Kolik bebek lütfen yardım 😢

bahar496

Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2024
415
143
23
39
Kızlar merhaba benim 25 günlük bebeğim var sürekli ağladığı için bugün doktora götürdüm ve maalesef aşırı gaz sancısı varmış damla falan da verdi ama bana mısın demiyor sadece ağlıyor uyku bile yok psikolojim bozuldu artık

Allah kolaylik versin. Benimde 1.5 aylik bebegim kolik degil ama gaz sancisi ve reflu var. Gaz icin her mamadan once masaj yapiyorum, gaz damlasi kullaniyorum. Masaj biraz rahatlatiyor, sakinlesiyor. Emzik kullaniyorum, o an sancisi varken daha hirsli emiyor odak noktasi degisiyor. Birde beyaz gurultu aciyorum elektrik supurge sesi ve pış pış sesi rahatlatiyor.

Emiyorsa yediklerinize çok dikkat edin mama içiyorsa gaz yapmayan mama kullanın ve benim bebeğimde kolikti 7. Ayına kadar devam etti uyurken beyaz gürültü ile uyuyordu sadece

Allah kolaylik versin. Benimde 1.5 aylik bebegim kolik degil ama gaz sancisi ve reflu var. Gaz icin her mamadan once masaj yapiyorum, gaz damlasi kullaniyorum. Masaj biraz rahatlatiyor, sakinlesiyor. Emzik kullaniyorum, o an sancisi varken daha hirsli emiyor odak noktasi degisiyor. Birde beyaz gurultu aciyorum elektrik supurge sesi ve pış pış sesi rahatlatiyor.
3 tane gaz damlası aldım ama hiçbiri bana mısın demiyor aşırı derece de hala sancısı var ne yapacağımı şaşırdım

Gaz damlaları hemen sorunu çözmüyor 7-10 gün kullanımla anlayabilirsiniz. Probiyotik kullanabilirsiniz doktorunuza danışıp. Her beslenmenin ortasında bebeğin gazını almanız lazım. 20dk emiyorsa 10dk olunca omzunuza alın gazını çıkarın. Sonra yine devam sonra bitince bir daha gaz çıkarın. Her gün duş aldırın hatta küveti varsa su içinde biraz durması iyi gelir. Beyaz gürültü kullanın. Yarım kundak yapın. İnşallah zamanla düzelecektir

Kızlar merhaba benim 25 günlük bebeğim var sürekli ağladığı için bugün doktora götürdüm ve maalesef aşırı gaz sancısı varmış damla falan da verdi ama bana mısın demiyor sadece ağlıyor uyku bile yok psikolojim bozuldu artık
Merhabalar, oncelikle fiziksel olarak giren gaz maalesef fiziksel olarak cikmak zorunda o sebeple o damlalar pek ise yaramaz.
Ben gaz sancilarini cesitli seyler kullanarak minimuma indirdim. burada asil konu midedeki gazin bagirsaklara inmesini engellemek cunku mideden cikmasi cok kolay. Bagirsaklardan cikmasi yeni dogan olduklari icin bir tik zor oluyor ve 2 gun falan suruyor.
1) emziriyorsaniz 10dk emzirip gaz cikarma sonra 10dk emzirme sekilinde devam edebilirsiniz.
2) Mama verdikten 30-40 dk sonra internette bir suru video var gaz masaji yapabilirsiniz karnina.
3) Emzirdiniz ve gaz agrisi yuzunden aglamaya devam ediyor ve bunun sonucu olarak sizi emmek istiyor. Sakin kanmayin bu duruma ilk tur bir emzik verin. Emzik ile sakinliyorsa karni toktur ve sadece agrisi vardir. Eger emzirirseniz durumu daha da kotu hale getirirsiniz.
4) Havluyu utuleyip, ilik havluyu ayaklarina ve midesinin etrafina koydum ve gaz masaji yaptim.
5) Pilates topu var bizim evde. Bebeginizi uyutmak icin ya da sakinlestirmek icin kucaginiza alip pilates topunun ustune oturup hafif hafif ziplayabilirsiniz ya da sallanabilirsiniz. Cok sakinlestiriyor, kesin google da aratirsaniz bulursunuz.
6) Uyanik zamanlarinin cogunu yerde gecirmesinde fayda var bu sekilde ayaklarini hareket ettirerek gazini cikarmayi ogrenecektir. Hareket her zaman iyidir.
7) Kundak yapiyorsaniz bence yarim kundak yapsaniz daha faydali olur gibi boylece uyurken ayaklarini yine hareket ettirip gazini rahatlikla cikarabilir.

Kolik diyorsunuz ama kolik belli saatlerde mi ağlama oluyor yoksa hep devamlı olabiliyor mu onu merak ediyorum

Bebe yağlarıyla masaj yapın, ütülediğiniz sıcak havluya yatırın sırt üstü ve yüz üstü o esnada siz da göbeğine sırtına masaj yapın. Beyaz gürültü açın. Ayrıca sütünde gaz olmasın diye kimyon tüketiyodu galiba ablam ama tam emin değilim

Merhaba öncelikle umarım tez zamanda atlatirsiniz ama uzun süreli düşünmeyin güzel düşünün stres hiç yapmayın gaz için kaleodin damla önerebilir im illa ki yediklerinizden ictiklerinizden gaz alacak bunu onlemeniz için yediklerinize bir miktar kimyon atabilirsiniz hem sütünuzu artırır hemde yemeklerin gazını alıyor

Merhaba benim kızım 6 bucuk aylık. İlk 4 ay koliktne çok çektim. 3 aydan sonra azala ara vere vere bitti. Ama herşeyi denedim burada söylenen sadece tke bir şeyin gerçekten işe yaradığını gördüm. O da çingene beşiği. İsterse sallanmaya alışsın boşverin ama bi deneyin derim. Çünkü insanın psikolojisi dayanmıyor o ağlamalara. Çingene slaıncağında kriz gelince ekoyun hafif hafif sallayın muhtemelen sunacaktır. Ben daha erken duyup kuramadığım üzülüyorum. Ne damla ne diyet ne mesaj hiç işe yaramıyordu

Kızlar merhaba benim 25 günlük bebeğim var sürekli ağladığı için bugün doktora götürdüm ve maalesef aşırı gaz sancısı varmış damla falan da verdi ama bana mısın demiyor sadece ağlıyor uyku bile yok psikolojim bozuldu artı
Aynı şeyleri yaşadım sabırlı ol geçecek bugünler şimdi bak bebeğim oynuyor ben de çok mutlu bir yaşında . Yani 3 aylıkken gazı azaldı yediklerine çok dikkat et yani ben şu an karnabahar yesem bebeğimi emzirsem yine gaz yapıyor bazı yiyecekleri hala yemiyorum benim bebeğim 6 saat aralıksız ağlıyordu kolik döneminde. Hiç stres yapmadım dedim bugünler geçecek ve geçti

Bol bol gaz masajı yapın. Süt ürünleri kakao ve baharatlar çok gaz yapıyor. Süt ürünlerini yemeyi azaltın. Kakao ve baharat tüketmeyin. Sıcak su banyosu da iyi gelir. Havalar ısınıyor her gun yıkayabilirsiniz suyu seviyorsa.
sizin gözetiminizde ara ara yüz üstü yatırın.

Biz de cok cektik, kac ay uyumadik sayamadim, 2 3 günde 1 hastaneye gidiyorduk çünkü ağlamaktan nefesi kesiliyordu ve göbeği kanadı. Kullanmadığımız damla yapmadığımız masaj kalmadı, hiçbir fayda da görmedik açıkçası. Sonra tanidik yasli bir teyze bize sallanan eski tip tahta köy besiklerine kundak yaparak koymamızı önerdi. Her şeyi yaptık bir de onu yapalım dedik, bulduk bir yerlerden beşiği. Kundak yaptık koyduk ve salladik, çocuk ilk defa uyudu. O şekilde de uyumaya devam edince koparmadık beşikten ve kundaktan cunki biz de rahatladık. He şimdi alışkanlık yaptı başka hiçbir yerde uyumak istemiyor

Back
X