• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

koltuk takımı değişim problemi!

gizliklsin

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2024
187
8
13
31
Merhaba arkadaşlar bir firmadan koltuk takimi aldim yaklaşık 2 yıl olcak ve 15 gün sonra garantisi bitecek.2 adet 3 lu koltuk var ve koltukların birinin ayağında her sorun oluyordu egiliyordu servis gelip tekrar dik hale getirdiler.Ilk geldiklerinde zemininiz fayans kayma yapabilir dendi.Ee o zaman satarken ürünü bu özelliği de belirtin değil mi ! Neyse tekrar eğildi ayni ayak sonra servis tekrar geldi halbuki suntanin doğru konmamasi gibi vb sebepten dediler ve bu defa söküp taktılar yani fayans zemin hikaye.Neyse ürünü hiç silme yapmamistim zarar vermemek için bi talimatlara baktım beyaz sabunla silin yaziyor koltukta da bi yerinde leke gibi bisey var ama hicbirsey dönmedim sileyim geçer dedim baktım bu defa daha kötü oldu neyse servis geldi kullanıcı kaynaklı dedi bende örtü filan örtüp böyle idare ederim dedim.Birkac ay sonra da koltugun sungerinde potluk oluştu sünger bildiğiniz yukarı doğru çıkıntı oluşturdu yani bildiğiniz çıkıntı gozukuyor ve kötü bi görüntü oluşturuyordu.Servis geldi koltugu ters çevirip kumasi çıkarıp yapistiralim sorun kalmaz dedi neyse 3 gün sonra kenarından çıkıntı yine oluştu ve birde dikiş kısma yakın ya da dikiş yerinden galiba iki taraflı yırtık olusmus.Tekrar servisi çağırdım ve iki koltukta da sünger sorunu olduğu ortaya çıktı ve birinde de yırtılma var.Uretim kaynaklı dediler bu duruma ve onarıma goturucez dikicez ve sungerleri değiştirip tekrar yolllicaz dediler ancak ben bunu artık istemiyorum gizli ayıplı ürün satıldığını düşünüyorum.Leke konusunda da kullanıcı hatası var diye işten siyrilmaya çalışıyorlar ne yapacağım sizce tuketici haklarina basvursam olumlu dönüş olur mi ? Misliyle değişim istiyorum aldığıma bin pişman oldum. lütfen bilgi verin

2 yildir kullaniuosunuz son 15 gun kalmis firmadan bedava degisim istiyorsunuz 😀 keloglan cizgi filminde bir replik vardi he a.. bi akilli sensin diyip keline yapistiriuodu aklima o geldi 🫢

Ama kadına arızalı ürün satılmış. Tekrar okuyun sürekli bir sorun oluşmuş koltukta. Kadın yeni mobilya aldığına pişman olmuş ve 2 senedir mobilyanın sorunlarıyla uğraşıyor. Bu kadın da haklı, ülkede hiçbir ürünün kalitesi kalmadı. Dünya para verip mobilya alıyoruz dandik çıkıyor. Eskiler 30 yıl kullanırdı bir mobilyayı ve o mobilyalar sapasağlam kalırdı

Son düzenleme:
Ama kadına arızalı ürün satılmış. Tekrar okuyun sürekli bir sorun oluşmuş koltukta. Kadın yeni mobilya aldığına pişman olmuş ve 2 senedir mobilyanın sorunlarıyla uğraşıyor. Bu kadın da haklı, ülkede hiçbir ürünün kalitesi kalmadı. Dünya para verip mobilya alıyoruz dandik çıkıyor. Eskiler 30 yıl kullanırdı bir mobilyayı ve o mobilyalar sapasağlam kalırdı
Yenilerin yapilma amaci o. Eski buzdolabiula yeni buzdolabı arasinda bile fark var. Eskiyi 20 sene kullandik yeniyi 5 sene kullansan ne ala. Ama koltuk faekli mobilya 2 sene icinde zaten cok sey olduysa tuketici haklarina o zaman gidilecekti. Firma sahipleri artik isin cini. 15 gun kala degistirmeyi kabul etmezler. Kaldiki gercekten koltuklarda agarlastirici sabun şampuan vs kullanilmaz hafif nemli bezle silinir kurulamaya birakilir. Tuketici haklara gitsin konu sahibi ama insallah hakkini alir ne diyim. Pek sanmiyorum. Sure aşimina ugrasigi icin

Keşke sorunu farkeder etmez başvursaydiniz tüketici hakem heyetine. Bizde yıllar önce bir koltuk takımı almıştık yüklü bir fiyata. Eve geldiği an kokudan nevrim dönmeye başladı. Haftalarca odanın camını hiç kapatmadım yok gitmiyor. Camı kapattığım an o lanet koku tüm evi sarıyordu. Defalarca mal sahibiyle iletişime geçtik kabul etmedi normal mobilya kokusu dedi. Baktık baş edemiyoruz tüketici hakem heyetine başvurduk tüm paramızı geri aldık.

Bence de ayıplı ürün satmışlar size.
Durmadan her yerinden bir problem çıkartmış ama bunu son 15 güne mi denk getirdiniz?
2 yıldır bence geç kalınmış bir karar, diğer problemlerde tüketici haklarına başvursaydınız keşke.
Yine de deneyin şansınızı belki bir sonuç alırsınız.

Merhaba arkadaşlar bir firmadan koltuk takimi aldim yaklaşık 2 yıl olcak ve 15 gün sonra garantisi bitecek.2 adet 3 lu koltuk var ve koltukların birinin ayağında her sorun oluyordu egiliyordu servis gelip tekrar dik hale getirdiler.Ilk geldiklerinde zemininiz fayans kayma yapabilir dendi.Ee o zaman satarken ürünü bu özelliği de belirtin değil mi ! Neyse tekrar eğildi ayni ayak sonra servis tekrar geldi halbuki suntanin doğru konmamasi gibi vb sebepten dediler ve bu defa söküp taktılar yani fayans zemin hikaye.Neyse ürünü hiç silme yapmamistim zarar vermemek için bi talimatlara baktım beyaz sabunla silin yaziyor koltukta da bi yerinde leke gibi bisey var ama hicbirsey dönmedim sileyim geçer dedim baktım bu defa daha kötü oldu neyse servis geldi kullanıcı kaynaklı dedi bende örtü filan örtüp böyle idare ederim dedim.Birkac ay sonra da koltugun sungerinde potluk oluştu sünger bildiğiniz yukarı doğru çıkıntı oluşturdu yani bildiğiniz çıkıntı gozukuyor ve kötü bi görüntü oluşturuyordu.Servis geldi koltugu ters çevirip kumasi çıkarıp yapistiralim sorun kalmaz dedi neyse 3 gün sonra kenarından çıkıntı yine oluştu ve birde dikiş kısma yakın ya da dikiş yerinden galiba iki taraflı yırtık olusmus.Tekrar servisi çağırdım ve iki koltukta da sünger sorunu olduğu ortaya çıktı ve birinde de yırtılma var.Uretim kaynaklı dediler bu duruma ve onarıma goturucez dikicez ve sungerleri değiştirip tekrar yolllicaz dediler ancak ben bunu artık istemiyorum gizli ayıplı ürün satıldığını düşünüyorum.Leke konusunda da kullanıcı hatası var diye işten siyrilmaya çalışıyorlar ne yapacağım sizce tuketici haklarina basvursam olumlu dönüş olur mi ? Misliyle değişim istiyorum aldığıma bin pişman oldum. lütfen bilgi verin
Fazla bile sabretmişsiniz.
Kurumsal bir yerse müşteri hizmetlerini arayın ve değişim talep edin.
Tüketici hakem heyeti için de geç kalmayın neyi bekliyorsunuz ki?

2 yildir kullaniuosunuz son 15 gun kalmis firmadan bedava degisim istiyorsunuz 😀 keloglan cizgi filminde bir replik vardi he a.. bi akilli sensin diyip keline yapistiriuodu aklima o geldi 🫢
Saçmalayın ben ürünü kaliteli olsun hiçbir sorun yasamayayim diye pahalıya aldim uzun ömürlü olsun sorun çıkmasın diye ancak aldığıma bin pişman oldum hangi tuketici servis ile uğraşmak ister sürekli? Sünger toplanması var üründe yapıştırıp gittiler 3 gün sonra tekrar toplanma oldu yırtık oluştu bu durumlardan benden kaynaklı değil razı mi geleyim ürünü sağlam yapmadıklarını? ve diğer koltukta da bu durum oldu.Bosuna iftira atmayın koltuklar uzun ömürlü olur ben bugüne kadar hiçbir üründe sünger toplanması gibi sorun yaşamadım bu markada yaşıyorsam ve bu marka yatak üretimi de yapan firmaysa ektrr önem vermesi gereken konu

Bence de ayıplı ürün satmışlar size.
Durmadan her yerinden bir problem çıkartmış ama bunu son 15 güne mi denk getirdiniz?
2 yıldır bence geç kalınmış bir karar, diğer problemlerde tüketici haklarına başvursaydınız keşke.
Yine de deneyin şansınızı belki bir sonuç alırsınız.
İlk zamanlar ayak egikligi vardı servis geldi ayagi diklestirdi birde dedi ki kaygan zemin fayansli olabilir dedi neyse tamam dedik sonra tekrar aynı durum oldu meğer urunun ayağını yanlış yapmışlar sokup yaptılar bu defa da yani benden kaynaklı bi durum değildi neyse dedim aldık bi kere ürünü kullanalım geçelim 7 sene sonra başka bi ürün alırız filan dedim sonra üründe bi leke gibi bisey vardı hicbirsey dönmedim yakmadım temizleme talimatına baktım sabunla silin yaziyir siliyorum ovalihorum geçmiyor neyse servisi çağırdım kullanıcı kaynaklı yakmissiniz dedi yanıcı birsey kullanmadım ki bide ürün pati kumasi dostu diye satılıyor neyse üzerine örtü kullandım böyle idare ederim dedim sonra birden üründe sungerde çıkıntı oldu ama bariz belli şekilde sünger toplanıyor kötü duruyordu tekrar servis çağırdım ürünü ters çevirip kumasi çıkarıp yapistirdilar saglamlastirolfi dendi ancak 3 gün sonra tekrar sungerde çıkıntı oldu ve minderlerin orta kısmında da yırtık olusmus tekrar cagirdim ürünleri goturcez yirtiklari dikicez ve sungerleri yapicaz dediler bende 2.kez onarma istemedim değişim istedim misliyle değişim hakkımı kullanmak istedim neden yırtık ve dikilmiş ürünü kullanayım firmaya da zaten gubenim yok artık ve bu firma yatak yrunleri satıp nasıl sünger sorunu çıkartabilir

Bunun 15 günü falan yok. Bana neyi vadediyorsa ona göre satın alıyorum. Bu sebepten belli başlı markaları tercih edip, özellikle garanti uzatıyorum, uzatma yoksa eşya sigortası yaptırıyorum komple.

Gidip bilmem ne kardeşlerden almayıp, markaya güvenip alıyorsam son güne kadar bana hizmet vermek zorundalar.

Bir ürünün garantisinin bitmesine 1 hafta kala ürün bozuldu ve servis üstlenmedi ve son bir gün kala tüketici haklarına başvurdum, kazandım ve yerine sıfır son model bir ürün verdiler.

Bir mobilyayı, bir makineyi 2 senelik almıyoruz. Kaldı ki 2 sene içerisinde sürekli sorun çıktıysa ayıplı üründür. Servis kayıtlarınızı varsa zaman kaybetmeden başvurun.

1 aydır tv sıkıntı çıkarıyordu. Servis geldi bir şey yok dedi ve gitti. Ben de markaya kibarca gerizekalı olmadığımızı, fantazi olsun diye Servis çağırmadığımızı, haklarımın farkında olduğumu belirten ama kibar kibar döşediğim bir mail attım. Sonuç olarak ana kart değişecek.

O ayak sorunu tekrar tekrar gerceklestiginde derhal tuketici haklarına basvurmaliydiniz aslinda, cok sinir bozucu böyle seyler, umarim sorununuz hallolur.
Nerden bilebilirdik ki ben mobilyacı değilim ki ilk geldiklerinde zemin kaygan olabilir dendi ama hatalı yapılan bir işlemmis

İftira atın inşallah başınıza gelir de anlarsınız bi gün ben bu ürünü kaliteli olsun diye yatak üreten firmaya ait markadan aldim oturum rahatlığı olsun diye yatak üreten bir firmanın nasil sünger çıkıntısi olur ? Bi gün umarım başınıza öyle birsey gelir de anlarsınız beni

Nerden bilebilirdik ki ben mobilyacı değilim ki ilk geldiklerinde zemin kaygan olabilir dendi ama hatalı yapılan bir işlemmis
Tabiki bilemezsiniz, zaten demeye calistigim taa o zaman basvursaydiniz hem garantinizin bitmesi riskini ortadan kaldirirdiniz hem de bu kadar sinir stres yasamazdiniz, simdi hemen bugun basvurun bence artık.

Kaca almistiniz? Marka bi firma mi?

Tabiki bilemezsiniz, zaten demeye calistigim taa o zaman basvursaydiniz hem garantinizin bitmesi riskini ortadan kaldirirdiniz hem de bu kadar sinir stres yasamazdiniz, simdi hemen bugun basvurun bence artık.

Kaca almistiniz? Marka bi

Bunun 15 günü falan yok. Bana neyi vadediyorsa ona göre satın alıyorum. Bu sebepten belli başlı markaları tercih edip, özellikle garanti uzatıyorum, uzatma yoksa eşya sigortası yaptırıyorum komple.

Gidip bilmem ne kardeşlerden almayıp, markaya güvenip alıyorsam son güne kadar bana hizmet vermek zorundalar.

Bir ürünün garantisinin bitmesine 1 hafta kala ürün bozuldu ve servis üstlenmedi ve son bir gün kala tüketici haklarına başvurdum, kazandım ve yerine sıfır son model bir ürün verdiler.

Bir mobilyayı, bir makineyi 2 senelik almıyoruz. Kaldı ki 2 sene içerisinde sürekli sorun çıktıysa ayıplı üründür. Servis kayıtlarınızı varsa zaman kaybetmeden başvurun.

1 aydır tv sıkıntı çıkarıyordu. Servis geldi bir şey yok dedi ve gitti. Ben de markaya kibarca gerizekalı olmadığımızı, fantazi olsun diye Servis çağırmadığımızı, haklarımın farkında olduğumu belirten ama kibar kibar döşediğim bir mail attım. Sonuç olarak ana kart değişecek.
Urunun ayak eğikligi sünger çıkması ve dikislerindeki yirtiklik benden kaynaklı değil firma üründe kullanım kaynaklı leke var deyip son ilettiğim soruna da ayrıca bu durumu not düşmüş ama bana sungeri bozuk ürünü neden satıyor ve pati dostu kumaş olduğunu belirtip urunun kumasi nasıl kendiliğinden yırtıliuor ayrıca sungerleri yapistirdiktan sonra 3 gün sonra bu durum oluştu ve sünger de tekrar çıktı bu konuda bile daha önceki kayıtta olan leke durumunu not düşmüşler firma isten sıyırmak için değişim yapmamak için bahane buluyor ben ürünü sungeri kaliteli olsun diye yatak firması üreten yerden aldım tuketici hakem heyetine gideceğim ama firma beni manipule eder mi manevi olarak da çok yıprandım hadi leke sadece sorun olsaydı ben zaten örtü kullanıp geçerim dedim ama diğer sorunlar bariz üretim kaynaklı ne yapacağım tuketici haklarından sonuç alabilir miyim

Ben öyle bilinmedik bi markadan almadim ve güvenerek aldim ürünü bana sözleşmeleri getirip vaadlarini tutacaklar yatak üreten bir firmanın ürününde sünger potlugu nasıl olabilir sadece bir koltuk da değil diğerinde de başlangıcı var ve ayrıca urunun kupasını tamamen çıkarıp sungeri yapıştırdık dediler 3 gün sonra hem kumas yırtıldı hem de sünger çıktı bu nasıl benden kaynaklı olabilir ben aksine bu ürünleri alirken sorun yasamama umuduyla aldim markaya güvenerek ve pati dostu kumaş yazdığı için kumasi kaliteli olur diye düşünerek Allah ne düşünüyorsanız onu size de yaşatsın

Kaca almistiniz? Marka bi firma mi?
Ayak egikligi sorunu yaptık halloldu bit daha sorun çıkmaz yanlış takılmış filan denmişti haklarımızı çok bilmiyorduk ama aldığıma bin pişman oldum markaya güvenerek aldim neyse sungeri rahattır oturum rahatlığı vardır diye sonra sungeri çıktı bu sorunu ilettigimde de leke var diye ayrıca not düşüp geçmişler

Urunun ayak eğikligi sünger çıkması ve dikislerindeki yirtiklik benden kaynaklı değil firma üründe kullanım kaynaklı leke var deyip son ilettiğim soruna da ayrıca bu durumu not düşmüş ama bana sungeri bozuk ürünü neden satıyor ve pati dostu kumaş olduğunu belirtip urunun kumasi nasıl kendiliğinden yırtıliuor ayrıca sungerleri yapistirdiktan sonra 3 gün sonra bu durum oluştu ve sünger de tekrar çıktı bu konuda bile daha önceki kayıtta olan leke durumunu not düşmüşler firma isten sıyırmak için değişim yapmamak için bahane buluyor ben ürünü sungeri kaliteli olsun diye yatak firması üreten yerden aldım tuketici hakem heyetine gideceğim ama firma beni manipule eder mi manevi olarak da çok yıprandım hadi leke sadece sorun olsaydı ben zaten örtü kullanıp geçerim dedim ama diğer sorunlar bariz üretim kaynaklı ne yapacağım tuketici haklarından sonuç alabilir miyim
Pati dostu kumas diye almissiniz, kumasi nedir nasil bir kumas tam olarak? Mesela ben koltuklarimi satin alirken kumasi sepet orgusu gibi birsey oldugu icin asla kedi/kopekli evlere tavsiye etmiyoruz diye uyarmisti satici. Pati dostu kumas dokuma seklinde olmaz mesela, siz koltugun kumasinin orgusu belli olacak bi fotografini buraya atabilir misiniz?

Buradan da yuruyebilirsiniz diye soruyorum aslinda.

Bir de koltuklariniz En*a mi? Yat*ş'in urunu mu yani? (Yatak markasi dediginiz icin soruyorum merak ettim)

Pati dostu kumas diye almissiniz, kumasi nedir nasil bir kumas tam olarak? Mesela ben koltuklarimi satin alirken kumasi sepet orgusu gibi birsey oldugu icin asla kedi/kopekli evlere tavsiye etmiyoruz diye uyarmisti satici. Pati dostu kumas dokuma seklinde olmaz mesela, siz koltugun kumasinin orgusu belli olacak bi fotografini buraya atabilir misiniz?

Bir de koltuklariniz En*a mi? Yat*ş'in urunu mu yani? (Yatak markasi dediginiz icin soruyorum merak ettim)
E. Yani sonuç olarak bana vaddedilen ürün satışı yapılmadığını düşünüyorum yüklerseniz buraya sorun olur mu? Urunun gorselini marka adı paylaşmak istemiyorum yasal olarak süreci başlatmayı düşünüyorum.Size kumasi göstermek isterim yorumunuzu görüşünüzü almak için

Ben evimde evcil hayvan beklemiyorum bu arada sadece kalite olur düşüncesiyle almıştım

Back