• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

konak sorunu

Biricik

üç böcek bir çiçek
Kayıtlı Üye
22 Mart 2007
1.170
6
681
Antalya
arkadaşlar yaklaşık 1 aydır bebeğimin başındaki konaklarla uğraşıyorum. hergün zeytinyağı ile masaj yapıyor ve 1 saat beklettikten sonra tarakla tarıyorum.o gün konaklar yok oluyor. ertesi günü tekrar çıkıyor. ben yine aynı şeyleri yapıyorum. artık iyice sıkıldım konaklar sürekli tekrarlıyor.bu sorunu yaşayan varmı??? siz ne yapıyorsunuz??

canım valla benim kızımda da konak çıkmıştı..uzun bi süre temizlemedim tamamiyle çıkması için..1 ay gibi bi süre bekledim..banyo öncesi zeytinyağının içine az bi şey karbonat kattım 15 dakika kadar saçlarına sürüp beklettim..ince tarakla taradım ve hepsi temizlendi..bir dahada hiç çıkmadı..1 aydır sürekli temizleyip tekrar konaklanmsı ilginç geldi bana..

fisfisfiscanim konak bazen normal bazende anormal oluyo .dikkatli ol benim uc bucuk yasindaki oglzumun halen kafasinda ara ara cikiyo.doktora goturdum cildinde sorun varmis.ozel bi krem kullaniyoruz simdi.hatta doktorumun ogluda yedi yasina kadar kepasindaki konaklarla ugrasmislar.yani bebeyin ne kadarlik bilmiyorum ama.duzenli temizle kapasini belli bir zamandan sonra cilt uzmanina gotur.kizimda uc aylik onunda oluyo kafasi konak.ben bebek yagi suruyorum kafasina sonra tarayip temizleyip yikiyorum.bide hastanede calisan arkadasim dedi hatta yikadiktan sonrada biraz bir kac damla koy guzel masaj yap oylecene birak kalsin kafa derisi hep nemli kalsin.cunku ileride mantara donusup sivilce seklinde oluyo once sonra kizariklik sonrasindada bebeyinin sacini tararken saclari kopuyo.dikkatli canim.yavrunu saglicakla buyutursun insallah.

cnm benım bebegımdede ara ara cıkıyor ama tam cıkmasını bekle ve once karbonatlı su yap kafasına masaj yaparak sur ve bekler sonra zeytın yagı sor masaj yap tekrar sonra ınce tarakla hafıf hafıf tara hepsı dokulur cnm cıkmaz da fazla benım oglum 3,5 aylık 2 kere cıktı ve temızledım sımdılık hıc yok bide aysimanın dediği gibi bende her banyodan sonra losyon sürüyorum kafasına yumsak kalsın dıye dene ıstersen canım

canım bizde aynı sorunu yasadık hemde öyle bi konaktıki sacından cok zor cıkıyodu..Ama gecer bizde bi kere oldu.heralde kafaları sertlestigi icin deri kabuk degiştiriyor.Bebek yagıyla masaj yap yalnız kullandıgın bebek yagı eczane grubu olsun(sebamed,bübchen) onlar hem anti hem hipoalerjenik.bazı bebeklerde yag alerjisi oluyor.masaj yaparken dikkat et bıngıldaklarına fazla bastırma.
bide bebek marketlerde konak taragı var chicconun ben cok faydasını gördum tavsiye ederim.

benim kızımda hiç konak olmadı ben hergün kızımı gül suyu ile siliyorum eklem yerlerini felan 1güne bir yıkıyorum zaten, pamuya biraz gül suyu düküyorum başına masaj yapıyorum hem mis gibi kokuyor ,banada demişlerdi konak olmaz böyle yaparsan diye,

benim kızımda hiç konak olmadı ben hergün kızımı gül suyu ile siliyorum eklem yerlerini felan 1güne bir yıkıyorum zaten, pamuya biraz gül suyu düküyorum başına masaj yapıyorum hem mis gibi kokuyor ,banada demişlerdi konak olmaz böyle yaparsan diye,

canım gül suyunu buzdolabina koy bebegin ateşi cıktıgında batır batır.alnına eklem yerlerine koy öyle cabuk ateş düşürüyorki...

aaa gerçektenmi çok teş.canım ya aklımda bulusun ozaman ateşi çıktığında öyle yaparım:dance::dance:

Back
X