• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kolik bebekleri neler rahatlatır yardımcı olur musunuz kızlar?

Evet evet ağlıyoruz net 😂🤦🏻‍♀️maşallah çok şükür meme almada problem yok tek problemleri gaz işte 😓
O zaman emerken memenin tam oturmasına dikkat edin tüm kahverengi bölgeyi hemen hemen kapatmalı bebekler boşluk kaldığında sütle birlikte hava çekebilirler oda gaza sebep oluyor... Bu sıcakta üşütmek mümkün değil zaten yediklerinize dikkat edin yeter bunlar dışında gerçekten yapacak birşey yok sabır sadece... Korkmayın ama ağlıyor birşey olur mu ama çok ağladı kızardı morardı, gibi her kolik bebek yaşıyor bunları malesef zaman sadece tek ilacı 🤷🏼‍♀️🤗

O zaman emerken memenin tam oturmasına dikkat edin tüm kahverengi bölgeyi hemen hemen kapatmalı bebekler boşluk kaldığında sütle birlikte hava çekebilirler oda gaza sebep oluyor... Bu sıcakta üşütmek mümkün değil zaten yediklerinize dikkat edin yeter bunlar dışında gerçekten yapacak birşey yok sabır sadece... Korkmayın ama ağlıyor birşey olur mu ama çok ağladı kızardı morardı, gibi her kolik bebek yaşıyor bunları malesef zaman sadece tek ilacı 🤷🏼‍♀️🤗
Çok çok teşekkür ederim yardımlarınız için 🥰❤️ inşallah kısa sürede atlatırız bu durumu 🥹🥰

Herkese merhaba kızlar..
Kolik bebekleri rahatlatmak için önerileriniz neler?
Rezene kimyon çayları, gaz masajları vs yapılıyor ama yinede cok fazla gazları var ve sürekli ağladıkları için üzülüyoruz artık fikirlerinize ihtiyacımız var.
Kaç aylık ya da günlükler? Bize muskat iyi gelmişti benim de ikiz. İkisi de kolikti. Anason da bir nebze iyi gelmişti. Bir de stressiz yaklaşım iyi gelmişti

Herkese merhaba kızlar..
Kolik bebekleri rahatlatmak için önerileriniz neler?
Rezene kimyon çayları, gaz masajları vs yapılıyor ama yinede cok fazla gazları var ve sürekli ağladıkları için üzülüyoruz artık fikirlerinize ihtiyacımız var.
Her emme arasi ve emme sonrasi mutlaka sirtini sivazliyarak gegirmesini sağlayin. Bazen herseyi yaparsin gaz olur. Emziriyorsaniz dereotu suyu için. Bebeginize içirmek dogru mu bilmiyorum ama zaten her gaz damlasinin içinde bulunur dereotu.

Sevgili anne, biliyorum bir ümit iyi gelecek şeyler arıyorsun. Belki bir nebze rahatlatacak bir çözüm dahi bulabilirsin. Ama 3.aydan bildiriyorum tek ilaç zaman. Benim kızım kolik olmasa da her akşam belirli saatlerde "cadılık saati" denilen ağlamaları tutardı. Ne kadar gazını çıkarıyor gibi olsa da gaz o kadar çoktu ki tam olarak rahatlayamazdı. Ben de nerdeyse her şeyi denedim ama çok fayda etmedi. 2.5 aydan sonra oldukça hafifledi şükürler olsun.
Çocuklarının sağlıklı olduğuna inan
Yalnızca artık yediklerimiz eskisi gibi doğal olmadığı için bebeklerin bu yeni tip anne sütüne bağırsaklarının alışması biraz zaman alacak. Bunu kabullenip o ağlama saatlerini mümkünse destek de alarak geçirmen en güzeli olur. İnanın geçtikten sonra hatırlamıyorsun bile o zamanları. Eminim geçecek ❤

Mama da kullanıyorsa antikolik özellikle mamalar var örneğin evolvia AC bunlar tıbbi mama olarak eczanede satılıyor sadece doktorun önerisiyle biz kullanmıştık iyi gelmişti ama sadece anne sütü alıyorsa sıcak su torbası gaz masajı bir kaç ay böyle sürüyor 😞 Allah kolaylık şifa versin 🙏🏻

Back