Kolonoskopi yaptıran var mi

Gulsumzc

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2015
91
14
88
31
Nasıl geçti kolonoskopiniz :) 1 hafta sonra yaptıracağım yildirim bulunamayan agridan dolayı

Ben yaptırdım. Özel hastanede yaptırmıştım,sedasyon denilen hafif uyku hali veren bir uyutma yöntemiyle yapılmıştı,hiç hissetmedim hatta hatırlamıyorum bile o anı..devlette yaptiracaksan sedasyon veriliyor mu,nasıl yapılıyo bilmiyorum..Şikayetin neydi neden kolonoskopi istedi doktor,neden çekileceksin?

Karin ağrım var kabizlik gaz var ondan yapacaklar. Evet devlette yapti ricam. Peki sizde diyet ve lavmnlar nasildi

Diyette tanesiz hoşaf,çorba,meyve suyu vardı. Onun haricinde şurup gibi bir ilaç vardı o ilaç tuvalete çıkarıyo bağırsakları temizlemek için. En son da kolonoskopi sabahı lavman yapılıyor. Bağırsakların iyice temizlenmesi gerekli yoksa kolonoskopiyi yapamiyolar ve tekrarlanıyor.bu bu yüzden iyice uymalisin kolonoskopi öncesi hazırlığa. Bir de ultrason vs ,muayene bulgularında bir sorun çıktı da mı kolonoskopi verildi ya da sen mi istedin ?

Düzlmeyen kansizliktan dolayı yapılıyor. Sanirsam durum ciddi. Allah yardımcımız olsun

Allah yardımcın olsun endişe etme birşey çıkmaz inşallah.Ben kolonoskopiye girerken elim ayağım titreye titreye girdim sonuç ne olacak acaba diye,en kötüsünü düşündüm.Şükürler olsun ki ciddi bişey çıkmadı.Yani diyeceğim şu ki kolonoskopide illaki kötü sonuç çıkacak diye bir durum yok içini ferah tut..Sonucunu da bildir emi..Geçmiş olsun çok..

Geçmeyen kabızlık,karın ağrısı nedeniyle girmiştim.Sonuç spastik kolon çıktı..

Fmf ve colyaga baktirdiniz mi? Çok karistiriyorlarmis. Ben yaptırdım ibs yim sanirsam :)

Onlara baktirmadim.Koloniskopide spastik kolon çıkınca oh kötü bişey yok dedim ve ağrısa da sızlasa da çok umursamadım. Ibs ve spastik kolon aynı şey.. Bu rahatsızlıkta kötü hastalıkların belirtilerini yaşıyosun ama kötü birşey yok. Niye böyle oluyo diye olumsuz şeyler düşünüp strese girdikçe şikayetler daha da artıyo.Öyle tuhaf bi hastalik ibs ya da spastik kolon. Ama geçen hafta yine buna benzer şikayetle doktora gittim,adam 2 senedir bıktı artık benden..ve ultrason sonucumda kolit çıktı.Doktor sonucu söylerken; sonunda bi hastalık çıkardın kendinde der gibiydi.. Ve kolit kronik ayrıca çok da masum olmayan bir hastalık.Bu hastalıkta da kolonoskopi veriyo doktorlar ama benim doktorum 2 sene önceki kolonoskopi sonucunda olumsuz birşey yok o yüzden çektirmene gerek yok dedi ama kontrol altında olacağım hep..

Anladım. Geçmiş olsun. Bende de bişey çıkmadı. Yani doktor en düşünülmemiş şeylere bakalım dedi çünkü spastik kolon ve bunlar benzer olduğu için ilk fmf testi yapıldı şükür ki negatif sonra colyak oda negatif ve su an kolonoskopi var oda tamamen olumsuz olunca ibs olduğum kesinlesir. Kabizken kolit olunmuyor bildigine göre birde ailenizde mide veya bagirsak kanserinden ölen var mi

Kilo kaybı yok,iştahim da yerinde..bu sefer de 2-3 gün süresince var olan karın ağrısı ve çok çok az aralıklarla ishal şikayetiyle gittim.Bunları da ibsye bağlasam da yine de görüneyim dedim.Bi baktık kolit Ultrasonla konuldu teşhis, bilmiyorum belki de yok çünkü doktora gitmeden 2 gün önce tavuktan zehirlendim ishal,karın ağrısı ve mide bulantısı yaşadım. Ultrasonda da belki o sıkıntılı durum çıktı diye avutuyorum kendimi.. Ailemde var bağırsak kanseri amcam bu hastalığa yakalandı.Bu yüzden zaten en ufak biseyde psikopata bağlıyorum

Hayır hemen bağlamanın doktor eskiden colyak bilinmediği için genelde mide ve bagirsak kanseri olmustu. Ben de ailemde mide kanseri olduğu için yaptırdım. Allahtan yok. Sizde yaptırın kesinlikle içiniz rahat eder :)

Gulsumzc ne yaptın kolonoskopini yaptırdın mı?

Ben dört kez yaptirdim kolonoskopi. Ilki uzun süren kabizliktan dolayidi, kabizlik icin bisey bulunamadi fakat polip buldular, 1 sene sonrasinda tekrar kontrol amacli yapildi. Sonra 2 seneye cikti kontrol. Ondada birsey cikmadi, her 10 senede bir kontrol yapalim yinede dediler malum polip kansere ceviriyor zamanla.
En son gecen sene siddetli karin agrisiyla gittigimde zamaninda polipin vardi mecbur bakmaliyiz dediler, yine birsey cikmadi.
Asiri kan eksikligi bendede var bu arada, mide ve ince bagirsagada bakilmisti.
Muayenelerden cok o ön hazirlik maf ediyor insani

Evet ön hazırlık çok kötü en çok o strese sokuyo insanı.Ben uyutularak yaptırdığım için hiç hatırlamıyorum kolonoskopi işlemini.Ama hazırlığın her aşaması hala aklımda hatta haftaya yine çekileceğim stresi sardı şimdiden

Ya aslında bende de polio var ve benim ki kötü malesef. Yani sonuç olarak iyi bi durumda değilim. Bişey çıkmadığını kolonoskopideki demişti ama doktor malesef iç açıcı değil. Git gide kansizlik çöküyor. Polip yayıldı mi ne etti peki kabizlik geçti mi sizin? Bu polip geçmez mi ya 20 yasindasin herşey atlatılır dedi ama çok kötü oldum. Ya beni de duaniza katın çok kötü oldum. Makta çatlamış, basur olmuşum. Hamd olsun bakalım bunda da bir hayır vardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…