Komsu geliyor temizlik

Aynı ben. Herkesim temizliği, pisliği kendine. Bazı arkadaşlar yazmış birkaç evde yerde kırıntı, leke gördüm, beyaz çorabım kirlendi bir daha o evlere gitmiyorum demiş. Ya üstüm kirlense ne olur ki, eve gelince her şeyi atarım makineye temizlenir. Bir saat o ortamda durunca pislikten de ölmem. Eğer sevdiğim bir arkadaşım, sohbetiyle güzel vakit geçirdiğim biriyse varsın üstüm başım kirlensin. (Gerçi ne olursa olsun dışarıdan gelir gelmez üstümü tamamen değiştiririm)

Bu arada beni sıkıntıya sokan, geren insanlarla görüşmüyorum. Evimin, benim dedikodumu yapan da gelmesin, çok da önemli değil.
Ne kötü fikirli imiş

Başkasının evini incelemem. Kusur aramam. Kendim de misafir geleceği zaman daginikligi toplar toz alır banyo tuvaleti yıkarım. Vaktim yoksa bunları da yapmam o ayrı. ikram konusunda kek kısır yapın gitsin vaktiniz yoksa hazir kurabiye çay ne olacak ki. Her türlü tarif var zten nette.
Abartmayın hayatı zorlastirmayin kendinize. Güler yüz hoş sohbet hepsiden önemlidir.

Dikkat ettiğim şeyleri sırasıyla yazıyorum.
1. Eve ilk girdiğimde yüzüme çarpan o koku.
2. Mobilyaların üzerinde toz birikmiş mi?
3. Tuvaletin temizliği (lavobo, havlu, klozet kapağı...)
4. Mutfak (özellikle ocağın arka tarafındaki taşların temizliği)
Aklıma ilk gelenler bunlar oldu.

Ahhh ahhhh herkes siz gibi olsa.Ben de hiç dikkat etmem nerde ne var Benim şeytan elti bana gelirken hep beyaz çorap giyerdi.Görürdüm amma ,ne bileyim seviyor demekki derdim.Bir gün kendi demesin mi temizliğini merak ettiğim eve beyaz çorap giyerim ben ,eve gelince de hemen bakarım altına diye.Nasil igrendim anlatamam.İci pis kadının.Benim ev temiz olsa ne olmasa sanane
Titizlikten ölsem dahi başkasının evinde böyle bişey yapacağım aklıma gelmez

Dikkat ettiğim şeyleri sırasıyla yazıyorum.
1. Eve ilk girdiğimde yüzüme çarpan o koku.
2. Mobilyaların üzerinde toz birikmiş mi?
3. Tuvaletin temizliği (lavobo, havlu, klozet kapağı...)
4. Mutfak (özellikle ocağın arka tarafındaki taşların temizliği)
Aklıma ilk gelenler bunlar oldu.
Bende her zaman mutfak dolabımı dezgah tasını sürekli silerim yag biriktirmem mutfagımın camı büyük oldugu için sıklıkla silerim diğerlerini cok kirlendikce, toz alma konusuna gelince bariz belli dikkat cekicek kadar biriktirmem misafir gelse havada ucusan tozlar vardır, vcyi bi kovaya su doldurur heryeri baştan asagı fırcalarım, evleri iki güne siler süpürrm, perdelerim temizdir düzenli olarak yıkarım, sorunum dagınık olmak, arada dezgahta bulasık birikttrm, bazı seyleri ertelerim kıyafet dolabım asırı dagınıktır, yıkanılan çamaşırları hemen katlamamam, eve bişey döküldü hemen silmem, buda NEKADAR temizlik yapsam da işimi zorlaştırıyor, misafir geleceği zamanda stres yaparım evde en ufak dagınıklık pis biyer kalmasın istiyorum günlerce temizlik yapıyorum, ama misafir gelmediği sürece dagınık yaşıyorum resmen

2 çocukla birlikte gelecekse önceden temizlik yapma. Sonrasında zaten yapmak zorunda kalacaksın zira

Canım o titizlikle değil,bir açığını arayıp bulur muyum çabası 😁
Ya ben kendimi titiz görmüyorum ama gecen görümcemin evine gittim bana göre benden temiz biliyorum neyse balkona cıkarttı beni sandalye tozluymus tabi ben farkında degilim dikkat etmem pek görümcem bana döndü sana da rezil oldum utandım valla beni de dağnama dedi ya abla ne diyon hiç farkında bile degilim dedim gercekten mi dedi şaşırdı. O gün kızına akşama kadar kızına temizlik yaptırmış yengen geliyor bak bu kız ne kadar dağınık demesin heryeri topla diye. Bana göre ben kendimi temizlik konusunda yetersiz görüyorum gittiğim evlerde yok beyaz corao giyeyim yok bilmem yerde kıl olmasın toz olmasın bakmam, beni rahatsız eden pis koku, evler 10 gündür silinmemiş mutfagı Yağ baglamadıgı sürece. Tek bişey yaptım yalan söylemeyim evime kuzenimi davet ettim baştan aşagı heryerimi inceleyip temizliğim konusunda buldugu açıgımı suratıma vurunca ha birde makina ya teflon tavamı atılırmıs sözünden sonra kayınvalidemle onun evine gittim yemek yedikten sonra beni bulaşıga sokmak istemedi bende hiç bir işe kalkmyıo, özellikle bulaşıga girdim bşde be göreyim makina İn içinde teflon tava hemen lafımı yapıştırdım, ha birde camı 1 senedir silinmemiş gibi leş içindeydi, misafirlerin içinde perdeyi komple acıp misafirlere ev cok karanlık oldu biraz aydınlık olsun diye camın pisliğini gösterdim 🥴 benim evimde benim temizliğimi yere gömüp kendini övenlere az bile yaptım

Ya ben kendimi titiz görmüyorum ama gecen görümcemin evine gittim bana göre benden temiz biliyorum neyse balkona cıkarttı beni sandalye tozluymus tabi ben farkında degilim dikkat etmem pek görümcem bana döndü sana da rezil oldum utandım valla beni de dağnama dedi ya abla ne diyon hiç farkında bile degilim dedim gercekten mi dedi şaşırdı. O gün kızına akşama kadar kızına temizlik yaptırmış yengen geliyor bak bu kız ne kadar dağınık demesin heryeri topla diye. Bana göre ben kendimi temizlik konusunda yetersiz görüyorum gittiğim evlerde yok beyaz corao giyeyim yok bilmem yerde kıl olmasın toz olmasın bakmam, beni rahatsız eden pis koku, evler 10 gündür silinmemiş mutfagı Yağ baglamadıgı sürece. Tek bişey yaptım yalan söylemeyim evime kuzenimi davet ettim baştan aşagı heryerimi inceleyip temizliğim konusunda buldugu açıgımı suratıma vurunca ha birde makina ya teflon tavamı atılırmıs sözünden sonra kayınvalidemle onun evine gittim yemek yedikten sonra beni bulaşıga sokmak istemedi bende hiç bir işe kalkmyıo, özellikle bulaşıga girdim bşde be göreyim makina İn içinde teflon tava hemen lafımı yapıştırdım, ha birde camı 1 senedir silinmemiş gibi leş içindeydi, misafirlerin içinde perdeyi komple acıp misafirlere ev cok karanlık oldu biraz aydınlık olsun diye camın pisliğini gösterdim 🥴 benim evimde benim temizliğimi yere gömüp kendini övenlere az bile yaptım
Haketmis ne diyeyim😁

Mutfak dolabının tepesimi canm bak ölümü gör onu da söyle. Sabah kalkar kalkmaz temizleyim😃
Ya şaka yapıyorum olur mu öyle şey?
Başkası için mi yaşıyorsunuz?
Ne kadar yapıyorsanız o.
Benim için önemli olan güler yüz, muhabbet.
Yorgunluktan dikkati dağılmış biriyle ne konuşulabilir ki?
Günlük temizliginizi yapın, banyo WC şöyle bir elden gecirin yeter.
Zaten iki çocukla gelecekse ev talan olur. Eger çocuklarına dur demeyen bir anneyse.

Öte yandan corapla temizlik kontrolü yapan, prizlere bakıp priz temizse ev sahibi temizdir diyenleri de okudum ya pes.
Zaten evi toparla, ikram hazırla, koştur derken iyice yoruluyor insan. Hiç işim yok bir de prizleri mi kontrol edeceğim?

Ya şaka yapıyorum olur mu öyle şey?
Başkası için mi yaşıyorsunuz?
Ne kadar yapıyorsanız o.
Benim için önemli olan güler yüz, muhabbet.
Yorgunluktan dikkati dağılmış biriyle ne konuşulabilir ki?
Günlük temizliginizi yapın, banyo WC şöyle bir elden gecirin yeter.
Zaten iki çocukla gelecekse ev talan olur. Eger çocuklarına dur demeyen bir anneyse.

Öte yandan corapla temizlik kontrolü yapan, prizlere bakıp priz temizse ev sahibi temizdir diyenleri de okudum ya pes.
Zaten evi toparla, ikram hazırla, koştur derken iyice yoruluyor insan. Hiç işim yok bir de prizleri mi kontrol edeceğim?
Evet canm bu tür yorumları okudukça kendimi aşırı pis gibi hissettim halbuki evleri düzenli olarak siler süpürür mutfak dolabım temiz, tozları I alırım prizleri cok kirlenirse öyle düzenli olarak silemem, saçlarım cok dökülüyor halılalarım dada olabilir, bunlara pek dikkat etmem mesala. Ay cocuklara ben sesimi çıkarmam rahat bırakırımda annesi de rahat bırakınca içimden sinir oluyorum

Evet canm bu tür yorumları okudukça kendimi aşırı pis gibi hissettim halbuki evleri düzenli olarak siler süpürür mutfak dolabım temiz, tozları I alırım prizleri cok kirlenirse öyle düzenli olarak silemem, saçlarım cok dökülüyor halılalarım dada olabilir, bunlara pek dikkat etmem mesala. Ay cocuklara ben sesimi çıkarmam rahat bırakırımda annesi de rahat bırakınca içimden sinir oluyorum
Yani aynen.
Ben olta atmistim beyaz çorap giyerim bakarım diye.
Yani hakikaten bakan da varmış. :D
Ben de bana beyaz corapla gelenleri içeriye almayacağım bir daha dermişim. :D:D

Valla
Yani aynen.
Yani hakikaten bakan da varmış. :KK70:
Ben de bana beyaz corapla gelenleri içeriye almayacağım bir daha dermişim. :KK70::KK70:
Demi insanın aklına her türlü fesatlık gelir bundan sonra, bende dikkat ediyim bari gittiğim evlerde beyaz corap giymeyim 😂

Aksam aksam bunalima soktunuz beni. Zaten doguma az kaldi. Ya ev toplu degilkeb dogurursam diye korkuyorum. Evde cocuk olunca toplasam da hemen dagiliyo zaten. Benim anlamadığım herkes bu kadar titiz mi? Durmadan ev mi temizleyelim napalim anlamadim.

Ya ben halılalarımı halıcıya vercektim misafir gelcegi için pis Halıları tekrar serdim ama silicem NEKADAR temizlenir bilemiyorum. Onun harıcınde dip köşe sildim evleri
Ya niye siliyorsun yıkamaya vereceksen, çağır halı yıkama firmasını sabahtan alırlar. Halılarımı yıkamaya verdim dersin. Çok takmayın kafanıza ne derse der, yazık değil mi canına.

Yani aynen.
Yani hakikaten bakan da varmış. :KK70:
Ben de bana beyaz corapla gelenleri içeriye almayacağım bir daha dermişim. :KK70::KK70:
Ya ben onu tv’de bir kayınvalidede gördüm, o konuyu ben açtım 🤦🏾‍♀️ şakasına, ben inçe çorap dışında başka çorap giymem dışarıda, beyaz çorabım hiç yok.
Gittiği misafirlikte temizlik kontrolü yapan ruh hastasıdır. Yani gözüme batacak ki ancak öyle dikkatimi çeker, zaten öyle bir insanla da arkadaş olamam. Benim evim de her daim temiz değildir.

Aksam aksam bunalima soktunuz beni. Zaten doguma az kaldi. Ya ev toplu degilkeb dogurursam diye korkuyorum. Evde cocuk olunca toplasam da hemen dagiliyo zaten. Benim anlamadığım herkes bu kadar titiz mi? Durmadan ev mi temizleyelim napalim anlamadim.

Takma bosver. Tabiki temizlik önemli, ama canımızdan kıymetli degil. Yazilanlara bakilinca cogu kisi titizlikten ölüyor, ama ciddi soruyorum, hangi ara yaşamaya vakit buluyorlar? 🤨😅

Back
X