Salon ve Günlük Oda Dekorasyonu Koltuk takımı alırken nelere dikkat edilmeli???

Salon ve günlük odalarınızın dizaynı, dekorasyonu ve tavsiye yorumları

ayzeze

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2012
1.252
342
123
Arkadaşlar merhaba;

Koltuk takımı alırken nelere dikkat etmem gerekiyor acaba? İşte süngerli mi ya da raylı mı bu tarz özelliklerden hangisine dikkat etmem gerekir??

mümkünse altına vileda bezinin rahatlıkla girebileceği yükseklikte olsun bence,zaten artık hepsi silinebilir kumaş ama temizleme işleminin kolay olduğu,yastıklarının fermuarlı olduğu takımlar olmalı....

şuan koltuk takımı alsam;
1-silinebilir kumaş ya da çıkıp yakınabilir kumaş tercih ederim.
2-asla yastıklı bir model terciih etmezdim (çünkü ev hep dağınık gibi gözüküyor)
3-ufak tefek olmasını tercih ederim altları çok sık pislik doluyor temizliği kolay olsun diye.
4-kolları ya deri, ya tahta ya da metal görnümlü olabilir (daha tamiz duruyor)
5-ayakları asla tekerlekli olmazdı kayıp duvarlarımı kazıtıyor çünük)
zaten kaliteli bir koltuksa sngerli yaylı olması okadar göze batmıyor..
aklıma gelenler bunlar cnm umarım işine yarar :))

tek kelime ile süpersin canım, harikasın : ))
aynı benim kafadasın
ne kadar ergonomik o kadar sağlıklı temzilik.

konu sahibesine önerim kenarları deri veya tahta olanlardan alması ve silinebilir kumaş olması.

teşekkr ederim canım tecrübe

kızlarr teşekkür ederim. Ben de kolları tahta olanlardan istiyorum. Ama aklıma şey geliyo, acaba hemen çıkar mı tahta yerleri??

Sizin peki kullandığınız mobilya markası nedir kızlra??? belki bana da fikir olurr:)

altı silinebilir olmalı ve yataklı olması çok büyük avantaj bence tabi oturma odanda kullanacaksan.ben deri sevmiyorum çünkü zamanla soyuluyo hele çocuklu evde hiç olmuyo yırtılma ihtimali çok yüksek tahta modellerde çok demode geliyor bana. silinebilir kumaş olması lazım süngerlerinin rahatlığı çok önemli ve geniş olması lazım çok dar olupta güzel modeller var ama hiç rahat olmuyorlar. yastıkları çok olan modeller dağınık duruyo denilmiş bencede öyle ama bende çok seviyorum bol yastıklı takımları çok şık duruyorlar

Son düzenleme:
bnde bi soru sormak istiyorum yastıklı olmasın demişsiniz ya ben yastıklı modelleri çok seviyorum ndn dağınık göstersin ki aklım karıştı

bahsettiklerim arkası kalın süngerli olup sabit duran değil ama.
böyle minder tarzı yastık olanlar bi kere oturup kaltınızmı şekilleri bozuluyor.( hele benim eşim gibi bütün gece her koltuğu gezen bi eşin varsa)
çocuk oynarken yerlere düşüyor. yada çocuk oyun elemanı yapıyor yastıkları.
durduğu yerde durmuyor.
bir süre sonra şekilleri bozuluyor.
yastıklı şekiller satılan yerlerde çok cezbedici duruyor hergün hışıma uğramadıkları için
bende o cazibeye kapılmıştım :))

hımmm anladım öyle tabi tecrübeyle sabit diyosun yani:)

canım katılıyorum sana bende bol yastıklı cok sevıyorum ama amaaaaaaaaaaaaa bir cocuklu aile geldımı aman tanrım kule oluyo ev oluyo ortalıga sacılıyo bıkıyosun duzeltmekten kenarlarını derı aldım pişmanımmmmmm cokkk :18:soyuluyo sılınmek ıstıyoo bıde kızım var daha ufak ama ilerde kucuk bi canavar olabiliracıla bılır aldım bu yonden iyi anlıcagın bu bir pişmanlık duyurusudur yenıden koltuk alcagım zaman hafif olmasına dikkat edıcem sezaryanlıyım zor kaldırıyorum 1 ton sankı koltuklar sılınebılır olmasına 2 yastıklı geniş tahta kenarlı bi kolyuk istiyorumm hafif kolyuk in agır koltuk aut

aynen canım ben koltuklarıma aşik oldum ama eve geldi temızlık yapcagım gun tren carpmiş gibi oldum neydi onlar yahu 1tonnn gülle belfıtıgı oldummm

cnm evimde olan problemler benimde çok şükür çocuklu kimse gelmiyor zaten daha evlenmedim annemin evindeyim ama koltuklar yere sıfır temizlik yaparken çok zorlanıyoruz halıları yıkamaya falan vermekse tam bir çin işkencesi iki kişi zor toparlıyoruz halıları ev birbirine giriyor valla kenarları deri soyulmaya başladı kardeşim geçenlerde dikkat etmemiş birz yırtıldı çok kötü bir görüntü oluyor eski koltuklarımızında kol kısımları tahtadandı ömrü uzun olmuyor darbelere karşı dayanıksız oluyor çiziliyor vs yani en azından kendi evime geçtiğimde ben bunların olmamasına dikkat edicem

cok haklısın canım benım koltuklarda yere sıfır bıde ole agırkı anlatamam halı yıkamaya vermek ıstedıgım gun krızlere gırıyom nasıl kaldırcamda vercem hadı o herzaman olmuyoda en cok temıxlık yaparken zorlanıyom ev hanımları bılır evı nekadar sılersen sılın koltukların altına gırmayınce ya 5dk sonra gene aynı yada 1gun sonra gene toz içinde valla bıdahakı secımın hafıf ve derı olmayandan yerden yuksek az yastıklı vb.. istiyorumm

temizlikle hiç uğraşmayım dersen çok açık renk ve çok koyu renk alma. her ikisi de kirleri hemen çarpıtır
tamamen deri almaman tavsiye edilir. hızla yıpranır çünkü. deri tutkun varsa kolları ve kasası deri bir model bakabilirsin
koltuk yüksekliğine dikkat et, süpürge ucu ve vileda girecek yükseklikte olsun
bol yastıklı bir model alırsan ciddi dağınık görüntüsü verir. en azından, az sayıda ve büyük yastıkları olan bir model tercih et
ve öyle bir şey alırsan yastıkları fermuarlı mı bir bak ki sonradan yıkayabilesin

koltuk takımında dikkat edilecek şeyler; oturum rahatlığı, kumaşının kullanışlı oluşu, kullanılan malzemelerinin kaliteli oluşu diyebilirim.
benim koltuklarım leke tutmayan kumaştan. biz aldığımız zaman yeni çıkmıştı bu tarz kumaşlar. hiç deforme olmadı. renklerin de uyumlu ve kullanışlı renkler olmasını tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…