• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kolonoskopi yaptıran var mi

Patolojiye giden parça vs var mi? Bir de dr.niye öyle dedi iç açıcı değil diye sormadın mı? Kolonoskopi sonuç raporunda ne yaziyo verdiler dimi raporu

Ya babam aldı sonucu. Bir parça biyopside zaten. Duzelmeyen kansizlik beni bu kadar korkutmamisti. Bagirsak lenfomesinden korkuyorlardı. Ve sonuç olarak ona yaklasmislar

Çok geçmiş olsun..Ama kötü bi hastalık yok sanırım içini ferah tut. O kansızlık senelerdir bende de var kronik oluyo bazen kansızlık. Ne yaparsan yap geçmiyo.. Korkma kötü düşünme..

bende yaptırdım. uyutularak girdim hiç bir şey hissetmedim. ca 19-9 değerim çok yüksek çıkmıştı. fakat sonuçlar temiz çıktı çok şükür.

ben 8 yıldır her altı ayda bır gırıyorum kolonoskopie ye ama hic gitmk istemiyorm almanyada bayıltarak yapıorlardı hic birşy hissetmıyorm buraya yanı türkiyeye geldm burda yaptırdm zmnlar bayıltmıyorlar canmdan can kopuyor sankı :(

ben 8 yıldır her altı ayda bır gırıyorum kolonoskopie ye ama hic gitmk istemiyorm almanyada bayıltarak yapıorlardı hic birşy hissetmıyorm buraya yanı türkiyeye geldm burda yaptırdm zmnlar bayıltmıyorlar canmdan can kopuyor sankı :KK43:

Canım ben özel hastane de bayıltılarak yaptırdım ama istanbuldayım :) bişeycik hissetmedim

2007 den beri crohn hastasıyım. Bu yüzden sürekli kolonoskopi yaptırdım. Şimdi ince bağırsağa yayılım var mı die bakıcaz ve kapsül endoskopi yapılacak. Tabi doğumdan sonra. ☺
Kolonoskopide sevmediğim tek şey hazırlık süresi. İçilen ilacın kokusunu bile duymak hatta adını bile duymak istemiyorum. Onun dışında ağrı sancı umrumda değil. Genelde ayık yaptırdım. 2 defa uyutulmuşken oldu. Aynı anda hem kolonoskopi hem endoskopi yaptırdığım(ağızdan olan) bile oldu. Uyanıkken hemde. Kolonoskopiden sonra hmn katı yemeyin. Sıvı beslenin bi gün. Daha rahat oluyorsunuz. Kolonoskopi sırasında bağırsakları görmek için hava verilio o yüzden çok gaz oluyo. Sıcak tutun ayaklarınızı.

2007 den beri crohn hastasıyım. Bu yüzden sürekli kolonoskopi yaptırdım. Şimdi ince bağırsağa yayılım var mı die bakıcaz ve kapsül endoskopi yapılacak. Tabi doğumdan sonra. ☺
Kolonoskopide sevmediğim tek şey hazırlık süresi. İçilen ilacın kokusunu bile duymak hatta adını bile duymak istemiyorum. Onun dışında ağrı sancı umrumda değil. Genelde ayık yaptırdım. 2 defa uyutulmuşken oldu. Aynı anda hem kolonoskopi hem endoskopi yaptırdığım(ağızdan olan) bile oldu. Uyanıkken hemde. Kolonoskopiden sonra hmn katı yemeyin. Sıvı beslenin bi gün. Daha rahat oluyorsunuz. Kolonoskopi sırasında bağırsakları görmek için hava verilio o yüzden çok gaz oluyo. Sıcak tutun ayaklarınızı.

Canım o ilac haric başka ilacta var arka taraftan sıvı verip öylede boşaltılabiliyor bağırsak eskiden bende 3 litre o ilactan iciyordm ama 2 senedir sıvıyla boşaltıyorlar bağirsağı ilaç icme derdim fln yok onu bir sor istersen

Canım o ilac haric başka ilacta var arka taraftan sıvı verip öylede boşaltılabiliyor bağırsak eskiden bende 3 litre o ilactan iciyordm ama 2 senedir sıvıyla boşaltıyorlar bağirsağı ilaç icme derdim fln yok onu bir sor istersen

bende bagirsak kanseri vardı çok şükür temizlendı ama genede her ihtimale karşı 6 ayda bir kolonoskopie yapılıyor

Malesef o bende pek işe yaramaz çünkü o genelde bağırsağın son kısımlarına bakılacaksa yapılır. Ama bende bakıldımı tüm kalın bağırsak hatta ilerlerse ince bağırsağın birleşim yerine kadar gidiyolar. O yüzden tüm bağırsağı boşaltmak istiolar.
Sanada çok geçmiş olsun canım. Çok saol ☺

Malesef o bende pek işe yaramaz çünkü o genelde bağırsağın son kısımlarına bakılacaksa yapılır. Ama bende bakıldımı tüm kalın bağırsak hatta ilerlerse ince bağırsağın birleşim yerine kadar gidiyolar. O yüzden tüm bağırsağı boşaltmak istiolar.
Sanada çok geçmiş olsun canım. Çok saol ☺

hıı evet bende sadece 15 cm kalın bağırsak olduğu icin o ilaca gerek duymuyorlar dmekki :)
saol cnm snada gecmş olsn

Ya benden de supheleniliyor acaba belirtileriniz nelerdi? Bende 22 yaşındayım. Çok korkuyorum. Ben anlatamam bu streste

canım bu bende genetik yanı aileden gelen birşey
ben 12 yaşımdan beri kolonoskopieye gidiyordm polup vardı kücüklerdi o zamanlar yaşım ilerledikce büyüdüler
sürekli ayıptır söylemesi kabuzluk vardi büyük abdestimi yaparken kanamam oluyordu kanıyordu yanı bu kanamalar artınca tekrar kolonoskopi yaptılar ve hemen ameliyat oldm eğer bağırsak kanserinden şüpeleniyorsan bir baktır derim ben

korkulacak birşey değil aslında erken teşhıs olursa bı kac amelıuyatla yok ediliyor benimkı erken teşhıs oldugu ıcın pek sıkıntı yaşamadm 2 kez ameliyat oldm kalın bağırsağımdan sadece 15 cnm bırakıldı gerisi alındı orasıda 2 senedir temiz cok sükür

Back