Komşu derdi

Aaaaabbb

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2023
131
53
Merhaba hanımlar buraya içim dokeyim dedim.gercekten bu komşu sorunlarından sıkıldım diğer evimde daha beteri vardı neyse ki ordan taşındık şu anda oturduğum evde üst komşum gayet iyidi zaten kalabalık değillerdi torunu felan da gelince pek ses olmazdı ama ne yazık ki taşındılar üst katıma yaklaşık bir aydır yeni bir aile gelmiş sözüm ona kadının tek çocuğu var ama ben iki defa uyardım kendilerini yeni doğmuş bebeğim var zaten huzursuz eşim yardımcı olmasına rağmen baş edemiyoruz ayağı pevli ayakkabı giyiyor gazı sürekli var ve bu ayakkabı gazını tetikliyor daha fazla uyuma saatimiz belli değil klima açık sürekli kapı pencereler kapalı o sebeple sesi kolayca alıyoruz.dunden beri de yine gum gum koşma sesleri deprem oluyor gibi düşünün dayanamadım balkonda oturuyorlardi abla diye seslendim zaten hanımefendi çıkmaya tenezzül etmedi misafiri ile konuştum ama hiçte kibar bir şekilde konuşmadım geçen de çıktım çünkü kardeşi kapıyı açtı benim çocuklarım ses yapıyor idare edin zaten akşamı gidecez ki idare etmek zorunda da değilim ama bu çahil düşüncesiz insanlardan bıktım kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok .çocuğunuz olabilir bu insanları rahatsız etme hakkı vermiyor şu anda bile pazar ve sabah 7.30 dan beri başladılar geceye kaldı misafirleri hani çıkıp kavga ederim hiç sıkıntı değil eşim o konuda hassas çünkü zaten bebeğim durmuyor psikolojik olarak da biraz cokuntudeyim .. velhasıl yazımı okuyup bu durumda olan anneler varsa rica ediyorum çocuklarınıza sahip çıkın evet koşarlar ederler ama bu kadar değil inanin ki paramiz olsa müstakil eve gecerdik ama maalesef ki yok hani bazıları diyor ya çekemeyen apartman dairesinde oturmasin bu zamanda kimsenin hele ki benim gibi komşulardan rahatsız olanların oturmaya meraklı olduğunu düşünmüyorum biraz uzun oldu kusura bakmayın 🫤

Çocuğunuza çok geçmiş olsun inşallah.

Allahım acil şifalar versin inşallah.

Biliyorum apartmanda çok gürültü oluyor. Ama inanın bunun çözümü yok maalesef. Biz çok sakin bir aileyiz yine de kimbilir hangi seslerimizi duyuyordur komşular.

İdare etmekten başka çare yok.

Çocuğunuza çok geçmiş olsun inşallah.

Allahım acil şifalar versin inşallah.

Biliyorum apartmanda çok gürültü oluyor. Ama inanın bunun çözümü yok maalesef. Biz çok sakin bir aileyiz yine de kimbilir hangi seslerimizi duyuyordur komşular.

İdare etmekten başka çare yok.
Allah razı olsun zaten şu anda ses kalabalık misafirleri var onların sesi madem bu şekilde rahatsız edeceksiniz kalmayın kimsede yani ses var ses var ben yeri geliyor ayak seslerini bile duyuyorum buna tabi ki bişi diyemem ama sürekli koşuyorlar aile de bilinçli değil sabır diliyorum kendime

Ben bu sorunları daha önceki evlerimde yaşadığım için en üst katta oturmayı tercih ettim.
Senede iki kere çatı akıp bize binlerce liralık masraf çıkarttı ama olsun üstten gürültü gelmiyor

Ha ne oldu akşam 19 gibi yeni yeni yürümeyi öğrenen çocuğum koridorda 1-2 defa koştu diye alt komşuyla kavga ettik ama o zaten komşunun herkesi ve her şeyi şikayet etmesinden kaynaklıymış.

Sizin durumunuzda sesler her gün olmuyor sadece misafir gelince oluyorsa yapacağınız bişey yok yani çekmek durumundasınız arada sırada. Sizin de bebeğiniz büyürken ağlama sesi, ilerde atlama zıplama koşma sesini sizinki de yapacak malesef bu bir süreç

Binalarin yapisi zaten incecik
Kadinin da cocugu baglayacak hali yok
Kavga da etseniz belki daha beter olacak inatlasma olacak
Rahatlatici bir müzik acin hem bebeginize iyi gelir hem de diger sesleri fazla duymazsiniz
Yapacak birsey yok 🤷‍♀️
Tek çocuk işte baya çocuk var misafirleri kalmış ben bağlayın demiyorum güzel bı uyarı ile çözüm bulunur ama maalesef ki bizim kadinlarimiz bunu denemiyo kendileri rahatsız olmasın diye başkalarını rahatsız ediyorlar

Ben bu sorunları daha önceki evlerimde yaşadığım için en üst katta oturmayı tercih ettim.
Senede iki kere çatı akıp bize binlerce liralık masraf çıkarttı ama olsun üstten gürültü gelmiyor

Ha ne oldu akşam 19 gibi yeni yeni yürümeyi öğrenen çocuğum koridorda 1-2 defa koştu diye alt komşuyla kavga ettik ama o zaten komşunun herkesi ve her şeyi şikayet etmesinden kaynaklıymış.

Sizin durumunuzda sesler her gün olmuyor sadece misafir gelince oluyorsa yapacağınız bişey yok yani çekmek durumundasınız arada sırada. Sizin de bebeğiniz büyürken ağlama sesi, ilerde atlama zıplama koşma sesini sizinki de yapacak malesef bu bir süreç
Bir aydır bu kadın taşındı diyorm ya sözde tek çocuk bir aydır sürekli ses var anlamadım nasıl tek çocuklu oluyor ki

Allah razı olsun zaten şu anda ses kalabalık misafirleri var onların sesi madem bu şekilde rahatsız edeceksiniz kalmayın kimsede yani ses var ses var ben yeri geliyor ayak seslerini bile duyuyorum buna tabi ki bişi diyemem ama sürekli koşuyorlar aile de bilinçli değil sabır diliyorum kendime
Amin inşallah arkadaşım.
Allahım hepimizden razı olsun inşallah.

Ben de komşulara her gün söylüyorum “sesimiz çok geliyordur,kusura bakmayın” diye. “Yok yok duymuyoruz” diyorlar da inanmam,her apartmanda herkes birbirini duyuyor bence.

İdare ediyoruz bir şekilde işte.

Kusura bakmayın ama ilerde sizin çocuğunuz büyüyünce göreceğim sizi, apartman hayatı dediğiniz şey maalesef böyle bi şey. Kadının kendisi ses yapsa anlayacağım da çocuk yapıyo diyorsunuz bir de ne yapsın çocuğa? Çocuk yani bu. Koşma etme dur desen de anlamıyor bazısı belki öyledir belki kadın da muzdariptir. Bir de misafirine şikayet etmişsiniz şaka gibi.

Bir aydır bu kadın taşındı diyorm ya sözde tek çocuk bir aydır sürekli ses var anlamadım nasıl tek çocuklu oluyor ki
Geleni gideni çoktur yeni taşındılar diye hayırlı olsuna falan geliniyordur

Benim eve eltim 2 oğlan çocuğuyla 2 gün kalmaya gelmişti çocukları öyle bi hareketli ki komşu aşağıdan defalarca tavana vurdu ama anası babası başında olan çocuğa çok müdahale edemiyosun
eşim iki kere uyardı diye babası hemen çocuklarıma karışma diye bozuldu. Misafire de laf denmiyor

Amin inşallah arkadaşım.
Allahım hepimizden razı olsun inşallah.

Ben de komşulara her gün söylüyorum “sesimiz çok geliyordur,kusura bakmayın” diye. “Yok yok duymuyoruz” diyorlar da inanmam,her apartmanda herkes birbirini duyuyor bence.

İdare ediyoruz bir şekilde işte.
Ben de anlayışlı olunması gerektiğini düşünüyorum. Önceki evimde üst kat komşumun iki büyük oğlu vardı. Gün içinde sürekli ses yaparlardı. Uyku vakti gürültü yapılmıyorsa ya da belli aralıklarla -misafir geldiğinde falan- ses geliyorsa takılmam. İdare etmek lazım.

Kusura bakmayın ama ilerde sizin çocuğunuz büyüyünce göreceğim sizi, apartman hayatı dediğiniz şey maalesef böyle bi şey. Kadının kendisi ses yapsa anlayacağım da çocuk yapıyo diyorsunuz bir de ne yapsın çocuğa? Çocuk yani bu. Koşma etme dur desen de anlamıyor bazısı belki öyledir belki kadın da muzdariptir. Bir de misafirine şikayet etmişsiniz şaka gibi.
Üst komşum siz misiniz yoksa 😅Allah'ım yarabbim işte sizin günler yüzünden apartman kültürü komşuluk felan kalmıyor anlaşılan çocuğun varsa sende sus dmeeyenlerdensin yani insanları rahatsız etmekten çekinmeyen.ayrica misafiri çıktı ısrarla kadını çağırmama rağmen bana söyleyin dedi ya iyi okuyun ya da yorum yapmayın

Geleni gideni çoktur yeni taşındılar diye hayırlı olsuna falan geliniyordur

Benim eve eltim 2 oğlan çocuğuyla 2 gün kalmaya gelmişti çocukları öyle bi hareketli ki komşu aşağıdan defalarca tavana vurdu ama anası babası başında olan çocuğa çok müdahale edemiyosun
eşim iki kere uyardı diye babası hemen çocuklarıma karışma diye bozuldu. Misafire de laf denmiyor
Evet ama kadın ikidir benimle muhatap bile olmuyor tek sıkıntı o da değil yukardan sofra çırpıyor ve cadde üzerinde otiruyurz hadi beni geçtim insanlar geçiyor ben kadının da vurdumduymaz olduğunu düşünüyorum

Üst komşum siz misiniz yoksa 😅Allah'ım yarabbim işte sizin günler yüzünden apartman kültürü komşuluk felan kalmıyor anlaşılan çocuğun varsa sende sus dmeeyenlerdensin yani insanları rahatsız etmekten çekinmeyen.ayrica misafiri çıktı ısrarla kadını çağırmama rağmen bana söyleyin dedi ya iyi okuyun ya da yorum yapmayın
Apartmanda büyüdüm. Alt katımız, üst katımız sürekli yeni doğmuş çocuklardan oluşurdu hepsi gözümün önünde büyüdü. Bazen çocuk çığlığıyla uyanırdım bir kere bile şikayet etmedim. Bunun çocuğa ses etmekle alakası yok. Bazı çocuk durmuyor. Apartman hayatı da toz pembe değil bunu anlatmaya çalışıyorum. Her ses geldiğinde yukarı çıkacaksanız kavga etmeye yer arıyorsunuz demektir.

Ben haksız olduğunuzu düşünmüyorum.
Ama olur böyle şeyler, haklı da değilsiniz yani.
Sizin bebek de koşacak seneye güm güm, hatta oyuncak da fırlatacak.
Uyarmaya çıktığınızda akşam gideceğiz dendiğine göre gündüz uyardınız. Yani gündüz uyarmak ne münasebet, matkap olsa ses çıkaramazsınız o saatte.
Abartıyorsunuz ve ne yazık ki kat be kat fazlasıyla uğraşacaksınız ileride gürültü sebebi olarak.

Bence siz hassas oldugunuz icin takmissiniz birazda duruma. Ama ilerde siz de goreceksiniz ki soylemekle cocuga olmuyor.
Kendimden ornek vericem. Ben sakin yapida biriyim. Komsu hassasiyetim var, yani rahatsizlik vermek istemem. Çocukları hep erken yatirirdim.
Ama buyuduler ,yatmiyorlar. Erken kaldiriyorum ,yine eskisi gibi yatirsmiyorum.
Tv yi kapattim mi ( 2 cocugum var) basliyorlar birbirleriyle ugrasmaya. Baslarinda durursam daha iyi ama hep baslarinda olamiyorum.
Oyle ses cikariyorlarki, birbirlerini gidikliyorlar. Yani ya tel,tablet vericem yada boyle.

Yani cok cok abarti degilse, kabullenin apartman oldugunu, az rahatlatici muzik, baska seylere odamlanin.
Yoksa insan takinca , saatin sesine bile takiyor kafayi😊

Apartmanda büyüdüm. Alt katımız, üst katımız sürekli yeni doğmuş çocuklardan oluşurdu hepsi gözümün önünde büyüdü. Bazen çocuk çığlığıyla uyanırdım bir kere bile şikayet etmedim. Bunun çocuğa ses etmekle alakası yok. Bazı çocuk durmuyor. Apartman hayatı da toz pembe değil bunu anlatmaya çalışıyorum. Her ses geldiğinde yukarı çıkacaksanız kavga etmeye yer arıyorsunuz demektir.
Size mutluluklar dilerim

Yani buradaki hanımlar dediğim gibi çocukları olup ses cikramayanlarla doldu ayrıca benim bahsettiğim bebek değil benim bebeğimi örnek göstermeye çalışıyorsunuzda benim gördüğüm okul çağına gelmiş (balkonda gördüm) çocuklardı okula gidip de hala bu denli insanları rahatsız edebiliyorsa ben aileyi suçlarım dmeek ki hiçbir şey katamamis.benim amacım burda bu denli insanlar varsa aileleri az da olsa bilinçlendirmek ama bizler bu şekilde düşündüğümüz müddetçe birbirimizi ancak rahatsız ederiz

Bence siz hassas oldugunuz icin takmissiniz birazda duruma. Ama ilerde siz de goreceksiniz ki soylemekle cocuga olmuyor.
Kendimden ornek vericem. Ben sakin yapida biriyim. Komsu hassasiyetim var, yani rahatsizlik vermek istemem. Çocukları hep erken yatirirdim.
Ama buyuduler ,yatmiyorlar. Erken kaldiriyorum ,yine eskisi gibi yatirsmiyorum.
Tv yi kapattim mi ( 2 cocugum var) basliyorlar birbirleriyle ugrasmaya. Baslarinda durursam daha iyi ama hep baslarinda olamiyorum.
Oyle ses cikariyorlarki, birbirlerini gidikliyorlar. Yani ya tel,tablet vericem yada boyle.

Yani cok cok abarti degilse, kabullenin apartman oldugunu, az rahatlatici muzik, baska seylere odamlanin.
Yoksa insan takinca , saatin sesine bile takiyor kafayi😊
Çok ses olmasa ben ve eşim bu kadar rahatsız olmayız herhalde deprem oluyor diyorm

X