Doğuma Hazırlık Kolay doğum?!

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Bebegimle

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2012
1.269
121
113
Merhaba Canlar,
En kolay şekilde doğuma nasıl hazırlanılır?
Kolay doğum icin ne yapmak gerekir?
Yürüyüş vs vs gibi..

ALLAH herkese kolay doğumlar nasip etsin inşALLAH..

hayırlı olsun bebişin sağlıklı kucağına alırsın inşallah.kolay doğum için yürüyüş evet ama kendini fazla yormadan mümkün olduğunca yere oturmaya çalış televizyon izlerken yemek yerken yere oturmaya çalış.ben fazla yürüyemedim hamileliğim boyunca ama evde gezindim ve yere oturuyordum.normal doğum yaptım . hayırlı doğumların olur inşallah.

bende hep yere otururum ne gibi bir faydası oluyor acaba neden faydası oluyor yanii?

ben normal doğum yaptım hamileyken ya yer sildim yada yere oturdum bu sizin çatınızın açılmasını kolaylaştırıyo.hamileyken bacaklarınızın çalışmasını sağlıyo çünkü her türlü spor yürüyüş harıç hamilelikte biraz riskli olabiliyo.hamile yogasında da bağdaş kurma hareketi varmış.arkadaşım tavsiye etmişti.yoga falan bilmediğim için ben öyle mümkün olduğunca kendimiyormadan yere falan oturmuştum...

bide kızlar yere oturun derken ben hamileyken yemeği yerde yerdik ,televizyonu ya sola yatarak yada işte oturarak falan izlerdim..eski kadınlar hep yerde yemek yer .tuvalete alaturka tuvalet kullanırlar hepside sezaryen nedir bilmezmiş ordan mantıklı gelmişti bana.. bide benden önce arkadaşım çatısı darolduğu için sezaryen olmuştu..
allah hepinize sağlıklı doğumlar nasip etsin

ben hiç yere oturamıyorumki bacaklarıma kramp giriyo

bebeğin bugun yarın doğacak sanırım sen kendini fazla yorma. hastaneye giderken sıcak bir duş al bu seni rahatlatır doğumdan önce. bide bol bol dua et kendin bebeğin ve arkadaşların için ...Allah bebişini sağlıkla kucaklamak nasip etsin:))

bende hep yere otururum ne gibi bir faydası oluyor acaba neden faydası oluyor yanii?

çatının açılmasına yardımcı oluyo sanırım canım ben denedim iki kere normal doğum yaptım..senin de doğumun yaklaşmış fazla yorma kendini dinlenmeye bak uykusuz geceler seni bekliyo.. hayırlı doğumlar bebişine ve sana sağlıklı günler dilerim..

ALLAH razı olsun arkadaslar..
Cok tsk ederim.. Ben genelde bağdaş kurup oturuyorum öyle oturmayı cok severim ..

ALLAH hepimizine sağlıklı kolay doğumlar nasip eder inşALLAH..
ALLAH hepimize hayırlıca sağlıklıca bebeğimizi kucağımıza almamızı nasip eder inşALLAH..

ben de hamile yogasını tavsiye ediyorum hem psikolajik olarak da rahatlarıyor
ayrıca pelvis egzersizleri de çok işe yarıyor ( çişinizi yaparken tutmaya çalışıp tekrar bırakma hareketi) doğum esnasında ıkınmayı kolaylaştırıyor

Ben cok korkuyorum :////
Keske korkumu yatistirabilinecek birsey olsa..
Almanyada dogdum büyüdüm orda egitim gördüm bu yüzden Bayanlar hakkında ve dogum hakkında cogu seyi ögretiyorlardi bize 6. sinifta ve video bile izledim zamaninda.. hic unutmadim o kareleri.. cok korkuyorum..
korkumu yenmek icin napmam gerek.. Biliyorum simdiden cok erken ama saka biana 5 aydan az kaldi.. bu aklima gelince cok korkuyorum..

ayy korkma canım yaa normal doğum istiyosun sanırım ve inşallahta öyle olur.. sadece anı yaşa ve bol dua et.normal doğum da çok sancın oluyo ama hani prenses doğum diyolar belden iğne yapıyolar ben ilk bebeğimi öyle doğurdum.. ikinci bebeğim de suni sancı bile vermediler evde doğurmuş gibiyim nerdeyse..

doğum sancıların geldiği zaman hastaneye gitmeden önce sıcak bi duş al bide yürü bu sancılarının azalmasına yarar.. bide doğum sırasında gerçi ebeler yada dr sana söyler ama derin derin nefes al .. bebiş doğduktan sonra bebişini gördükten sonra o sancıların s si bile aklına gelmeyecek emin ol.. bebişin sana böyle yumuk yumuk baktıkca her türlü zorluğa değdiğini anlıycan .. ayy doğurduğum gün geldi aklıma kııııız

Son düzenleme:
bende bu konuda daha once tecrubesi olanlardan faydalaniyorum biraz..hani onlari dinliyorum...tabiiki zorluk olmadan olmaz hic birsey...dogumda zor birsey..icinden bir can daha cikiyor...kolay mi? cok korkuyorum daha cok erken olmasina ragmen tabii ama yavrumu sag saglim kucagima aldigimi dusunup rahatlatiyorum kendimi

ALLAH hepimize kolay dogumlar nasip etsin insALLAH.. Hepinizden cok tsk ederim icim rahatladi biraz yaaaaa :)

bi arkadastan duymustum kendisi bizzat uygulamıs yoga felan degil tek caresi NAMAZ demisti son ana kadar kılmıs ve cok rahat gecmis hep anlatır.hem dua ederek rahatlamıs Rabbin huzurunda hemde namazdaki hareketlerin dogumu kolaylastırdıgı biliniyor. Allah hepimize kolay dogum nasip etsin kızlar

ne kadar güzel darisi hepimize insALLAH..

doğum koçum ramazanda egzersiz yapıp yorulmak yerine namaz kılıyorsan teravih filan yeterli olur demişti.egzersizlere çok benzediğini söylemişti. 35. haftadaym, şuan gayet iyiyim. doğum korkusunu yenmek için internetten "pozitif doğum hikayeleri" okuyup cesaret almaya çalışıyorum, deneyebilirsin arkadaşım. birde samimiyetine güvendiğin seni gerçekten seven kişilere doğumdan hemen önce sancılar artınca mesaj atıp dua iste

insALLAH hepimiz kolayca atlatiriz dogumlarimizi ALLAHin izni ile :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…