-
- Konu Sahibi tersimpistir
sağolun sizinde yüreğinize sağlıkYüreğine sağlık canım...
Helal olsun vallah çok iyiZararın neresinden dönülürse kardır. Bende bu sene karar aldım misafir odası diye zevkle eşya alıp p eşyalara mezar ettiğim o odayı yaza doğru daha sıcak renklerde boyayıp yazlık oda olarak kullanıcam Bu odayı da kışlık oda yapıcam. :) yazlık evim yok Odam olsun barim :)
O eşyalar üzerinde oturmadan 7 yıl geçti. Eşyaların modası geçti ben hiç birşey anlamadan sadece 7 yıl boyunca boş odayı girip çıkıp temizledim
Buda benim radikal ev hanımı kararım.
Aynen canım bende bıktım konu sahibi gibi her taraf tikis tikis eşya dolu üstüme üstüme geliyorlar sanki.Simdi ev arıyorum yeni evime hic gereksiz eşya almiyacagim inşallah. .Daha huzurlu oluyor insan...Valla benim annemler de anlatiyor. Evlendiklerinde babam askerliğini yaparken (babam bi degisik yapmis askerliğini, çalışır gibi aksam 6da eve geliyormus sabah 6da gidiyormus) nasilsa kisa zamanda geri döneceğiz diye gercek evimizden hic esya tasimamislar. Bende 2 3 yasinda filanimdir. Esyali evmis ve cok cok azmis esyalar. Babam en mutlu zamanlarin o zaman olduğunu söylüyor. Ev o kadar boşmuş ki en son babam benimle futbol oynamak için salonu tamamen bosaltmis. Hala anlatirlar saha gibiydi diyeOrda bisiklet sürerken seksek oynarken filan resimlerim bile var. Hatta kedi filan bakmıştik orda. Babannemler geldiginde getirdikleri kuzu bile orda misafirimiz olmus bi donem (sonra kesmisler onu tabi ) birde yazlari şişme havuzum olurdu orda :)
Gidiyim bi kucukluk fotograflarima bakiyim ozledim valla :) eyalar mi bizi kısıtlıyor nedir :)
Bu seferde beyaz lar kirlenmesin diye rahatsiz olunurmuki.Bende yeni evimi beyaz yapmak istiyorum biraz titizim ya ne bileyim leke felan olursa göz zevkim gider diye düşünüyorum. Sende nasıl?Benim evimde yok öyle kalabalık şeyler, ıncık cıncık hiç sevmem ben sadeliği seviyorum çok eşyalı evler hem temizliği zor hem de görsel açıdan çok yorucu.Vitrinim yok ve orta sehpa bile almadım mesela gereksiz geliyor bana alanı daraltıyor.
Zaten artık modern evler öyle. Az öz eşya ve aksesuarlar kullanılıyor, çok da tarz oluyor bence.
Ama açık renk mobilya ve halıdan vaz geçemedim, beyaz ve krem evim.
Bu seferde beyaz lar kirlenmesin diye rahatsiz olunurmuki.Bende yeni evimi beyaz yapmak istiyorum biraz titizim ya ne bileyim leke felan olursa göz zevkim gider diye düşünüyorum. Sende nasıl?
Zararın neresinden dönülürse kardır. Bende bu sene karar aldım misafir odası diye zevkle eşya alıp p eşyalara mezar ettiğim o odayı yaza doğru daha sıcak renklerde boyayıp yazlık oda olarak kullanıcam Bu odayı da kışlık oda yapıcam. :) yazlık evim yok Odam olsun barim :)
O eşyalar üzerinde oturmadan 7 yıl geçti. Eşyaların modası geçti ben hiç birşey anlamadan sadece 7 yıl boyunca boş odayı girip çıkıp temizledim
Buda benim radikal ev hanımı kararım.
vay süper tespitArkadaşlar merhaba. Öncelikle hepinizi saygıyla selamlıyorum.Aslında dert değil ama kafama sürekli takılan şeyler ve verdiğim karar. Kaç aydır Evimi gözlemliyorum eşyalarımı nekadar da gereksiz eşyam ve onları temizlemek için çektiklerim. Ve misafir gelince (özellikle çocuklu gelen) diken üstünde durmam kirlenir diye kendimëde misafire de rahat verememem, her nekadar belli etmesemde. Yani sorun şu ki eşyalar bana değil ben onlara hizmet ediyorum resmen.
Binbir zorlukla kendimizi borca sokarak aldığımız eşyaları Güle güle kullanamadim koruyacağım iyi bakacağım diye anın tadını çıkaramadım o eşyalar hiç huzur vermedi aslında.
Eğer işlevi yoksa ve işinize yaramıyor sa bence evde durmasının bir anlamı olmayan eşyalarım var.
Sırf başkası iyi görsün diye aldigim sırf ay o almış bende alayım diye alıp eve koyduğumuz gereksiz eşyalar. Ve kendi kendime karar aldım asla artık eşya almayacağim.
Bana ne ki elin evinden bana ne ki ünlülerin evinden bana ne ki o aldı diye bende kalkıp zavallı kocamin basının etini didikleyip zorla da olsa aldırdıgim gereksiz eşyalar için pişmanım.ben öz eleştiri yaptım. Hatalı olduğumu anladım.
Az eşya çok huzur. Mesela evime misafir geliyor ben eşyanın derdine düşüyorum ne büyük ayıp.misafire hizmet edeceğime çocukların peşinden koşmam sırf eşyalara dokunmasinlar kırmasin lar dökmesinler diye çeşitli şaklabanliklar yapmam ve elimde ıslak mendil ile gezmek. Artık Bunları yapmayacağım asla. Eşya bana hizmet etsin misafirde çocuklar da rahat etsin ani yaşasın herkes. Dinlediğiniz için teşekkür ederim. Kendimi eleştirmek için yazdım. Mutlu günler herkese.
Ben evlendigimde koca aynali konsollar, bufeler falan cok modaydi. Almadim hicbirini, ayri salon oturma odasi da yapmadim hic (evim 3+1 oldugu halde) salonumda koltuk, masa, tv sehpasi disinda hicbir sey yok. Zigon sehpa bile yok. Insanlar ilk evlendigimde cok garipsemisto hatta parasi yetmemis diye dedikodumu yapmislardi
Boguluyorum ben kalabalik evde, hele o saray odasi gibi hazirlanmis salonlarda icime fenalik geliyor. Kendimi fotograf studyosuna gelmisim her an dikkatli davranip poz vermem lazimmis gibi hissediyorumoturma odasinda oturalim nooolur diye yalvariyorum evine gittigim salonlu insanlara
Arkadaşlar merhaba. Öncelikle hepinizi saygıyla selamlıyorum.Aslında dert değil ama kafama sürekli takılan şeyler ve verdiğim karar. Kaç aydır Evimi gözlemliyorum eşyalarımı nekadar da gereksiz eşyam ve onları temizlemek için çektiklerim. Ve misafir gelince (özellikle çocuklu gelen) diken üstünde durmam kirlenir diye kendimëde misafire de rahat verememem, her nekadar belli etmesemde. Yani sorun şu ki eşyalar bana değil ben onlara hizmet ediyorum resmen.
Binbir zorlukla kendimizi borca sokarak aldığımız eşyaları Güle güle kullanamadim koruyacağım iyi bakacağım diye anın tadını çıkaramadım o eşyalar hiç huzur vermedi aslında.
Eğer işlevi yoksa ve işinize yaramıyor sa bence evde durmasının bir anlamı olmayan eşyalarım var.
Sırf başkası iyi görsün diye aldigim sırf ay o almış bende alayım diye alıp eve koyduğumuz gereksiz eşyalar. Ve kendi kendime karar aldım asla artık eşya almayacağim.
Bana ne ki elin evinden bana ne ki ünlülerin evinden bana ne ki o aldı diye bende kalkıp zavallı kocamin basının etini didikleyip zorla da olsa aldırdıgim gereksiz eşyalar için pişmanım.ben öz eleştiri yaptım. Hatalı olduğumu anladım.
Az eşya çok huzur. Mesela evime misafir geliyor ben eşyanın derdine düşüyorum ne büyük ayıp.misafire hizmet edeceğime çocukların peşinden koşmam sırf eşyalara dokunmasinlar kırmasin lar dökmesinler diye çeşitli şaklabanliklar yapmam ve elimde ıslak mendil ile gezmek. Artık Bunları yapmayacağım asla. Eşya bana hizmet etsin misafirde çocuklar da rahat etsin ani yaşasın herkes. Dinlediğiniz için teşekkür ederim. Kendimi eleştirmek için yazdım. Mutlu günler herkese.
Ayrıca öyle çok misafirimiz gelmez. Gelse bile o odada sadece yemek yenir. Çünkü oda da yaşam belirtisi yok ve sanırım bu yüzden enerjisi çok düşük. Renkler çok soğuk. Şimdi koltuk yüzlerini renklendiricem ve duvarları boyıycam bir kaç duvara resim iyi olacak umarımÖzene bezene zevkle döşediğim salonumu ben değil başkası kullanacaksa ne anlamı var ki...
Çok doğru bir karar almışsınız...