Komşum normal değil ve beni bıktırdı ne yapmalıyım!?

Ay yok vallahi oyle de anlayamiyorum. :) cok garip geliyor. Bir bilemedin iki kere veririm istedigini. Baktim niyeti bozuk, bahaneden cok ne var - ki bahaneye de gerek yok. Veremem, bitti gitti.
haklısınız söylediğim şeylerin çoğunu vermedim bir istediğini ikinci sefer istediği oldu vermedim bana garip gelen ve sinir edem şey ise bunları istemesi

normali de budur ama beni normali bulmuyor maalesef

inanır mısınız eltim kumam görümcem olsa bu kadar olur misal ben robot süpürge aldım gitti aynı modelini aldı gittim kurutma makinesi aldım gitti aynı modelini aldı çocuğuma aldığım her oyuncağın aynısını alıyor hemde birebirini bizde ne görürse aynısı onlarda da var hiç bu açıdan bakmamıştım ama belkide haklısınız eşimi sevmiyorum deyip duruyor hatta bir defa bana rüyasını anlatmıştı rüyamda senin eşinin arkadaşıyla evleniyordum diye belkide arkadaşı değil eşimdi gördüğü kişi yani bilemiyorum bana diyordu ki düşünsene ikimiz iki kardeşle evlenmişiz eltiyiz falan yani neden evli birisi bunları söylerki böyle düşününce aklıma bunlar geliyor ama bilmiyorum kondurmıyorum ben onun eşine abi diye seslenirim hiçte böyle hayaller kurmam

Ayy tam tahmin ettiğim gibi! Kesinlikle sizin eşinizden hoşlanıyor o çamaşırları da bilerek koymuş, eşiniz görsün aklında kalsın vs diye. Böyle durumlarda hayır deyin artık. Hatta şimdi mesaj atın. Ben artık ilişkimi seninle bitiriyorum, kapıma gelme selam bile verme. Yordun beni ve artık tiksiniyorum. Hadi eyvallah, boşuna cevap yazma engelliyoruz deyin. Okuduğunu gördükten sonra da engelleyin gitsin. Ananız değil babanız değil, bu olay çok farklı. O yüzden komşuluk ilişkisi sevmem. Bir komşum var o da merhaba merhaba, herkes çalışıyor zaten. Arada gider geliriz 5 dakika. Hiç bakmam evinde ne var ne yok diye. O da bakmaz. Böyle olacaksa baş göz üstüne. Diğer türlü çok toksik! Bugün eşyalara yarın kocanıza ve çocuğunuza! Böyleleri çocuğa bile bir şey yapar ben çok korkarım! Kıskançlık berbat bi şeydir çünkü. Hiç minnetiniz olmasın direk kesin ilişkiyi.

Sizin bu komşuluk olayınız komşuluk sınırlarını aşmış.Bu kadın tehlikeli bir kadın.Bu kadından kesinlikle uzak durun derim büyüğünüz olarak.Çocuk çamaşırı içine kendi çamaşırını koymasının kesinlikle yanlışlıkla olduğunu düşünmüyorum.Bilinçli yapılmış ondan diyorum uzak durun.
İstediği şeylerde normal komşuluk ilişkisi içinde istenecek şeyler değil.Makinam dolu sen yıka anahtarı ver evine bakarım vb.Dediğim gibi uzak durun.
Ayrıca bir talebi olduğunda veremeyeceğinizi açık ve net bu tür komşuluktan hoşlanmadığınızı belirterek ret edin.
Bakın gençlik yaşlarında bir eve taşındık yan komşumun ilk anlarda normal olmadığını anladım ve hiç evime bile sokmadım sadece merhaba merhaba.Bugün kendime hayret ederim o yaşta bu kadını nasıl anladım diye.
Benim gibi yapmayıp onunla komşuluk yapan herkes neler yaşadı inanın anlatsam roman olur.Bunlar normal insan değil.

Ne ben ne de komsularım eşler evdese birbirşze gitmiyoruz ha acil bisey oldu telefon acıp kapıya öyle giderizki eşler kapıyı acıpta rahatsız olmasınlar kıyafet konusuna gelirsem ben hayatta komsuma dememişim makinana atabilirmiyim olurda insanlık hali bozulur tamir etme süresi uzarda evde giyinmedik kiyafet kalmasaakrabamda yoksa oda komsum derse ver makinaya atayım veririm oda kıyafet asla ve asla ic camasır vermem

o kadar haklısınız ki bu insanları hayatımdan çıkarmayı çok istiyorum her anlamda zararlar bize! Evet hata bende hayır diyememekle başta hatayı ben yaptım farkına varamadım ama onun yaptıkları ve benden istedikleri de normal değil. Bu kadar iyi niyet fazla.

Anlamayacak nevar benimde komsularim var biri iyi niyetimi suistimal etse gorusmem mesafe koyarim sizin gibi bahaneler bulmam yani
şu an tam da öyle yapıyorum bahsettiklerim daha önce olan şeyler ve ne yazıkki iyi niyetimin suistimal edildiğini o zamanlar fark etmemiştim şimdi uzun bir süredir tekliflerini geri çeviriyorum ne gidiyorum ne de gelmesine izin veriyorum ama tavrımı anlamayıp hala benden bir şeyler isteyince sinirlenip burada paylaşıp fikir almak istedim sadece

üstelik annesi iki yan apartmanda oturuyor benden isteyeceğine ona gönder değil mi yani bilmiyorum nasıl bi insan bu

haklısınız yaşım gereği ve ilk komşum olunca inanın farkına varamadım ama artık daha bilinçli olduğumu düşünüyorum ve kesinlikle hayatımdan çıkartmak istiyorum

Biz bi kabartma tozu istediysek 5 dilim kek gönderiyoruz komşumuza insanlardaki rahata bak eskiden bende kimseyi kırmak üzmek istemezdim çok bedel ödeyince hayır demeyi öğreniyor insan ..

Ayşe fatma herneyse adı neden sürekli birşeyler istiyorsun bak zarar da verdin eşyalara eşime karşi mahcup oldum birdaha ev eşyası kişisel malzeme vs al ver yapmayalım olur mu diyip geçin vermeyin kimisi çok pişkin oluyor hakikaten

Bir olur iki olur anlarım. Evde malzeme bitmiş olur komşudan istenir anlarım. Ama insanlarla kendinize yemek sipariş verdirtecek kadar nasıl samimi oluyorsunuz? Hastalık olur doğum olur taşınma olur tabii ki komşuya yemek götürülür. Ya da yakın görmüşsünüzdür evde yapılan özel bir şeyden bir tabak götürülür. Aynı şekilde komşu da tabağı doldurup getirir. Yetmedi diyip daha istemek nedir. Evine siparişle yemek yaptırmak nedir. Siz genel olarak mı böylesiniz? Kimseye hayır diyemiyor musunuz? Marketten aldıklarınızı bırakırken hepsi şu kadar tuttu diyemiyor muydunuz ya da çok güzel koktu dediğinde tarifini veririm sen de yaparsın? Ben kendimi bildim bileli apartmanda yaşadım hiç böyle komşuluk görmedim ya. Ha bizde de oldu çocuğunu destursuz göndermeye çalışan komşular filan ama annem anında sınırını çizerdi.

Simdi komsunuz istemeyi aliskan,ik haline getirmis ve bunun ayari kacmis gibi gozukuyor.Bozuk olsa anlarim.BaI durumlarda bizlerde komsularimizin camasir makinesini kullandik ve onlarinkini de yikadik.Bazi seyleri isteriz ama hemen geri veririz.Bu biraz samimiyete bakar bence..Yapardak onlarda yapar.Kimse kimsenin altinda ezilmez..Ama nedense bu durum bana garip geldi..Ama dedigim gibi hersey samimiyetle ilgili..

Şöyle oldu
Hamileyken hergün yemek getir dedi kibarca ama.ben götürmedim
Market ve pazardan bise aldirdıgında ozellikle şu kadar tuttu diyordum tamam canım diyordu sonrasi yok.
Internet cağindayız yemek yapamiyorum diye birsey olmaz dediğimde ,benim yaptığım niyeyse güzel olmuyor dedi.
Icli köfte istediginde valla kolum agriyor evdekilere bile yapamiyorum dedim.
Huyundan tam emin olduktan sonra tabikide hep hayir dedim belki utanirda istemez diye.
Kac kez para istedi yok dedim.
Hatta esime dedim ben gidim bu ev onun olsun dedim.basedemiyirsun arsız bi cocuk gibi. Insanin hali fırcasi bile istenirmi ya?
Çocuguna ben ders calistiracakmisim tecrübeliymisimdedim ben kendi cocuguma zor yetiyorum.

İyi bari her şeye evet dediniz sanmıştım ben. Alışveriş ücretini tekrar tekrar hatırlatsaydınız keşke. Hiç olmadı sizden para istediğinde sende şu kadar param kalmıştı verdim say diye yapıştırsaydınız cevabı.

Komşu arsızlıkta zirve. Siz de hayır demeyi öğrenin lütfen.
Yoksa sürekli böyle sömürülürsünüz.

Ah keske yapsaydım.iste o an insan kendine yakistirmiyor ama bazi insanlara yapmak lazimmis

Ay kov gitsin ya ben sinirlendim burda
Bouleleriyle ne muhattap oluyosun
Kullandırma kendini başlarım onun kurutma makinesine defolsun gitsin alsın almaya parası yoksa assin bı yere bu ne

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…