• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Koltuk altı ve göğüste ağrı 😭

Bagkura falan borcun var mi? Yoksa gss borcun olsa bile sene sonuna kadar devlet hastanelerinde ucretsiz muayene olabilirsin diye biliyorum ben.

Memeden supheleniyorsan genel cerraha gitmen gerek. Ama bu bahsettigin agrilar kas-iskelet sistemi ile alakali da olabilir.

Koltuk alti icin soguk sıkım hindistan cevizi yagini ( dolaba girince donan cinsten artik her yerde bulunabiliyor. Gratiste bile var) bol karbonat ile karistirip macun haline getirip eski kullanmadigin stik kabina dokup buzdolabinda saklayabilirsin. Ben limon da katiyorum. Cidden terlesem de hic kokmuyor..

Bagkura falan borcun var mi? Yoksa gss borcun olsa bile sene sonuna kadar devlet hastanelerinde ucretsiz muayene olabilirsin diye biliyorum ben.

Memeden supheleniyorsan genel cerraha gitmen gerek. Ama bu bahsettigin agrilar kas-iskelet sistemi ile alakali da olabilir.

Koltuk alti icin soguk sıkım hindistan cevizi yagini ( dolaba girince donan cinsten artik her yerde bulunabiliyor. Gratiste bile var) bol karbonat ile karistirip macun haline getirip eski kullanmadigin stik kabina dokup buzdolabinda saklayabilirsin. Ben limon da katiyorum. Cidden terlesem de hic kokmuyor..
Devlette ücretli değil.
Tabi sonradan maaşa bağlanınca kesinti yapıyorlar.
Yok ultrasona ayrı gönderir ,muayne odasında olmaz ultrason.
Gss borcu varmış 30 gün. Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Devlete gideceğim, yıl sonuna kadar muayene ücretsiz diyorlar ama sormayı unuttum. Ultrasonla muayeneye hemen yönlendirirler mi, sonuçlar başka güne mi sarkar?

Gss borcu varmış 30 gün. Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Devlete gideceğim, yıl sonuna kadar muayene ücretsiz diyorlar ama sormayı unuttum. Ultrasonla muayeneye hemen yönlendirirler mi, sonuçlar başka güne mi sarkar?
Baska gune sarkar. 1 ayı bulur

Once doktor sizi sirt ustu yatirip muayene edecek. Meme ve koltuk altiniza bakar, el ile muayene yapiyorlar genelde. Gerek duyarsa ultrasona yonlendirir ama o da ayni gun olur mu bilmiyorum. Hastanenin yogunluguna bagli bazen 1 hafta sonrasina falan randevu veriyorlar.

genel cerrahi bölümüne, varsa bu bölümün meme polikliniği kısmına randevu alacaksınız.size ultrason için gün verirler aynı gün de olabilir 1ay sonra da ...ultrasonu herhalukarda verirler çünkü drun gözünden kaçan bişey olabilir kaldı ki hiç elle muayene etmeyedebilir.gidişata göre yaşınızdan dolayı mamografi değil mr isteyebilir

20’li yaşlardayım, belirttiğim gibi koltuk altımda ve göğsüme ağrı oluyor ara ara ve bu ağrılar arttı, iyice panik oldum, çevremdekiler de panik olmasın diye bahsetmedim, kanser ya da başka ciddi bir hastalık olabilir mi? Bunun için mamografi mi çektirmem gerekli, hangi bölüm doktoruna gitmeliyim? Sigortam da yok bu arada.
Yaşın küçük olduğu için mamogrofi çekmezler genel cerrahtan randevu alırsın şikayetini söylersin seni ultrason drna yönlendirir o ultrasonla bakar inşaallah kötü bişey çıkmaz canım belki fibrokisttir

O agrilar adet oncesi mi oluyor? Adet oncesi adet gelene kadar oluyorsa korkma. Dr a tabii ki git ama ben hormonal oldugunu dusundum nedense. Stres yapma insallah bir sey cikmaz. Ailene de soyle olur mu aileye soylememek :/ paraya takilma cok tutmaz aile hekiminiz yok mu ona da danisabilirsin.

Adet öncesi vs öyle ağrılar oluyor, panik yapmayın ama asla ihmal de etmeyin. Aile hekiminize gidin sizi yönlendirsin.

20’li yaşlardayım, belirttiğim gibi koltuk altımda ve göğsüme ağrı oluyor ara ara ve bu ağrılar arttı, iyice panik oldum, çevremdekiler de panik olmasın diye bahsetmedim, kanser ya da başka ciddi bir hastalık olabilir mi? Bunun için mamografi mi çektirmem gerekli, hangi bölüm doktoruna gitmeliyim? Sigortam da yok bu arada.

Elinle muayene et kendini ele gelen bir şişlik var mı?
varsa bile endişelenme aynı şeyi yaşadım ve göğsümde iyi huylu tümör “fibroadenom” çıktı. Ağrı çok yapıyor dokununca hafif bastırınca falan.

benim de başıma geldi benzeri regl öncesi oluyodu özellikle panik oldum ailede meme kanseri de vardı zaten ama sonra deodorant kullanmayı bıraktım alkol, paraben vs içermeyen rollona geçince sorun bitti.
normalde özele giderdim ama sigortamda sorun çıkınca devlete gideyim dedim orası ultrason için 2 ay sonraya randevu verdi kaldı öyle, tekrarlamadı.

O agrilar adet oncesi mi oluyor? Adet oncesi adet gelene kadar oluyorsa korkma. Dr a tabii ki git ama ben hormonal oldugunu dusundum nedense. Stres yapma insallah bir sey cikmaz. Ailene de soyle olur mu aileye soylememek :/ paraya takilma cok tutmaz aile hekiminiz yok mu ona da danisabilirsin.
Adet öncesi vs öyle ağrılar oluyor, panik yapmayın ama asla ihmal de etmeyin. Aile hekiminize gidin sizi yönlendirsin.
Benim de agriyordu, özellikle üzüldüğüm zamanlar. Ama geçti. Gecici bir şeydir, gönlünüzü ferah tutun.
Elinle muayene et kendini ele gelen bir şişlik var mı?
varsa bile endişelenme aynı şeyi yaşadım ve göğsümde iyi huylu tümör “fibroadenom” çıktı. Ağrı çok yapıyor dokununca hafif bastırınca falan.
benim de başıma geldi benzeri regl öncesi oluyodu özellikle panik oldum ailede meme kanseri de vardı zaten ama sonra deodorant kullanmayı bıraktım alkol, paraben vs içermeyen rollona geçince sorun bitti.
normalde özele giderdim ama sigortamda sorun çıkınca devlete gideyim dedim orası ultrason için 2 ay sonraya randevu verdi kaldı öyle, tekrarlamadı.
Adet öncesi değil de üzüldüğüm zamanlar ya da yorulduğum zamanlar. Çok stresli, kafaya takan bir yapım var.

Ben de 20 li yaşlardayım ve daha birkaç ay önce aynı şikayetlerden dolayı genel cerraha gittim. Elle muane sonrası ulturason çektirdi. 40 yaş öncesi mamografi çekmiyorlar . Bende bir şey çıkmadı çok şükür. Ulturasonda bir şey çıkmayınca ben doktora söyledim ama ağrılarım var diye. Tekrar elle muane etti. Stres kaynaklı olabileceğini söyledi.
Ağrı varsa endişelenmeyin hemen. Ağrı olması iyiye işaret. Ama ihmal de etmeyin, bir genel cerraha görünün mutlaka.

Genel cerrahiye gitmelisin, ihmal etme. Geçmiş olsun

Doktora gittiniz mi acaba? Sonuç ne oldu? Bende de aynı sorunlar vardı. Çok stresli bi insanımdır. Her şeyi kafama takarım. Birkaç ay önce ben de göründüm doktora. Bana da eline gelen bir şey olmadığını, fibrokist olabşleceğini ama varsa da ufak boyutlarda olduğunu söyledi. Doktorum da ağrı varsa endişelenmeyin, biz sessiz sedasız ilerleyenlerden korkuyoruz dedi☺ Birkaç aydır iyiydim, bu ay yine ağrım ve batmalarım oluyo.

Back
X