Koltuğa sigara külü düşmüş ve bir santimetrekarelik bir delik oluşmuş. Delik çok göze çarpıyor. Bunun tamiri mümkün mü? Başına gelen/çözüm önerisi olan var mı?
Yanık tamir kitleri gördüm nette satışta, bir de araba koltuklarında çok oluyormuş bu durum, araç koltuklarında yanık tamir eden yerler varmış. Ama yaptıran yok çevremde eskisi gibi olur mu bilemiyorum. Araba koltuğu gibi değil bir de pütürlü değişik bir kumaş. En son çare yüzletmek işte öncesinde çözüm bakıyorum. Belki aklıma gelmeyen bi şey vardır.
Yanık tamir kitleri gördüm nette satışta, bir de araba koltuklarında çok oluyormuş bu durum, araç koltuklarında yanık tamir eden yerler varmış. Ama yaptıran yok çevremde eskisi gibi olur mu bilemiyorum. Araba koltuğu gibi değil bir de pütürlü değişik bir kumaş. En son çare yüzletmek işte öncesinde çözüm bakıyorum. Belki aklıma gelmeyen bi şey vardır.
Koltuk kumaşına göre değişiyor. Mesela ablamın taytüy koltuğuna benzer bir işlem uyguladım.
Öncelikle yanık kısmın sert olan yerlerini ince bir makasla kesiyorsunuz. Kumaşta sertlik kalmayacak. Sonra koltuğun arkasından ya da yastık kılıfının içinden falan bir yerden parça iki kumaş buluyorsunuz. O parça kumaşlardan birini deliğin içine tutkal sürerek yerleşdiriyorsunuz. Yani kumaş deliğin altında ve içerde kalacak. Sonra ikinci kumaş parçasını bir kağıdın ve sert zeminin üzerinde jiletle kazıyorsunuz. Zaten çıkan tüyleri göreceksiniz. Deliğin olduğu alana çok çok az tekrar tutkal damlatıp o tüyleri üstüne döküyorsunuz. Parmağınızla biraz düzeltip çok hafif bastırın. Yakından bakmadıkça belli olmuyor.
Youtube da "Kanepe Sigara Yanığı Tamiri / Kolay Ve Masrafsız" şeklinde aratırsanız en üstteki video.