Onkoloji - Kanser ve Türevleri Kolon kanseri hakkinda

Ahh kefir bi ara iciyordu da su sira hic bi sey yemiyor ki
Cok gecmis olsun canm Allah sifa versin acaba hastaligindan dolayi depresyona girmis olabilir mi yani psikolojik olabilir mi

Kefir cok iyi bir probiyotiktir.Ayrica d vit b 12 sini yuksek tutmaya calissin.Karatay beslenmesiyle beslensin.Yani doktora kontrole gidiyorsa sorun yok diyorsalar beslenme aliskanligini degistirsin.

Yalniz kanser hastalarına kefiri önermiyor doktorlar

Alinti.... Rektum/Makat kanserlerinde yapılan cerrahi sonrası makat rezervuarı kaybolmasına bağlı olarak bağırsak fonksiyonlarında, dışkılama alışkanlığında değişiklik meydana gelmekte. Bu da hastaların yaşam kalitesini olumsuz etkilemekte. Yapılan cerrahinin ismini alan bu sendrom ″aşağı anterior rezeksiyon sendromu″ olarak bilinmekte. Acil dışkılama ihtiyacı, kakanın yumuşak-kıvamsız çıkması, sık dışkılama ihtiyacı, gece tuvalete çıkma isteği ile kendini gösteriyor bu hastalık. Hastanın kanser cerrahisi sonrası stoma-torbanın kapatılmasını takiben ortaya çıkabilen bu durum kısa bir süre devam edebildiği gibi yıllarca da devam edebiliyor. 6 sorudan oluşan anketle bu sendromun şiddeti 0-42 arasında skorlanmakta. Skor 30’un üzerinde olması durumunda hastanın yaşama kalitesi belirgin olarak azalmakta. Bunun oluşması için ameliyat öncesi ilaç/ışın tedavisi alınması (kemoterapi-radyoterapi), 5cm den az rektumun kalması, klinik olarak anastomoz (bağlantı) noktasında apse/kaçak/açılma tespit edilmesi, koruyucu ileostominin kapatılmasının gecikmesi, ileri yaş, ameliyat öncesi rektum fonksiyonlarının bozuk olması bilinen risk faktörleri arasında yer alıyor. Hastada şikayetlerin varlığında ayırıcı tanıda radyasyon enteriti/ishali, kemoterapi enteriti/ishali, malaborbsiyon, anastomoz darlığı, ameliyat öncesi fonksiyon bozukluğu gibi diğer nedenler dışlanmalı. Tedavide başlangıçta diyet önerileri, Loperamid, dışkı hacmini arttırıcı ilaçlar, Amitriptilin, buscopan gibi ilaçlardan faydalanılabiliniyor. Bu tedavilere yanıt alınamadığı durumda biofeedback, transanal rektal irrigasyon uygulanmalı. Yine PTNS ve SNS denilen sinir uyarılarının uygulanımı da bu hastalarda belirgin fayda sağlamakta. Bana uzaksınız, yaşadığınız şehirde proktoloji konusunda uzman bir hekim bulmaya çalışın. Doğru tedavi stratejisi ile sorun süratle çözülecektir. Çözemezseniz tüm tetkik sonuçlarınız ile bana ulaşın. . Bu arada, zeytinyağı, çiğ sebze-meyve, kuruyemiş ağırlıklı beslenin ve baharat, acı, turşudan uzak durun. Dışkılama sonrası (sabun kullanmadan) bol su ile yıkanmalı.sevgiler.

Amelıyattan once ne gıbı sıkayetlerı vardı .

öncelikle geçmiş olsun yalnız anlamadığım bir şey var başlangıç aşamasındaysa neden ameliyat oldu ki?
polip köklerinde kanserli hücre mi çıktı?
Poliplerden baska tümör de vardi kötü huylu ve tek tedavisi ameliyatmis. Baslangic derken 2. Evreymis aslinda başlangıç sayilmaz sadece cok ilerlemeden old belirtmek istedim

Merhaba size de cok gecmis olsun..Sikayetler ayni babamda da var bir ara sürekli ishaldi tutamama hala devam ediyor ama bu ara en büyük problemi gaz ve gaza bağlı karin agrisi şişkinlik. Süreç ten beni de haberdar eder misiniz lutfen irtibat halinde olsak cok memnun olurum ve merak ettim ozelden bilgilendirir misiniz hangi dr a gideceginizi

Size de gecmis olsun ikisini de aldi bir yil önce. 1 yildir bi sey almadi bitti çok şükür

Gaz ve şişkinlik olması normal ameliyat olduğu doktora değil de başka bir doktora götürün

Barsaktan ameliyat geçirenlerin daha sonra ileus denilen barsak tıkanıklığı yaşama riski oluyor. Gaz gayta çıkışı var mı babanızın? Bulantı kusması?
Ameliyattan cok sonra bile mi? Bilmiyordum. Gaz gaita çıkışı son durumu bilmiyorum bir sorayim bulanti kusma ara ara oluyor surekli degil

En son Gastroenterolog a gitti ameliyata bağlı sinir uyusmazligi oluyo bagirsakta sikayetlee bu yuzden demis ama verdiği ilaclar durumu iyice artirmis
Bağırsakta sinir Yok aslında siz üniversite hastanesinde bir görünün derim. Yani ishal, tuvaleti tutamama günde 5 in üzerinde büyük tuvalete çıkma, yer yemez kısa zamanda çıkma gibi sorunlar hep olacaktır ama ağrı radyoterapiden kaynaklanıyor yan etki olmuş bence fazla yanmış olabilir yani siz farklı bir doktora görünün derm

Yaa yeni gördüm mesajinizi cok tesekkur ederim. Bu prof un ismi nedir acaba?

Rabbim şifa versin, babamda kanser, bu hastalığın tek kaynağı moral moral .. Yemesine çok dikkat etmeli yemeyi bıraktığı zaman bu hastalık yatağa düşürür diyorlar, istahıda olmasa zorla yesin, hastalıkta an anı da tutmaz çok zor dönem Allah hepimizin yardımcısı olsun kardeşim

Radyoterapiyu bir yil once aldi alirken durumu cok kotuydu agridan bagira bagira agladigi oluyormus geceleri falan. Üniversite hastanesinde de asistanlar bakiyor bizimkilerin soyledigine gore dogru duzgun ilgilenmiyo ve bi sey den anlamiyorlarmis gecer gecer deyip duruyorlaemis. Neyse cok tesekkur ederim

Amelıyattan once ne gıbı sıkayetlerı vardı .
Cok ciddi şikayetleri yoktu aslinda tuvaletten sonra yani buyuk tuvalerini yaptiktsn sonra bosalamama rahatlayamama hissi varmis ama babam sikayet uzerine degil ketem deki kanser taramasinda tespit edildi.

Öğretim görevlisi randevusu alacaksınız. Bence radyoterapiden kaynaklı bir sıkıntı bu. Yan etkileri arasında malesef. Yani bağırsak zeminini yumuşak tutacak gıdalar öneririm bamya gibi. Sümüksü yapısı bağırsak duvarını kaplıyor haftada 3 den fazla bamya yemeği tavsiye ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…