Ekmekler Pideler Kolay Lahmacun-Resimli

ayca_can

3'üzlerim geldi ;))
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2007
326
1
96
38
Çanakkale
Hiiiiiiiççç gözünüzü korkutmayın yapımı çok kolay :)))

İlk olarak iç malzemeyi hazılamak gerekiyor.Önce domatesin kabuklarını soyup küçük küçük küp halinde doğruyoruz.Rondoya biberleri,soğanları ve maydonozu koyup ince çekiyoruz ve domatesin üzerine ekliyoruz.kıymayı,yağı,tuzu ve istediğiniz baharatı koyarak (ben karabiber,kırmızı toz biber,pul biber,az kuru nane,az kimyon koydum) kaşıkla karıştırıp bir kenara koyuyoruz.

Hamuru İçin;
4 s.bardağı un
1 t.kaşığı kuru maya
½ t.kaşığı şeker
1 t.kaşığı tuz

İç Malzemesi;
250 gr. Kıyma
1 ad. domates
2 ad. biber
2 orta boy soğan
Maydanoz
½ s.bardağı sıvı yağ
Baharat

Hamuru hazırlarken şeker ve mayayı bi kapta az suyla kabartıp 4 bardak unun üzerine döküyoruz.tuzuda ekleyip suyla kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.hamurları cevizden biraz daha büyük bezelere ayırarak yemek tabağı büyüklüğünde açıyoruz.(ben önce hamurları açtım)daha sonra hamurların açma işlemi bittikten sonra krep tavasını ocağa koyuyoruz.bir tepsinin üstünde hamurlara iç harcı sürüp tavaya alıyoruz.altı güzelce kızardıktan sonra tabağa alıp sıcak şekilde domates soğan marul allah ne verdiyse servis ediyoruz..AFİYET OLSUN...
Süper oluyor mutlaka deneyin...
Not : yazdım ama yine yazayım bu ölçülerle 20 adet çıkıyor.Resimler aşağıda ;)

Son düzenleme:
sdc14537r.jpg

sdc14539.jpg

sdc14538.jpg

Son düzenleme:
hmmmmmmmmm of of of,harika gorunuyo,,ellerine saglik canim,,,,,,,opuyorumnanaktan

Emegine saglik. Annem lahmacunu her zaman firinin alt kismina atar böylelikle 4 lahmacun birden pisiyor. Ama ben bunu pek beceremedigim icin tavada yapmayi deniyecegim.

peki kıyma çiğ kalmıyormu?

bende ondan şüphe etmiştim ilk önce hatta ikiye katladım içi buhardan pişsin die ama hiiiiiç gerek yok hamur ince olunca iç harcı kolay pişiyo hamuru kalın açarsanız ozaaman şüpheliyim.

beğenenler afiyet olsun ben bugün tekrar yapıcam :dance:

Şuanda yapıyorumm:lepi:
sanucu bugün sizinle paylaşıcam inşallaah...kaydirigubbakcemile2
şuanlık bir sorun görükmüyor,herşey kontrolümde :lepi:

Ahh kızlar resim yüklüyemedim... Girdiğim sitede sorun var sanırım.. Başka yerlerden denedim gene tık yok... eklenti olarak da koymak istemiyorum... Artık bir iki güne paylaşıcam inşallahopuyorumnanaktan

Ben de yaptım bu tariften.Çok güzel oldu.Afiyetle yedik.Teşekkürler.a.s.

bende yarın yapıcam
nettende araştırdım bu tarifi epeyce
ama burdada görünce ve deneyenlerde memnun sanırım
banada yarın denemek düşüyor
yalnız diğer yerlerde tavanın hep kapağını örtüp yaptık diyolar
sen örtmedenmi yaptın canım
emeğine eline sağlık

Ben de kıyma çiğ kalır mı dedim ama madem kalmıyormuş denicem ellerine sağlık...

canımda ne zamandır lahmacun çekiyordu geçen gün ablam saolsun aldı ama doyamadım ne yalan diyim ben en iyisi bunu hafta sonu bi deniyim hihoyyyt

tarifi veren arkadaşa teşekkürler...ancak bunun yerine kıyma çiğliği konusunda terreddüt edenlere önerim yağlama yapmaları....kayserinin geleneksel bir yemeğidir....netten ararsanız bulursunuz.....

Back
X