Iktidarin hizmet vermek isteyen belediyelerin önünü kesmesi, ödenek cikarmamasi vs. durumlari söz konusu oldugu sürece, elbette insanlar partisine destegini sürdürmek icin fanatik bir sekilde oy verecek. Bunu muhalafet partileri icin söylüyorum. Bence oldukca da mantikli bir yaklasim. Yollarim düzelsin, kaldirimlarim yenilensin, alisveris merkezi gelsin diye insanlar ilcedeki kaliteli ortami bozmak istemeyeceklerdir.
Diger yandan iktidar partisi secmeni de ilcemiz daha bir müminlessin, yeni bir cami acilsin, TOKI gelsin, paralanip pullanalim, kendi fikirimize uygun adamlarin sayisi artsin diyerekten kendi partisine oy verecek elbette. Yani bir CHP`li belediye ile AKP`li belediye sinirlari icine girdiginizde farki fark etmiyor musunuz? Ben cok acik fark ediyorum.
O yüzden, ortalama bir secmenin adaya göre oy kullanacagi düsüncesi zaten ütopiktir. Gercekten ince eleyip sik dokuyan, belediyeciligin ne oldugunun farkinda secmen de, kendi partisinin adami sayesinde ilcesinde huzurla nefes alabilecegini düsünecektir. Bu ben oluyorum.
Geriye kalan parmakla gösterilecek bir kac insan ise adaya oy verecektir.
Benim icin yasadigim ilcedeki insan kalitesi, yasam özgürlügü, bilinc cok önemlidir. Ismi lazim degil bir Istanbul ilcesinde dogup büyüdüm. Her zaman da CHP`li DSP`li bir ilceydi kendisi. Spor mini etegiyle de, mini sortuyla da sabahin 6`sinda sahil kenarinda kosardi kadinlar, kültürel faliyet alanlari cok genisti, insanlar cok bilincli ve moderndi. En son yerel secimlerde AKP ile oylar neredeyse dengelendi. AKP kil payi kacirdi yani. Ama gidin görün simdi ilceyi. Sabah`in altisinda mini sortunuzla inebiliyor musunuz o sahile? Yok. Ya kapali teyzelerden azari isitirsiniz, ya da egitimsiz erkek tiplerinden lafi yersiniz, hatta pesinize takilirlar.
Sahilinde asfalt olmasin, camurlu topraginda kosayim ben ama özgürlük alanim daralmasin, yollari kirik dökük olsun minübüste icim disima ciksin ama yaz sicaginda incecik askili badimle, etegimle minibüse bindigimde bütün gözler üzerime cevrilmesin, arkamdaki carsafli teyze gelinine dedikodumu yapmasin, insanlara yardim ettigimde, yardim aldigimda "cok tesekkür ediyorum, cok naziksiniz, yapabilecegim baska bir sey var mi?" gibi egitimli ve kibar sesler yükselmeye devam etsin, ilcenin egitim seviyesi düsmesin. Iki laf edebilecegim insanlarla dolu olsun etrafim. Bilmem anlatabildim mi :)
Daha bir sürü fark var ama neyse ayrintiya girmeyeyim.
Elbette ben kendi yasam alanim iyice daralmasin diye gidip oyumu CHP adayina verecegim. Aksini düsünmek ne mümkün? Yasamak istemedigim bir ortama sürüklenmek daha mantikli bir yaklasim mi olacak?
Pardon ama öyle olsa gider gönüllü olarak Istanbul Fatih`e ya da Bagcilar`a tasinirdim.