kolay kilo alıp vermekte zorlananlar yada hiç veremeyenler...

munise19

Guru
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2008
208
3
296
42
İstanbul
bugün diyetisyenime tekrar gittim kızlar. evett bendede insülin direnci çıktı. yani o yüzden kolay kilo alıp zor kilo veriyormuşuz.ben hatta hiç veremiyorum.ya hiç ama hiç yemeyeceğim yada çok az yeyip ölümüne spor yapacağım.ancak öyle haftada 1 kilo zor veriyordum.tabi böyle olunca baş ağrısı halsizlik öfke stres unutkanlık kansızlık hepsi çıkıyor. şimdi diyet listem değişecek. kızlar eğer sizde kilo veremiyorsanız hastaneye dahiliye(iç hastalıkları) bölümüne görünüp insilün değerlerinize baktırın. boşa eziyet etmeyin. mesela ben çok az kaçamak yapsamda hemen tartıda ibre sağa kayardı.azıcık kaçamaktan ne olur diye kendime vücuduma isyan ederdim.millet homini gırtlak yiyo dikkat etmiyo ama kilo almıyo ben azıcık kaçırsam hemen bel çevrem kalınlaşmaya başlıyordu.diyetisyenim kadınlarda bel çevresinin 88 cm i geçmesi insülin direncinin belirtisi olabilir dedi.üstelik yağlanma direk bel çevresinde olursa elma tipi vücutlu olunursa muhakkak bir dahiliye uzmanına görünmeli ve gerekli ilaç tedavilerine başlanmalı dedi.yani anlıcanız bu ilaç tedavileriyle kilo vermek hızlanacakmış. insülin hücrelerde kolay parçalanacakmış vücutta kalıp depolanmayıp kilo yapmayacakmış.inşallah ben çok yoruldum artık.bıktım spor yapmaktan.ama sadece sıkılaştım kilo veremedim.spor yapacağım die bugün belimi incittim.ayakta bile duramıyorum.namazımı bile zor kıldım.kızlar sağlığınıza dikkat edin. insülin direncinize baktırın kilolar yaza girmeden eziyet çekmeden gitsin...

canım değerlerini paylaşırmısın. bende şekr testleri yaptırdım ama sonuçlarımı gösteremedim bendehaşimato troiti var. insülün direnci olabilir denmişti ama varmı yokmu bilemiyorum. sonuçlarını paylaşırsan az çok karşılaştırma yaparım. teşekkürler..

aa ayni beni anlattin bende ayni senin gibi bir gün normal bir insanin yedigin yarisini yesem bile kilo aliyorum, hep diyetle geçti ömrüm ama diyet yapinca kilo veriyordum taki 5 ay öncesine kadar, yeme ali$kanligimi degî$tirmeden kilo almaya ba$ladim, her$eyden kisitladim çok spor yaptim ama degi$en bir$ey olmadi yine kilo aldim yine kilo aldim, $u anda hala çok spor yapiyorum ve kalori sayiyorum, bunlarin sayesinde kilo vermiyorum ama artik kilo alimim yava$ladi yani bir ara ayda 2kg alirken, $u anda 500_700gr aliyorum, bu insülin direnci testi nasil oluyor, sadece kan tahlilimi yoksa $eker yüklemesimi yapiyorlar? Anlatirmisin ne olur, ben bunalima gircem, ama benim karnim tahta gibiydi o biraz çikti, vede kalça ve popo bölgemde yaglanma oldu, belim kalinla$madi

aa ayni beni anlattin bende ayni senin gibi bir gün normal bir insanin yedigin yarisini yesem bile kilo aliyorum, hep diyetle geçti ömrüm ama diyet yapinca kilo veriyordum taki 5 ay öncesine kadar, yeme ali$kanligimi degî$tirmeden kilo almaya ba$ladim, her$eyden kisitladim çok spor yaptim ama degi$en bir$ey olmadi yine kilo aldim yine kilo aldim, $u anda hala çok spor yapiyorum ve kalori sayiyorum, bunlarin sayesinde kilo vermiyorum ama artik kilo alimim yava$ladi yani bir ara ayda 2kg alirken, $u anda 500_700gr aliyorum, bu insülin direnci testi nasil oluyor, sadece kan tahlilimi yoksa $eker yüklemesimi yapiyorlar? Anlatirmisin ne olur, ben bunalima gircem, ama benim karnim tahta gibiydi o biraz çikti, vede kalça ve popo bölgemde yaglanma oldu, belim kalinla$madi

insülin direnci nasıl anlaşılıyor muş canım, ne gibi belirtileri vardı sende:26:

slm. benim tiroidimde önceki tahlillerime oranla yüksek çıktı.ama senin haşimato tiroidini inan ilk kez duyorum.benim değerlerle seninki arasında fark olur.bence doktoruna sor öğren.. zaten insülin direncinin belirtileri çok basit. eğer kuşku varsa içinde bir diyetisyene görün..

evet aynı seni anlattım değilmi? hepimiz öyleyiz aslında.o kadar diyet yapıyorum sporla destekliyorum yine olmuyor.görenler sen hp diyettesin ama hiç zayıflayamadın gece gece yemek yiyorsun galiba diyor.moralim bozuluyor iyice. şimdi insülin direnci için hastaneye gidip kan testi yaptırıyorsun.şker yüklemeside olabilir.testlerin isimleri şunlar. insülin direncinin ki HOMA-İR yüklemeninki OGTT kolestrolüne kan sayımına tiroitlerine de baktır. en belirgin özelliği zaten kilo verememek ve bel bölgesinin kalınlaşması.

evet aynı seni anlattım değilmi? hepimiz öyleyiz aslında.o kadar diyet yapıyorum sporla destekliyorum yine olmuyor.görenler sen hp diyettesin ama hiç zayıflayamadın gece gece yemek yiyorsun galiba diyor.moralim bozuluyor iyice. şimdi insülin direnci için hastaneye gidip kan testi yaptırıyorsun.şker yüklemeside olabilir.testlerin isimleri şunlar. insülin direncinin ki HOMA-İR yüklemeninki OGTT kolestrolüne kan sayımına tiroitlerine de baktır. en belirgin özelliği zaten kilo verememek ve bel bölgesinin kalınlaşması.

insülin direnci nasıl anlaşılıyor muş canım, ne gibi belirtileri vardı sende:26:

bendeki en büyük belirti kilo verememekti.üstelik çok yoğun spor ve yürüyüş yapmama rağmen.akşamları sadece salata yada sebze ile geçiştiriyordum.3 lt su içiyordum.yinede kilo azalacağına artıyordu.artık canıma tak etmişti. bel çevrem git gide kalınlaşıyordu.normalde bel çevresi kalçadan az olmalıdır.ama benim kalçam belime oranla küçüktü.yağlanmalar bu bölgede yoğunlaşıyordu. halende öyle kilo alıyım direk göbekten alıyorum hemen midem çıkıyor simitler üst üste biniyor.ne kadar sinir bozucu. yani elma tipi oluyorsun kısaca.sürekli acıkma hissi, öfke halsizlik, tansiyon sorunları.. aslında belirtiler çok ama bazıları bunlar.

canim bende o zaman doktoruma bahsedecegim, gerçekten ayni beni anlatiyor gibisin o kadar çaba sarfettigim halde kilo vermek orda kalsin aliyorum maalesef, bende diyette oldugumu kimseye demedim çünkü artik biktim, tüm arkada$larim diyor diyet yapacaktin ba$ladinmi ? bende hayir ba$lamadim yine yemeye devam ediyorum diyorum oysaki tüm gün aç kaliyorum nerdeyse, neyseki midem küçüldüde kendimi iyi hissediyorum. Bu arada doktorumda beni fazla ciddiye almiyor gibi, çünkü sanirim obez olmami bekliyorlar, insanin sadece bir kaç kilosu fazla olunca doktorlar inanmiyor, annem bile doktora bu kiz bir$ey yemiyor diyor, oda ama kilosu iyi diyor ama egerki önümüzdeki 2-3 ay içinde kilo vermezsem doktora gidip aglayacagim zaten içim dolu...Allah yardimcimiz olsun, zaten ben hep dua ediyorum kilo vereyim diye, çok zor ve kötü bir durum gerçekten (bunlari yazarken bile gözlerim doluyor)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…