• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kolumdaki ütü yanık izi geçer mi?

Tiny-Miny

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2018
288
140
18
39
Hanımlar yaklaşık 5-6 ay önce kolumun dış tarafını ütü ile yakmıştım. O ara bir eğitimdeydim ve bir arkadaşla aynı evi paylaşmıştık. O ütü yaparken yanından geçerken koluma değimişti. Çok öyle fena bir yanık değildi. 2-3 hafta sonra derim pul pul dökülmüştü. Neyse kolumun dış tarafı yani hususi çevirip bakmam gerekiyor. Bu kadar ay boyunca ondan farketmemiştim. Geçen gün yüzmeye gittiğimde bir arkadaş ayıktırdı, koluna ne olmuş diye. Hakikaten kahverengi iz kalmış. Bu kadar ay geçmiş sizce yapabileceğim birşey var mı?

Cocukken aynisi bana da oldu. Ozaman annem birsey surmedi herhal. Hala izi var ama oyle dikkat cekici degil

İz kalıyor maalesef. O kahverengilik gidiyor ama beyazımsı bi leke kalıyor. Şuan kolumdan biliyorum. :) Yaklaşık 1 sene evvel yakmıştım. :/

Benim geçen sene göbeğim yandı .Fokur fokur kaynayan su döküldü .Çok kötüydü tam bir sene oldu , şu an iz kalmadı .Yaşımda genç değil .Sizin yaşınız genç daha çabuk geçer iziniz . Cilt yenileyici krem kullanın

Bende ütüyle kolumu yaktım hemde öyle böyle değil üyü yaptıktan sonra sıcak ütüyü yerine kaldırıyordum kardeşim birden önüme çıktı ütü ona değmesin diye refleks olarak çevirdim ve koluma yapıştı derim naylon poşet gibi püzüşüverdi bu olay 7 yıl önce oldu şu an gram iz yok ne ara iz kayboldu hatırlamıyorumda ama yandıktan sonra ve ara ara medacasol ve bepanthan ikilisini karıştırıp sürmüştüm hala evimde bu ikili hep bulunur çünkü çok ütü yapar ve kendimi çok yakarım

Benim de elimde var ütü izi. Çocukken olmuştu şimdi baktım da hala duruyor:) Belli belirsiz bir iz. Renk farklılığı yok. Kahverengi falan değil yani.

Küçükken kaynar su dökülmüştü bacağıma hala izi var bi yumruk büyüklüğünde ki alan buruşuk buruşuk duruyor ama seviyorum onu :))

Yanıklar icin yumurta yağı yapılıyor ama sizinki cok büyük aman aman gözle görülür bişey değil kendi kendine de gecer bence

aloe vera jeli sürmeyi deneyin .. günlük sürün bitkiden koparin bi parça sürün. benim de eşim işi dolayisiyla sürekli elini kolunu yakar. iz kalmasin diye hep sürerim. mukemmel bir hücre yenileyici

uzun bir süre kalıyor , çabuk iyileşmesi için kantoran yağı , yada terramycin falan sürebilirsin yanıklara çok iyi geliyor

Geçer ama biraz zaman lazim. Ay biz saçımızı ütülicez diye az yakmadik kolumuzu elimizi. Birgun tektim acil saçımı yapmam lazimdi ütüyü yanlışlıkla elime basmıştım. Kuzenimle kolumuzu çarpıp kac defa yaktik. Odanin ışığı patlamisti vay be ne günlerdi. Bide guzel ütülerdik hic iz olmazdi fön çekilmiş gibi olurdu.:KK16::KK66:

5-6 ay önce olmuş demişsiniz kapanmış olan yara için; Contractubex öneririm. Ameliyat izlerine kadar azaltıyor, deriyi yeniliyor. Ben motorsiklet yanığı için kullanmıştım iz kalmadı şiddetle tavsiye ederim :rapci:

Kantaron yağını bir araştırın, yanık-yara izine iyi geldiğini okumuştum.
Aynısını söylemeye geldim, tıbbi olarak yapılabilecekleri doktorlar bilir ama bitkisel çözümlerden biri hakiki zeytinyağında bekletilmiş kantarondur, Güneş yanıkları dahil çok iyi geliyor.

Hanımlar yaklaşık 5-6 ay önce kolumun dış tarafını ütü ile yakmıştım. O ara bir eğitimdeydim ve bir arkadaşla aynı evi paylaşmıştık. O ütü yaparken yanından geçerken koluma değimişti. Çok öyle fena bir yanık değildi. 2-3 hafta sonra derim pul pul dökülmüştü. Neyse kolumun dış tarafı yani hususi çevirip bakmam gerekiyor. Bu kadar ay boyunca ondan farketmemiştim. Geçen gün yüzmeye gittiğimde bir arkadaş ayıktırdı, koluna ne olmuş diye. Hakikaten kahverengi iz kalmış. Bu kadar ay geçmiş sizce yapabileceğim birşey var mı?
Benimki de basima geldi koluma ütüyle yanlislikla degdirdim ama 3 sene icinde tamamen yok oldu arada bi krem sürmeye bak kurumasin

Benimde basima geldi kolumu yanlislikla ütüye degtirdim kahverengi olmustu 3 seneye aldi tamamen yok olmasi icin maalesef, ara sira koluna krem sürmeye bak kurumasin

Back