Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Kokulu Akıntı
- Konu Sahibi bebisim52
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?evet canım paşa uluğ eşide sercana eşine bir arkadaşım gitmiş ve sakın gitma beni mahfetti dedi bende o zaman paşa beye gideyim dedim adamın tam anlamıyla iletişim problemi var hep özeline gittim soru bile soramıyosun 5 dkk da muayenen bitiyor ne bir açıklama ne bişey hastaneye gidince seni tanımıyor bile paranla rezillik anlıycağın bende bıraktım sen öğrencimsin hangi bölüm?
evet canım paşa uluğ eşide sercana eşine bir arkadaşım gitmiş ve sakın gitma beni mahfetti dedi bende o zaman paşa beye gideyim dedim adamın tam anlamıyla iletişim problemi var hep özeline gittim soru bile soramıyosun 5 dkk da muayenen bitiyor ne bir açıklama ne bişey hastaneye gidince seni tanımıyor bile paranla rezillik anlıycağın bende bıraktım sen öğrencimsin hangi bölüm?
evet hem öğrenciyim hemde evlenip buraya geldim açık öğretim 1 sınıf halkla ilişkilerdeyim cnm.bide bu karı kocayı banada met ettiler iyiki gitmedim.işte benim gittiğim berrin hnm da aynı onun gibi yaptı kadına çocuk sahibi olmak istiyorum diyorum bana diyoki 1 seneyi doldur sonra tedavini yaparız.demet hnma gitcem yarın yazarım memnun kalırsam sen neden erzurumdaydın peki.
eşimden dolayı burdayım eşim askeri personel iyiki onlara gitmemişsin ben hiç memnun kalmadım umarım hayırlı haberlerini alırız en kısa zamanda bende 2 yıldır uğraşıyorum .
bak erzurumdakilerle buluşucaz sende gelirsin tanışırız ok
H
HÜZÜN YAPRAKLARI
Ziyaretçi
teşekkür edrim .
beyzacığım bende doktora gittim banada yara dedi ve fitil verdi kullandım bitti sonra beni muayehanesine deilde görev yaptığı hastaneye çağırdı sözde iyi kadın doğum bide onca para verdik neyse benimle birlikte 2 kadın daha aldı içeri ve anlattım anlattım derdimi bir muayene etmedi.bende daha ona gitmiyorum başka bir doktor buldum ona gideceğim burda genelde herkez ona gidiyormuş.bakılan hasta başına para alıyolar ya o yüzden beni kendi yerine deilde hastaneye çalıştı uyuz kadın.
canım merhaba öncelikle geçmiş olsun.canım sizin orda dr dan çok ne var ben mesela erzurumda 3 ay önce ameliyat oldum ve dr da prf.dr.sedat kadanalıydı ona git bence çok tecrübeli bir hoca Allah ondan razı olsun ben çok memnunum ondan..
canım merhaba öncelikle geçmiş olsun.canım sizin orda dr dan çok ne var ben mesela erzurumda 3 ay önce ameliyat oldum ve dr da prf.dr.sedat kadanalıydı ona git bence çok tecrübeli bir hoca allah ondan razı olsun ben çok memnunum ondan..
tatlim acaba bu hastanede mi çalişiyo özel muayehanesi mi var bilgilendirirsen sevinirim bulmam rahat olur
Vajinal Akıntı Türleri
--------------------------------------------------------------------------------
A- Fizyolojik Akıntılar (Doğal Akıntılar)
Östrojen düzeyine (Kadınlık hormonlarından bir tanesi) bağlı değişiklikler ; mesela adet kanaması(mensturasyon
kanaması ) öncesi
Cinsel Uyarım ;Cinsel uyarıyla vajinada meydana gelen ıslanma ve bunun oluşturduğu akıntı
Gebelik ;Gebelikte rahim ağzındaki bezlerin salgıları gebeliği ve bebeği korumak için artar
Spiral' e bağlı akıntılar
B- Patolojik Akıntılar ( Doğal Olmayan Akıntılar )
1-) Vajinal ( Vajinaya-Döl yoluna ait)
Vajinanın mantar hastalıkları
Trikomanas vajiniti (Cinsel yollada geçen parazit kökenli hastalık )
Bakteriyel Vaginosis (Çeşitli bakterilerin neden olduğu hastalık)
Genital herpes vajiniti (virüslerin neden olduğu bir akıntı)
Vajinadaki yabancı cisimlerin oluşturduğu akıntı
Kanserlerin oluşturduğu akıntılar
2-) Servikal ( Servikse-Rahim Ağzına ait)
Bakterilerin neden oldukları ( mesela gonore {belsoğukluğu} ve bu gibi
Non-spesifik enfeksiyonlar ( Nedeni ve etkeni tanımlanamayan akıntılardır.)
Virusların neden olduğu akıntılar (mesela herpes ve diğerleri)
Kanserlerin neden olduğu akıntılar
Polip dediğimiz bazı oluşumların yaptığı akıntılar
Yaraların yaptığı akıntılar
En yaygın olarak görülen vajinal akıntı nedeni Mantarlar vede trikomanas ile çeşitli bakterilerin neden oduğu bakteriyal vaginozistir.
Vajinal Mantar Hastalığı
--------------------------------------------------------------------------------
Maya enfeksiyonu olarak adlandırılır, Mantar tüm doğada bulunabilen bir hastalık etkenidir.Normalde vücudumuzda mantarlar bulunmakta ama bunlar normal şartlarda hastalık oluşturmamaktadır.Bazı koşullar bir araya geldiğinde var olan mantarlar kontrolsüzce çoğalarak hastalık oluştururlar.
Genelde büyük bir oranda mantar hastalığı oluşumundan Candida albicans sorumludur.
Yoğun,beyaz renkte,kesik süt görünümüne bir akıntı ve kaşıntı mevcuttur,dış dudaklarda ve çevrede kaşınmaya bağlı şişlik ve kızarıklık oluşabilir.(Her bu tip akıntı mantar hastalığı demek değildir, bu sadece genel bilgi olarak verilmiştir- lütfen hekime muayene olmadan kendi başınıza tedavi uygulamayınız !)
Riski Artıran Faktörler Nelerdir ?
Mantar enfeksiyonlarında ;
Gebelik,
Şeker hastalığı,
Kortizon kullanımı,
Antibiyotik kullanımı,
Bazen östrojen hormonu tedavileri,
Aazı doğum kontrol yöntemleri,
Sık ilişki,
Fazla sayıda partner ve korunmasız ilişki,
Tampon kullanımı,
Sentetik iç çamaşırı kullanılması,
Çok dar giyecekler ,
Islak mayo veya çamaşırla oturulması
Vajinanın içinin çok sık ve sabunla yıkanması,
Bazı ticari vajinal duşların kullanılması, kokulu tuvalet kağıtlarının bazıları
Aşırı klorlu havuzlara girmek mantar hastalığına yakalanma rizikosunu artırır.
Başkasına ait iç çamaşırı ve bu gibi şeylerin giyilmesi
Çok fazla diyet şekeri veya tatlandırıcı kullanılması
Tedavi: tedavi hekimin muayenesinden sonra verdiği ilaçların düzenli kullanımı ile olacaktır,hekiminiz ayrıca size iç çamaşırlarınızı kaynatmanızı ve de sıcak ütü ile ütülemenizi de önerebilir.Bazen kişinin cinsel partnerine de tedavi vermek gerekir,aksi takdirde ilişki ile ona geçirdiğiniz veya ondan aldığınız mantar hastalığını tedavi olup iyileştikten sonra tekrar alabilirsiniz.
A- Fizyolojik Akıntılar (Doğal Akıntılar)
Östrojen düzeyine (Kadınlık hormonlarından bir tanesi) bağlı değişiklikler ; mesela adet kanaması(mensturasyon
kanaması ) öncesi
Cinsel Uyarım ;Cinsel uyarıyla vajinada meydana gelen ıslanma ve bunun oluşturduğu akıntı
Gebelik ;Gebelikte rahim ağzındaki bezlerin salgıları gebeliği ve bebeği korumak için artar
Spiral' e bağlı akıntılar
B- Patolojik Akıntılar ( Doğal Olmayan Akıntılar )
1-) Vajinal ( Vajinaya-Döl yoluna ait)
Vajinanın mantar hastalıkları
Trikomanas vajiniti (Cinsel yollada geçen parazit kökenli hastalık )
Bakteriyel Vaginosis (Çeşitli bakterilerin neden olduğu hastalık)
Genital herpes vajiniti (virüslerin neden olduğu bir akıntı)
Vajinadaki yabancı cisimlerin oluşturduğu akıntı
Kanserlerin oluşturduğu akıntılar
2-) Servikal ( Servikse-Rahim Ağzına ait)
Bakterilerin neden oldukları ( mesela gonore {belsoğukluğu} ve bu gibi
Non-spesifik enfeksiyonlar ( Nedeni ve etkeni tanımlanamayan akıntılardır.)
Virusların neden olduğu akıntılar (mesela herpes ve diğerleri)
Kanserlerin neden olduğu akıntılar
Polip dediğimiz bazı oluşumların yaptığı akıntılar
Yaraların yaptığı akıntılar
En yaygın olarak görülen vajinal akıntı nedeni Mantarlar vede trikomanas ile çeşitli bakterilerin neden oduğu bakteriyal vaginozistir.
Vajinal Mantar Hastalığı
Maya enfeksiyonu olarak adlandırılır, Mantar tüm doğada bulunabilen bir hastalık etkenidir.Normalde vücudumuzda mantarlar bulunmakta ama bunlar normal şartlarda hastalık oluşturmamaktadır.Bazı koşullar bir araya geldiğinde var olan mantarlar kontrolsüzce çoğalarak hastalık oluştururlar.
Genelde büyük bir oranda mantar hastalığı oluşumundan Candida albicans sorumludur.
Yoğun,beyaz renkte,kesik süt görünümüne bir akıntı ve kaşıntı mevcuttur,dış dudaklarda ve çevrede kaşınmaya bağlı şişlik ve kızarıklık oluşabilir.(Her bu tip akıntı mantar hastalığı demek değildir, bu sadece genel bilgi olarak verilmiştir- lütfen hekime muayene olmadan kendi başınıza tedavi uygulamayınız !)
Riski Artıran Faktörler Nelerdir ?
Mantar enfeksiyonlarında ;
Gebelik,
Şeker hastalığı,
Kortizon kullanımı,
Antibiyotik kullanımı,
Bazen östrojen hormonu tedavileri,
Aazı doğum kontrol yöntemleri,
Sık ilişki,
Fazla sayıda partner ve korunmasız ilişki,
Tampon kullanımı,
Sentetik iç çamaşırı kullanılması,
Çok dar giyecekler ,
Islak mayo veya çamaşırla oturulması
Vajinanın içinin çok sık ve sabunla yıkanması,
Bazı ticari vajinal duşların kullanılması, kokulu tuvalet kağıtlarının bazıları
Aşırı klorlu havuzlara girmek mantar hastalığına yakalanma rizikosunu artırır.
Başkasına ait iç çamaşırı ve bu gibi şeylerin giyilmesi
Çok fazla diyet şekeri veya tatlandırıcı kullanılması
Tedavi: tedavi hekimin muayenesinden sonra verdiği ilaçların düzenli kullanımı ile olacaktır,hekiminiz ayrıca size iç çamaşırlarınızı kaynatmanızı ve de sıcak ütü ile ütülemenizi de önerebilir.Bazen kişinin cinsel partnerine de tedavi vermek gerekir,aksi takdirde ilişki ile ona geçirdiğiniz veya ondan aldığınız mantar hastalığını tedavi olup iyileştikten sonra tekrar alabilirsiniz.