- 3 Haziran 2023
- 30
- 7
- 29
-
- Konu Sahibi Damla_sidore
Selam arkadaşlar kolonoskopi yaptıranlar var mı ya da bu konuda bilgi sahibi olanlar yazabilir mi? 2 haftaya kadar kolonoskopi olucam ama korkuyorum tabiki ya hissedersem diye bir de kolonoskopi diyeti sıkıntılı geçiyor diye duydum beni aydınlatır mısınız? Teşekkür ederim şimdiden
Devlet Hastanesi'nde olacagim mutlaka uyusturacaklar mi soracağım ama aneztezi kontrol etmişti testler istemişti heralde uyuşturucu kullanırlar diye düşünüyorumÖncelikle sürekli kullandığınız ilacınız varsa diyet sırasında kullanıp kullanamayacağınızı doktorunuza sorun
24 saat katı gıda yenmiyor
Sıvıların açık renkli olması gerekli
Benim sürekli yaptırdığım yerde lavman kullanılmıyor, bidon içinde bir ilacı var eczaneden alınıyor, işleme 8 saat kala içmeye başlıyorsunuz, temizliyor
Uyuşturucu kullanıldığında yarı uyur vaziyette yapılan, hissedilmeyen bir işlem ama uyuşturucu kullanılmıyorsa çok çok zor , yaptıracağınız hastaneden uyuşturucu konusunda mutlaka teyit alın, kullanmıyorlarsa yaptırmayın, geçmiş olsun
1hafta sonra ilaç için gideceğim işte korkuyorum baya ama mecbur inşallah sonuclar da temiz çıkar teşekkür ederimGenellikle 3 4 gün önce diyete baslaman gerekiyor. Açık renkli besinler ve son gun sadece sıvı olmalı. Son gün bir ilaç veriyorlar bağırsakları temizliyor. İlaç verilmedi mi? Bide diyet listesi verilmesi lazımdı. Devlette olsanız bile anestezilimi anestesizmi diye soruyorlar geçmiş olsun
Coook teşekkür ederimAşağıya video linkini bırakıyorum kolonoskopi sürecini anlatıyor bence dinlemeniz sizi rahatlatır. Anestezili olacaksanız hiç dert etmenize gerek yok ben olmadım ama çevremde olanlar var hiç sıkıntı değil bir de inşallah temiz çıkar…
Teyit alın üst üste sorunDevlet Hastanesi'nde olacagim mutlaka uyusturacaklar mi soracağım ama aneztezi kontrol etmişti testler istemişti heralde uyuşturucu kullanırlar diye düşünüyorum
Devlette randevum var tanıdığım uyuyarak yapılıyor bizim hastanede demişti ama guvenemedim gidince soracağım eyvah eyvah valla çok korkmaya başladım iyiceTeyit alın üst üste sorun
Ben hiç devlette yaptırmadım, üç yılda bir özelde yaptırıyorum ama yaptıran tanıdıklarım uyuşturucu kullanmadıklarını söyledi
Bunun için size randevu aldığınız yerin bilgilendirme amaçlı bir yazılı kâğıt vermeleri gerekirdi. 3 gün önceden katı gıdayı kesip sıvı besleniyorsun günde en az 3 lt su içeceksin. Son 24 saatte de belli aralıklarla tuketmen gereken bir solüsyon var bunu doktora yazdırıp alman gerekiyor. Sonrasında da kolonoskopiye yanında refakatçi ile gitmen gerek. Eve döndüğünde de 24 saat en azından seninle ilgilenecek biri olmalı yanindaSelam arkadaşlar kolonoskopi yaptıranlar var mı ya da bu konuda bilgi sahibi olanlar yazabilir mi? 2 haftaya kadar kolonoskopi olucam ama korkuyorum tabiki ya hissedersem diye bir de kolonoskopi diyeti sıkıntılı geçiyor diye duydum beni aydınlatır mısınız? Teşekkür ederim şimdiden
Teşekkür ederim bilgi içinBunun için size randevu aldığınız yerin bilgilendirme amaçlı bir yazılı kâğıt vermeleri gerekirdi. 3 gün önceden katı gıdayı kesip sıvı besleniyorsun günde en az 3 lt su içeceksin. Son 24 saatte de belli aralıklarla tuketmen gereken bir solüsyon var bunu doktora yazdırıp alman gerekiyor. Sonrasında da kolonoskopiye yanında refakatçi ile gitmen gerek. Eve döndüğünde de 24 saat en azından seninle ilgilenecek biri olmalı yaninda
İşlem hastaneye göre değişiyor mu, bana hiç üç gün öncesinden diyet yaptırmadılar yıllardır aynı yere yaptırıyorum. 24 saat önce katı gıdayı kesip işleme 8-10 saat kala ilacı içmeye başlıyorum. Temizlenmemiş yer kalmıyor çıkışta rapora bakıyorum her seferinde. Arada gözümü açabildiğimde izlediğimde oldu, üç gün diyet çok zor olmalıBunun için size randevu aldığınız yerin bilgilendirme amaçlı bir yazılı kâğıt vermeleri gerekirdi. 3 gün önceden katı gıdayı kesip sıvı besleniyorsun günde en az 3 lt su içeceksin. Son 24 saatte de belli aralıklarla tuketmen gereken bir solüsyon var bunu doktora yazdırıp alman gerekiyor. Sonrasında da kolonoskopiye yanında refakatçi ile gitmen gerek. Eve döndüğünde de 24 saat en azından seninle ilgilenecek biri olmalı yaninda
Teşekkür ederim3 gün önce hafif yemekler ağırlıklı sıvı 24 saat kala sıvı ve ilaçları kullanmaya başlamak gerekiyor ilaçları tarif ederler ztn
Ben bir şurubu içemedim ztn yatan hasta idim 2. Lavman yapıldı ztn 24 saattir actim içim bombostu. Sonrasında mutlaka kayısı suyu tüketin nescafe için anestezi feci gaz yapar
Uyarsanız hiç birsey anlamazsınız. Diğerini bende yaptıramazdim sanirim
Devlet hastanesi prosedürü bu şekilde daha yeni yapıldı tanıdığıma buyuzden bu kadar net hatırlıyorum bnde.İşlem hastaneye göre değişiyor mu, bana hiç üç gün öncesinden diyet yaptırmadılar yıllardır aynı yere yaptırıyorum. 24 saat önce katı gıdayı kesip işleme 8-10 saat kala ilacı içmeye başlıyorum. Temizlenmemiş yer kalmıyor çıkışta rapora bakıyorum her seferinde. Arada gözümü açabildiğimde izlediğimde oldu, üç gün diyet çok zor olmalı
2 kez ysptırdım son gün hiçbirsey yenmiyor neredeyse ancak aksam alınan ilaç ike hersey çıkıyor o bitkinlik yapıyorSelam arkadaşlar kolonoskopi yaptıranlar var mı ya da bu konuda bilgi sahibi olanlar yazabilir mi? 2 haftaya kadar kolonoskopi olucam ama korkuyorum tabiki ya hissedersem diye bir de kolonoskopi diyeti sıkıntılı geçiyor diye duydum beni aydınlatır mısınız? Teşekkür ederim şimdiden