- 6 Mayıs 2019
- 820
- 572
maalesef ki tecrübe ederek öğrenmiş oldumKomşu arsızlıkta zirve. Siz de hayır demeyi öğrenin lütfen.
Yoksa sürekli böyle sömürülürsünüz.
haklısınız özellikle karşınızda benimki gibi arsız bir komşunuz varsa kesinlikle anlamıyor bazılarına tamamen şeffaf olmak gerekiyormuşBu arada bahaneler üreterek hayır demeniz de hayır demek sayılmıyor aslında, çok net bir şekilde istemediğiniz için herhangi bir eşyanızı vermeyeceğinizi ya da yardımcı olmayacağınızı söylemeniz lazım. Nasıl bir sabır sizdeki de.
genel sıkıntısı bu sürekli birbirlerinden bir şey istiyor ama aynı katta oturan yan komşusu kendisinden iki defa bir şey istemişti beni market olarak görüyor diye arkasından konuşmuştu iki günAy kov gitsin ya ben sinirlendim burda
Bouleleriyle ne muhattap oluyosun
Kullandırma kendini başlarım onun kurutma makinesine defolsun gitsin alsın almaya parası yoksa assin bı yere bu ne
güzel yorumunuz için teşekkür ederim benim için önemli olan bundan sonrası bugüne kadar maalesef ki bunları tecrübe ederek öğrenmiş oldum ayrıca söylediğiniz gibi sırrımı kolay kolay kimseyle paylaşmam ona da özel hiçbir şeyimi anlatmadım hatta o benimkini bilmez ben onunkini bilirim, yorumunuz tesadüf olmuş tam bu şekilde arama mesafe koymayı planlıyorum umarım ben de sizin gibi kurtulabilirimBelliki hayır diyememenizin sebebi biraz farklı..yani sirlariniz falan var diye düşüyorum bu tarz insanlar önce güzel yaklaşır herseyinizi öğrenir sonrada sizi bir güzel manipüle eder sürekli başınızı ağrıtır kurtulamazsiniz...
Yavaş yavaş sınır koyun birden kesip atamayacaksiniz belliki
Ufak tefek şeylere takılıp kırılmışsiniz gibi davranın suçu kendinde arar duruma gelsin
Merhabayi kesmesenizde eski samimiyetimiz olmasın
Yüzsüz değilse uzaklaşır mesafenize uyum sağlar
Bir ileri seviyesi yuzsuzluk olursa da net olun sen bana bunu yaptın senden beklemezdim hayal kırıklığına uğradım bana biraz zaman ver sindireyim falan deyip uzaklastirin kendinizden aksi halde kurtulmaniz zor
Bizzât yaşadım kadın halısını yıkamaya gönderir parasini benden isterdi geri ödemediği de çok oldu
Sigara asla almaz sürekli benden isterdi
Tencere tava aklınıza ne gelirse...
Yazdıklarımı uygulayarak çektim kendimi şimdi sadecen selamlasiyoruz dünya varmış
ben aramızdaki samimiyetin sınırını çizememişimSimdi komsunuz istemeyi aliskan,ik haline getirmis ve bunun ayari kacmis gibi gozukuyor.Bozuk olsa anlarim.BaI durumlarda bizlerde komsularimizin camasir makinesini kullandik ve onlarinkini de yikadik.Bazi seyleri isteriz ama hemen geri veririz.Bu biraz samimiyete bakar bence..Yapardak onlarda yapar.Kimse kimsenin altinda ezilmez..Ama nedense bu durum bana garip geldi..Ama dedigim gibi hersey samimiyetle ilgili..
hem de ne pişkin! birisi bana bu şekilde anlatsa inanmaz şaşırırdım böyle insanlar var mı gerçekten diye maalesef ki varBiz bi kabartma tozu istediysek 5 dilim kek gönderiyoruz komşumuza insanlardaki rahata bak eskiden bende kimseyi kırmak üzmek istemezdim çok bedel ödeyince hayır demeyi öğreniyor insan ..
Ayşe fatma herneyse adı neden sürekli birşeyler istiyorsun bak zarar da verdin eşyalara eşime karşi mahcup oldum birdaha ev eşyası kişisel malzeme vs al ver yapmayalım olur mu diyip geçin vermeyin kimisi çok pişkin oluyor hakikaten
Ne arsız kadınmış be, nerde bu kadın söyleyinde yanlışlıkla komşu falan olmayalımArkadaşlar bana yardımcı olun komşum normal değil ve beni gerçekten bıktırdı! 2 yıldır komşuyuz ve bugüne kadar benden istediği şeyler bitmiyor!
- Dyson süpürgemi istedi ve basma tuşunu bozdu bize yaptırması 3bin tl ye patladı
- Oğlumun bebek arabasını istiyor bunu bir kaç defa istedi bir kere vermiştim onuda kapatmasını bilememiş kenarını kırmış
- Makyaj malzemelerim
- Özel günde topuklu ayakkabılarım
- İnanamayacaksınız ama çamaşır ve kurutma makinemi bile kullanmak istiyor! Kurutma makinesi yokken çocuğunun çamaşırlarının kuruması gerektiğini söyleyerek 2 3 defa kurutmaya atmıştım o kadar aptal bir insan ki içerisine iç çamaşırını koymuş eşimde makinede ki çamaşırlar bizim sanarak kurutmayı boşaltmış çamaşırlarını felan görmüş, böyle bir gerizekalı insan işte siz düşünün! Daha sonrasında kurutma makinesi aldı fakat yakamdan düşmedi level atlayıp çamaşır ver kurutma makinesini yine kullanmak istedi bu sefer kabul etmedim!
- Ben yurtdışına gidiyorum ve her gittiğimde gelirken oğlu ve kendisi için bir şeyler istiyor parasını vereyim diyor ama o para hiçbir zaman verilmedi teklif dahi edilmedi hatta onun bile bokunu çıkartarak benden yurtdışından oğluna bebek arabası getirmemi istedi
- Airfry istedi bahane bulup vermedim
- Size komik gelebilir bir keresinde benden telefonumu bile istemişti bi konuşmayı ses kaydı altına alması gerekiyormuş!
- Bu söylediklerim haricinde un, kabartma tozu, market ihtiyaçlarıda var tabi ama bunların yanında onlar o kadar önemsiz kalıyor ki dile getiremiyorum bile yani artık çok sıkılmış durumdayım kimseyi kıramıyorum hayır diyemiyorum ama artık iyi niyeyim suistimal ediliyor hayatımda böyle bir şeyi daha önce ne gördüm ne duydum bir insan nasıl bu kadar düşüncesiz olabilir şaşırıyorum ne yapmam gerektiğini bilmiyorum, kendinde olmayan bende ne görürse mutlaka istiyor!
ya başkasının olaylarını dinleyince insan gerçekten kızıyor ve suçu isteyende değil yapanda olarak görülüyor yani insanların böyle tepki vermesini anlıyorum ama zamanla insanı manipüle ediyorlar inanın bende bilmiyorum bu yemek konusunu banada yapmaya çalıştı yani gerçekten kendi evi gibi kullanmak istiyor aslında ben de şöyle oluyor örneğin bizi zorla (gerçekten zorla telefonla taciz ederek kapımıza gelerek) kahvaltıya çağırıyorlar aradan kısa bir süre sonra bizden bekliyorlar benim oğlum çok arsız bir çocuk ve bana yardımcı olabilecek kardeşim yok ailem yanımda değil tek başımıza eşimle birlikte baş etmeye çalışıyoruz yeri geliyor ben kendi kahvaltımı bile hazırlayamıyorum eşim sağ olsun o yapar temizler yardımcı olur nasıl bu haldeyken misafir ağırlarım kısacası bütün bu stresin içinde ben onları ne kahvaltıya ne yemeğe çağırmadım ( ama karşılığında dışarda yemeğe çıkardığımız çok oldu)onlar bizi çağırıyorlar çoğunda gitmiyoruz gittiklerimizde eşim benden habersiz evet demek zorunda kaldığı için oldu hatta en son komşum dayanamayıp beni kahvaltıya çağırmıyorsun hiç yazmıştı ben de ben kendime zor hazırlıyorum demiştim yani önce iyiliği kendileri yapıyor gibi gözüküyor sonrasında sizden 3 kat fazlasını bekliyorlar o nedenle sizi çok iyi anlayabiliyorum bir gün akşam bir yerden geldiğimiz için yemeğim yoktu oğluma çorba gönderdi ama kesinlikle istemedim ertesi gün akşama yemeğim yok sen oğlana ne yaptın diye mesaj atmıştı yani ben senden bir şey beklemedim sen yaptın ve benden karşılık bekliyorsunŞöyle oldu
Hamileyken hergün yemek getir dedi kibarca ama.ben götürmedim
Market ve pazardan bise aldirdıgında ozellikle şu kadar tuttu diyordum tamam canım diyordu sonrasi yok.
Internet cağindayız yemek yapamiyorum diye birsey olmaz dediğimde ,benim yaptığım niyeyse güzel olmuyor dedi.
Icli köfte istediginde valla kolum agriyor evdekilere bile yapamiyorum dedim.
Huyundan tam emin olduktan sonra tabikide hep hayir dedim belki utanirda istemez diye.
Kac kez para istedi yok dedim.
Hatta esime dedim ben gidim bu ev onun olsun dedim.basedemiyirsun arsız bi cocuk gibi. Insanin hali fırcasi bile istenirmi ya?
Çocuguna ben ders calistiracakmisim tecrübeliymisimdedim ben kendi cocuguma zor yetiyorum.
böylesi kendini belli eder zaten gereğinden fazla samimiyete girmeye çalışan insanlardan kaçmak gerekiyormuşNe arsız kadınmış be, nerde bu kadın söyleyinde yanlışlıkla komşu falan olmayalım
E ne yazacak buradaki insanlar ?Arkadaşlar bana yardımcı olun komşum normal değil ve beni gerçekten bıktırdı! 2 yıldır komşuyuz ve bugüne kadar benden istediği şeyler bitmiyor!
- Dyson süpürgemi istedi ve basma tuşunu bozdu bize yaptırması 3bin tl ye patladı
- Oğlumun bebek arabasını istiyor bunu bir kaç defa istedi bir kere vermiştim onuda kapatmasını bilememiş kenarını kırmış
- Makyaj malzemelerim
- Özel günde topuklu ayakkabılarım
- İnanamayacaksınız ama çamaşır ve kurutma makinemi bile kullanmak istiyor! Kurutma makinesi yokken çocuğunun çamaşırlarının kuruması gerektiğini söyleyerek 2 3 defa kurutmaya atmıştım o kadar aptal bir insan ki içerisine iç çamaşırını koymuş eşimde makinede ki çamaşırlar bizim sanarak kurutmayı boşaltmış çamaşırlarını felan görmüş, böyle bir gerizekalı insan işte siz düşünün! Daha sonrasında kurutma makinesi aldı fakat yakamdan düşmedi level atlayıp çamaşır ver kurutma makinesini yine kullanmak istedi bu sefer kabul etmedim!
- Ben yurtdışına gidiyorum ve her gittiğimde gelirken oğlu ve kendisi için bir şeyler istiyor parasını vereyim diyor ama o para hiçbir zaman verilmedi teklif dahi edilmedi hatta onun bile bokunu çıkartarak benden yurtdışından oğluna bebek arabası getirmemi istedi
- Airfry istedi bahane bulup vermedim
- Size komik gelebilir bir keresinde benden telefonumu bile istemişti bi konuşmayı ses kaydı altına alması gerekiyormuş!
- Bu söylediklerim haricinde un, kabartma tozu, market ihtiyaçlarıda var tabi ama bunların yanında onlar o kadar önemsiz kalıyor ki dile getiremiyorum bile yani artık çok sıkılmış durumdayım kimseyi kıramıyorum hayır diyemiyorum ama artık iyi niyeyim suistimal ediliyor hayatımda böyle bir şeyi daha önce ne gördüm ne duydum bir insan nasıl bu kadar düşüncesiz olabilir şaşırıyorum ne yapmam gerektiğini bilmiyorum, kendinde olmayan bende ne görürse mutlaka istiyor!
havalı ve zengin derken?E ne yazacak buradaki insanlar ?
Ne işinize yarayacak bilmiyorum havalı ve zengin görünmek ama evet tatlım başarılısınTam olarak buradan havalı ve zengin göründün birilerine
Komşusuyla ilişkisinde sınırları koruyamayan, üslubuyla ilişkisini bitiremeyecek kadar sosyal zekası düşük birini gördüm ama ben
Böylesi pişkin olduğu için emin olun söyleyince alınmaz bile hiç çekinmeyinhem de ne pişkin! birisi bana bu şekilde anlatsa inanmaz şaşırırdım böyle insanlar var mı gerçekten diye maalesef ki var
Ben 4 çocuklu bi evde büyüdüm hala paylaşamamşöyle söyleyebilirim tek çocuk olarak büyüdüm ve bu yaşıma kadar kimseyle bir çöpümü paylaşmayı bilmez ve istemezdim ilk defa bunu kırmak istedim ama artık görüyorum ki karşımdaki bokunu çıkartıyor
ben ondan 1 istesem o benden 5 ister tahammül edemem daha fazlaSende ondam sürekli bişeyler iste bıktırıncaya kadarbak bir daha senle komsuluk yapıyor mu
Ayyy aynı taktikya başkasının olaylarını dinleyince insan gerçekten kızıyor ve suçu isteyende değil yapanda olarak görülüyor yani insanların böyle tepki vermesini anlıyorum ama zamanla insanı manipüle ediyorlar inanın bende bilmiyorum bu yemek konusunu banada yapmaya çalıştı yani gerçekten kendi evi gibi kullanmak istiyor aslında ben de şöyle oluyor örneğin bizi zorla (gerçekten zorla telefonla taciz ederek kapımıza gelerek) kahvaltıya çağırıyorlar aradan kısa bir süre sonra bizden bekliyorlar benim oğlum çok arsız bir çocuk ve bana yardımcı olabilecek kardeşim yok ailem yanımda değil tek başımıza eşimle birlikte baş etmeye çalışıyoruz yeri geliyor ben kendi kahvaltımı bile hazırlayamıyorum eşim sağ olsun o yapar temizler yardımcı olur nasıl bu haldeyken misafir ağırlarım kısacası bütün bu stresin içinde ben onları ne kahvaltıya ne yemeğe çağırmadım ( ama karşılığında dışarda yemeğe çıkardığımız çok oldu)onlar bizi çağırıyorlar çoğunda gitmiyoruz gittiklerimizde eşim benden habersiz evet demek zorunda kaldığı için oldu hatta en son komşum dayanamayıp beni kahvaltıya çağırmıyorsun hiç yazmıştı ben de ben kendime zor hazırlıyorum demiştim yani önce iyiliği kendileri yapıyor gibi gözüküyor sonrasında sizden 3 kat fazlasını bekliyorlar o nedenle sizi çok iyi anlayabiliyorum bir gün akşam bir yerden geldiğimiz için yemeğim yoktu oğluma çorba gönderdi ama kesinlikle istemedim ertesi gün akşama yemeğim yok sen oğlana ne yaptın diye mesaj atmıştı yani ben senden bir şey beklemedim sen yaptın ve benden karşılık bekliyorsun