Komsum....

nora2010

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2009
9.848
10.236
773
merhaba arkadaslar.benim burada cok iyi anlastigim bir komsum var di...
kayinvaldemlerin de 20 senelik komsusu ayni zamanda benim memleketlim.birsey yapsam surekli gotururum onlar da getirir.
15 aylik oglum var onu cok severler ve iyide bakarlar.
kadinin 1 kizi var o da universiteye hazirlaniyor.gidince yalniz kalacak.
bende is e baslayinca komsum ben bakarim hemde yalnizligim gider oyalanirim demisti.yani oyle konusmustuk.tabiki belirli bir ucret karsiligi....
kiziylada cok iyi anlasiriz zaman zaman avm ye gideriz her seferinde yemek falan ismarlarim.
onemli isim oldugunda yani devlet dairesinde falan 1 2 saatligine komsuma birakirdim cocugumu.geri donerken de hic eli bos gitmedik esim de bende ki gonlu olsun...
ama oyle zirt pirt da cocugu biraktigimiz yok
carsiya vs giderken hep gotururuz oglumuzu...
hava soguksa ya esim cocuga bakar evde ben cikarim yada esim cikar carsiya...
neyse konu su...
dun esimin bir is arkadasinin dugunu vardi.
bizde gitmek zorundaydik iyi anlastigi biri cunku.onceki aksam komsum oglumu sevmeye geldiginde abla dedim yarin 1 2 saat bakabilirmisin salon kalabalik ve gurultulu.isim olmazsa bakarim soz vermiyeyim dedi.
neyse dun tam hazirlandik dugune gidicez.gittim kapisina dediki ben bakamam kusura bakma,eltimin misafiri gelcekmis yardima cagirdi kizin da dersi var dugune gotur sen cocugu.neyse dedim ben ya gitmem yada x ablaya birakirim.x ablada yine en az 20 senelik komsu +annemlerin koyunden de komsu ve iyi biri.ama cocugumu hic oraya birakmamistim.neyse x ablaya gittim bana kapida cok guzel olmussun gulum dedi bende dugune gidiyorduk ama sanirim sadece esim gidicek dedim durumu anlattim.gulum cabuk geleceksen ben bakarim zaten oynar falan dedi.bende abla takiyi takar fazla durmadan geliriz dedim.1 saatte gittik geldik.cocuk kendi kendine oynamis aldik eve geldik.tesekkur edip.eltisine gidecek komsum da emaneti vardi onu goturdum ve baktimki evde aa daha yeni mi gidiyorsunuz dedi.yok geldigimizi soyledim.bende simdi x ablaya gidecektim cocuk ordaysa alip gelecektim dedi.yok geldik oglum evde dedim.kusura bakma soz vermemistim dedi.yok onemli degil sagol deyip evime geldim...

kisacasi bana yalan soyledi.erken gelip tesadufen ogrendim.kusura bakma isim var bakamam dese idi ben zaten hazirlanmazdim.hani aksamdan soylemistik ya...tabiki benim cocuguma bakmak zorunda degil.ama cok deger verdigim insanlardi cok kirildim.birde calismaya baslayinca o bakacakti cocuguma.
sizce bundan sonra nasil davranmaliyim tavrim ne olmali...
suanda cok uzgunum.bundan sonra ne yapmaliyim siz olsaniz ne yapardiniz.bu arada 3 yasina gelince oglumu krese verecektim zaten o da biliyor.birde oglum onlari cok seviyor.cunku bebeklikten beri surekli geliyorlar biz gidiyoruz.siz olsaniz ne yapardiniz???
tekrar diyorum bakmak zorunda degildi yalan soylemesi acitti canimi,hicbirsey demedim....
okuyan arkadaslara cok tesekkur ederim baya uzun oldu kusura bakmayin....

Evet baya uzun olmuş:49:

İnsan ilişkilerinde hiçbirşey şaşırtmıyor beni.

Kim olsa bozulur bu durum karşısında ama üzerinde durmaya gerek yok bence.

O da pişman olmuştur emin ol; büyük ihtimal uykusu kaçmıştır bu yüzden.

İnsan her an eşref saatinde olamıyor ne yazık ki; belki bir sıkıntısı vardı, belki gerçekten bebeğinizi sevmesine rağmen o an bebek oyalayacak keyfi yoktu..

Bu tür durumlarda esnek olabilmek lazım.:49:

Seni kırmamak için yüzüne duramamış sadece. Yani tavır falan koyamana gerek yok şimdilik bence. Sonuçta daha önce defalarca bakmış bir kadın; belki o gün kafası kaldırmıyordu, belki daha önce planladığı birşey vardı olmadı :S

Aynı durum tekraralanırsa o zman tavır alırsın, ama şimdi yaptığın şey alıngalık olur sadece...

komsunuzun ,anlattığınız kadarıyla, kotü niyetle davranmadığı düsüncesi olustu bende. belki farketmeden siz onu kırmıssınızdır, yada baska bır sebepten canı sıkkındır, belki soylediği doğrudur yanı eltisinin çağırdığı ama sonra iptal olmustur. bence bu sebepten dolayı çocuğunuzu ona bırakmaktan vazgeçmeyin. çocuklarımız çok değerli oyle herkese emanet edemıyoruz ki. siz güvenebıleceğiniz bırını bulmussunuz ne güzel. zaten tekrar konustuğunuzda belli edecektir tavırlarında bir farklılık yoksa sizde anlastığınız gibi çocuğunuzu ona bırakabılırsınız.

Belki morali bozuktu,çocuk oyalayacak durumda değildi.Eşiyle kavga etmiştir veya çocuğuyla tartışmıştır,canı sıkkındır olamaz mı ? Veya bir yeri ağrıyordur,bahane olarak düşüneceğinden çekinip işim var demiştir.Herşey olabilir.

Doğruyu söylese ne olurduki sanki işim var de müsait değilim de ...zira hiç bir mecburiyetide yok :68:
Hiç anlamam insanları sanki ucunda ölüm var:68:

arkadaşım demek çalışmaya başlıcaksın hayırlısı olsun ben kayınvalidene bırakabilirsen bırak derim aranızdaki mevzularıda biraz biliyorum ama yinede canından kanından olduğu için daha iyi bakabilir diye düşünüyorum ama yinede aranızdakileri sen daha iyi bilirsin tabii. bu konuya gelince aynı şekilde benimde çok sevdiğim yan komşumuzun yanında yaşıyan kayınvalidesi var bende arada ona bırakıyorum sağolsun kendi torunu gibi ilgileniyor fakat keyfi olmadığında canı istemediğindede söylüyor yani keşke açık açık söyleseymiş insanlık hali böyle bi durum olsa bende kırılırdım çalışmaya başladığındada yan çizmiyceği ne malum demi :26: :16:

burda abartılacak bir durum söz konusu değil..
sizi kırmamak için yalan söylemiş..
we o kadar iyi niyetli ki bir de üstüne söz vermediğini söylemiş :1:
çocuğunuz madem o aileyi seviyor siz işe başladığınızda da bakar oğlunuza ..
tereddüt etmenize gerek yok diye düşünüyorum..

yerinde olsam kırılmazdım bile belki gerçekten misafirliğe gidecekti son dakika programı değişti yada morali bozuktu hali yoktu seni kırmamak için bakamam diyemedi
yani insan ilişkilerinde olur böyle durumlar inan hepimiz yaşıyoruz
bu sebepten dolayı şimdiye kadar güzel olam işikini bozma derim:31:

merhaba arkadaslar.benim burada cok iyi anlastigim bir komsum var di...
kayinvaldemlerin de 20 senelik komsusu ayni zamanda benim memleketlim.birsey yapsam surekli gotururum onlar da getirir.
15 aylik oglum var onu cok severler ve iyide bakarlar.
kadinin 1 kizi var o da universiteye hazirlaniyor.gidince yalniz kalacak.
bende is e baslayinca komsum ben bakarim hemde yalnizligim gider oyalanirim demisti.yani oyle konusmustuk.tabiki belirli bir ucret karsiligi....
kiziylada cok iyi anlasiriz zaman zaman avm ye gideriz her seferinde yemek falan ismarlarim.
onemli isim oldugunda yani devlet dairesinde falan 1 2 saatligine komsuma birakirdim cocugumu.geri donerken de hic eli bos gitmedik esim de bende ki gonlu olsun...
ama oyle zirt pirt da cocugu biraktigimiz yok
carsiya vs giderken hep gotururuz oglumuzu...
hava soguksa ya esim cocuga bakar evde ben cikarim yada esim cikar carsiya...
neyse konu su...
dun esimin bir is arkadasinin dugunu vardi.
bizde gitmek zorundaydik iyi anlastigi biri cunku.onceki aksam komsum oglumu sevmeye geldiginde abla dedim yarin 1 2 saat bakabilirmisin salon kalabalik ve gurultulu.isim olmazsa bakarim soz vermiyeyim dedi.
neyse dun tam hazirlandik dugune gidicez.gittim kapisina dediki ben bakamam kusura bakma,eltimin misafiri gelcekmis yardima cagirdi kizin da dersi var dugune gotur sen cocugu.neyse dedim ben ya gitmem yada x ablaya birakirim.x ablada yine en az 20 senelik komsu +annemlerin koyunden de komsu ve iyi biri.ama cocugumu hic oraya birakmamistim.neyse x ablaya gittim bana kapida cok guzel olmussun gulum dedi bende dugune gidiyorduk ama sanirim sadece esim gidicek dedim durumu anlattim.gulum cabuk geleceksen ben bakarim zaten oynar falan dedi.bende abla takiyi takar fazla durmadan geliriz dedim.1 saatte gittik geldik.cocuk kendi kendine oynamis aldik eve geldik.tesekkur edip.eltisine gidecek komsum da emaneti vardi onu goturdum ve baktimki evde aa daha yeni mi gidiyorsunuz dedi.yok geldigimizi soyledim.bende simdi x ablaya gidecektim cocuk ordaysa alip gelecektim dedi.yok geldik oglum evde dedim.kusura bakma soz vermemistim dedi.yok onemli degil sagol deyip evime geldim...

kisacasi bana yalan soyledi.erken gelip tesadufen ogrendim.kusura bakma isim var bakamam dese idi ben zaten hazirlanmazdim.hani aksamdan soylemistik ya...tabiki benim cocuguma bakmak zorunda degil.ama cok deger verdigim insanlardi cok kirildim.birde calismaya baslayinca o bakacakti cocuguma.
sizce bundan sonra nasil davranmaliyim tavrim ne olmali...
suanda cok uzgunum.bundan sonra ne yapmaliyim siz olsaniz ne yapardiniz.bu arada 3 yasina gelince oglumu krese verecektim zaten o da biliyor.birde oglum onlari cok seviyor.cunku bebeklikten beri surekli geliyorlar biz gidiyoruz.siz olsaniz ne yapardiniz???
tekrar diyorum bakmak zorunda degildi yalan soylemesi acitti canimi,hicbirsey demedim....
okuyan arkadaslara cok tesekkur ederim baya uzun oldu kusura bakmayin....

Boşver tatlım 1 kere olmuş bir daha olmaz :(

Belki aile içinde bir sorunları olmuştur moreli bozuktur eskisi gibi davran birkere bakmadım diye surat yaptı derler

ya sen bunu alışkanlık haline getirmişsen bakmayabilirler artı çocuğunuda götür az kalacaksan çocuğunu neden götürmüyosun anlamadım hem bebekde değil artık bence hiç kırılmaya bile hakkın yok insanların canı istemeye bilir ama bunu sana direk söyleyemedikleri için bahane uydurmuş olabilirlerki bence norma bakamam dese surat yapardın heralde

ya sen bunu alışkanlık haline getirmişsen bakmayabilirler artı çocuğunuda götür az kalacaksan çocuğunu neden götürmüyosun anlamadım hem bebekde değil artık bence hiç kırılmaya bile hakkın yok insanların canı istemeye bilir ama bunu sana direk söyleyemedikleri için bahane uydurmuş olabilirlerki bence normal bakamam dese surat yapardın heralde

belki keyfi yoktu,ya da canı sıkkındı..yada dediği gibi bi yere gidecekti planı değişti..vs.daha önceden çocugu bıraktıgını ve ilgilendiğini yazmışsın o yüzden çok takma derim.

ve sonucc....aylar oldu bu konuyu acalı,

o komsu ablam cocuguma bakmadı
esım ızın vermıyor cocuk bakımına dedı

2 gun sonra gıttı 3 cocuklu bır aılede ıse basladı
900 lıra alıyormus + temızlık yemek

duyunca hayırlı olsun dedım tabıkı.

2 3 gun sonra bıraktı cok zorlanmıs.

Bu arada baska komsu cocuguna baktıracaktı ılkokul 1 e gıdıyor cocuk.
300 verecektı okula getırıp gotursun dıye,bıde bıkac saat onda dursundıye.

Komsum kabul etmedı.

Sohbetlerde kızı ıle konusmalarından anladım kı
cocuk bakılacaksa 600 falan bakar anca
otekı turlu az falan dıye konusuyorlardı.

Ben de 400 falan verecektım ,bakmama sebebını o zaman anladım.

Burada özel kresler de 400 evde bakan bır suru de kısı var ortak tanıdıgımız 400 e bakıyorlar,tabıkı kres ortamı daha guzel ve egıtım acısından cok onemlı.

Su an ıs arıyorum,hayırlısıyla.

O ablayada bıdaha hıc cocuguma bakarmısın vs vs demedım.
Aramız mesafelı...ama ben eskı gunlerımızı cok ozledım....

çocuğunuzun yaşını bilmiyorum kreşe verme düşünceniz olduğuna göre tam kreş yaşında.en iyi bakım anne tarafından olur,eğer çalışılıyorsa ve kreş yaşına geldiyse mantıklı olanı çocuğun sosyalleşmesi açısından elbetteki kreş..dediğiniz gibi niyeti kötü değildir maddi konuları konuşamamış olabilir,kırılmakta hem haklısınız hem değilsiniz..madem özlediniz o zaman tekrar adım atın derim,tabiiki eskisi gibi yüzgöz olunmasın fazla samimiyet tez ayrılık getirir diye bir söz vardır ve çok doğrudur.hakkınızda hayırlsı olsun..

bence takma bu durumu hem 20 yıllık hatır var ben ablama bile kaç kez çocuğuna bakmamak için yalan söylemiştim yeğenimi o kadar sevmeme rağmen.

Back