Kolej mülakatı

Melan-kolik5

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2017
3.852
4.485
Kızlar bir koleje öğretmen olarak başvurmuştum mülakata çağırdılar. Ders sunumu yapacakmışım ilk defa böyle bir mülakata gireceğim nelere dikkat etmem lazım sunumda bilgisayar kullanmalı mıyım yoksa bir kitapla mı gitmeliyim. Nelere dikkat etmeli nasıl başlamalıyım bilenler varsa yardım edebilir mi

Kızlar bir koleje öğretmen olarak başvurmuştum mülakata çağırdılar. Ders sunumu yapacakmışım ilk defa böyle bir mülakata gireceğim nelere dikkat etmem lazım sunumda bilgisayar kullanmalı mıyım yoksa bir kitapla mı gitmeliyim. Nelere dikkat etmeli nasıl başlamalıyım bilenler varsa yardım edebilir mi

konu hakkında bilgim yok ama iş hayatında çok deneyimli biri olarak
akıllı tahta da, bilgisayar da, white board da kullanmaya donanımlı gitmelisin, neyle karşılaşacağın belli olmaz
sunumu da normalde dersi öğrencilere nasıl anlatacaksan (ki çoğunlukla akıllı tahta üzerinden yapıyorlar) o şekilde yapmalısın.
yani sen derse girdiğinde sadece kitapla ders anlatacaksan kitapla yap sunumu da, yok tahta kullanacaksan tahtayla

Mevcut olan tüm metaryalleri kullanmaya özen gösterin.
Ve iletişime dikkat edin..Öğrencilerle doğru iletişim kurmak size +1 olarak geri dönecektir.

anlatacagin konuyu detaylarda bogulmadan,eglenceli ve guleryuzle anlat heyecanini belli etme;orada ise alinacak biri gibi degil de seminer veren biri gibi rahat ol.Derse baslamadan once dersin sonunda nelerin kazanilmis olacagini anlat,anlatacaklarini ezberleme cunku ezberi unutursan afallarsin;doğaçlama gitsin her sey

anlatacagin konuyu detaylarda bogulmadan,eglenceli ve guleryuzle anlat heyecanini belli etme;orada ise alinacak biri gibi degil de seminer veren biri gibi rahat ol.Derse baslamadan once dersin sonunda nelerin kazanilmis olacagini anlat,anlatacaklarini ezberleme cunku ezberi unutursan afallarsin;doğaçlama gitsin her sey
Daha önce çok sunum yaptım ancak işte iş olunca ucunda gerildim biraz

Benim böyle bir tecrübem yok ama bence en iyi bildiğiniz ve hakim olduğunuz konuyu anlatın. Soru sorabilirler. Çok gergin olmamaya çalışın, evde gerekirse kardeşinize, annenize, babanıza, eşinize artık kim varsa sınıftaymış gibi ders anlatarak pratik yapabilirsiniz. Put gibi durmayın, el kol hareketlerini kullanın, mimik yapın ama çok abartmayın tabi ki el kol kullanacağım diye oradan oraya zıplayıp kendini helak eden öğretmenler çok acınası görünüyor.

Onun dışında gerisi sizin ders anlatabilme ve materyal kullanabilme becerinize kalmış. Ben öğretmen değilim siz benden daha iyi bilirsiniz muhakkak ama ilk dersinizde detaylara çok boğulmadan, anlaşılır bir dil kullanmanızı tavsiye ederim. Soru sorarlarsa detaya inersiniz. Başarılar diliyorum, umarım işi kaparsınız. :)

Benim böyle bir tecrübem yok ama bence en iyi bildiğiniz ve hakim olduğunuz konuyu anlatın. Soru sorabilirler. Çok gergin olmamaya çalışın, evde gerekirse kardeşinize, annenize, babanıza, eşinize artık kim varsa sınıftaymış gibi ders anlatarak pratik yapabilirsiniz. Put gibi durmayın, el kol hareketlerini kullanın, mimik yapın ama çok abartmayın tabi ki el kol kullanacağım diye oradan oraya zıplayıp kendini helak eden öğretmenler çok acınası görünüyor.

Onun dışında gerisi sizin ders anlatabilme ve materyal kullanabilme becerinize kalmış. Ben öğretmen değilim siz benden daha iyi bilirsiniz muhakkak ama ilk dersinizde detaylara çok boğulmadan, anlaşılır bir dil kullanmanızı tavsiye ederim. Soru sorarlarsa detaya inersiniz. Başarılar diliyorum, umarım işi kaparsınız. :)
Teşekkür ederim dikkat edeceğim söylediklerinize inşallah kabul edilirim mesleğim için çok iyi bir ilerleme olacak çünkü :))

Ders planını önceden hazırlayın ve kullanacağınız planı ve materyallerin bir kopyasını, mülakatı kim yapıyorsa teslim edin. Ders planınızı özenli ve düzenli hazırlayın. İlk bakışta dersin tüm kısımları net şekilde görülsün. Tablo en kullanışlı formattır. Siz dersinizi anlatırken rahat şekilde plandan takip edilebilsin.
Mutlaka tüm sınıfın aynı anda katılabileceği bir aktiviteniz olsun. Mümkünse dersin son aktivite si olsun. Yani öğrencilerin tek tek söz olmadan tek tek tahtaya kalkmadan aynı anda işbirliği ile yapacakları bir etkinlik olmalı. Bir de ilkokul ya da ortaokul gurubu ise mutlaka bir tane çocukların ayağa kalkmalarını gerektirecek aktivite ekleyin. Vücutlarını da kullansınlar.
Bir de akıllı tahtayı mutlaka kullanın.

Ülkede normal devlet okulu özellikle lise kalmadığı için hepsini imam hatip yaptılar resmen.. böyle özel okullara, kolejlere kaldı ortam maalesef. sonra başarı niye düşüyor. düşer tabii..
durumu olan özele, olmayan imam hatibe.
yazık gençlerimize, çocuklarımıza..

Bir de bazı özel okullarda sınıf yönetimi sorun olabiliyor. Anında kaybedebiliyorsunuz. Sınıf yönetimiyle ilgili biraz araştırma yapın. Bir kaç tekniği aklınızın bir köşesine yazın.

11 yıldır özel kurumlarda öğretmenim ve pek çok mülakat yaptım branşımla ılgili.
Öncelikle dikkat edilen şey alanınıza hâkimiyetinizdir .
Giyim kuşam,düzgün bir diksiyon,samimiyet peşinden gelir.
Konu anlatımında asla kitaptan yardım almayın.bilgisayar kullanacaksanız da anlatacağınız konunun sunumunu hazırlayıp ezberleyin. Gerekmedikçe sunuma da bakmayın. Göz teması kurun,konunun önemli kısımlarına vurgu yapın .
Bol şans.

*Sunum için power point kullanmayın,farklı siteler var prezi vs onları kullanabilirsiniz

11 yıldır özel kurumlarda öğretmenim ve pek çok mülakat yaptım branşımla ılgili.
Öncelikle dikkat edilen şey alanınıza hâkimiyetinizdir .
Giyim kuşam,düzgün bir diksiyon,samimiyet peşinden gelir.
Konu anlatımında asla kitaptan yardım almayın.bilgisayar kullanacaksanız da anlatacağınız konunun sunumunu hazırlayıp ezberleyin. Gerekmedikçe sunuma da bakmayın. Göz teması kurun,konunun önemli kısımlarına vurgu yapın .
Bol şans.

*Sunum için power point kullanmayın,farklı siteler var prezi vs onları kullanabilirsiniz
Sunumu hazırladım takıldığım noktada yok sadece sayfa değiştirirken ya da fotoğraflarda bilgisayara bakacağım o kadar sorun olmaz herhalde çok teşekkür ederim yardımınız için

Bir de bazı özel okullarda sınıf yönetimi sorun olabiliyor. Anında kaybedebiliyorsunuz. Sınıf yönetimiyle ilgili biraz araştırma yapın. Bir kaç tekniği aklınızın bir köşesine yazın.
İdareye anlatacakmışım öğrencilere anlattırmıyorlar öğrenci olsa daha rahatlarım ücretli öğretmenlik falan da yaptım sınıfa hakimiyet konusunda sıkıntı yokta yönetim işin içine girince o gerdi beni

Ben de görüşme sonrası verilen gün ve saatte ders anlattım bir sınıfa.. konuyu bana bıraktılar.. sınıfın öğretmeni, müdür, müdür yardımcısı, koordinatör ve danışman bir bey de arka sıralara oturdular tam kadro:))) kendine güvenin sınıfın ilgisini cekebilmen kendini dinletebilmen cocuklarin seni sevmesi dersi iyi anlatman iletisimin herşey önemli.. bitiminde yarim saat kadar toplantı yaptılar ve tekrar sartlari görüşmeye çağırdılar.. dersin bitiminde öğrenciler etrafımı sarıp ne zaman yine geleceksiniz diye sorunca zaten oldu bu iş demistim:)))

X