Kolay Doğum İçin Önerileriniz (Normal Doğum)

Merhaba, konu açılalı baya olmuş.. 24 sayfalık yazılan her şeyi baştan sona okudum.. Herkes tecrübelerinden bahsetmiş ve bu beni biraz rahatlattı...Arada çok zor normal doğum yapmış kişilerin yorumları da vardı keşke okumasaydım dedim ama olsun:))
Sorun şu ki ilk gebeliğim 27. haftamdayım ve normal doğumdan inanılmaz korkuyorum Doktorum normal doğumu destekleyen biri ama ben o kadar olumsuz senaryo dinledim ki daha hamile kalmadan önce bile normal doğum istemiyordum.. Sezaryenin olumsuzluklarını da dinledim ama hala normalden korkuyorum..Bu konuyu okuyunca normal doğum yapabilmeyi çok istediğimi farkettim ama çok korkuyorum..Haftada 4 gün 1 er saat yürüyüş yapıyorum çok kilo almayayım diye. Yürüyüşün normal doğumu kolaylaştırdığını yazmış burada bir çok kişi, düşündüm ben zaten yürüyüş yapıyorum bütün şartlar normal doğuma yönlendiriyor aslında beni dedim bu bu başlıktaki yorumları okuyunca ama gelin görün ki hala cesaretim yok. Doktoruma belki normal doğum yaparım deme cesaretim bile yok..
Çok uzun yazdım kusura bakmayın ama inşallah bana güzel bir cesaret gelir normal doğum yaparım da ben de güzel tecrübemi burada paylaşabilirim...

Son düzenleme:
Merhaba,
Öncelikle hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin yavrunuzu Allah. Ben de 1 sene önce normal doğum yaptım. Hep sitelerde yorumlar okurdum sizin gibi. Normal doğum istiyordum ama bir yandan da çok korkuyordum. İlk doğum hep uzun sürer saatlerce acı çekersin falan diyenleri gördükçe uykularım kaçar olmuştu. Öncelikle şunu söyleyeyim. İlk doğumum olmasına rağmen çok uzun süre sancı çekmeden doğum yaptım. Sabah 8.30 da uyandığımda suyum gelmişti. Rahat rahat duşumu aldım ve telaş yapmadan hastaneye gittik. Sancılarım gerçek anlamda öğleden sonra başladı ve 2 saat sonra falan doğum yaptım. Ben doğumumun kolay olmasını Medine hurması a bağlıyorum. Çünkü son 1 ay kala günde 5_6 adet yerdim. Hiç yürüyüş yapmadım. Son 1 ay hep evdeydim. Ancak doğumum 40. Haftayı geçmişti. Benimde artık canıma tak etti. Doğumdan 1 gün önce gündüz çıktım 3-4 km yürüdüm. Eve geldim temizlik yaptım. Yatmadan duş aldım. Sabahına suyum gelmişti :) zorla yerinden oynattım artık ufaklığı. Hurma işini doktorunuza bir sorup tavsiye ettiği haftadan itibaren bence tüketin. Çok faydası oluyor. Allah kolay doğum nasip etsin inşallah.

Cevabınız ve güzel dileğiniz için çok teşekkür ederim sancılarım öğleden sonra başladı demişsiniz inşallah dayanılmayacak kadar çok ve kesintisiz bir sancı değildir. Doğum sancılarının sürekli değil ara ara olduğunu okumuştum. Ara ara olması insanı biraz dinlendirir en azından diyorum. Çocukluğumda kum dökmüştüm acile kaldırılmıştım ve doktor demişti ki şu an çektiğin sancı doğum sancısından daha ağır. Şimdi diyorum ki o ağrıya dayandıysam doğum sancısına da dayanabilirim sanırım..

Merhaba,
Ben evlenmeden önce hastanelik olacak kadar adet sancısı çekerdim. Doğum sancısı adet sancı dan daha fazla olmadı öyle söyleyeyim. Evet sancılar aralıklarla geliyor. 5 dk da bir falan. Sonra giderek arası 30 saniyede bire falan iniyor. Sancı gidince birazcık nefes alabiliyorsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…