Tatlı Tarifi Kolay Gül Tatlısı(Resimli)

burfur

Merdümgiriz&Şevk-i Şurude
Pro Üye
13 Ocak 2009
4.235
656
Malzeme açısından da yapılış açısından da kolay bir tatlı.

Şerbete limon ya da portakal kabuğu koyup kaynamaya başladıktan bir süre sonra alırsanız daha lezzetli olur.

HAMURUN MALZEMELERİ
1çay bardağı su
2çay bardağı sıvıyağ
1paket kabartma tozu
1paket vanilya
Yeterince un
1adet limon kabuğu rendesi
1çay bardağı ceviz içi
ŞERBETİ İÇİN
2,5su bardağı toz şeker
3subardağı su
1çorba kaşığı limon suyu

-İlk olarak,kıvamlı bir şerbet hazılayıp,soğumaya bırakalım.
-Suyu,sıvıyağı,kabartma tozunu,vanilyayı ve limon kabuğu rendesini iyice karıştıralım.
-Yeterince un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurup,15 dakika dinlendirelim.
-Unlanmış masaya 3-4mm kalınlığında açalım,karelere bölelim.
-Karelerin köşelerinden merkeze doğru kesikler açalım,ortaya cevizi koyup gül şekli verelim.
-Yağlanmış tepsiye dizelim ve 180derece de kızarıncaya kadar pişirelim.
-Fırından çıkar çıkmaz üzerine soğuyan şerbeti dökelim ve yumuşayıncaya kadar şerbette bırakalım.Daha sonra şerbetten çıkaralım.
AFİYET OLSUN.

Son düzenleme:
18461150ln5.gif
91271377fy8.gif

34648838pc4.gif
61316173ms7.gif

Son düzenleme:
18081125rx4.gif
35169900fh8.gif

60803730pa1.gif
55907920ri9.gif

73137347iw4.gif
75013841ty8.gif

Siteye ilk defa tarif koydum.Beğendiğim bu kolay tatlıyı sizlerle de paylaşmak istedim.Umarım beğenirsiniz.

Son düzenleme:
canimmmmmmmmmmmmmmm
ellerine saglikkkkkk
harikasin valla yapip koydun ya yemis kadar oldum zuzummmmmmmmmm
annemede gösterdim bayildi
damat adayinin evine giderken elimiz bos gitmeyelim bunu yapalim dedi
seni cok seviyorum ellerin dert görmesin mucuka.s.:nazar:

ohhh ohhhh mutfaklarımız hep böyle güllük gülistanlık olur inşallah :Saruboceq:ellerine sağlık hayatım teşekkür ederim paylaştığın için

çok çok çok tşk ederim tarifi resimli verdiğiniz için az önce yaptım şimdi şerbetini çekiyor tatlım ama dayanamadım tadına baktım çok güzel olmuş.tekrar tekara tşk.cokacimcoookcokacimcoook

ellerin dert görmesin inşallah canım süper görünüyor cokacimcoook en kısa sürede yapıcam

ellerinizze sağlık çok güzel görünüyo gerçeken..şerbetli tatlı daha önce denemedim evde yenmediği için... kızımın doğum gününde yapabilirim bunu... bir gün önceden yapsam olurmu misafirlere ikram edilebilecek bir tatlımı?

Güzel olmuş,görüntüde çok hoş gönlün kadar güzel olmuş saol kardeş....:)

ben bu tatlı hep yaparım ama bardaklarla kesılen seklınde bu sekılde daha guzel olmus hemde daha kolay elıne saglık

-İlk olarak,kıvamlı bir şerbet hazılayıp,soğumaya bırakalım.
-Suyu,sıvıyağı,kabartma tozunu,vanilyayı ve limon kabuğu rendesini iyice karıştıralım.
-Yeterince un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurup,15 dakika dinlendirelim.
-Unlanmış masaya 3-4mm kalınlığında açalım,karelere bölelim.
-Karelerin köşelerinden merkeze doğru kesikler açalım,ortaya cevizi koyup gül şekli verelim.
-Yağlanmış tepsiye dizelim ve 180derece de kızarıncaya kadar pişirelim.
-Fırından çıkar çıkmaz üzerine soğuyan şerbeti dökelim ve yumuşayıncaya kadar şerbette bırakalım.Daha sonra şerbetten çıkaralım.
AFİYET OLSUN.

ayyy ağzım sulandı tatlım ellerine sağlık çok nefis görünüyorcokacimcoook

X