komşum beni bunalttı,her gün bir şey istiyor.yardım edin kızlar!

Melan2010

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2010
2.925
914
248
Diğer
benim bir komşum var,kendisi evden dışarı çıkmıyor,eşinin getirdikleride yetmiyor galiba..beni usandırdı..her Allahın günü bir şey istiyor...evde olan şeyleri istiyor, yok da diyemiyorum...istedikleri şeyler yumurta şeker,yoğurt,un,ekmek,soğan,yağ gibi şeyler..kızlar yardım edin nasıl davrana bilirim..yüzünede her seferinde bunlardan yok da diyemiyorum..kırmadan nasıl geri çevirebilirim..yardımlarınıza ihtiyacım var...

Ben aynı durumda olsam eğer durumları yoksa bundan keyif alırım. Ama yok durumları varsa; Birer pk şeker,tuz,yumurta işte ne istiyorsa alır,götürür veririm. Cnm bunlar sende kalsın. Şimdi sen isteyince ben yanlış anlama diye az var diyemiyorum. Bu sefer ben açıkta kalıyorum. İyisi mi tedarikli davranayım dedim derim. Hala yüzü tutup istemeye gelirse de kalmadı de geç. Elalemin yüzsüzüyle mi uğraşacaksın.

benim de bi komsum var sucuk kızarmıştım kapıyı çaldı elinde çay tabagı aldı sucugu senmi pişirdin oglum istiyor dedi yemesse bi yeri şişermiş dondum kaldımmmm:53:

Belliki adam asgari ücret alıyor para yetmiyor kadında malzeme olmadan kocasına ve kendine yemek yapmaya çalışıyor ,sende kusura bakma ben kullanacağım bana yetecek kadar var demende gücenecek bir durum yok

istediği sey kalmamış de.... hepsini istemiyor ya...bende birazdan alma gdcem, eşim aksama getırecektı de. vsvs bahane cok.. bi süre sonra bıkar.. :60:

O sizi sürekli sömürecek kadar düşüncesizse, sizin ona karşı düşünceli olmanıza ne gerek var? Bizde de kalmamış diyin, yok diyin, herhalde sürekli aynı cevabı almaya başlayınca anlar durumu. (Ben olsam direkt "Yeter artık!" derdim. :27: )

Son düzenleme:
Ben aynı durumda olsam eğer durumları yoksa bundan keyif alırım. Ama yok durumları varsa; Birer pk şeker,tuz,yumurta işte ne istiyorsa alır,götürür veririm. Cnm bunlar sende kalsın. Şimdi sen isteyince ben yanlış anlama diye az var diyemiyorum. Bu sefer ben açıkta kalıyorum. İyisi mi tedarikli davranayım dedim derim. Hala yüzü tutup istemeye gelirse de kalmadı de geç. Elalemin yüzsüzüyle mi uğraşacaksın.

yok canım durumları bende daha iyi,bizim arabamız yok onların arabası var,dare kendilerinin,keşkem durumları kötü olsa,bir şey demezdim.kendi tembelliğinden bakkala dahi gitmiyor..

benim de bi komsum var sucuk kızarmıştım kapıyı çaldı elinde çay tabagı aldı sucugu senmi pişirdin oglum istiyor dedi yemesse bi yeri şişermiş dondum kaldımmmm:53:

yuhhh!!:27:
sucuk isteyenide ilk kez duyuyorum yalnız:1:
bizimde komşumuz var adam babamdan sigara alamadımda şöyle 10tane filan verirmisin der:1:
bi günde şey olmuş,evde pişircek yemek yok diye çıkmış aramaya komşulara kadın
babaanneme gelmiş biber istemişsonrada
-ayy bu biber yoğurtsuz güzel olmaz ki şöyle azıcık sarımsağım var yoğurtluca pek bi güzel olur demiş babaannem yok yoğurdum demiş bu sfer kadın yoğurt aramaya çıkmış:1:
karı koca en özel ihtiyaçlarına kadar aramaya çıkıyolar komşu komşu geziyolar yaaa:27:

ihtiyacı olması birşey değiştirmezki ama hergün istiyormuş.sonuçta konu sahibi onun ailesini geçindirmek zorunda değil.bence bazı insanlar bunu kendilerine iş ediniyor alışmışlar istemeye.
annemin bir komşusu var durumlarıda iyi ama yinede başkasından ister mutlaka.bir patlıcan benden,bir senden,bir yukardan,aşağıdan derken akşam yemeğinin malzemesini hazırlıyor.
bence hayır demeyi öğrenmelisin

Belliki adam asgari ücret alıyor para yetmiyor kadında malzeme olmadan kocasına ve kendine yemek yapmaya çalışıyor ,sende kusura bakma ben kullanacağım bana yetecek kadar var demende gücenecek bir durum yok

canım kendi işyerleri var,arabası var..evi son model döşemişler..

yok canım durumları bende daha iyi,bizim arabamız yok onların arabası var,dare kendilerinin,keşkem durumları kötü olsa,bir şey demezdim.kendi tembelliğinden bakkala dahi gitmiyor..

ben böylesine çöp dahi vermezdim poposunu kaldırıp bakkala gitsin sizde böylesine yüz vermeyin

inannnmiyorummm yaaaa..yüzsüzlük ama bu..cok mu kötü durumlari acaba ?? alalaaa öyle bir durum olsa git marketten al pisir ver cocuguna yani..ayip yaa..insan en yakinindan bile isteyemez öyle kapisini calip...
benim bekar evimizdeki komsumuz melektir boyle ev hanimi onun altinda onla yasit bir hanim vardi oda aynen öyle ondan aklina gelecek hersey isterdi , bir kere eline tabak almis gelmis meyve istiyor:)): yani tuz seker degil meyve yani ..insanlarin yüzününzü yumusak bulursa yapmadigini birakmiyor walla..#hereksin evine bedava gelmiyo hersey..herseyin de bir adabi usulu vardir yani..kapiya gelip sucuk istemek ilginc walla...

Benim bundan önce oturduğum bir apartmanda öyle bir komşum varı sinir oluyordum.
Eşinin kendine ait işi var ayrıca eşinin ve kendisinin emekli maaşları var sürekli sinemalarda, tiyatrolarda , gezmelerdeler yani durumları iyi.
Ama sürekli yumurta , şeker, kahve , yoğurt, süt bilmem ne herşey ya aklınıza gelen herşey.
Bir keresinde ben alışverişten geliyordum elimdeki 1 poşet dolmalık biberi aldı ben bugün dolma yapıym sen kendine alırsın dedi.
Binamızın altında da market vardı ama sürekli kullanıyordu beni.
Sarma sarmıştım yaparken gördü diye bir tabak dolusu sarma vermiştim kapısına gidip
Ertesi gün hemen aradı siz 2 kişisiniz bitmemiştir o versene bize akşam yiyelim dedi yok dedim bende tencere doluydu ama sinir olmuştum.
Bir günde bir avuç nohut ıslatmış getirdi bunu bana pişir dedi gitti ne yağı ne salçası hiçbir şey vermedi başka
Artık rutine bağlamıştım ben o ne istese yok diyordum ama hala pes etmiyordu birde sürekli para istiyordu ama hiç para vermedim alamazdım geri biliyorum çünkü.
Her misafirim geldiğinde de damlardı herkesten önce...

Benim bundan önce oturduğum bir apartmanda öyle bir komşum varı sinir oluyordum.
Eşinin kendine ait işi var ayrıca eşinin ve kendisinin emekli maaşları var sürekli sinemalarda, tiyatrolarda , gezmelerdeler yani durumları iyi.
Ama sürekli yumurta , şeker, kahve , yoğurt, süt bilmem ne herşey ya aklınıza gelen herşey.
Bir keresinde ben alışverişten geliyordum elimdeki 1 poşet dolmalık biberi aldı ben bugün dolma yapıym sen kendine alırsın dedi.
Binamızın altında da market vardı ama sürekli kullanıyordu beni.
Sarma sarmıştım yaparken gördü diye bir tabak dolusu sarma vermiştim kapısına gidip
Ertesi gün hemen aradı siz 2 kişisiniz bitmemiştir o versene bize akşam yiyelim dedi yok dedim bende tencere doluydu ama sinir olmuştum.
Bir günde bir avuç nohut ıslatmış getirdi bunu bana pişir dedi gitti ne yağı ne salçası hiçbir şey vermedi başka
Artık rutine bağlamıştım ben o ne istese yok diyordum ama hala pes etmiyordu birde sürekli para istiyordu ama hiç para vermedim alamazdım geri biliyorum çünkü.
Her misafirim geldiğinde de damlardı herkesten önce...

yuhhhh yüzsüzlüğünde bu kadarı olmaz

beleşe alışmış bu kapıyı açma sende yada aynısını sende ona yap bakalım git sende bişiler iste acaba vericekmi merak ettim :1::1::66:

Ben bunda anormal birşey göremedim. Nedenine gelince de. Küçüğüm daha 7-8 yaşlarında. Sokakta oynarken deli gibi patates kızartması kokusu geliyor. Çıldıracağım. Nasıl istedi cnm. Neyse, eve girip ablama söyledim. Evde patates kalmamış... Manav uzak kim gidecek almaya. Mecbur annemlerin işten gelmesini bekledik. Ama ben ağla ağla. Çocukluk işte. Evde herşey varda bir patates yok. Annem nasıl kızmıştı. Kızım komşuluk hakkı diye birşey var. Yabancı mı x ablanlar. Gidip isteseydiniz ya diye...
Ve isterim benimde komşularımdan birinin çocuğu evimde pişen şey her ne ise ve kokusundan ötürü canı ondan isterse çat kapı çalsınlar kapımı istesinler. Yemin ederim mutlu olurum ben ya. Olanı var olmayanı var. Yapabileni var yapamayanı var. Herkezin hayatı dışarıdan göründüğü gibi değil.

birkac kere HAYIR YOK MALESEF dersen bir daha gelmez..arada birde kapiyi acma..ohhhh rahatlarsin iste..buda dertmi:):)

canım kapıyı açmasam balkondan avazı çıktığı kadar bağırıyor,mahalleyi ayağa kaldırıyor...yani kapıdan girmese bacadan girme hesabı oluyor.bende utanıyorum avaz avaz bağırınca balkona çıkmak zorunda kalıyorum..sonunda pes eden ben oluyorum camdan cama beleşden besin alışverişi oluyor...geri vermemek süretiyle tabi...

Back
X