• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Koku :/

Burnunuz kokulara alışmış olmasın sakın ,oyüzden koku alamıyosunuzdur

Kimyasal soluyup ne yapacaksınız, kokmasın ev.

Bana da abla gelince ev yüzey temizleyici kokuyor, ona göre 'mis gibi'.
Az kullan desem diyemiyorum.
Elma sirkesi koy diyorum, sevmiyorum diyor kadın ya.
:)) bende sirkeyı çok kullandım. Hatta kendım yaptım sirkeyi. Bende dogallıktan yanayım. Cocuklarımı astım yapmamak adına herseye dıkkat ettım ama yok böylede sankı temzlık olmuomuş gıbı

benım evıme de her gelen cok guzel kokuyor dıyor . ınanın bende bısey yapmyrm sadece sıl süpür . ben bingo nun mutlu yuvam yuzey temızleyıcısını kullanyrm. sanırım o kokutuyor tum evı cuynku ne zaman evı onunla sılsem esım bıle hep ev cok guzel kokmus dıyor. bi deneyım derım. fiyat olarak da uygun
Bende mı bundan mı alsam. Ne alacamı şaşırdım :))

Bos fisfisin icine azcik yumusatici kalanini da suyla doldurun... dolaplarin icine kiyafetlere perdelere halilara koltuklara heryere sıkın benim oda sprayim bu ve her gelen sorar ne diye :))) tertemiz kokuyo. İcinde su oldugu icin yumusaticiyi inceltiyo kayganlik yapmiyo islak olan yer denemenizi oneririm
Denicem bunu . Evde var şimdi

Komşunuzun çamaşırı hiç eksik olmuyordur,sürekli yıkayıp asıyordur ondan geliyordur o koku ya da oda kokuları var şık şişelerde içinde bambu çubuklarla koku yayan onlar çok tesirli öyle bir şey kullanıyordur ama sağlık açısından zararı varmı bilmiyorum.onun dışında zaten olması gereken sürekli mis kokular gelmesi değil kötü kokular gelmemesi zaten.
Mesela dun çok erknden evden cıktık akşm gec dönduk ev nası havasız kalmış tamm akşma kadr evde yoktuk da böyle kokması tuhaf. İyi bişey kokabılırdi. Kapının girişine koku ascam

ben temizlik sonrası mutlaka perde koltuk ve kıyafetlere yumoş bahar esintisi sıkıyorum o zamanlar güzel kokuyor aama her gün kokması için her gün sıkmak şart belki komşunuz her gün sabah akşam sıkıyordur :)
Ya mesela cat kapı bişi ye gıdıyorum. Kapıyı bi açıyorum evden dışarı resmn koku fışkırıyo nası oluo böyle bişey anlayamıyorum. Bu kdr agır kokudada ıyı yaşıyolar bence

cnm benim evim 1 kat ve yoldan araba geçtgi için tozlu oluyo çamaşırları salonumda kuruturuyorum ve sureklı yıkanan çamasırım var yumoşun koyu mor yada altın sarısı olan çok guzel kalıcı evden gtmıyor. banyoma ise kovaya yumusatıcılı su koyarım oda banyomu kokutur. ayrıyetten salonumda bambu çubuklarından var kışında bebeğim yokken şey yapardım el bezini yumuşatıcılı ılık suya sokardım sıkardım antredeki petegın ustune koyardım misaifrim gelcegi zman oda mis gbi koku yayar zaten antrem kapıdan grince güzel koksun yeter. sürekli kokuda insanı bayar o yuzden benim taktiklerimi deneyeblirsin =)) bende bayılırım kapıdan grince mis gbi kokuya =))
Evet yaa sen bendensin. Denicem bunları hep

Demınden berı market geziyorum. Bu fıs fıs için allahımmm nası agır kokuyolar. Böyle hafif mis gıbi kokan bişi yok

hadi ya eşim odasına aldıydı güzel kokuyodu 3m migroslarda çeşit çok oluyo hatta geçen hafta %50 indirim vardı ama bitmiştir herhalde indirim

Mobilya kokusu benim evimde de var .
Yapacak birşey yok çalışıyorum hali ile ve gün boyu ev havasız kalıyor.
Havalar sogudu kapı pencere açık bırakıp zaten yatamam.
Çözümü ev kokularında buldum ben
Her odaya marketlerde satılan oda kokuları var çeşit çeşit.
Onlardan alıp koydum
Fısfıs olandan mı çubuk olandan mı

Tuvalet için kokulu 32li tuvalet kağıdı al. Odalar için airwick otomatik parfümleme cihazı al. Evin rutubetli ya da nem tutan bir yer ise kolay kolay parfüm kokutamazsın. Koltuk, tül, perde gibi kumaşımsı ürünlerini leke ve iz bırakmayacak ürünler ile parfümleyebilirsin. Oda parfümü olarak pasif, yani koku çubukları benzeri şeyler alabilirsin ama istediğin etkiyi vermeyecektir. Fısfıslı oda parfümü aldığında havadan sıktığında evde etkili bir koku elde edersin ama uzun vadede hem etrafta çok fazla deodorant atığı oluşacak hemde partiküller cam yüzeylere yapışıp yağlı/lekeli iz bırakacaktır. Antreye airwick oto fısfıs, odalara tül ve perdelere elle sıkılabilen oda fısfıs öneririm. Leke bırakmaması için yakından değil uzaktan sıkın.
Benım duvarlar kışın aglar. Nem tutuyor demekki

Acaba deterjanı az kullanıyor olabilir misiniz ? Onun dışında markalara göre kokular çok değişiyor.

Bizim ev de hiç güzel kokmazdı haftada bir kadın geliyor temizlemeye ona rağmen kokmazdı. Deterjanı değiştirdik. Bingo'nun beyaz kutuda bir deterjanı var yerler için, aynı zamanda bulaşık deterjanı da var. Allah'ım ev nasıl güzel kokuyor dış kapıdan koku çıkıyor resmen. Mis gibi temizlik temizlik kokuyor. Onu tavsiye edebilirim
Aynı durum bende işte. Bu fıkır benı heyecanldrdı biri daha önerdi bıngoyu. Ilk fırsatta alıcam

tül ve perdelerini yıka onlar yıkanınca bütün ev kokuyor , halılarını yıkamaya ver ve en önemlisi evini minimum haftada bir kesinlikle havalandır . komşuna sor yada nasıl yumuşatıcı kokutuyorsun sen evi diye nolcak :halay:
ha bir de bana bir arkadaşım tavsiye etti oda kokusu yerine yarım litre suya lavanta , limon , portakal yağlarından istediğini damlatıp sonra onu evine sıkarsan çok güzel bir oda kokusu oluyormuş hemde kimyasal içerikli değil , lavanta sakinleştirir hem deneyebilirsin :KK73:

o ne ola ki :) dogalsa bende isterem
Canim fondu setini biliyorsundur ...
Onun gibi altina mum yakip koyuluyor...
Icinede kaynamis su + aromatik yaglar damlatiliyor....
Alttaki mum isisini arttirarak buharlasan su ile yagin kokusunu etrafa yayiyor...
2 cocugum var bu sekilde dogal kokuyu saglamis oluyorum :)

Bambu çubuklu kokulardan aldım biri mıtfakta biri tuvalette biri salonda duruyor koyduğum an kokmay başladı özellikle mango çok güzel kokuyor

Back
X