koltuk takımı değişim problemi!

Bana ozelden atabilirsiniz kumasi (markayi kendimde kullandigim icin merak ettim acikcasi)

Ağırlaştırici ürün kullanmadım beyaz sabun

Firma son güne kadar sorunumu çözmekle mukellef ayrıca benden kaynaklı bi sorun yoksa benim suçum ne ? Benim zaten ürünü alma mantığım yatak firması olduğu için sünger kaliteli olur düşüncesi, pati dostu diye ürünü ovdukleri için de kumasi kaliteli olur düşüncesiydi.

Evet haklıydı ama 2. Kez ayağı yamulduğunda haklıydı o zaman diyecekti ilkinde yaptınız 2. De yine oldu ben bu koltuğu istemiyorum bunun kusurlu ürün olduğunu düşünüyorum değişim talebi istiyorum diyecekti.

Bazı firmalar tüketici dostu ve yardımcı oluyorlar. Bazıları ise sanki babasının malı gibi markanın adına çirkeflik yapıyor.

İlk makine olandan firma aradı üstten üstten konuştu ama ben de altta kalmadım tabi. Bunun bir üstü mahkeme zaten ve dinsizin hakkından imansız gelir dedim ve anladıkları dilden konuştum. Eğer manipüle olsaydım muhtemel alamayacağım. Sizi arayana asla taviz vermeyin.

TV de ise gayet ilgilendiler, dinlediler ve hak verdiler. Onlarada teşekkür ettim.

Siz tüketici hakem heyetine dilekçe verirken gayet anlaşılır yazın, vadettiklerini ve aksi halleri belirtin. Faturası, servis kayıtları vs. Ne varsa delil sunun hatta aldığınız ürün katalogda varsa ürün özelliklerinin, veya özellik yazan bir belgenin çıktısını alın o kısımları fosforlu kalemle belirginleştirin. Çünkü sizden teslim alan kişi veya inceleyecek olan kişi daha rahat algılayabilsin.

Tüketici hakem heyetine gerçekten haklı olanın kaybetme sebebi yetersiz anlatım ve sunduklarıdır. Incelenirken sizin verdiğiniz kadar bilgi sahibi oluyorlar ona göre hazırlayın ve online yerine bizzat gidin kuruma.

Mesela ürün özelliklerini belirten çıktıya istinaden Çektiğiniz resimin bir kenarına yazın işte sunduğum özellik çıktısında bana pati dostu olduğu yazıyor ama kumaşı bu hale geldi. Sünger şu kalitede vadedildi, servis şu işlemi yaptı ama şu an ürün bu şekilde diye çektiğiniz resime kalemle yazın.

Bir de servis gelip gittikten sonra online talep kısmında ne yazdığını her zaman kontrol edin ve eksik, yanlış yazıldıysa müşteri hizmetlerini arayıp bunu düzelttirin.

Ben aradım bu durumu ilettim bana dedikler ki servis ne iletiyse o bir işlem yapamayız dediler servis dediklerini dikkate aliyorlarmis

Nerden bilebilirdik ki ben mobilyacı değilim ki ilk geldiklerinde zemin kaygan olabilir dendi ama hatalı yapılan bir işlemmis
Evlendigimde gerçekten cok iyi marka olarak bilinen bir markadan 55 inc tv aldım. 2 seneye yakin bir zaman diliminde ekranda çizgiler belirdi , servisini aradım , tv yi aldılar ana kart degistirip geri getirdiler. 1 ay bile gecmeden aynı hatayı yeniden verdi. Ürünün müşteri hizmetlerini aradım anlatim sorunu , değişimini talep ediyorum dedim , hayır yeniden tamir edelim dediler , ben de bu arada tüketici kanununu tabiri caizse yaladım yuttum , aynı ürün aynı hata sebebi ile ikinci kez sıkıntı çıkarıyorsa misli ile değişimi ya da iadesi var diyor kanun. Onlar diretti ben direttim , araya servis de girdi hayir dedim , bu ürün değişimini de istemiyorum artık markanizdan ürün almam , bana güncel tutari ne ise onun iadesini yapacaksınız çünkü kanun bana bu hakkı veriyor , bana ayıplı mal satmissiniz
Gittim tüketici hakem heyetine başvurdum elimdeki tüm belgeler ile. Sonra ben o markanin yetkilisinin mail adresine ulaştım, ulaşıp mail attığım kişi de o markanın Ortadoğu ve Türkiye Ceo suymus :)
1 aya yakın süren problemim attığım maile istinaden 1 gunde çözüldü. Tek şartları hakem heyetinden basvurunuzu geri cekin oldu.
Ve ben ürünün o anki bedeli ne ise onu aldım ve ürünü de teslim ettim.
Şimdi siz hadi ilkinde bilemediniz ki cok normal ne deseler inaniyoruz çünkü isleri bu diyoruz ama ikinci ayak hatasında direk diretseydiniz ya da tüketici hakem heyetine basvursaydiniz daha kolay ilerlerdi sureciniz. Ama siz her hatayı kabul etmissiniz , yine tabi ki deneyin tüketici hakem heyetine gitmeyi , elinizdeki tüm belgeleri de yukleyin sisteme, artık e devlet üzerinden basvuruluyor. Bu arada hakem heyeti lehinize karar dahi verse bunu uygulamiyorlar.Dava açın diyorlar çok bir baglayiciligi yok maalesef kararın.
3 sene once yine ünlü bir markadan ayakkabı almıştım, 3 ay da ayakkabinin ic arka astari asindi. Ürünü aldigim yere götürdüm, fabrikaya gonderelim dediler , karar aleyhime çıktı. Hakem heyetine gittim , 3 ayda lehime karar çıktı, tabi ürün bilirkisi tarafından heyetce incelendi.Misli ile değişime karar çıktı. Ayakkabiyi 3 sene önce almışım 2 bine , bu islemler sonrasi aldigim tarihten 1 sene gecmis , aldigim urun stokta yok ve 1 sene sonra bana 2 binlik ayakkabı alabilirsiniz diyorlar. Dedim ki hayir urunun suan gunceli nedir , 3 bin dediler , dedim ki misli ile değişimi cikmis kararda ben 3 binlik ayakkabı alirim sonucta ilk basta kabul etseydiniz hatanızı o zaman dediginiz dogruydu ama deger kaybı var ve ben ürünü sadece 3 ay kullanbildim.
Dediler ki gidin dava açın karar bizi bağlamaz.
Yine aynı metodu uyguladim , aradım ceo sunun mail adresini aldim ve olay çözüldü. Ben genellikle konu hakkında kanun okurum , yonetmelik okurum varsa mevzuat okurum , karşı tarafa durumdan haberdar olduğumu bilmesi hamlelerini azaltır ki benim de hamlemi artirip elimi guclendirir.
Umarım sizin için en hayirli hali ile çözülür konu

Mail adreslerini nerden buluyorsunuz ki peki ?

Mail adreslerini nerden buluyorsunuz ki peki ?
Tv için netten o markanın yetkililerini arattım.
Ayakkabı için ise faturadaki firma adına baktım o marka bir Holdinge bagliymis , markaya ait ceo kim diye yine netten arattim ve buldum kim olduğunu direk aradım holdingi , x beyin mail adresini istiyorum bir ürünle ilgili kendisine mail atmam gerekli dedim ve mail adresini aldim ve akabinde konuyu açıklayıcı güzel bir mail attım elimdeki tüm belgeler ve hakem heyeti kararını da ekleyerek. Mailimden 1 gün sonra markanın ayakkabi uretim genel muduru donus yaptı bana .
Fatura tutarından 5 misli daha fazla olan bir ayakkabı beğendim ve bedelsiz ve ücret ödemeden ayakkabıyı aldım.

2 yıldır alıp kullandığınız koltuk takımını garanti süresi bitmek üzereyken mi değiştirmek aklınıza geldi? Madem aldığın ürünlerde sıkıntı vardı derhal geri iade etmeliydiniz. Kendinizi çok uyanık sanıyordunuz işler istediğiniz gibi gitmeyince de uyuyamıyorsunuz şimdi. Birde bir koltuk takımını kafaya takıp uyuyamak ayrı ilginç.

Son düzenleme:
Ne diyosun sen be ? Ne saçmalıyorsun ben ürünü uzun süreli kullanım olsun diye pahalı ürün aldım ürün üretim hatalı uretimse benim suçum mu son olarak sünger ve yırtık oluşması nedeniyle bana üretim hatası dendi biraz okumayı öğren biraz da tuketici haklarını oku.ISsterse 1 gün kalsın garantisini bana garantisini veriyorsa ve vaad veriyorsa o durumları yerine getirmeli.Ben kendimi uyanık sanmayla Ne alakası var ben her tuketici gibi ürününde sorun yaşamadan uzun ömürlü olsun isterim en tanınmayan üründe bile sorun yasamayip marka sandigimi alıp para veriyorsam bana da gerekli hizmeti vermek zorunda yürü git

Madem paranız kıymetliydi ürününü hatalı üretim olduğunu gördüğünüz an geri iade etseydiniz o zaman. 2 yıl boyunca rahat rahat uyuyup garanti süresine az kalınca uyumamakla olmuyor bu işler.
Ama tabi firmadan bir kaç ürün alınca kendini firmadaki bütün ürünlerin sahibi zannedince böyle oluyor. Neyse firma size "yürü git işine"dediğinde bizi bilgilendirirseniz artık.

Bence tamiri kabul edin

Ya yine ne saçmalıyorsun sen ilk başta ayak konusunda onarım oldu diğer sorunlar olusunca yeter artık dedim aldığıma pişman oldum diyorum okuman yazman mi yok son aşamada sungerler de sorunlu çıkınca üretim hatası olduğu söylendi bu sözü duyduktan sonra da zaten ikinci kez onarım istemedim yasal hakkım olan değişim istedim git biraz disarda oksijen al açılsın beyniniz lütfen

2 yıl boyunca oksine daha fazla ihracıniz olmuş gibi. Garanti süresi bitmek üzere yakından onunda ücretini ödeyeceksiniz

Sen ne kadar avam ne kadar basit bir kadinsin ya. Bende sana insallah isin hallolmaz mi diyeyim. İftira atiyormusum insallah basima gelirmis şuursuz. Sen bu ruh halinle daha basina cok sey gelir. Cin olan aklini biraz yerinde kullan. Son 15 gun kala degil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…