Nerden bilebilirdik ki ben mobilyacı değilim ki ilk geldiklerinde zemin kaygan olabilir dendi ama hatalı yapılan bir işlemmis
Evlendigimde gerçekten cok iyi marka olarak bilinen bir markadan 55 inc tv aldım. 2 seneye yakin bir zaman diliminde ekranda çizgiler belirdi , servisini aradım , tv yi aldılar ana kart degistirip geri getirdiler. 1 ay bile gecmeden aynı hatayı yeniden verdi. Ürünün müşteri hizmetlerini aradım anlatim sorunu , değişimini talep ediyorum dedim , hayır yeniden tamir edelim dediler , ben de bu arada tüketici kanununu tabiri caizse yaladım yuttum , aynı ürün aynı hata sebebi ile ikinci kez sıkıntı çıkarıyorsa misli ile değişimi ya da iadesi var diyor kanun. Onlar diretti ben direttim , araya servis de girdi hayir dedim , bu ürün değişimini de istemiyorum artık markanizdan ürün almam , bana güncel tutari ne ise onun iadesini yapacaksınız çünkü kanun bana bu hakkı veriyor , bana ayıplı mal satmissiniz
Gittim tüketici hakem heyetine başvurdum elimdeki tüm belgeler ile. Sonra ben o markanin yetkilisinin mail adresine ulaştım, ulaşıp mail attığım kişi de o markanın Ortadoğu ve Türkiye Ceo suymus :)
1 aya yakın süren problemim attığım maile istinaden 1 gunde çözüldü. Tek şartları hakem heyetinden basvurunuzu geri cekin oldu.
Ve ben ürünün o anki bedeli ne ise onu aldım ve ürünü de teslim ettim.
Şimdi siz hadi ilkinde bilemediniz ki cok normal ne deseler inaniyoruz çünkü isleri bu diyoruz ama ikinci ayak hatasında direk diretseydiniz ya da tüketici hakem heyetine basvursaydiniz daha kolay ilerlerdi sureciniz. Ama siz her hatayı kabul etmissiniz , yine tabi ki deneyin tüketici hakem heyetine gitmeyi , elinizdeki tüm belgeleri de yukleyin sisteme, artık e devlet üzerinden basvuruluyor. Bu arada hakem heyeti lehinize karar dahi verse bunu uygulamiyorlar.Dava açın diyorlar çok bir baglayiciligi yok maalesef kararın.
3 sene once yine ünlü bir markadan ayakkabı almıştım, 3 ay da ayakkabinin ic arka astari asindi. Ürünü aldigim yere götürdüm, fabrikaya gonderelim dediler , karar aleyhime çıktı. Hakem heyetine gittim , 3 ayda lehime karar çıktı, tabi ürün bilirkisi tarafından heyetce incelendi.Misli ile değişime karar çıktı. Ayakkabiyi 3 sene önce almışım 2 bine , bu islemler sonrasi aldigim tarihten 1 sene gecmis , aldigim urun stokta yok ve 1 sene sonra bana 2 binlik ayakkabı alabilirsiniz diyorlar. Dedim ki hayir urunun suan gunceli nedir , 3 bin dediler , dedim ki misli ile değişimi cikmis kararda ben 3 binlik ayakkabı alirim sonucta ilk basta kabul etseydiniz hatanızı o zaman dediginiz dogruydu ama deger kaybı var ve ben ürünü sadece 3 ay kullanbildim.
Dediler ki gidin dava açın karar bizi bağlamaz.
Yine aynı metodu uyguladim , aradım ceo sunun mail adresini aldim ve olay çözüldü. Ben genellikle konu hakkında kanun okurum , yonetmelik okurum varsa mevzuat okurum , karşı tarafa durumdan haberdar olduğumu bilmesi hamlelerini azaltır ki benim de hamlemi artirip elimi guclendirir.
Umarım sizin için en hayirli hali ile çözülür konu