Çocuk Hastalıkları kolik bebeği olan anneler!!!!!!

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

bluecrazy

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Mart 2010
200
6
96
bebeğim 2 aylık ve gaz sancılarımız bizi sabahlara kadar uyutmuyor, sabah 8de 9da ancak uyuyoruz bi de ağlamadan dursa yıkıyor ortalığı nasıl teselli edeceğimizi şaşırıyoruz. Böyle bir durumda strese giren ve uykusuz kalıp dinlenemeyen üzülüpte sütün azalmaması için ne yapıyorsunuz? benim sütüm üzüntüden yorgunluktan azalmaya başladı. Artık kendimi teselli edemiyorum, içim parçalanıyor

bebeğin karnına sıcak havlu koymak, banyo yaptırmak, yüzüstü yatırmak iyi gelebilir bebeğine senden gaz geçmemesi için ıhlamur içebilirsin çoook çaresiz kalınca da anason çayı verebilirsin benim kızıma iyi gelmişti zaten %100 anason içermiyo papatya nane ve anason karışımı oluyo çaylar. ayrıca dr umuz bize günde 4 kere 10 damla metsil vermemizi hala devam ederse başka bi ilaç vereceğini söylemişti. sütün içinse bol bol sıvı al. umarım çabuk geçer

Benim bebeğimde 52 günlük.Normalde hastaneden eve geldiğimizde emzirip yatağında attığımda uyuyan çocuk sanki birileri boğazlıyormuş gibi çırpınıp ağlamaya başladı.Anladık ki adı ''kolik'' miş.Ben sabah kahvaltılarında sürekli ıhlamur içtiğimden + aktardan rezene alıp 4 su bardağına 2 tatlı kaşığı rezene demleyip hem kendim içtim.Ona da kaşıkla değil 30 ml biberonu vardı onunla verdim soğutup.Ciddi anlamda faydasını görüyorum.Birde hastaneden çıkarken doğum yapan herkese verilen reçetede babuline yazmıştı doktor bunu zamanı gelince kullanmama rağmen pek faydasını görmedim ama nette ''nurse harveys'' methini çok duydum bunuda veriyorum.Çok şükür ciddi anlamda rahatladık.Ama tamamen geçmiş değil.

bizim keşke tek problemimiz gaz ve kolik olsa, bi de poposunda çatlağı var gazını çıkarırken feryat figan, tuvaletini yaparken aglaya aglaya yapıyo kuzucum. Yani ikisi birbirini tetikliyo bizde. Poposu acıyınca büyük tuvaletini de yapmak istemiyo yapmamak için tutuyo kendini geçen gün 3 gün yapmadı fitille çıktı. Poposu iyilşsin diye sıcak oturtma yapın dediler onda da hemen üşütür gibi oldu burnu akmaya başladı, burnumuz tıkanıyo onu temizlettirmiyo sonra nefes alamıyom diye uyuyamıyo ememiyo. Yani ne yapacagımı şaşırdım artık. Popomuz iyileşmedikçe bize rahat yok.

benimki de ne ağlama ama sanki bi yeri kopmuş, ağlarken nefes kesilecek diye korkuyom o derece. Kuzucugum benim küçücük bünyesiyle neler yaşıyo sağlığı yerinde olsunda hatırlamayacak ne de olsa bunları ama kolik çocukların gerçekten huyunu değiştiriyo huysuz sinirli yapıyo, büyüdügünde de huysuzluğu kalacak gibi

canım bu çok zor ..biz de çektik..doktor bactroban adında krem verdi..1 hafta kullandım çok iyi geldi şükür..bir de batticonlu suya oturttum çok az da olsa..şimdi ağlamadn yapıo..ama hala bepantene merhem sürüyorum poposuna..bence kullan ağlatma bebeşi

burnuna da serum fizyolojik verdi doktor..ondan damlatıyorum..bir süre sonra hapşırıyor ve burnundakiler çıkıo ya da yakına geliyorr..onu da küçük kilitli iğnenein arkasıyla alıyorum ve kızım rahatlıyor..bunların hepsi doktor tavsiyesidir..yazıyorum ki bebişlerimiz sıkıntı çekmesinn

bize poposu için doktor bactoraban vermedi anestol pomadla bepanthane verdi bi de oturma banyosu. Sanki yavaş yavaş iyi oluyo gibi, burnuna serum fizyolojik damlatıyorum ama 3-4 saat sonra hemen tekrar oluyo sümüklü kızım benim

22 aylık bebeğim var.. ilk bebeğim üstelik.. bu site sayesinde pekçok çıkmazıma çare buldum... kolik yada ne bileyim gaz sancısı denilen o feryat figan ağlama nöbetlerini bizde yaşadık... paniktim.. güvensizdim.. ama şunu öğrendim, eğer kendime güvenip bebeğime o güven duygusunu kucağımda hissettirebilirsem rahatlıyoruz... kontrolün sizde olduğunu,(sağlıkta problem yoksa) bu ağlamaların aslında şefkat ağlaması olabileceğini düşünün... bizde metsil falan kullandık.. ama ne zamanki ben ona kendimden emin sarılarak soğuk kanlılıkla şarkı mırıldandım ağlamalar azaldı..stresliyseniz oda stresli olur... duymuşsunuzdur mutlaka süpürge makinesinin sesi yada saç kurutma makinesinin seside soruna çözüm oluyor.. kolik cd side var..(buziki orhan) ama bizde bunlar geçici çözümlerdi... gece ağlama nöbetlerimizi hep ona sarılarak güzel şeyler mırıldanarak bazende saçlarını kucağımda okşarken söylediğim şarkılarda atlattık..önemli olan onun güvende olduğunu hissettirebilmeniz..umarım yardımcı olmuşumdur... meleklerinizle sağlıklı günler.

ay gaz sansısının adımı kolik kızlar benim kızım 3 ay boyunca feryat figan ağlardı bende onunla birlikte çook ağladım gücü bitene kadar ağlardı ama 3 aylıkken bu hamamlar var simavda oraya gitmiştik hatta ben gitmiycem çok bağırıyor demiştim ama eşim biraz değişiklik olsun diye götürmüştü orda kaldığımız 4 günde her gece yıkayıp yatırdım eve döndüğümüzde baya iyiydi geçmişti sonra gerçi 5. ayında diş çıkarmaya başlayınca kısa sürdü ama olsun birde karnına ılık havlu koyulması iyi değilmiş diye okumuştum bir yerde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…