Komşu gürültüsü acaba takıntı haline mi getirdim?

Ben de bu konuya çok takılıyorum. Ama şükür şu an bütün komşularımın çok anlayışlı ve iyi insanların olduğu bir binadayım.

Ben de pat küt bitmeyen seslerden nefret ediyorum. Abi belli bi saatten sonra evinde insan gibi oturursun dimi? Ne bileyim git uzan, yat, tv izle kısık bi sesle. Biz yıllardır böyle yapıyoruz. Bir çıtımız kimseye gitmemiştir. Yok yani harala gürele akşam akşam ne yapıyosunuz? Bi oturun.. koca koca insanlar

Bizim alt kattakiler haftada bir gün gece 1 de süpürge çalıştırıyor. Kadının ağlama sesi, gülme sesleri ve maalesef ki yatak odası sesine bile tanık oldum

Yürüyüş sesi için demedim onu sadece uykudan uyanıyorum diğer düşürme ve çekme sesleri için. Ama evet destek almayı düşünüyorum.

Açıkcası gece ses yapan insanların uyarıyla anlayacağını düşünmüyorum
Yürüyüş sesi geliyor diyorsunuz, kasıtlı gürültü yaptıklarını düşünmüyorum. Sizden bir geri bildirim almadıkları için haberleri bile olmayabilir. Önce yapmanız gerekeni yapmayıp gitgide kafaya takıp buraya konu dizmeye gerek yok her şeyin sırası var. Önce Konuşa konuşa çözemezsiniz, sonra yönetimle vs daha sonra başka çözümler ararsınız

Çoğu kişi yürüme sesini normal olarak anlamış ama evden sadece bir kişi o şekilde gümbür gümbür yürüyordu. Dün uyarıda bulunduk gayet normal bir şekilde yürüme seslerinize bir şey diyemeyiz zaten sadece tek bir kişinin geliyor diğerlerinin gelmiyor ancak gece 12 den sonra dikkat edebilir miyiz diye tamam kusura bakmayın vs yapıp gece boyu bir şeyler düşürdüler ve bu düşürme olayı da anlık oluyor tam uykuya dalıcakken tekrardan bir daha olma şeklinde ilerlerdi. Süpürge yapmalarına asla bir şey demedik. Ancak diğer süpürge yapışlarını da biliyoruz bugün ise sürterek yaptılar. Kısaca kasti olarak gürültü yapmaya başladılar. Semt olarak iyi bir yerde oturmadığımız için artık bunlar gitse de yerlerine çok farklı kişilerin gelmeyeceğini düşünüyorum. Ağlayıp üzülmemin sebebi de biz insanlara asla rahatsızlık vermemeye çalışıyoruz her anlamda bencilliği karşı taraflardan görmek beni yoran ve üzen kısım. Herkese cevapları için teşekkür ederim.

Bu sizin binanın yalıtım sıkıntısından kaynaklı bir durum. Öğrenciyken bir ev kiralamıştım bin pişman olmuştum. Sifon sesleri bile duyuluyordu. Yan komşunun borcundan dolayı elektriğinin kesildiğini bile kendileriyle hiç tanışmadığım halde biliyordum. Ucuza getirmek için kağıt gibi ev yapıyorlar. Allah akıl fikir versin. Sürekli sol kulaklarını çınlatıyordum.

Üniversite öğrencisiyim bir yandan ders çalışmaya çalışıyorum.
Bence bu kadar asiri hassasiyetinin nedeni universite, ders calisma, sinavlar odevler projeler vs stresi. Psikolojik destek al ama komsun ses cikardigi icin degil -ki hassasiyetinden abarttigina eminim- universite stresinle nasil cikman gerektiginle ilgili destek al.

Ben de abartmadığıma eminim. Yalıtım kötü olabilir ancak bazı şeylere dikkat etmek de yine kendi elimizde mesela gece 3-4 de bir şeyler çekip düşürmemek zaten gündüz olan seslere kimse bir şey diyemez. Uyarılınca kasti olarak gürültüye devam etmek de normal bir hareket değil.

Üniversite son sınıf öğrencisiyim ve farklı bir şehirde okuyordum orada yurtta kaldım gerek ses gerek başka şeylere asla bu kadar tepki vermedim veremem de zaten stres kaynaklı bir durum değil

Ramazan ayındayız. Sahur hazırlıyor olabilirler. Gece sessizliğinde, diğer evdeki sesleri daha fazla duymanız da normal.

Üniversite son sınıf öğrencisiyim ve farklı bir şehirde okuyordum orada yurtta kaldım gerek ses gerek başka şeylere asla bu kadar tepki vermedim veremem de zaten stres kaynaklı bir durum değil
Bir uzman olarak, yazdiklarini, satir aralarinda hissettiklerim dogru olmamis. Dogrudur, ne diyorsun odur. Madem bu kadar rahatsizlik duyuyorsun git acikca konus.

Komşu gürültü yapıyor, ki çok kez okuduğumuz konulardan bu da, rahatsız olunması da çok normal. "Psikolojik destek alın, müstakil eve çıkın" önerileri halis mi Hadi takıntılı biri diyelim, psikolojik destek de alsın okey ama yan odaya geç der gibi müstakil eve çık demek de (herhalde yine dünya bizi kıskanıyor, ekonomik uçuştayız ve benim haberim yok) ne bileyim, hayretle okuyorum.
Konu sahibi, açıkça konuşmuşsunuz, gürültülü ve gevşek insanlarsa hemen aşırı sessiz olamayabilirler, gerekirse bi daha söylersiniz, baktınız devam ediyor, gereği ne ise yapar şikayet edersiniz.

Teşekkür ederim. Evet zaten müstakil eve çıkacak imkanımız olsa dert etmezdim bu kadar

Ay sanki beni anlatmışsınız giib hissettim bende sesleri aşırı takıntı haline getirdim her sesi duyuyorum ve ben evlenicem bir aya annem kalıcak diye kendimi yiyorum psikolojik destek almayı düşünüyorum ben dışında kimse bu kadar rahatsız değil seslerden

Yürüme sesi geliyirsa ciddi bir ses yalıtım priblemi var. Komşu ile alakalı değil. Benim alt katta 4 çocuklu aile var . Parkta gördüğüm kadaröyla baya hareketliler biri aşırı yaramaz namı duyulmuş sitede. Ama ben bir çıt sesi bile duymadım. Kadın evde çocukları baglamıyordur sonuçta. Yani yalıtım ile alakalı sizin priblem

Düşüncesiz insanlar insanın kendisini sorgulamasına neden oluyor ..Sonrada ruh saflığın bozuluyor işte.. Kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok ama bizim gibi düşünceli hassas insanlar azınlıkta olduğu için rahatsız olunca sorunlu biz ilan ediliyoruz..Seni çok iyi anlıyorum...Verdikleri tepki bu tarz insanların aynı müstakil eve tasin..Sen tasin sabah akşam rahatsızlık veren sensin istediğin gibi at koştur

Okudugumda aklima gelen...https://youtu.be/R1rSu5436GY

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…