kolit li bebek annelerine büyük teselli.

sibeltemiz

Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2013
22
0
6
İstanbul
arkadaşlar benim 2 ay 15 günlük bebeğim var. bu zamana kadar kolit sancıları yüzünden hiç uyku uyuyamadım desem yeridir. sürekli ağlamalar ve kasılmalar. neyse............ kontrole götürdüm önceki gün kızımı. dr kilosuna baktı boyuna baktı......vs. boyu normal bebeklere göre ortalama 7-8 cm kadar uzun dedi. cok sevindim. yaptıgım araştırmalara göre kolit sancıları ceken bebekler sürekli el ve ayaklarını oynattıkları ve hareket halinde oldukları için diğer bebeklere göre daha hızlı kemik gelişimi oluyormuş. buda bizler için büyük tesellidir:)) allah herkeze saglık sıhhat versin.

Biz de nuse harveys denedik işe yaramadı dr sabsimpleks verdi çok şükür bu ilaçla düzeldi

Canim gecmis olsun. Benim kizim da kolikti,cok kotu gunler gecirdik. Merak etme 1-1,5 ay sonnra tamamiyle gececek.
daha uzun suren bebekler oluyor ama nadir. Benimki 4 aylikken bitti,kurtulduk cok sukur. Senin de az zamanin kalmis sabret az daha)) nurse harwey, sub simplex, neo baby, zinco,onun sapı,bunun çöpü denemedigim sey kalmamisti benim. Hicbiri ise yaramamisti. Sizinkine yaramis cok sukur. Diyorum ya tek cozumu zaman ve sabir:) gececek.. Allah yardimciniz olsun.
Paylastiginiz bilgi cok guzel, cok tesekkurler.

merhaba benimde ne yazıkki kolitli bir bebeğim var.uyku yemek hakgetire.2,5 aylık hiç bir ilaç işe yaramadı bide derin uyumuyor uyutana kadar 3-4 defa uyup kalkıyor o zaman zarfında tekrar acıkıyor tekrar gaz çıkar uyutana kadar bir bakmışın akşam oldu. akşam kolit sancısı tutacak onuda ekle gece 12 buluyor. perişan halde bitiriyoruz günü.

beni sormak istdiğim sizinkilerinde uykusu böylemi en küçük seste uyanıp dalması için saatlerce uğraşıyorum

evet bu tarz bebekler derin uyuyamıyorlar. sürekli aglıyorlar. cok yorgunum yaklaşık 12gün sonra 3 aylık olacak ama daha düzelme yok. sab kullanıyorum. bio gay kullanıyorum sürekli masaj yapıyorum. bitki caylarıda cabası................ ne yapcaz biz böylee. dr 3 aya geçmezse 6 aysürer dedi bakalım:))

evet arkadaşım aynen öyle oluyor bu tarz bebekler.........bazen emzirirken falan dalınca kıyamıyorum gazını cıkarmaya uyanıyor diye ama o gazıda cıkarmazsak hem gaz hem kolit...... bebek daha ızdırap ceker kusar diye uyandırıyorum. sonra yine uyutmaya calış falan. inanın wc ye bile gitmeye vaktim yok. gözüm üstünde sürekli.....hayatım alt üst oldu. gecem gündüzüm yok.

5 yaprak ıhlamur yapragı içine 5tane çörek otu koyup demleyip bide onu deneyin çok rahatlatıyor şeker koyablirsiniz

gaz sancısını en iyi bilen annelerdenim sanırım.kaç kere acile gitttik ağlamasından ölecek diye :)şükür 5 aylık olduk şimdi.ben attarlardan karışık bştkisel çay aldım onun içine ılık suda ıslatılmış ve 5 dk bekletilmiş 2 çay kaşığı kadar kimyon ve 1 çay kaşığı kadarda zeytinyağı katıyorum.bütün bunların karışımı 2 yemek kaşığı kadaranca yapıyordur.tadı acı olduğu için içmioyr çok az şeker atıyorum içiyor.Allahaaa şükürler olsun pıt pıt yapıyor.yani zorlnıyor yine ama eskisi kadar değil.ben bütün gaz damlarını şuruplarını denedim fayda yok.bir bunlar faya verdi.ayrıca bende günde 3 su bardağı kekik adaçayı karışık çay içiyorum.sonra bir sabah bir akşam 1 su bardağı kimyon :)ve son olarak 2 su bardağıda rezene içiyorum :)hepsi birbirinden iğrenç :)yapacak birşey yok.bitkisel olduğu için denemeni tavsiye ediyorum .

Benim oğlumm da şimdi 3.5 aylık ve gazlı Birçok damla denedim birçok bitki denedim olmadı.Şimdi sadece biogai kullanıyorum. Acaba bbenim bebeğimin gazı 4 aylıkken biter mi? Siz 3-3.5 aylıkken neler yaşamıştınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…