• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşuluk İlişkileri Nasıl Olmalı?

sufisentir

İnsandan örülmüş duvarlar içindeyim.
Kayıtlı Üye
23 Mart 2015
5.713
12.041
248
Herkese merhaba.
15 katlı bir sitede oturuyoruz 1 yıl oldu bu evi alalı.
Her katta 4 daire var.Karsimizda yanda carprazda bizim gibi genç çocuksuz çiftler var.
Şimdi size birkaç olay anlatayım siz de bi yorum yapın istedim.

Hemen hemen her sabah çaprazdaki komşularla karşılaşıyorum günaydın diyorum asansörü çağırıyorum onlarda ayakkabılarını giyiyorlar asansörü bekleteyim ister misiniz diye soruyorum evet yanıtını verip biniyorlar.
Çiftlerden erkek olani teşekkür edip günaydın diyor kadın demiyor ve böyle küçümser bakışlar var sürekli o kibri hissedebiliyorum .
Tek başına olduğu zamanda öyle illa ben selam vermeliyim ki o da yarim ağız merhaba desin.
Ben de durum böyle olunca artık bir şey demeden hızlıca ayakkabilarimi giyip binip gidiyorum asansöre.

Karşımızdaki kadınla asansörde karşılaştık kendimi tanıtıp selam verdim 5 6 ay önce falan.
Ama bu kadında mesela eşimle ben kapıda ayakkabı giyerken asansörden inip selam vermeden geçiyor pat kapısını kapatıyor.
Ya da iş dönüşü tesadufen asansöre biniyoruz 10 katı suratima bakmadan geçirip iyi akşamlar demeden evine geçiyor.

1 yildir bu insanlar boyleler.
Şimdi diyeceksiniz ki sen kafayı komşularla mi bozdun ?
Hayır asla ben zaten çalışan bir kadınım komşu falan cagiramam eve ya da ev oturmasına gidemem böyle bi vaktim yok yani.
Eşimde ben de düzgün insanlarız hani öyle tipimiz filan da kayık degil.
1yildir anlamışlardır zaten sesimiz solugumuz bile çıkmaz.
Ama sanki böyle bi vebali gibi davranmaları falan bana tuhaf geliyor.

Evet büyük şehir insanlarin vakti yok anlıyorum bunları ama her gün gördüğüm hemen dibimdeki insanlarla böyle olmak tuhaf geliyor bana.
Bir de çok medeniyetsizlik gibi geliyor açıkçası.

Sizce bu insanların davranışı normal mi ben mi abartıyorum ne dersiniz hanımlar?

Kendini bir şey zanneden insanlara ben selam vermeye, iki lafın belini kırmaya çalışmazdım açıkçası.
Konu siz değilsiniz. Yani bir başkaları da olsa gene aynı muameleyi yaparlardı. Bu herkesi küçümseyen insanlara yüz vermeyeceksiniz zaten bırakın orda öylece kalsınlar.

Her gün gördüğün bir insana selam vermemek çok ayıp bence.

Mahalle bakkalına, marketine, eczanesine vs bile selam verip giriyoruz. İnsan komşusundan bir selami esirger mi?

Giderek suratsız ve içe dönük bir toplum oluyoruz.

Bizim de komşularımızla gelip gitmemiz yoktur ama karşılaşınca hal hatır sorarız. İmdat desem ilk onlar koşar. Aileden bile yakındalar neticede.

yeni nesil komsuluk iste:))
madem onlardan kucumser bakislar falan hissettin, boyle samimiyetsiz tavirlar falan gordun hic muhattap olma gerek yok. ben selam bile vermezdim boyle insanlara
Her gün gördüğün bir insana selam vermemek çok ayıp bence.

Mahalle bakkalına, marketine, eczanesine vs bile selam verip giriyoruz. İnsan komşusundan bir selami esirger mi?

Giderek suratsız ve içe dönük bir toplum oluyoruz.

Bizim de komşularımızla gelip gitmemiz yoktur ama karşılaşınca hal hatır sorarız. İmdat desem ilk onlar koşar. Aileden bile yakındalar neticede.
Medeniyetsizlik gercekten
Avrupada en sevdigim sey tanisin tanimasin herkes birbirine gunaydin , iyi aksamlar der

Bende komsuluk iliskisi sevmem , kimseyle de gorusmem ama gordugum herkese selam veririm , insan olmak bunu gerektirir
Kendini bir şey zanneden insanlara ben selam vermeye, iki lafın belini kırmaya çalışmazdım açıkçası.
Konu siz değilsiniz. Yani bir başkaları da olsa gene aynı muameleyi yaparlardı. Bu herkesi küçümseyen insanlara yüz vermeyeceksiniz zaten bırakın orda öylece kalsınlar.
Samimiyet zorunlu değil ancak yabani insanlara tahammül edemiyorum bende.

Sonuçta koskoca site ben de sıcak komşuluk falan beklemiyorum kimseden.
Ama ayıp yahu insan selam verir öyle gever evine.
Ama sorsanız çok modern medeni geçinirler eminim.
Bir de allah korusun bi olay olsa birbirimize muhtacız yani dip dibeyiz.
Bu kadar kibir neden ?
Hani öyle yılışık tiplerde değiliz.
Yani böyle devam edeyim o zaman ben değil mi hep ilk selam veren insan olmaktan bıktım.
Selamsız sabahsız yaşayacağız bu sitede demek ki.

siz de canınız isterse selam verin.Komşu komşunun külüne muhtaçtır gün gelecek size ihtiyaçları olacak ozaman da siz küçümseyerek bakar yok dersiniz.

Çok haklısınız.. sorun sizlik değil, insani ilişkilerden bihaber insanlara denk gelmişsiniz

Bu kadar kibir neden ?
Yani böyle devam edeyim o zaman ben değil mi hep ilk selam veren insan olmaktan bıktım.
O kbiirli dediğin kadını verecekler şimdi elime tokatlıcam niyeyse bi gerildim :D

Bende cok buyuk bir sitede oturuyorum ailecek gorustugumuz evimize gidip geldigimiz komsularim var,basima bir is gelse aninda gelirler akrabamdan bile once gelirler benim icin,samimi olmadigim komsularda var gunaydin hal hatir sorarim surekli ama mesela ben selam vermezsem almiyanlarda oluyor kafasini egip gidiyorlar ben de vermiyorum artik o tip insanlara.

Bu tür sitelerde yönetim, zaman zaman tanışma partisi, barbekü partisi vb. etkinlikler düzenler ki komşular tanışsın, kaynaşsın diye. Sizde böyle bir şey yok mu?

Gorgu baska birsey.
Insan bir..gunaydin iyi aksamlar..neden diyemez anlamiyorum.

Yapacak birsey yok.

Bana gunaydin iyi aķsamlar demeden yanimdan geceni bir daha asla gormem.

Komşunuz arızalı bir kadın demek ki... Kimbilir, adamıyla selamlaştınız diye size düşman olup kocasıyla evde kavganızı yapmış bile olabilir, burada az okumuyoruz örneklerini... Şayet öyleyse, bu tipler hasta oluyor. Çok da kafa yormaya değmez. Yüzünüze bile bakmayan birine selam ister verin, ister vermeyin, çok da farketmez. Ben olsam takmazdım bu kadını.

Bu kadar kibir neden ?
sizi çok iyi anlıyorum..
ayrıca komşusundan kazık yemiş birisi olarak söylüyorum beklentiyi 0a indirmek en iyisi:)

Back