- 11 Nisan 2017
- 5.857
- 7.961
- 118
- Konu Sahibi sufisentir
Medeniyetsizler evetHerkese merhaba.
15 katlı bir sitede oturuyoruz 1 yıl oldu bu evi alalı.
Her katta 4 daire var.Karsimizda yanda carprazda bizim gibi genç çocuksuz çiftler var.
Şimdi size birkaç olay anlatayım siz de bi yorum yapın istedim.
Hemen hemen her sabah çaprazdaki komşularla karşılaşıyorum günaydın diyorum asansörü çağırıyorum onlarda ayakkabılarını giyiyorlar asansörü bekleteyim ister misiniz diye soruyorum evet yanıtını verip biniyorlar.
Çiftlerden erkek olani teşekkür edip günaydın diyor kadın demiyor ve böyle küçümser bakışlar var sürekli o kibri hissedebiliyorum .
Tek başına olduğu zamanda öyle illa ben selam vermeliyim ki o da yarim ağız merhaba desin.
Ben de durum böyle olunca artık bir şey demeden hızlıca ayakkabilarimi giyip binip gidiyorum asansöre.
Karşımızdaki kadınla asansörde karşılaştık kendimi tanıtıp selam verdim 5 6 ay önce falan.
Ama bu kadında mesela eşimle ben kapıda ayakkabı giyerken asansörden inip selam vermeden geçiyor pat kapısını kapatıyor.
Ya da iş dönüşü tesadufen asansöre biniyoruz 10 katı suratima bakmadan geçirip iyi akşamlar demeden evine geçiyor.
1 yildir bu insanlar boyleler.
Şimdi diyeceksiniz ki sen kafayı komşularla mi bozdun ?
Hayır asla ben zaten çalışan bir kadınım komşu falan cagiramam eve ya da ev oturmasına gidemem böyle bi vaktim yok yani.
Eşimde ben de düzgün insanlarız hani öyle tipimiz filan da kayık degil.
1yildir anlamışlardır zaten sesimiz solugumuz bile çıkmaz.
Ama sanki böyle bi vebali gibi davranmaları falan bana tuhaf geliyor.
Evet büyük şehir insanlarin vakti yok anlıyorum bunları ama her gün gördüğüm hemen dibimdeki insanlarla böyle olmak tuhaf geliyor bana.
Bir de çok medeniyetsizlik gibi geliyor açıkçası.
Sizce bu insanların davranışı normal mi ben mi abartıyorum ne dersiniz hanımlar?
Eski kapi komsum böyleydi
Hep karsılasınca ben günaydın dersem derdi
Demezsem demezdi suratıma baksa bile
Bana da cok garip gelirdi ben de calısan bayanım
2 sene oturduk karsılıklı ben baya bir selam sabah verdim
İkimiz de kiracıydık
İkimizin de o siteden tasınması aynı güne denk geldi
Bu sefer denk gelince komsu bülbül kesildi
Aaa sizde mi tasınıyorsunuz hayırdır neden nereye vs kendi sebeplerini falan anlattı
Şaşırdım ben de
Şimdi de yeni evimizde er sabah giris katında bi adam ve cocukla karsılasıyorum ben günaydın dersem diyorlar demezsem demiyorlar
Artık ben de deniyorum hatta gecenlerde kapıyı elimle tuttum birinin apartmana girmesi için tesekkur bile etmedi mecburdum sanki:)