Ya kendileri de kiracı yönetim uyarsa tırsar ama çocuk yıktığı için ortalığı onlar da birşey yapmaz çocuk bu diye. En mantıklı makul olan şey bizim en üst kata taşınmamız sanırım. Umarım bizim binadaki kiracılardan giden olursa hakkımızda hayırlıysa biz de taşınırız en üst kata.Bebeğiniz hayırlı olsun sağlıkla büyüt inşallah bence havalar ısınınca taşın bir iki ay daha bekle, çünkü o apartmandakiler değişmez sen de sinir olduğunla kalırsın
Ay allah yardımcın olsun yeminle üzüldüm bizimkiler yapmaz o saatte ses. Yani büyük konuşmayayım da sabah 7-8 e kadar rahatım çünkü çaki de o saate kadar uyuyorValla benim de başımda aynı sıkıntı var.. Hem karşı komşum hem üst komşum.. Sağlı sollu anlayacağın gürültü. Ben ev sahibiyim karşı komşum da öyle ama üst komşu yeni taşındı kiracı. Birkaç kez uyardık üst katu yöneticiye ilettik, yönetici de onların yan tarafında oturduğu için zaten bende uyardım dedi. Gece yarısı darbuka çalmak nedir yahu? Çocuk koşturmaları ya da ağlamaları evet katlanabilirim benimde çocuğum var sonuçta. Ama koca koca kelimelerle son ses konuşmak bağırarak gülmek gecenin bir vakti yetişkinlere hiç yakışmıyor. Çocuk kapı çarpılınca uyanıyor sese, ben de beyaz gürültü ile uyutuyorum. Uyuyunca kapatıyorum sesi bebeğim 5 aylık. Keşke apartmanda oturanlar olarak kurallara uyum sağlamayı öğrenebilsek..
Ben kapatınca uyanıyor nasıl oluyor anlamadım ama çocuk bağımlı mı oldu acaba yaben de beyaz gürültü ile uyutuyorum. Uyuyunca kapatıyorum sesi bebeğim 5 aylık.
Çocuklarının her haltı yapmasına izin veren annelere sinir oluyorum, uyarsa çocuklarını koşturmazlar evde, sen sakın böyle olmaYa kendileri de kiracı yönetim uyarsa tırsar ama çocuk yıktığı için ortalığı onlar da birşey yapmaz çocuk bu diye. En mantıklı makul olan şey bizim en üst kata taşınmamız sanırım. Umarım bizim binadaki kiracılardan giden olursa hakkımızda hayırlıysa biz de taşınırız en üst kata.
Malesef hiçbir çözümü yok bu lanet komşu gürültüsününKızlar selam olsun hepinize
Benim bebe 4 aylik oldu. Şimdi günlük rutin sabah uyan, salona geç orda takıl, gündüz uyumaları da orda yaptık hep beyaz gürültüye alıştığı için duyacagi kadar sesi açıyordum dış sesleri de duymuyor uyuyordu kucağımda.
Neyse sonra biraz araştırdım gündüz de gece rutiniyle uyutmak lazımmış. Yatak odasına geçip orda uyuttum ve yine beyaz gürültü ile. Obur türlü geçmiyor çünkü uykuya. Uykuya geçince kapattığım an üst kattan sürekli güm güm sesler yatak odasında birşeyler pat pat düşüyor. Kadin mütemadiyen misafir de alıyor. Duvar kağıt gibi olunca da bebeğim korkup uyanıyor. Sarılıyor uyutuyorum tekrar aynı şey. O sebeple bıraktığım an çırpınıyor mecbur kucaktan da indiremiyorum.
Komşumun çocukları 7 ve 12 yaşlarda sanırım. Daha önce bir defa mutfaktan sürekli kıl atıyor supurgenin içindeki pisligi ordan atiyor diye uyardım. Bebegimin suyunu yemegi tatliyi keki mutfak balkonumda sogutuyorum ben cünkü. Tamam dedi çocuk atti dedi devam etti. Bende bu sebeple muhatap olmadım bir daha.
Kadın geldiği günden beri sessizlik namına birşey yok gece 12 ye kadar böyle. Basta depresyondaydim anlayamadım ne denli etkilendigimizi. Bebeği ne yapayım nasıl uyutayim bilmiyorum. Şimdi uyarsam oda bebek sesi (dişleri kasiniyor artik ve aşı haftaları agliyor) geliyor sustur derse mevzu büyür. Inadina sesi de arttıracak tipler. Gerçekten bilmiyorum modum düşük artık.
Ben 4 aylık bebeği nasıl uyutayım ya.Ara katta oturanlar: Sizler nasıl büyüttünüz bu yavruları ? Sürekli koşturma sürekli tepinme. Beyaz gürültü daimi olunca da sağlıklı değil diyor araştırmalar. Oyy oy
Kesinlikle uğraşılmıyor anca sinirlerini daha da bozuyorlar böyle durumlarda adaletin polisin bir şeyler yapabilmesi gerek onlar gelmiyor bile artık. O yüzden en üst kata taşının alt katı yine bastırabiliyorsun az çok ama üste bi şey yapılmıyor.Şuan buradayız ama ev sahibinin 50 dairesi var bu sitede bakacağım eğer böyle devam edemezsem. Üst kat olan birine taşınacağım.
Onun içinde baya meşakkatli olacak. Ama bu eğitilmez görgüsüz insanlar anlamaz maalesef yüz göz olmaya da hiç gerek yok.
İlerde ev sahibi olursam inşallah en üst kattan alıcam. Sen taşınırken mesela üst katta sorun olmayabilir ama ömürlük de kalmayacaklar illa ki değişebilir. En üst olunca kim taşınmış kim ne yapmış beni ilgilendirmez o zaman. Ara kat sıcak olur, serin olur hiç umrum değil. Sıcakla soğukla baş ediliyo da ınsanlarla aslaIşte bende sürekli bunu diyorum kendime. Jes senin de bebegin var büyüyecek oda durmaz belki. Ama samimi söylüyorum 1 saniye bile koşmadan eşyaları firlatmadan durmuyor çocuk. Sabah 8 den gece 12. Gece 12 sonrası ses kesiliyor.
Şuan mecbur olduğum için burdayım eğer çıkmak zorunda kalırsam da yapacağım tek şey en üst katta oturmak. Ya birde benim bebeğim laf anlamadığı halde ağlayınca insanlar uyanmasın diye hemen salona geçiyorum sakinlestiriyorum. En azından yatak odasını sessiz alan yapsa işime gelir. 7 yaşında çocuk belki anne uyarsa dinler. Klozet kapağı kapılar camlar herşeyi sinirlenince ya da koşturunca tüm gucuyle carpıyor.
Sana söz veriyorum; toplum içinde nasıl yaşaması gerektiğini bilen özgürlük ve saygısızlığı ayırt etmeyi bilen bir çocuk yetiştireceğimÇocuklarının her haltı yapmasına izin veren annelere sinir oluyorum, uyarsa çocuklarını koşturmazlar evde, sen sakın böyle olma
Hay ağzına sağlık. Aynı cümleyi eşime kurdum akşam üzeri.İlerde ev sahibi olursam inşallah en üst kattan alıcam. Sen taşınırken mesela üst katta sorun olmayabilir ama ömürlük de kalmayacaklar illa ki değişebilir. En üst olunca kim taşınmış kim ne yapmış beni ilgilendirmez o zaman. Ara kat sıcak olur, serin olur hiç umrum değil. Sıcakla soğukla baş ediliyo da ınsanlarla asla
Ben birşey demiyorum ilerde kendileri uğraşacak bugün başkasının hayatına saygı duymayı öğretemedikleri çocuklarıylaKesinlikle uğraşılmıyor anca sinirlerini daha da bozuyorlar böyle durumlarda adaletin polisin bir şeyler yapabilmesi gerek onlar gelmiyor bile artık. O yüzden en üst kata taşının alt katı yine bastırabiliyorsun az çok ama üste bi şey yapılmıyor.
Yaşaya yaşaya tecrübelendikHay ağzına sağlık. Aynı cümleyi eşime kurdum akşam üzeri.
İnşallahSana söz veriyorum; toplum içinde nasıl yaşaması gerektiğini bilen özgürlük ve saygısızlığı ayırt etmeyi bilen bir çocuk yetiştireceğim
Evet olabilir biz 3.aydan sonra sesi uyuduktan sonra kapatmaya başladık. Hamak aldık sallıyoruz eğer uyumazsam o zaman ses daha uzun açık kalıyor. Mesela şuan olduğu gibiBen kapatınca uyanıyor nasıl oluyor anlamadım ama çocuk bağımlı mı oldu acaba yao sese alıştı bence kulağı
Elbet yaşayacaklar tabi ahımızı alıyorlar zaten. Zaten gürültüyü yerli yersiz fazlasıyla yaptıkları için kolay kolay rahatsız olmuyorlar ama mutlaka onları da zorlayan biri çıkar ben hakkımı helal etmedim etmemde. Sanıyorlar ki ufak tefek seslerden rahatsız oluyoruz ama aksine psikolojiyi zorlayacak kadar ses yaptıkları için hassaslaşıyoruz zaten.Ben birşey demiyorum ilerde kendileri uğraşacak bugün başkasının hayatına saygı duymayı öğretemedikleri çocuklarıyla
Hayır yapmadı tam tersi kalabalık ortama girmek zorunda oldugumuzda bile rahatca uyuyabildi.Hatta kardeşimin kınasında bile uyudu o kadar diyebilirim.Gerçekten mi ? Yani gürültüler olumsuz etki yapmadı sizin açtığınız. Çok sevindim buna. Peki aksam 8 den sonra ne yaptınız?
Allah Gönüller’ine göre versin. Bende Allah’a havale ediyorum. Çünkü benim kimsem yok yanımda 1 saat uykuyla titreyerek ayakta durduğum günler oldu tam uyutuyorum gümmm sesler. Zaten çocuklarına varana kadar kendisi de aynı kocasıyla yatağa gecene kadar gümbür gümbür ses var tepemizdeElbet yaşayacaklar tabi ahımızı alıyorlar zaten. Zaten gürültüyü yerli yersiz fazlasıyla yaptıkları için kolay kolay rahatsız olmuyorlar ama mutlaka onları da zorlayan biri çıkar ben hakkımı helal etmedim etmemde. Sanıyorlar ki ufak tefek seslerden rahatsız oluyoruz ama aksine psikolojiyi zorlayacak kadar ses yaptıkları için hassaslaşıyoruz zaten.
İnşalalh bizim için de faydalı olur bu beyaz gürültü. Çünkü ben baya açık tutuyorum her uyuduğu zaman. Gece de uzun açık kaldığı oluyor. Bende hiç sallamadım ama kucağımda uyutup koyarım yerineHayır yapmadı tam tersi kalabalık ortama girmek zorunda oldugumuzda bile rahatca uyuyabildi.Hatta kardeşimin kınasında bile uyudu o kadar diyebilirim.
Akşam uyku saati geldiğinde ışıkları kapatıp onu omzuma alıp konuşur ninni söylerdim, hikaye anlatırdım öyle uyurdu.Ben bebegimi hiç sallamadım.Bazen onu yatağına yatırıp pışpışladım bazen omzuma alıp yatırdım.
Allahım inşallahhhhh darısı banaYaşaya yaşaya tecrübelendikbu üçüncü kiralık evimiz. Şansa bak ki üst komşu yılda 15 gün kalıp gidiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?