'Kokuyorum' takintisi

Hergün duş alın
Kıyafetlerinizi 2 kere giymeyin
Sık sık ayaklarınızı yıkayın
Hergün aynı ayakkabı giymeyin
Spor ayakkabıları makinada yıkayın
✔✔

Vucutla ilgili bi sıkıntım yok. Her gun dusumu alirim. Her gun farkli kıyafet giyerim vs. Hatta cok az terlerim terim de kokmaz. Ama bu ayak olayina taktim. Calisan bi insan oldugum icin ince ten rengi coraplar vs giyiyirum. Pamuklu degil haliyle. Pamuklu corap nasil giyilir ki kumasin altina vs mecbur bu çoraplardan giyiyorum. Acaba bu yuzden mi oluyor. Dun ayakkabi spreyi aldim balkonda biraktim ayakkabilarimi ama sabah giymedim yine hicbirini koku gecmemisti. Ayakkabilari toptan atasim var. Hayir hepsi de markali fln. Pencere acan eleman yok suan valla rahatim. Takinti yaptirdi bana kokmasam da kokuyomusum gibi hissediyorum

Şöyle acıyı tatlı söyleyen bı dostunuz yok mu direk sorsanız var mı öyle bı durumum dıye

Ayakkabılarımın içine parfüm+deodorant kullanıyorum+
ekşide şöyle birşey gördüm bilginize
adam kına ile tuzu karıştırıp ayaklarına kına yakıyormuş. 1 sene gidiyormuş.

Benim de ayaklarim cok terliyor ve kendi haline birakirsam hem ayaklarim hem ayakkabilarim kokuyor. Deo tarzi seyleri kullanmayi hic sevmiyorum, cunku kotu kokuya iyi gelmedigi gibi icindeki parfumlerle ustune tuy dikiyor! Kendi ayakkabilarimi ve ayaklarimi kokudan su sekilde kurtardim, umarim size de faydasi olur.

Uc cift ayakkabiyi donusumlu giymeye calisiyorum. Hele her yani kapali deri bot ya da su gecirmez cizme falansa haftada birden fazla giymemeye calisiyorum, cunku onlar zor kuruyorlar. Giydigimde tamamen kurumus ve havalanmis olmasi lazim.

Her aksam ayakkabimi cikardiktan sonra icine toz karbonat serpiyorum bir iki yemek kasigi ve sallayarak her yanina yayiyorum. En cok bundan memnun kaldim. Birkenstock terliklerim mesela bir ayda terliklikten cikiyor terden, onlarin da icine karbonattan bir katman yayip sonra dis fircasiyla ovuyorum (ayda bir).

En iyi deodorant gunes ve temiz hava. Gunesten yipranmayacak turde ayakkabilariniz varsa direkt icine icine gunes alan yere koyun. Spor ayakkabilarima yapiyorum bunu.

Gun icinde firsat bulursam mutlaka ayakkabilarimi cikariyorum. Birakiyorum biraz kurusunlar. Ozellikle naylon corap giyiyorsaniz masada otururken falan arada cikarin 15 dk falan kurusun.

Çok titizimdir burcumun verdiği özellik midir nedir burnum feci koku alır. En pis kokuda başım ağrır uzaklaşırım ortamdan boğulurum.
Bazılarının burun koku duyuları çok fenadır sizin burnunuza gelmeyen bir başkasının burnuna gidebiliyor.
Siz takıntı yapmışsınız takılmayın bu kadar.

Ananem ayak kokusu problemini ispirto ile hallettigini soylemisti...ayaklarini ispirto ole yikamis bir muddet ve koku kalmamis...doktora gidip yardim isteyebilirsiniz bi kremi var kullaniyorsunuz fakat tum ayakkabilar çöpe gidecek malesef...yikasaniz bile giyilmeyecek tekrarlayabiliyormus...yeni ayakkabilar almankz gerekli

Bu havada bot mot giyme zaten..sen anlamiyo musun kokup kokmadigini? Insan terlese bile anlar kokup kokmadigini onlem alir ona gore.. ayak icin terleyen ayaklar icin en azindan spreyler var mesela..buarada ciplsk ayakla giyersende ayakkabilar bi zaman sonra koku yapabilir. Ince corap giy mesela..

Bana takıntı haline getirmişsiniz gibi geldi ailenizden birine koktuğunuzu düşündüğünüz zaman sorun ancak o zaman anlarsınız

Canim ama deri ayakkabi zaten koku yapar derinin kendisi kokar zaten ben hic sevmem deri mesela

Ayak botoxu var.Terleyen ayaklara iğne yoluyla uygulanıyor.ne ter kalıyor ne koku.bi arastirin isterseniz

Psikolojik olabilir üst üste de koku konusu açılınca üstüne alınmışsın bence. Ama çok tedirginsen söyle yap yedek çorap al işe gidince değiştir parfüm sık olay bitsin. Buna rağmen koku geliyorsa kokunun kaynağı sen değilsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…