- Konu Sahibi mavideniz85
BDSMnin ne olduğunu biliyorum teşekkür ederim.Bdsn dediğinize göre zaten bağlama ve dominasyon olmalı. Hatta acı çektirme ve acıdan zevk alma ki aslında işin ruhsal boyutunu bu oluşturuyor. Bdsm bondage, domination, submission, mazoşism olduğuna göre zaten dominasyon acı çekme itaat kısımlarını çıkaramayız. Bondage: kölelik demektir ki burdaki kölelik kişiyi hareket edemeyecek şekilde bağlamak şeklinde yapılır. Tasma dahi takanlar vardır ki kişiyi aşağılayıcı bir davranıştır. Domination zaten biliyoruz. Submission itaat ve teslim olma anlamında. Mazoşism de acıdan zevk almadır. Bunun hastalık olduğunu ben değil Psikoloji profları söylüyor
Ancak her ilişkide hepsi birden olmuyor. Kölelik=bağlamak değil, kayıtsız şartsız itaattir. Submissiveler ve köleler bile aynı davranmazlar.
Acı ise bdsmnin tamamında yok, örneğin femdomda illa fiziksel acı olması gerekmez. Dolayısıyla sado/mazo eğilimler bdsmye dahil olsa da *her* ilişkide uygulanıyor diyemeyiz.
Kölelik dediğim gibi bağlama ile aynı şey değil, iki kişinin eşit olduğu (eşitlik derken dominasyon ve itaatin olmadığı, normal bir sevgililik ilişkisi) bir ilişkide kadın sevgilisinden elini bağlamasını isteyebilir. Bu kadın hasta mı demektir?
Kaldı ki yapılan yeni araştırmalar her bdsm ilişkisinin illa psikopatolojik bir hastalık olmadığını söylüyor, bunu da ben değil The Journal of Sexual Medicine ve Psychology Today gibi yerlerde yayınlanan makaleler söylüyor.
İşin seksüel sadizm ve mazoşizm boyutu evet bir mental bozukluktur, bu konuda itiraz edecek halim yok. Ama bdsm çok boyutlu bir konu olduğundan bu kişilerin hepsini hasta yapmanız da haksızlık olur : )