Komşuluk İlişkileri Nasıl Olmalı?

Medeniyetsizler evet
Eski kapi komsum böyleydi
Hep karsılasınca ben günaydın dersem derdi
Demezsem demezdi suratıma baksa bile
Bana da cok garip gelirdi ben de calısan bayanım

2 sene oturduk karsılıklı ben baya bir selam sabah verdim
İkimiz de kiracıydık
İkimizin de o siteden tasınması aynı güne denk geldi
Bu sefer denk gelince komsu bülbül kesildi
Aaa sizde mi tasınıyorsunuz hayırdır neden nereye vs kendi sebeplerini falan anlattı

Şaşırdım ben de
Şimdi de yeni evimizde er sabah giris katında bi adam ve cocukla karsılasıyorum ben günaydın dersem diyorlar demezsem demiyorlar
Artık ben de deniyorum hatta gecenlerde kapıyı elimle tuttum birinin apartmana girmesi için tesekkur bile etmedi mecburdum sanki:)

o ne ya. bigün Allah korusun evin yansa kibirli tavirlardan tinlamazlae bile.

valla ben komsularimla vic vic degilim ama kapida karsilastigimizda illaki selam nasilsin muhabbeti olur bi kere bile gidip gelmedik ama kac senedir.

oturdugum yer cok kücük ama yolda yürürken hic görmedigim insanlarla illaki selamlasiyoruz.

ben cocukluumda anahtarlar kapinin üstünde kapilarin gece yarilarina kadar ardina kadar acik oldugu bir apartmanda yasadim bir sure. sonraki komsularimiz da bu kadar olmasa da gayet samimi insanlardı. gecenlerde ben de ayni konuu yazmayi düşündüm.. komsuluk oldu medeniyet sedigin tek dişi kalmis canavar.. karsi komsumuza hayirli olsuna gidelim desik kapiyi caldin burnunu bile zor gördüm esime sorayim dedi 3 yil gecti. diger komsumuzun birinin kizlari esim asansore binecekse birlikte binmiyorlar.hatta esim olunca iniyorlar.apartman %90 muhafazakar. bayanlardan 2 ya da 3u calisiyor . toplu oturduklarinda bir iki cagirdilar musait değildim. 20 kisi topluca hosgeldine geldi sok oldum. biz hamilelik sebebiyle herkese gidemedik. sonra ne gelen var ne giden.. 1 2 kisiyle gorusuyorum gayet de mahalle apartmani ama malum elektrigimiz tutmadi ben de cozemedim insanlari..

Sizinle alakasi yok bunun insanlar insanlardan kacar olmus yasadigimiz kosullar okuduklarimiz duyduklarimiz bizleri illa birinden kotuluk bekler hale getirdi komsu kocama bakar yuvam dagilir komsunun kocasi cocuguma taciz edermi evime aldigim gelenim gidenim dedikodu olurmu dost gorunup baska kotuluk yaparmi vs vs uzar gider

Mesafe ve medeni davranis cok farkli seyler oysaki Allah korusun evde bir hastalik anlik bise olsa ilk gelecek kisi ailenden once komsun oluyor o panikle yardim edin diye ilk onlarin kapisini calarsin selamlasmak ayakustu nasilsiniz diyip girip kapiyi kapatmak zor olmamali

Herkes calisiyor kimsenin kimseyi agirliyacak tabak tabak yemek tasiyacak durumu olmaz olamiyor gunumuz kosullarinda ama bir merhaba olmali
Bizimde var beraber denk gelince asansorde ayakkabi bagciklarina bakiyorlardi ayni anda cikarsak iceri girip sonra cikiyorlardi kari koca bir ara biride slmi duymazdan geliyordu

Ayni davraniyoruz insanin siniri zipliyor cok terbiyesizce geliyor bana ama disardan baksan hatta sorsam okumus etmis bir noktaya gelmis insanlardir
Vallahi ne varsa belli bir yas ustunde var yine

5 sene önce ben de lüks bir siteye taşındım , lüks dediğime bakma burda o zamanlar ucuzdu baya evler 130 civarı idi ne zamanki buralar sosyete semti diye anılmaya başladı , lüks konutlar arttı, millette bir toto kalkması efenim bir değişik becerilemeyen zengin görüntüsü takılmaları vs oluştu , ben de komşuluk hal hatır severdim gideyim ailecek gelsinler vs hoş şeyler bana göre. Derken en tatlış insan bile dediğiniz tipe bürününce bir baktım beni bir ezikler bakışlar vs. Zamanı bekledim bir gün oğlumu site içine indirdim havuza girecem bahanesiyle oturdum masaya , derken yan masadan bir abla laf attı iki blok da aşağıda bu arada sen de bu ara pek selamsız oldun hayırsız diye?

Dedim afbuyrun hanım efendi? Hanımefendi mi olduk şimdi dedi üstüne gülümsedim. Dedim ki bak abla hanım , iki üç bu site sakinleri tipini çözmüş eğitimsiz mütahit bir araya gelmiş buranın adını sosyete koyalım evleri de fiyatlandıralım altından sağlam paralar rantlar dönsün demiş, siz de iyice havaya girmişsiniz para site lüks eşittir elit? İnsanlar olmuşsunuz güya . Yalnız 1. Elitlik kültürü kenara bırakmadan, güncel eğitim, bilim, teknik, teknoloji takibi ve katkısı ile olunur parayla yapılan hava Kekoluk olur
2. Burada 130 a evler aldık birden fiyatlar artıp bir lüks dedikodusu ile havalara girip sözüm ona avrupaileştiniz ki Avrupa bizim gibi görgüsüz hunharca yaşamıyor

Şimdi söylediklerimi düşünün sonra bana laf atın haydi bana müsade dedim ve şiveli şekilde konuşarak söyledim bunları bilerek nükte ettim Yani o gün bu gün bana selam verilir ama bu sefer ben alaycı şekilde alırım selamı içim soğumuştu

Çok güzel yazmışsınız çok doğru.Ozellikle son yıllarda kimsenin kimseye güveni kalmadı insanlarda haklı bir yerde.
Ben de zaten kimseyle içli dışlı olmak istemiyorum vakitte yok ki.
Ama selam verme olayı kesinlikle görgü meselesi.
Belki onlara sorsak ne derler kimbilir bilemiyorum ki ?

Aa tabi ne münasebet asansörde halvet neyim filan olur!!
Ayy allahtan öyle tipler bari yok yoksa iyice tiksinirdim bunlardan.
Eski komsuluklar hayal artık zaten o konuda beklenti sıfır inanın.

Insallau yakinda oturdugum yerden tasincam. Oyle biktim ki komsulardan verdikleri rahatsizliklardan evime pat diyr sorgusuz dalmalarindan tasindigim yerde selam.verseler dahi almayi dusunmuyorum komsulariniz bencr en guzelini yapiyo.ne gerek var ki gunaydinlar gereksiz samimiyetler nasil sokakta gordugumuz insana.gunaydin demiyorsak apartmandakilere de dememek o kadar normal ayni yerde yasiyorlar diye konusmak zorunda degiller ki...

Tam bunu yazacaktım, çok yaşayın :) Bunların bir de çıkmak için açtığınız kapıdan, çıkmanızı beklemeden giren versiyonları var diyecektim. Medeniyetsizlik hafif kalıyor, hödüklük diyorum buna ben.

Yaa evet o konuları okudukça bende ohh ne rahatım diyorum şimdi yalan yok :)))

Siz son derece doğru düşünen bir insansınız. Selam vermemek ne demek ne ayıp. Tam katına düşmüşsünüz. Dua edin kiracı falan olsunlarda gitsinler. Okullarda görgü ve insanlık dersi olmalı böyle okuyup da insan olamıyanlar için.

Bunun sizinle alakalı birşey olduğunu sanmıyorum, kişilerin kendi ruh hali, karakteri, görgüsüzlüğü.. Artık adına ne derseniz onunla ilgili bence.
Boşverin selam vermesinler, İnanın selamlaşıp yüzgöz olmaktan daha iyidir..
İnsanlarda cidden ayar yok, benim komşum ben kendi yemeğimi yapamazken küçük çocuğumla beni bamya ayıklamaya çağırıyor.
Aldığı beyaz eşyayı 1.5 aylığına evimin bir odasına koymamı istiyor.
Kabul etmeyince de surat asıyor, bu sefer durduk yere kötü oluyorum.
Ortası yok yani insanların..

Normal değil tabiki.
Kimse durup da mubabbet etsinler demez. Ben de çok konuşkan değilimdir.
Ama bir günaydın ve iyi akşamlar demek insanlık örneğidir. İnsan değillerse demek..

Boşver. Siz deyin onlar utansın..

komşuluk ilişkilerinden nefret eden biri olarak yazayım, ayıp yahu.. bizim apartmanda kimse kimseye gitmez, hepimiz kendi çapımızda soğuk tipleriz ama gördüğümüz zaman gülümser, merhaba deriz kadını da erkeği de..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…