını biliyorum:19:
Sonra tabii diğeri seçildi o da ilk muhtar olduğunda hafiften ortada gözüktü sonra sadece kendi oturduğu mahalleye çalıştı:))

Muhtarlıkta olsa bu koltuk ne menem birşeymiş:ssz:

en basitinden adama soruyorum belediyede kime oy vereksin..eee doğru düzgün adammı var tabiki BB''a..eee ama o belediye başkan adayı değilki.saf bendekide soru işte bütün il ilçe köy ve mahallerde BB aday

Yaşadığım yerde kesinlikle hizmete bakılmıyor,isime bakılıyor ve yaklaşık %90 lık bir kesim o partiye oy veriyor:ssz::ssz::ssz:

Valla ex, ben doğdum, büyüdüm, evlendim hayatımın 40 yıllık dönemi aynı yerde geçti, hatta aynı semtte, büyüdüğüm yerin belediyesini de iyi bilirim, muhtarlığını da, bizde bir muhtar vardı, doğduğumdan beri muhtardı, yine bir yerel seçim zamanı karşısına kuvvetli bir aday çıkınca bana oy verin yoksa kendimi öldürürüm diye ağladığını biliyorum:19:
Sonra tabii diğeri seçildi o da ilk muhtar olduğunda hafiften ortada gözüktü sonra sadece kendi oturduğu mahalleye çalıştı:))

Muhtarlıkta olsa bu koltuk ne menem birşeymiş:ssz:

Yani hiç umutlanma diyorsun:52::52:
En sonunda bana da aldırtacaklar bir deri koltuk. Eee bizde evin muhtarı sayılırız:27:

Çok şaşılacak bir tablo değil.
17 aralığın yerel seçimi coşturacağı belli idi.
Ben kendi adıma icraata oy vermekten yanayım. Kim hizmet ediyorsa oyumu kapar.
Bu arada anket şirketinin adını iki defa "Konya" olarak okudum ne hikmetse:52:

aynen bende iki kere konya diye okumuştum, neden sadece konya diye soruyorum birde:27::27:

bizim şehrin belediyesi akp li, açıkcası ben hizmetlerinden çok memnunum

Iktidarin hizmet vermek isteyen belediyelerin önünü kesmesi, ödenek cikarmamasi vs. durumlari söz konusu oldugu sürece, elbette insanlar partisine destegini sürdürmek icin fanatik bir sekilde oy verecek. Bunu muhalafet partileri icin söylüyorum. Bence oldukca da mantikli bir yaklasim. Yollarim düzelsin, kaldirimlarim yenilensin, alisveris merkezi gelsin diye insanlar ilcedeki kaliteli ortami bozmak istemeyeceklerdir.

Diger yandan iktidar partisi secmeni de ilcemiz daha bir müminlessin, yeni bir cami acilsin, TOKI gelsin, paralanip pullanalim, kendi fikirimize uygun adamlarin sayisi artsin diyerekten kendi partisine oy verecek elbette. Yani bir CHP`li belediye ile AKP`li belediye sinirlari icine girdiginizde farki fark etmiyor musunuz? Ben cok acik fark ediyorum.

O yüzden, ortalama bir secmenin adaya göre oy kullanacagi düsüncesi zaten ütopiktir. Gercekten ince eleyip sik dokuyan, belediyeciligin ne oldugunun farkinda secmen de, kendi partisinin adami sayesinde ilcesinde huzurla nefes alabilecegini düsünecektir. Bu ben oluyorum. :1: Geriye kalan parmakla gösterilecek bir kac insan ise adaya oy verecektir.

Benim icin yasadigim ilcedeki insan kalitesi, yasam özgürlügü, bilinc cok önemlidir. Ismi lazim degil bir Istanbul ilcesinde dogup büyüdüm. Her zaman da CHP`li DSP`li bir ilceydi kendisi. Spor mini etegiyle de, mini sortuyla da sabahin 6`sinda sahil kenarinda kosardi kadinlar, kültürel faliyet alanlari cok genisti, insanlar cok bilincli ve moderndi. En son yerel secimlerde AKP ile oylar neredeyse dengelendi. AKP kil payi kacirdi yani. Ama gidin görün simdi ilceyi. Sabah`in altisinda mini sortunuzla inebiliyor musunuz o sahile? Yok. Ya kapali teyzelerden azari isitirsiniz, ya da egitimsiz erkek tiplerinden lafi yersiniz, hatta pesinize takilirlar.

Sahilinde asfalt olmasin, camurlu topraginda kosayim ben ama özgürlük alanim daralmasin, yollari kirik dökük olsun minübüste icim disima ciksin ama yaz sicaginda incecik askili badimle, etegimle minibüse bindigimde bütün gözler üzerime cevrilmesin, arkamdaki carsafli teyze gelinine dedikodumu yapmasin, insanlara yardim ettigimde, yardim aldigimda "cok tesekkür ediyorum, cok naziksiniz, yapabilecegim baska bir sey var mi?" gibi egitimli ve kibar sesler yükselmeye devam etsin, ilcenin egitim seviyesi düsmesin. Iki laf edebilecegim insanlarla dolu olsun etrafim. Bilmem anlatabildim mi :)

Daha bir sürü fark var ama neyse ayrintiya girmeyeyim.

Elbette ben kendi yasam alanim iyice daralmasin diye gidip oyumu CHP adayina verecegim. Aksini düsünmek ne mümkün? Yasamak istemedigim bir ortama sürüklenmek daha mantikli bir yaklasim mi olacak?

Pardon ama öyle olsa gider gönüllü olarak Istanbul Fatih`e ya da Bagcilar`a tasinirdim. :32::32::32::32:

Yani hiç umutlanma diyorsun:52::52:
En sonunda bana da aldırtacaklar bir deri koltuk. Eee bizde evin muhtarı sayılırız:27:

Vatandaş olarak bilinçlenmemiz gerekiyor, hizmet mi? particilik mi?
Misal muhtarlarda partilerin desteğiyle veya bağımsız olarak aday oluyorlar, bazen öyle muhtarlar oluyor ki çalışmıyor ama sırf x parti destekliyor diye her yerel seçimde sandıktan o muhtar çıkıyor.

Benim için kim olursa olsun verdiği hizmet ön planda, birde her yerde aynı mı bilmiyorum ama mesela yıllarca tam bir hizmet olmuyor ama seçimlere 7-8 ay kala bir bakıyorsun yollar düzenlenir, çevre güzelleştirmeleri başlar, bir anda il veya ilçeye meydan inşaa edilir:ssz:

yan taraf seçim bürosu yapılmış, çok aşırının aşırısı gürültü... ağlamaklıyım:43::43:

Vatandaş olarak bilinçlenmemiz gerekiyor, hizmet mi? particilik mi?
Misal muhtarlarda partilerin desteğiyle veya bağımsız olarak aday oluyorlar, bazen öyle muhtarlar oluyor ki çalışmıyor ama sırf x parti destekliyor diye her yerel seçimde sandıktan o muhtar çıkıyor.

Benim için kim olursa olsun verdiği hizmet ön planda, birde her yerde aynı mı bilmiyorum ama mesela yıllarca tam bir hizmet olmuyor ama seçimlere 7-8 ay kala bir bakıyorsun yollar düzenlenir, çevre güzelleştirmeleri başlar, bir anda il veya ilçeye meydan inşaa edilir:ssz:

Amcamlardan ogrendigim kadariyla bahsettigim belediye secimler yaklasinca micirlari yeniliyormus. Aglanacak bir hal gulerek anlatiyorlar..
Her yer oyle munem, hep bir salak yerine koyma cabasi. Calisan bir belediyede olsa secim zamani illa kendini gostermelik daha fazla birseyler yapiyor yada belki eskiden 1 ayda yaptigi seyi 1 haftada tamamliyor. Misal suanda oturdugum yer.
Belediye gercekten cok iyi isler cikarmis. Ama secim yaklasti hemen bir selale diktiler bir yere.
Secim icin tabi kendini gosterecek icraatlarini anlatacakta. Eskiden okadar zamanda yaptigin bir seyi simdi kisa zamanda yapabiliyorsan yada bunca sene hic bir sey yapmayip son aylarda yapiyorsan halki salak yerine koyma oluyor bu biraz.

Mantıklı geldi, 17 aralık depremi, oy verenleri daha çok kenetlemiştir Akp ye, benim fikrim

depremse onlara deprem değil mi ama herkes halinden memnun
:27::27:

Bol kenetlenmeler onlara :21:
Benim oturduğum yer CHP ye bağlı. Ben asla particilik yapan biri değilim. Amma velakin belediye başkanımız ilçemize güzel baktığından asla başka yere verme taraftarı değilim. O olduğu sürece oyum ona olacak. :31:

aynen bende iki kere konya diye okumuştum, neden sadece konya diye soruyorum birde:27::27:

bizim şehrin belediyesi akp li, açıkcası ben hizmetlerinden çok memnunum

Bende neden sadece Konya diye dusunmustum:)) Yanliz degilmisim demek.
Ben henuz hangi partiye mensup oldugunu bilmiyorum. Yeni tasindim Turkiye'ye. Arastirma firsatim olmadi.. Cevre duzenlemesi cok iyi. Duyumlarima gore geldiginden beridir calisiyormus. Eger adaysa oy verecegim bakalim kismet.

Back
X