• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

koltuk takımı değişim problemi!

E. Yani sonuç olarak bana vaddedilen ürün satışı yapılmadığını düşünüyorum yüklerseniz buraya sorun olur mu? Urunun gorselini marka adı paylaşmak istemiyorum yasal olarak süreci başlatmayı düşünüyorum.Size kumasi göstermek isterim yorumunuzu görüşünüzü almak için
Bana ozelden atabilirsiniz kumasi (markayi kendimde kullandigim icin merak ettim acikcasi)

Bence de ayıplı ürün satmışlar size.
Durmadan her yerinden bir problem çıkartmış ama bunu son 15 güne mi denk getirdiniz?
2 yıldır bence geç kalınmış bir karar, diğer problemlerde tüketici haklarına başvursaydınız keşke.
Yine de deneyin şansınızı belki bir sonuç alırsınız.
Yenilerin yapilma amaci o. Eski buzdolabiula yeni buzdolabı arasinda bile fark var. Eskiyi 20 sene kullandik yeniyi 5 sene kullansan ne ala. Ama koltuk faekli mobilya 2 sene icinde zaten cok sey olduysa tuketici haklarina o zaman gidilecekti. Firma sahipleri artik isin cini. 15 gun kala degistirmeyi kabul etmezler. Kaldiki gercekten koltuklarda agarlastirici sabun şampuan vs kullanilmaz hafif nemli bezle silinir kurulamaya birakilir. Tuketici haklara gitsin konu sahibi ama insallah hakkini alir ne diyim. Pek sanmiyorum. Sure aşimina ugrasigi icin
Ağırlaştırici ürün kullanmadım beyaz sabun

Bence de ayıplı ürün satmışlar size.
Durmadan her yerinden bir problem çıkartmış ama bunu son 15 güne mi denk getirdiniz?
2 yıldır bence geç kalınmış bir karar, diğer problemlerde tüketici haklarına başvursaydınız keşke.
Yine de deneyin şansınızı belki bir sonuç alırsınız.
Firma son güne kadar sorunumu çözmekle mukellef ayrıca benden kaynaklı bi sorun yoksa benim suçum ne ? Benim zaten ürünü alma mantığım yatak firması olduğu için sünger kaliteli olur düşüncesi, pati dostu diye ürünü ovdukleri için de kumasi kaliteli olur düşüncesiydi.

Ama kadına arızalı ürün satılmış. Tekrar okuyun sürekli bir sorun oluşmuş koltukta. Kadın yeni mobilya aldığına pişman olmuş ve 2 senedir mobilyanın sorunlarıyla uğraşıyor. Bu kadın da haklı, ülkede hiçbir ürünün kalitesi kalmadı. Dünya para verip mobilya alıyoruz dandik çıkıyor. Eskiler 30 yıl kullanırdı bir mobilyayı ve o mobilyalar sapasağlam kalırdı
Evet haklıydı ama 2. Kez ayağı yamulduğunda haklıydı o zaman diyecekti ilkinde yaptınız 2. De yine oldu ben bu koltuğu istemiyorum bunun kusurlu ürün olduğunu düşünüyorum değişim talebi istiyorum diyecekti.

Urunun ayak eğikligi sünger çıkması ve dikislerindeki yirtiklik benden kaynaklı değil firma üründe kullanım kaynaklı leke var deyip son ilettiğim soruna da ayrıca bu durumu not düşmüş ama bana sungeri bozuk ürünü neden satıyor ve pati dostu kumaş olduğunu belirtip urunun kumasi nasıl kendiliğinden yırtıliuor ayrıca sungerleri yapistirdiktan sonra 3 gün sonra bu durum oluştu ve sünger de tekrar çıktı bu konuda bile daha önceki kayıtta olan leke durumunu not düşmüşler firma isten sıyırmak için değişim yapmamak için bahane buluyor ben ürünü sungeri kaliteli olsun diye yatak firması üreten yerden aldım tuketici hakem heyetine gideceğim ama firma beni manipule eder mi manevi olarak da çok yıprandım hadi leke sadece sorun olsaydı ben zaten örtü kullanıp geçerim dedim ama diğer sorunlar bariz üretim kaynaklı ne yapacağım tuketici haklarından sonuç alabilir miyim
Bazı firmalar tüketici dostu ve yardımcı oluyorlar. Bazıları ise sanki babasının malı gibi markanın adına çirkeflik yapıyor.

İlk makine olandan firma aradı üstten üstten konuştu ama ben de altta kalmadım tabi. Bunun bir üstü mahkeme zaten ve dinsizin hakkından imansız gelir dedim ve anladıkları dilden konuştum. Eğer manipüle olsaydım muhtemel alamayacağım. Sizi arayana asla taviz vermeyin.

TV de ise gayet ilgilendiler, dinlediler ve hak verdiler. Onlarada teşekkür ettim.

Siz tüketici hakem heyetine dilekçe verirken gayet anlaşılır yazın, vadettiklerini ve aksi halleri belirtin. Faturası, servis kayıtları vs. Ne varsa delil sunun hatta aldığınız ürün katalogda varsa ürün özelliklerinin, veya özellik yazan bir belgenin çıktısını alın o kısımları fosforlu kalemle belirginleştirin. Çünkü sizden teslim alan kişi veya inceleyecek olan kişi daha rahat algılayabilsin.

Tüketici hakem heyetine gerçekten haklı olanın kaybetme sebebi yetersiz anlatım ve sunduklarıdır. Incelenirken sizin verdiğiniz kadar bilgi sahibi oluyorlar ona göre hazırlayın ve online yerine bizzat gidin kuruma.

Urunun ayak eğikligi sünger çıkması ve dikislerindeki yirtiklik benden kaynaklı değil firma üründe kullanım kaynaklı leke var deyip son ilettiğim soruna da ayrıca bu durumu not düşmüş ama bana sungeri bozuk ürünü neden satıyor ve pati dostu kumaş olduğunu belirtip urunun kumasi nasıl kendiliğinden yırtıliuor ayrıca sungerleri yapistirdiktan sonra 3 gün sonra bu durum oluştu ve sünger de tekrar çıktı bu konuda bile daha önceki kayıtta olan leke durumunu not düşmüşler firma isten sıyırmak için değişim yapmamak için bahane buluyor ben ürünü sungeri kaliteli olsun diye yatak firması üreten yerden aldım tuketici hakem heyetine gideceğim ama firma beni manipule eder mi manevi olarak da çok yıprandım hadi leke sadece sorun olsaydı ben zaten örtü kullanıp geçerim dedim ama diğer sorunlar bariz üretim kaynaklı ne yapacağım tuketici haklarından sonuç alabilir miyim
Mesela ürün özelliklerini belirten çıktıya istinaden Çektiğiniz resimin bir kenarına yazın işte sunduğum özellik çıktısında bana pati dostu olduğu yazıyor ama kumaşı bu hale geldi. Sünger şu kalitede vadedildi, servis şu işlemi yaptı ama şu an ürün bu şekilde diye çektiğiniz resime kalemle yazın.

Bir de servis gelip gittikten sonra online talep kısmında ne yazdığını her zaman kontrol edin ve eksik, yanlış yazıldıysa müşteri hizmetlerini arayıp bunu düzelttirin.

Mesela ürün özelliklerini belirten çıktıya istinaden Çektiğiniz resimin bir kenarına yazın işte sunduğum özellik çıktısında bana pati dostu olduğu yazıyor ama kumaşı bu hale geldi. Sünger şu kalitede vadedildi, servis şu işlemi yaptı ama şu an ürün bu şekilde diye çektiğiniz resime kalemle yazın.

Bir de servis gelip gittikten sonra online talep kısmında ne yazdığını her zaman kontrol edin ve eksik, yanlış yazıldıysa müşteri hizmetlerini arayıp bunu düzelttirin.
Ben aradım bu durumu ilettim bana dedikler ki servis ne iletiyse o bir işlem yapamayız dediler servis dediklerini dikkate aliyorlarmis

Nerden bilebilirdik ki ben mobilyacı değilim ki ilk geldiklerinde zemin kaygan olabilir dendi ama hatalı yapılan bir işlemmis
Evlendigimde gerçekten cok iyi marka olarak bilinen bir markadan 55 inc tv aldım. 2 seneye yakin bir zaman diliminde ekranda çizgiler belirdi , servisini aradım , tv yi aldılar ana kart degistirip geri getirdiler. 1 ay bile gecmeden aynı hatayı yeniden verdi. Ürünün müşteri hizmetlerini aradım anlatim sorunu , değişimini talep ediyorum dedim , hayır yeniden tamir edelim dediler , ben de bu arada tüketici kanununu tabiri caizse yaladım yuttum , aynı ürün aynı hata sebebi ile ikinci kez sıkıntı çıkarıyorsa misli ile değişimi ya da iadesi var diyor kanun. Onlar diretti ben direttim , araya servis de girdi hayir dedim , bu ürün değişimini de istemiyorum artık markanizdan ürün almam , bana güncel tutari ne ise onun iadesini yapacaksınız çünkü kanun bana bu hakkı veriyor , bana ayıplı mal satmissiniz
Gittim tüketici hakem heyetine başvurdum elimdeki tüm belgeler ile. Sonra ben o markanin yetkilisinin mail adresine ulaştım, ulaşıp mail attığım kişi de o markanın Ortadoğu ve Türkiye Ceo suymus :)
1 aya yakın süren problemim attığım maile istinaden 1 gunde çözüldü. Tek şartları hakem heyetinden basvurunuzu geri cekin oldu.
Ve ben ürünün o anki bedeli ne ise onu aldım ve ürünü de teslim ettim.
Şimdi siz hadi ilkinde bilemediniz ki cok normal ne deseler inaniyoruz çünkü isleri bu diyoruz ama ikinci ayak hatasında direk diretseydiniz ya da tüketici hakem heyetine basvursaydiniz daha kolay ilerlerdi sureciniz. Ama siz her hatayı kabul etmissiniz , yine tabi ki deneyin tüketici hakem heyetine gitmeyi , elinizdeki tüm belgeleri de yukleyin sisteme, artık e devlet üzerinden basvuruluyor. Bu arada hakem heyeti lehinize karar dahi verse bunu uygulamiyorlar.Dava açın diyorlar çok bir baglayiciligi yok maalesef kararın.
3 sene once yine ünlü bir markadan ayakkabı almıştım, 3 ay da ayakkabinin ic arka astari asindi. Ürünü aldigim yere götürdüm, fabrikaya gonderelim dediler , karar aleyhime çıktı. Hakem heyetine gittim , 3 ayda lehime karar çıktı, tabi ürün bilirkisi tarafından heyetce incelendi.Misli ile değişime karar çıktı. Ayakkabiyi 3 sene önce almışım 2 bine , bu islemler sonrasi aldigim tarihten 1 sene gecmis , aldigim urun stokta yok ve 1 sene sonra bana 2 binlik ayakkabı alabilirsiniz diyorlar. Dedim ki hayir urunun suan gunceli nedir , 3 bin dediler , dedim ki misli ile değişimi cikmis kararda ben 3 binlik ayakkabı alirim sonucta ilk basta kabul etseydiniz hatanızı o zaman dediginiz dogruydu ama deger kaybı var ve ben ürünü sadece 3 ay kullanbildim.
Dediler ki gidin dava açın karar bizi bağlamaz.
Yine aynı metodu uyguladim , aradım ceo sunun mail adresini aldim ve olay çözüldü. Ben genellikle konu hakkında kanun okurum , yonetmelik okurum varsa mevzuat okurum , karşı tarafa durumdan haberdar olduğumu bilmesi hamlelerini azaltır ki benim de hamlemi artirip elimi guclendirir.
Umarım sizin için en hayirli hali ile çözülür konu

Evlendigimde gerçekten cok iyi marka olarak bilinen bir markadan 55 inc tv aldım. 2 seneye yakin bir zaman diliminde ekranda çizgiler belirdi , servisini aradım , tv yi aldılar ana kart degistirip geri getirdiler. 1 ay bile gecmeden aynı hatayı yeniden verdi. Ürünün müşteri hizmetlerini aradım anlatim sorunu , değişimini talep ediyorum dedim , hayır yeniden tamir edelim dediler , ben de bu arada tüketici kanununu tabiri caizse yaladım yuttum , aynı ürün aynı hata sebebi ile ikinci kez sıkıntı çıkarıyorsa misli ile değişimi ya da iadesi var diyor kanun. Onlar diretti ben direttim , araya servis de girdi hayir dedim , bu ürün değişimini de istemiyorum artık markanizdan ürün almam , bana güncel tutari ne ise onun iadesini yapacaksınız çünkü kanun bana bu hakkı veriyor , bana ayıplı mal satmissiniz
Gittim tüketici hakem heyetine başvurdum elimdeki tüm belgeler ile. Sonra ben o markanin yetkilisinin mail adresine ulaştım, ulaşıp mail attığım kişi de o markanın Ortadoğu ve Türkiye Ceo suymus :)
1 aya yakın süren problemim attığım maile istinaden 1 gunde çözüldü. Tek şartları hakem heyetinden basvurunuzu geri cekin oldu.
Ve ben ürünün o anki bedeli ne ise onu aldım ve ürünü de teslim ettim.
Şimdi siz hadi ilkinde bilemediniz ki cok normal ne deseler inaniyoruz çünkü isleri bu diyoruz ama ikinci ayak hatasında direk diretseydiniz ya da tüketici hakem heyetine basvursaydiniz daha kolay ilerlerdi sureciniz. Ama siz her hatayı kabul etmissiniz , yine tabi ki deneyin tüketici hakem heyetine gitmeyi , elinizdeki tüm belgeleri de yukleyin sisteme, artık e devlet üzerinden basvuruluyor. Bu arada hakem heyeti lehinize karar dahi verse bunu uygulamiyorlar.Dava açın diyorlar çok bir baglayiciligi yok maalesef kararın.
3 sene once yine ünlü bir markadan ayakkabı almıştım, 3 ay da ayakkabinin ic arka astari asindi. Ürünü aldigim yere götürdüm, fabrikaya gonderelim dediler , karar aleyhime çıktı. Hakem heyetine gittim , 3 ayda lehime karar çıktı, tabi ürün bilirkisi tarafından heyetce incelendi.Misli ile değişime karar çıktı. Ayakkabiyi 3 sene önce almışım 2 bine , bu islemler sonrasi aldigim tarihten 1 sene gecmis , aldigim urun stokta yok ve 1 sene sonra bana 2 binlik ayakkabı alabilirsiniz diyorlar. Dedim ki hayir urunun suan gunceli nedir , 3 bin dediler , dedim ki misli ile değişimi cikmis kararda ben 3 binlik ayakkabı alirim sonucta ilk basta kabul etseydiniz hatanızı o zaman dediginiz dogruydu ama deger kaybı var ve ben ürünü sadece 3 ay kullanbildim.
Dediler ki gidin dava açın karar bizi bağlamaz.
Yine aynı metodu uyguladim , aradım ceo sunun mail adresini aldim ve olay çözüldü. Ben genellikle konu hakkında kanun okurum , yonetmelik okurum varsa mevzuat okurum , karşı tarafa durumdan haberdar olduğumu bilmesi hamlelerini azaltır ki benim de hamlemi artirip elimi guclendirir.
Umarım sizin için en hayirli hali ile çözülür konu
Mail adreslerini nerden buluyorsunuz ki peki ?

Mail adreslerini nerden buluyorsunuz ki peki ?
Tv için netten o markanın yetkililerini arattım.
Ayakkabı için ise faturadaki firma adına baktım o marka bir Holdinge bagliymis , markaya ait ceo kim diye yine netten arattim ve buldum kim olduğunu direk aradım holdingi , x beyin mail adresini istiyorum bir ürünle ilgili kendisine mail atmam gerekli dedim ve mail adresini aldim ve akabinde konuyu açıklayıcı güzel bir mail attım elimdeki tüm belgeler ve hakem heyeti kararını da ekleyerek. Mailimden 1 gün sonra markanın ayakkabi uretim genel muduru donus yaptı bana .
Fatura tutarından 5 misli daha fazla olan bir ayakkabı beğendim ve bedelsiz ve ücret ödemeden ayakkabıyı aldım.

2 yıldır alıp kullandığınız koltuk takımını garanti süresi bitmek üzereyken mi değiştirmek aklınıza geldi? Madem aldığın ürünlerde sıkıntı vardı derhal geri iade etmeliydiniz. Kendinizi çok uyanık sanıyordunuz işler istediğiniz gibi gitmeyince de uyuyamıyorsunuz şimdi. Birde bir koltuk takımını kafaya takıp uyuyamak ayrı ilginç.

Son düzenleme:
2 yıldır alıp kullandığınız koltuk takımını garanti süresi bitmek üzereyken mi değiştirmek aklınıza geldi? Madem aldığın ürünlerde sıkıntı vardı derhal geri iade etmeliydiniz. Kendinizi çok uyanık sanıyordunuz işler istediğiniz gibi gitmeyince de uyuyamıyorsunuz şimdi. Birde bir koltuk takımını kafaya takıp uyuyamak ayrı ilginç.
Ne diyosun sen be ? Ne saçmalıyorsun ben ürünü uzun süreli kullanım olsun diye pahalı ürün aldım ürün üretim hatalı uretimse benim suçum mu son olarak sünger ve yırtık oluşması nedeniyle bana üretim hatası dendi biraz okumayı öğren biraz da tuketici haklarını oku.ISsterse 1 gün kalsın garantisini bana garantisini veriyorsa ve vaad veriyorsa o durumları yerine getirmeli.Ben kendimi uyanık sanmayla Ne alakası var ben her tuketici gibi ürününde sorun yaşamadan uzun ömürlü olsun isterim en tanınmayan üründe bile sorun yasamayip marka sandigimi alıp para veriyorsam bana da gerekli hizmeti vermek zorunda yürü git

Ne diyosun sen be ? Ne saçmalıyorsun ben ürünü uzun süreli kullanım olsun diye pahalı ürün aldım ürün üretim hatalı uretimse benim suçum mu son olarak sünger ve yırtık oluşması nedeniyle bana üretim hatası dendi biraz okumayı öğren biraz da tuketici haklarını oku.ISsterse 1 gün kalsın garantisini bana garantisini veriyorsa ve vaad veriyorsa o durumları yerine getirmeli.Ben kendimi uyanık sanmayla Ne alakası var ben her tuketici gibi ürününde sorun yaşamadan uzun ömürlü olsun isterim en tanınmayan üründe bile sorun yasamayip marka sandigimi alıp para veriyorsam bana da gerekli hizmeti vermek zorunda yürü git

Madem paranız kıymetliydi ürününü hatalı üretim olduğunu gördüğünüz an geri iade etseydiniz o zaman. 2 yıl boyunca rahat rahat uyuyup garanti süresine az kalınca uyumamakla olmuyor bu işler.
Ama tabi firmadan bir kaç ürün alınca kendini firmadaki bütün ürünlerin sahibi zannedince böyle oluyor. Neyse firma size "yürü git işine"dediğinde bizi bilgilendirirseniz artık.

Merhaba arkadaşlar bir firmadan koltuk takimi aldim yaklaşık 2 yıl olcak ve 15 gün sonra garantisi bitecek.2 adet 3 lu koltuk var ve koltukların birinin ayağında her sorun oluyordu egiliyordu servis gelip tekrar dik hale getirdiler.Ilk geldiklerinde zemininiz fayans kayma yapabilir dendi.Ee o zaman satarken ürünü bu özelliği de belirtin değil mi ! Neyse tekrar eğildi ayni ayak sonra servis tekrar geldi halbuki suntanin doğru konmamasi gibi vb sebepten dediler ve bu defa söküp taktılar yani fayans zemin hikaye.Neyse ürünü hiç silme yapmamistim zarar vermemek için bi talimatlara baktım beyaz sabunla silin yaziyor koltukta da bi yerinde leke gibi bisey var ama hicbirsey dönmedim sileyim geçer dedim baktım bu defa daha kötü oldu neyse servis geldi kullanıcı kaynaklı dedi bende örtü filan örtüp böyle idare ederim dedim.Birkac ay sonra da koltugun sungerinde potluk oluştu sünger bildiğiniz yukarı doğru çıkıntı oluşturdu yani bildiğiniz çıkıntı gozukuyor ve kötü bi görüntü oluşturuyordu.Servis geldi koltugu ters çevirip kumasi çıkarıp yapistiralim sorun kalmaz dedi neyse 3 gün sonra kenarından çıkıntı yine oluştu ve birde dikiş kısma yakın ya da dikiş yerinden galiba iki taraflı yırtık olusmus.Tekrar servisi çağırdım ve iki koltukta da sünger sorunu olduğu ortaya çıktı ve birinde de yırtılma var.Uretim kaynaklı dediler bu duruma ve onarıma goturucez dikicez ve sungerleri değiştirip tekrar yolllicaz dediler ancak ben bunu artık istemiyorum gizli ayıplı ürün satıldığını düşünüyorum.Leke konusunda da kullanıcı hatası var diye işten siyrilmaya çalışıyorlar ne yapacağım sizce tuketici haklarina basvursam olumlu dönüş olur mi ? Misliyle değişim istiyorum aldığıma bin pişman oldum. lütfen bilgi verin
Bence tamiri kabul edin

Madem paranız kıymetliydi ürününü hatalı üretim olduğunu gördüğünüz an geri iade etseydiniz o zaman. 2 yıl boyunca rahat rahat uyuyup garanti süresine az kalınca uyumamakla olmuyor bu işler.
Ama tabi firmadan bir kaç ürün alınca kendini firmadaki bütün ürünlerin sahibi zannedince böyle oluyor. Neyse firma size "yürü git işine"dediğinde bizi bilgilendirirseniz artık.
Ya yine ne saçmalıyorsun sen ilk başta ayak konusunda onarım oldu diğer sorunlar olusunca yeter artık dedim aldığıma pişman oldum diyorum okuman yazman mi yok son aşamada sungerler de sorunlu çıkınca üretim hatası olduğu söylendi bu sözü duyduktan sonra da zaten ikinci kez onarım istemedim yasal hakkım olan değişim istedim git biraz disarda oksijen al açılsın beyniniz lütfen

Ya yine ne saçmalıyorsun sen ilk başta ayak konusunda onarım oldu diğer sorunlar olusunca yeter artık dedim aldığıma pişman oldum diyorum okuman yazman mi yok son aşamada sungerler de sorunlu çıkınca üretim hatası olduğu söylendi bu sözü duyduktan sonra da zaten ikinci kez onarım istemedim yasal hakkım olan değişim istedim git biraz disarda oksijen al açılsın beyniniz lütfen

2 yıl boyunca oksine daha fazla ihracıniz olmuş gibi. Garanti süresi bitmek üzere yakından onunda ücretini ödeyeceksiniz

İftira atın inşallah başınıza gelir de anlarsınız bi gün ben bu ürünü kaliteli olsun diye yatak üreten firmaya ait markadan aldim oturum rahatlığı olsun diye yatak üreten bir firmanın nasil sünger çıkıntısi olur ? Bi gün umarım başınıza öyle birsey gelir de anlarsınız beni
Sen ne kadar avam ne kadar basit bir kadinsin ya. Bende sana insallah isin hallolmaz mi diyeyim. İftira atiyormusum insallah basima gelirmis şuursuz. Sen bu ruh halinle daha basina cok sey gelir. Cin olan aklini biraz yerinde kullan. Son 15 gun kala degil.

Back