- 11 Nisan 2017
- 5.857
- 7.961
- 118
- Konu Sahibi sufisentir
-
Medeniyetsizler evetHerkese merhaba.
15 katlı bir sitede oturuyoruz 1 yıl oldu bu evi alalı.
Her katta 4 daire var.Karsimizda yanda carprazda bizim gibi genç çocuksuz çiftler var.
Şimdi size birkaç olay anlatayım siz de bi yorum yapın istedim.
Hemen hemen her sabah çaprazdaki komşularla karşılaşıyorum günaydın diyorum asansörü çağırıyorum onlarda ayakkabılarını giyiyorlar asansörü bekleteyim ister misiniz diye soruyorum evet yanıtını verip biniyorlar.
Çiftlerden erkek olani teşekkür edip günaydın diyor kadın demiyor ve böyle küçümser bakışlar var sürekli o kibri hissedebiliyorum .
Tek başına olduğu zamanda öyle illa ben selam vermeliyim ki o da yarim ağız merhaba desin.
Ben de durum böyle olunca artık bir şey demeden hızlıca ayakkabilarimi giyip binip gidiyorum asansöre.
Karşımızdaki kadınla asansörde karşılaştık kendimi tanıtıp selam verdim 5 6 ay önce falan.
Ama bu kadında mesela eşimle ben kapıda ayakkabı giyerken asansörden inip selam vermeden geçiyor pat kapısını kapatıyor.
Ya da iş dönüşü tesadufen asansöre biniyoruz 10 katı suratima bakmadan geçirip iyi akşamlar demeden evine geçiyor.
1 yildir bu insanlar boyleler.
Şimdi diyeceksiniz ki sen kafayı komşularla mi bozdun ?
Hayır asla ben zaten çalışan bir kadınım komşu falan cagiramam eve ya da ev oturmasına gidemem böyle bi vaktim yok yani.
Eşimde ben de düzgün insanlarız hani öyle tipimiz filan da kayık degil.
1yildir anlamışlardır zaten sesimiz solugumuz bile çıkmaz.
Ama sanki böyle bi vebali gibi davranmaları falan bana tuhaf geliyor.
Evet büyük şehir insanlarin vakti yok anlıyorum bunları ama her gün gördüğüm hemen dibimdeki insanlarla böyle olmak tuhaf geliyor bana.
Bir de çok medeniyetsizlik gibi geliyor açıkçası.
Sizce bu insanların davranışı normal mi ben mi abartıyorum ne dersiniz hanımlar?
Herkese merhaba.
15 katlı bir sitede oturuyoruz 1 yıl oldu bu evi alalı.
Her katta 4 daire var.Karsimizda yanda carprazda bizim gibi genç çocuksuz çiftler var.
Şimdi size birkaç olay anlatayım siz de bi yorum yapın istedim.
Hemen hemen her sabah çaprazdaki komşularla karşılaşıyorum günaydın diyorum asansörü çağırıyorum onlarda ayakkabılarını giyiyorlar asansörü bekleteyim ister misiniz diye soruyorum evet yanıtını verip biniyorlar.
Çiftlerden erkek olani teşekkür edip günaydın diyor kadın demiyor ve böyle küçümser bakışlar var sürekli o kibri hissedebiliyorum .
Tek başına olduğu zamanda öyle illa ben selam vermeliyim ki o da yarim ağız merhaba desin.
Ben de durum böyle olunca artık bir şey demeden hızlıca ayakkabilarimi giyip binip gidiyorum asansöre.
Karşımızdaki kadınla asansörde karşılaştık kendimi tanıtıp selam verdim 5 6 ay önce falan.
Ama bu kadında mesela eşimle ben kapıda ayakkabı giyerken asansörden inip selam vermeden geçiyor pat kapısını kapatıyor.
Ya da iş dönüşü tesadufen asansöre biniyoruz 10 katı suratima bakmadan geçirip iyi akşamlar demeden evine geçiyor.
1 yildir bu insanlar boyleler.
Şimdi diyeceksiniz ki sen kafayı komşularla mi bozdun ?
Hayır asla ben zaten çalışan bir kadınım komşu falan cagiramam eve ya da ev oturmasına gidemem böyle bi vaktim yok yani.
Eşimde ben de düzgün insanlarız hani öyle tipimiz filan da kayık degil.
1yildir anlamışlardır zaten sesimiz solugumuz bile çıkmaz.
Ama sanki böyle bi vebali gibi davranmaları falan bana tuhaf geliyor.
Evet büyük şehir insanlarin vakti yok anlıyorum bunları ama her gün gördüğüm hemen dibimdeki insanlarla böyle olmak tuhaf geliyor bana.
Bir de çok medeniyetsizlik gibi geliyor açıkçası.
Sizce bu insanların davranışı normal mi ben mi abartıyorum ne dersiniz hanımlar?
Çok güzel yazmışsınız çok doğru.Ozellikle son yıllarda kimsenin kimseye güveni kalmadı insanlarda haklı bir yerde.Sizinle alakasi yok bunun insanlar insanlardan kacar olmus yasadigimiz kosullar okuduklarimiz duyduklarimiz bizleri illa birinden kotuluk bekler hale getirdi komsu kocama bakar yuvam dagilir komsunun kocasi cocuguma taciz edermi evime aldigim gelenim gidenim dedikodu olurmu dost gorunup baska kotuluk yaparmi vs vs uzar gider
Mesafe ve medeni davranis cok farkli seyler oysaki Allah korusun evde bir hastalik anlik bise olsa ilk gelecek kisi ailenden once komsun oluyor o panikle yardim edin diye ilk onlarin kapisini calarsin selamlasmak ayakustu nasilsiniz diyip girip kapiyi kapatmak zor olmamali
Herkes calisiyor kimsenin kimseyi agirliyacak tabak tabak yemek tasiyacak durumu olmaz olamiyor gunumuz kosullarinda ama bir merhaba olmali
Bizimde var beraber denk gelince asansorde ayakkabi bagciklarina bakiyorlardi ayni anda cikarsak iceri girip sonra cikiyorlardi kari koca bir ara biride slmi duymazdan geliyordu
Ayni davraniyoruz insanin siniri zipliyor cok terbiyesizce geliyor bana ama disardan baksan hatta sorsam okumus etmis bir noktaya gelmis insanlardir
Vallahi ne varsa belli bir yas ustunde var yine
Aa tabi ne münasebet asansörde halvet neyim filan olur!!ben cocukluumda anahtarlar kapinin üstünde kapilarin gece yarilarina kadar ardina kadar acik oldugu bir apartmanda yasadim bir sure. sonraki komsularimiz da bu kadar olmasa da gayet samimi insanlardı. gecenlerde ben de ayni konuu yazmayi düşündüm.. komsuluk oldu medeniyet sedigin tek dişi kalmis canavar.. karsi komsumuza hayirli olsuna gidelim desik kapiyi caldin burnunu bile zor gördüm esime sorayim dedi 3 yil gecti. diger komsumuzun birinin kizlari esim asansore binecekse birlikte binmiyorlar.hatta esim olunca iniyorlar.apartman %90 muhafazakar. bayanlardan 2 ya da 3u calisiyor . toplu oturduklarinda bir iki cagirdilar musait değildim. 20 kisi topluca hosgeldine geldi sok oldum. biz hamilelik sebebiyle herkese gidemedik. sonra ne gelen var ne giden.. 1 2 kisiyle gorusuyorum gayet de mahalle apartmani ama malum elektrigimiz tutmadiben de cozemedim insanlari..
Bizim apartmanda çoğunlukla farklı ülkelerden insanlar yaşıyor kapıyı açtığımda tuttuğumda vs öğrendikleri Türkçe kelimelerle defalarca teşekkür ediyor,iyi günler dileyip gidiyorlar.Sadece kapıyı tuttuğum için bile büyük bir yardım yapmışım gibi hissediyorum .Aynı dili konuştuklarım suratını çeviriyor açacaksın,tutacaksın o kapıyı edasıyla :)komşuluğu geçtim artık
Yaa evet o konuları okudukça bende ohh ne rahatım diyorum şimdi yalan yok :)))Burada komşusunu bedava bakkal olarak görenleri okudukça aman kusur kalsın komşuluk. Bizde de gelme gitme yok ama çok şükür hepimiz birbirimizi tanır selamlaşırız. Gidip gelenler de var da ben çalıştığım için uzak kalıyorum ki en güzeli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?