Gebeliğe Hazırlık Kolay hamile kalma önerileri

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

beyaz3

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2025
18
4
1
33
Arkadaşlar 8-9 aydır deniyoruz gebelik olmuyor, ilişkiden sonra yastık koyuyorum altıma, genellikle 2 güne bir ilişkiye giriyoruz. Hatta geçen ay her gün denedik…
Vitamin takviyesi de alıyorum..
Hurma polenide kullanıyorum..

Doktora gittiniz mi ikinizde sonuçlar temiz çıktı mı düzenli kontrol önemli bence ?
Eşim sperm sayısını ölçtürdü positiv çıktı. Onun haricinde kadın doktoru benim hakkımda negatif bi yorum yapmamıştı ama detaylı kontrol olmadık. Bu ayda deneyip, olmazsa gelecek ay gideceğiz inşaAllah doktora. Bir şeyi mi yanlış yapıyoruz bilemiyorum ki. İlk defa deniyoruz

Bana doktor şu şekilde söylemişti yumurtlama haftası sadece iki günde bir ilişki geri kalan zamanlarda sıklık az olabilir dedi hergğn olunca spermlerin kalitesi düşebiliyormuş birde ilişki sırasında yastık kalça altında olmalı kalın yüksek bir yastık sırtın yatakta olmalı yani sonrasında yastığı koyduğunda kaçak olabiliyormuş ilk 10saniyr çok önemli o pozisyonda bir saat yakın kal sonra üstünü eşin giydirsin bacaklarını yavaşça indir kalkmadan yat en az 9 saat wc ye bile kalkma çok dönme bacaklarını kapat yat yan yat hemen . Çok fazla hareket etme sık dişini . Hazırlığını yap yani öncesinde yemeğini ye wc ye git sıkılmamak için telefon yatağında olsun yadafilm izlersiniz . Sen ne kadar uzanıyorsun kalkmadan ?

Beslemeni düzelt çay kahve alkol bırak . Hergğn yumurta avakado çörek otu mercimek nohut brokoli kabak çekirdeği süt yoğurt folik asit bal tarçın yeşillik zeytin havuç ye . Havucu unutma hergğn havuç ye kuruyemiş ye . Ekmek çok yeme . bunları hergğn böl günü muhakkak ye . Ivır zıvır yeme . Günde 2 litre su iç . Yürüyüş yap. Ben bu şekilde denedim o su hamile kaldım ama yataktan da kalkmadım yumurtlama tarihini kaçırmadım .

Bunları doktorunuz mu tarif etti? 9 saat wc ye bile gitmeden yatma kısmını?

Bunları doktorunuz mu tarif etti? 9 saat wc ye bile gitmeden yatma kısmını?
Aynen öyle çok iyi bir doktor hatta bu ay emekli oldu maalesef yastık kısmına kadar detaylıca anlattı adam tek tek bana gurur yapma dedi bunları uygula bende sanıyorum ki 15-20 dakika yatsan kalksan sorun olmaz . Doktor herkes o şekilde kalamıyor dedi belki spermler sağlıklı ama yavaş ilerleyen tür . Hepsi çok hızlı olmayabiliyormuş .

Yani şu an yanımda çok iyi jinekolog bir arkadaşım var ve çok gereksiz buldu bunu. Yine de insanın içinin rahat olması da böyle şeylerde önemli o yüzden siz bilirsiniz.

Şey.. hastane ve kadın hastalıkları ve doğum diye bir bölüm var gitmek gibi bir çılgınlık yapmaya ne dersiniz?

Trivago fitil kullandım üstüne hamile olduğumu öğrendim tesadüf mü bilemiyorum tabi ki ama enfeksiyon vardı bende

Yani şu an yanımda çok iyi jinekolog bir arkadaşım var ve çok gereksiz buldu bunu. Yine de insanın içinin rahat olması da böyle şeylerde önemli o yüzden siz bilirsiniz.
Yani siz nasıl hamile kaldınız bilmiyorum ama doğal bir yöntem deneyebilir diye düşündüm. Doktor bana hemen neden kalkıyorsun duşa wc ye gidiyorsun ki yat dedi . Sebepsiz infertelite bölümünde bu ama normal doktorlar bunları demiyor sağlıklısınız diyip gönderiyor . Belki denerse işe yarayabilir soran arkadaş

Yani siz nasıl hamile kaldınız bilmiyorum ama doğal bir yöntem deneyebilir diye düşündüm. Doktor bana hemen neden kalkıyorsun duşa wc ye gidiyorsun ki yat dedi . Sebepsiz infertelite bölümünde bu ama normal doktorlar bunları demiyor sağlıklısınız diyip gönderiyor . Belki denerse işe yarayabilir soran arkadaş
en başta sordum ikinizde sağlıklısın değil mi diye demekki gitmişler doktora sorun yok denmiş sebepsiz ise bu kadar uzun süre kalamaması deneyebilir daha çok uzanarak

Deli gibi alkol aldığımız bir gün kondom yırtılması sonrası ertesi gün hapı içtiğim halde hamile kaldım. Benimki çok iç açıcı bir örnek değil ama olacaksa oluyor. İlişki sonrası 9 saat wcye bile gitmeden yatarak fiziksel olarak yardımcı olmayacağını geçtim çok fazla stresli bir şey bu bence. Seksten de soğurdum ben olsam.

o en güzeli haberin olmadan hamile kalmak ama bu şekilde olmayan çok örnekte var bazen çabalamak gerekiyor herkesin kolay yoldan olmuyor sperm sayısı yetmiyor spermler yavaş kalıyor yoğunluğu fazla oluyor erime olmuyor o kadar çok ihtimal var ki . Öneri olarak istediğine göre tıbben kanıtlanmış örnek istemiyor arkadaş sadece öneri . Ve bir amaç varsa o amaç bebekse hiç soğumuyorsunuz eşinize daha çok bağlanıyorsunuz bunlar benim fikirlerim tabiki bir bebek için herşeyi denemeye razı oluyor ona göre birlikte savaşıyorsunuz herkesin sınavı farklı bu dünyada

Ne kadar tatlı, güzel kırmadan cevaplar vermişsiniz. Hayran kaldım size. Şaşkınlıkla okudum 9 saatı yapamasamda en azından 6-7 saati doldurmaya çalışacağım. Denemekten zarar gelmez. Ben genellikle 20-30 dakika uzanıyorum ve ilişkiden sonra yastığı koyuyorum, koyarken çok korkuyorum çıkmış mıdır diye ama başka türlü yapamadık. Yastıkla denedik ve zorlandık açıkcası. Olmazsa öyle bir deneyelim ve o günde uzun uzun yatayım. Genellikle sabah namazından önce duş almayla uğraşmayayım diye ve iltihap olmasın diye tuvalete girip banyomu yapıyordum açıkcası. Pırt diye hamile kalanlara inan şaşırıyorum. Ben sanıyordum ki korunmayı bırakınca bende pırt diye hamile kalırım ama hiçte öyle olmadı. Olsun Allahım bir bildiği vardır elbet. Çok çok teşekkür ederim size

Çay ve kahveyi çok içmem, haftada 1-2 kez anca belki. Günlük Red Bull içiyordum, çokça azalttım hatta 4-5 gündür yine içmiyorum bıraktım. Diğer şeylere dikkat edeyim. Yürüyüşede başladım dün. İnşaAllah bu ay olur dün ovülasyon test baya pozitif çıkmıştı bugün biraz silik ama asıl yumurtlama heralde 3-4 güne olur diye düşünüyorum. Olmazsa bugün bir deneyelim birde 2-3 gün sonra yine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…