• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşuluk İlişkileri Nasıl Olmalı?

Herkese merhaba.
15 katlı bir sitede oturuyoruz 1 yıl oldu bu evi alalı.
Her katta 4 daire var.Karsimizda yanda carprazda bizim gibi genç çocuksuz çiftler var.
Şimdi size birkaç olay anlatayım siz de bi yorum yapın istedim.

Hemen hemen her sabah çaprazdaki komşularla karşılaşıyorum günaydın diyorum asansörü çağırıyorum onlarda ayakkabılarını giyiyorlar asansörü bekleteyim ister misiniz diye soruyorum evet yanıtını verip biniyorlar.
Çiftlerden erkek olani teşekkür edip günaydın diyor kadın demiyor ve böyle küçümser bakışlar var sürekli o kibri hissedebiliyorum .
Tek başına olduğu zamanda öyle illa ben selam vermeliyim ki o da yarim ağız merhaba desin.
Ben de durum böyle olunca artık bir şey demeden hızlıca ayakkabilarimi giyip binip gidiyorum asansöre.

Karşımızdaki kadınla asansörde karşılaştık kendimi tanıtıp selam verdim 5 6 ay önce falan.
Ama bu kadında mesela eşimle ben kapıda ayakkabı giyerken asansörden inip selam vermeden geçiyor pat kapısını kapatıyor.
Ya da iş dönüşü tesadufen asansöre biniyoruz 10 katı suratima bakmadan geçirip iyi akşamlar demeden evine geçiyor.

1 yildir bu insanlar boyleler.
Şimdi diyeceksiniz ki sen kafayı komşularla mi bozdun ?
Hayır asla ben zaten çalışan bir kadınım komşu falan cagiramam eve ya da ev oturmasına gidemem böyle bi vaktim yok yani.
Eşimde ben de düzgün insanlarız hani öyle tipimiz filan da kayık degil.
1yildir anlamışlardır zaten sesimiz solugumuz bile çıkmaz.
Ama sanki böyle bi vebali gibi davranmaları falan bana tuhaf geliyor.

Evet büyük şehir insanlarin vakti yok anlıyorum bunları ama her gün gördüğüm hemen dibimdeki insanlarla böyle olmak tuhaf geliyor bana.
Bir de çok medeniyetsizlik gibi geliyor açıkçası.

Sizce bu insanların davranışı normal mi ben mi abartıyorum ne dersiniz hanımlar?
Aman ne takıyorsun. Benim çaprazında aşırı derece de inançsal insanlar var.
Adam tuhaf tuhaf davrandı, biz asansöre ayni anda binecekken evine girdi, esinide iceri aldi.
Hic orali olmadik.
Bizde aynisini yapıyoruz.
Gecen annesi gelmis kadin bizle asansore bindi güldü konuştuk.
Karsimdaki komsu da koridora yunleri cikarmis sermis sopaliyor bi gör akil alir gibi degil hemen guvenlige gittim.
Birde gogusler acik esim le sok olduk.
Fakat bir kizi bir oglu var cok iyiler onlarla konuşuyoruz.
Yan komsuylada bi kere asansorde karsilastik.
Hicde takilmiyorum davranislarina maalesef artık iliskiler bu sekilde.

Bu tür sitelerde yönetim, zaman zaman tanışma partisi, barbekü partisi vb. etkinlikler düzenler ki komşular tanışsın, kaynaşsın diye. Sizde böyle bir şey yok mu?
O kadar lüks bir site değil daha çok memur polis asker vs.oturuyor çoğunlukla.
Sadece yönetim toplantısı var.
Aslinda tanışıp kaynaşmaya bile gerek yok dedim ya ben de yoğunum zaten selam sabah olsa kafi zaten.
Ama yok bunlar insanlıktan nasiplerini almamışlar.

Komşunuz arızalı bir kadın demek ki... Kimbilir, adamıyla selamlaştınız diye size düşman olup kocasıyla evde kavganızı yapmış bile olabilir, burada az okumuyoruz örneklerini... Şayet öyleyse, bu tipler hasta oluyor. Çok da kafa yormaya değmez. Yüzünüze bile bakmayan birine selam ister verin, ister vermeyin, çok da farketmez. Ben olsam takmazdım bu kadını.
Aynen o da geldi aklıma.
Adam çok gu ler yüzlü biri hatta esimlede konuşmuş tanıtmış kendini.
Ama ben artık adama da selam vermiyorum dediğiniz gibi kadın kıskanç bi tip olabilir çünkü.

Gorgu baska birsey.
Insan bir..gunaydin iyi aksamlar..neden diyemez anlamiyorum.

Yapacak birsey yok.

Bana gunaydin iyi aķsamlar demeden yanimdan geceni bir daha asla gormem.
Değil mi çok tuhaf geliyor bana dışardan da görseniz gayet normal medeni görünen insanlar.
Acaba dedim bizde mi bi gariplik tuhaflık var ondan konu açtım zaten.

Sizde sikinti yok bundan emin olun buraya konu acmaniz bile nekdar ince oldugunuz gosterir ama malesef insanlar boyle oldular bizimde yan komsumuz oyleydi esi esime selam vermiyordu once esim sonra o, o derece halbuki bir hafta araliklarla evlendik bi kibir bi hal halbuki kibirlenecek hlide yok bnde o sekilde davrandim ztn gittiler fakat bizde iki ay sonra kendi evimize gecicez bende simdiden dusuniyorum binamizda bi arkadas var ama mesafeliyiz onla onlarda havali tipler esimin is arkadaslari hep ordalar yani godop gelsen bi dert gotmesen bi dert al komsum diyor (ogrencimin annesi) cok iyi oldu ayni yerde olmamiz gider geliriz biz eski evimizde aksam 10 11 demez otururduk diyor valla bnde sevmem pek ama napicam bilmemm :/

Hayir bu insanlarin davranisi normal degil. Asosyal insanlar bunlar.. bak olmuyo sende selam verme bi daha bence asansoru filanda bekletmezdim ben.

Hayir bu insanlarin davranisi normal degil. Asosyal insanlar bunlar.. bak olmuyo sende selam verme bi daha bence asansoru filanda bekletmezdim ben.
Aynen uzun zamandır ben de öyle yapıyorum çok haklısın.
Yazık adamın bi suçu yok ama dün kardeşimle selamsız sabahsız geçtik asansörü bekletmeden mesela.
Çünkü şimdi kadın konuşmayınca adama selam vermem tuhaf kaçacak şimdi kocasını filan kıskanır neme lazım.

Aynen uzun zamandır ben de öyle yapıyorum çok haklısın.
Yazık adamın bi suçu yok ama dün kardeşimle selamsız sabahsız geçtik asansörü bekletmeden mesela.
Çünkü şimdi kadın konuşmayınca adama selam vermem tuhaf kaçacak şimdi kocasını filan kıskanır neme lazım.
Buyuk yerlerde oyke maalesef.. iyice yozlastik milletce

Bizim apartmanda çoğunlukla farklı ülkelerden insanlar yaşıyor kapıyı açtığımda tuttuğumda vs öğrendikleri Türkçe kelimelerle defalarca teşekkür ediyor,iyi günler dileyip gidiyorlar.Sadece kapıyı tuttuğum için bile büyük bir yardım yapmışım gibi hissediyorum .Aynı dili konuştuklarım suratını çeviriyor açacaksın,tutacaksın o kapıyı edasıyla :)komşuluğu geçtim artık

Herkese merhaba.
15 katlı bir sitede oturuyoruz 1 yıl oldu bu evi alalı.
Her katta 4 daire var.Karsimizda yanda carprazda bizim gibi genç çocuksuz çiftler var.
Şimdi size birkaç olay anlatayım siz de bi yorum yapın istedim.

Hemen hemen her sabah çaprazdaki komşularla karşılaşıyorum günaydın diyorum asansörü çağırıyorum onlarda ayakkabılarını giyiyorlar asansörü bekleteyim ister misiniz diye soruyorum evet yanıtını verip biniyorlar.
Çiftlerden erkek olani teşekkür edip günaydın diyor kadın demiyor ve böyle küçümser bakışlar var sürekli o kibri hissedebiliyorum .
Tek başına olduğu zamanda öyle illa ben selam vermeliyim ki o da yarim ağız merhaba desin.
Ben de durum böyle olunca artık bir şey demeden hızlıca ayakkabilarimi giyip binip gidiyorum asansöre.

Karşımızdaki kadınla asansörde karşılaştık kendimi tanıtıp selam verdim 5 6 ay önce falan.
Ama bu kadında mesela eşimle ben kapıda ayakkabı giyerken asansörden inip selam vermeden geçiyor pat kapısını kapatıyor.
Ya da iş dönüşü tesadufen asansöre biniyoruz 10 katı suratima bakmadan geçirip iyi akşamlar demeden evine geçiyor.

1 yildir bu insanlar boyleler.
Şimdi diyeceksiniz ki sen kafayı komşularla mi bozdun ?
Hayır asla ben zaten çalışan bir kadınım komşu falan cagiramam eve ya da ev oturmasına gidemem böyle bi vaktim yok yani.
Eşimde ben de düzgün insanlarız hani öyle tipimiz filan da kayık degil.
1yildir anlamışlardır zaten sesimiz solugumuz bile çıkmaz.
Ama sanki böyle bi vebali gibi davranmaları falan bana tuhaf geliyor.

Evet büyük şehir insanlarin vakti yok anlıyorum bunları ama her gün gördüğüm hemen dibimdeki insanlarla böyle olmak tuhaf geliyor bana.
Bir de çok medeniyetsizlik gibi geliyor açıkçası.

Sizce bu insanların davranışı normal mi ben mi abartıyorum ne dersiniz hanımlar?
Çok haklısınız o kadar da tuhaf davranmamalilar .Bir selam vermek,günaydın demek vb. Nezaket kuralıdır.. Demek ki yapı olarak kabalar.
Peki bu komşular birbirlerine karşı nasıl ?yani size davrandıkları gibi davranıyorlarsa boşverin..

Büyük şehirlerde gerçekten komşuluk parmakla gösterilebilecek şekilde.
İnsanlarda bi kibir güvensizlik bu durumlara sebep oluyo.
Siz en azından dairelerde oturanların kim olduğunu görüyosunuz biliyosunuz,karşı karşıya oturup birbirlerini tanımayan o kadar çok insan varki.

Çok haklısınız o kadar da tuhaf davranmamalilar .Bir selam vermek,günaydın demek vb. Nezaket kuralıdır.. Demek ki yapı olarak kabalar.
Peki bu komşular birbirlerine karşı nasıl ?yani size davrandıkları gibi davranıyorlarsa boşverin..
Iste görseniz yapı olarak ay dersiniz ne kibar modern kadınlar falan.
Hadi çaprazdaki kibirli onu anladık.
Karşıdakine kendimi tanıttım birbirimizin adını öğrendik mesela beni her gördüğünde bi selam vermesi lazım ama böyle pat diye geçiyor ne bileyim çok tuhaf.
Diğerleriyle de aynı galiba ya ben pek denk gelmedim sohbet ettiklerine zaten genelde işe giderken veya dönerken görüyorum.

Kafamı bile yormazdım karşımdaki komşu niye selam vermiyor konusunda. Bırak vermesin, sende verme :) Çokta fifi, çokta tın
:) Çok haklısın ben de rahat bi tipimdir aslında.
Ama şimdi sürekli dip dibe karşılaşıyoruz falan ya insan kendini afedersin öküz gibi hissediyor.

Burada komşusunu bedava bakkal olarak görenleri okudukça aman kusur kalsın komşuluk. Bizde de gelme gitme yok ama çok şükür hepimiz birbirimizi tanır selamlaşırız. Gidip gelenler de var da ben çalıştığım için uzak kalıyorum ki en güzeli :-)

Back