• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Koltukta sigara yanığı

Papua

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2017
369
679
103
Koltuğa sigara külü düşmüş ve bir santimetrekarelik bir delik oluşmuş. Delik çok göze çarpıyor. Bunun tamiri mümkün mü? Başına gelen/çözüm önerisi olan var mı?

siz ne düşündünüz çözüm olarak?

yama yapilsa veya iple sarilsa çok belli olur. geçici çözüm koltuk örtüsü geliyor aklıma. ya da yüzletebilirsiniz

siz ne düşündünüz çözüm olarak?
Yanık tamir kitleri gördüm nette satışta, bir de araba koltuklarında çok oluyormuş bu durum, araç koltuklarında yanık tamir eden yerler varmış. Ama yaptıran yok çevremde eskisi gibi olur mu bilemiyorum. Araba koltuğu gibi değil bir de pütürlü değişik bir kumaş. En son çare yüzletmek işte öncesinde çözüm bakıyorum. Belki aklıma gelmeyen bi şey vardır.

Koltuk şalı atıp oturabilirsiniz en ekonomik ve pratik çözüm bu

Eliniz yatkın mı dikişe biniyorum kıyafet yanığına kar tanesi

Mutfak halımda yanık olmuştu. Ayni renk bir oje sürdüm yanık belli olmuyor. Koltukta ise yarar mi bilemedim

Yanık tamir kitleri gördüm nette satışta, bir de araba koltuklarında çok oluyormuş bu durum, araç koltuklarında yanık tamir eden yerler varmış. Ama yaptıran yok çevremde eskisi gibi olur mu bilemiyorum. Araba koltuğu gibi değil bir de pütürlü değişik bir kumaş. En son çare yüzletmek işte öncesinde çözüm bakıyorum. Belki aklıma gelmeyen bi şey vardır.
Yüzletmek çok pahalı bence dikin ne kadar göze çarpabilir neticede böyle şeyler olabilir

Koltuk kumaşına göre değişiyor. Mesela ablamın taytüy koltuğuna benzer bir işlem uyguladım.
Öncelikle yanık kısmın sert olan yerlerini ince bir makasla kesiyorsunuz. Kumaşta sertlik kalmayacak. Sonra koltuğun arkasından ya da yastık kılıfının içinden falan bir yerden parça iki kumaş buluyorsunuz. O parça kumaşlardan birini deliğin içine tutkal sürerek yerleşdiriyorsunuz. Yani kumaş deliğin altında ve içerde kalacak. Sonra ikinci kumaş parçasını bir kağıdın ve sert zeminin üzerinde jiletle kazıyorsunuz. Zaten çıkan tüyleri göreceksiniz. Deliğin olduğu alana çok çok az tekrar tutkal damlatıp o tüyleri üstüne döküyorsunuz. Parmağınızla biraz düzeltip çok hafif bastırın. Yakından bakmadıkça belli olmuyor.
Youtube da "Kanepe Sigara Yanığı Tamiri / Kolay Ve Masrafsız" şeklinde aratırsanız en üstteki video.

Back