• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Koku

Merhaba... 1 haftadır beni çıldırtan polis köpeği gibi sürekli orayı burayı koklamama neden olan bı durum yaşıyorum. Öncesinde koku kanepe ortusunden geliyor sandım terliorz falan sinmistir gibi bugn annem 2 gün önce yıkadigi örtüleri tekrar yıkadı bende duş aldm çıktım fakat yine o koku. Kimyasal bi koku ilaç gibi asetonmsu çıldırcm ise gittigimdede aynı kokuyu alıyorum ve bugn bu kokunun benden geldiğini farkettim duş alıp ciksamda o koku var nerden geliyor bilmiorm ama her 5 dkda bir alıyorum kokuyu. Sizce hastaneye bu sebepten gidilirmi? Gidilirse hangi bölüme gitmeli? Okuduğunuz için teşekkürler

Konunuzu okuyunca ben yazdım sandım.

Hamileyken tuhaf bir koku duymaya başlamıştım. Bir dönem yataktan kalkamamıştım riskli bir durumdan dolayı. O dönem kıştı. Sürekli camlar kapalıydı. Evin içinden geliyor sanmıştım. Hatta takıntı yapmıştım o dönem, yok boya yok yalıtım, yok mobilya, deterjan herşeyden şüphelenmiştim.

Neyse iyileştim evden çıktım. Başka evlerde de aynı kokuyu duyunca kokunun benden geldiğini anladım. Ama o kadar sinir bozucu bir durum ki anlayabiliyorum sizi. Doğumdan sonra geçer belki hormonaldir dedim. Geçmedi. Lohusalık filan geçer dedim. Geçmedi. Tam 4 yıl oldu hala duyarım o kokuyu. Tam tarif ettiğiniz gibi bir koku.

Bu güne kadar bir kişi bile kokuyorsun dememişti halbuki. Bu koku benim moralimi çok bozdu. Sürekli kafa derimi koklatırım, vücudumu koklatırım hayır kokmuyor derler. Tam tersi güzel kokuyor derler.

Yani ben bir çözüm bulamadım. Hep hamileliğe bağlıyordum ama geçmedi. Mantıklı bir yorum da yapamıyorum. Dr. a da gitmedim ben. Umarım siz bulursunuz bana da fikir olur.

Konunuzu okuyunca ben yazdım sandım.

Hamileyken tuhaf bir koku duymaya başlamıştım. Bir dönem yataktan kalkamamıştım riskli bir durumdan dolayı. O dönem kıştı. Sürekli camlar kapalıydı. Evin içinden geliyor sanmıştım. Hatta takıntı yapmıştım o dönem, yok boya yok yalıtım, yok mobilya, deterjan herşeyden şüphelenmiştim.

Neyse iyileştim evden çıktım. Başka evlerde de aynı kokuyu duyunca kokunun benden geldiğini anladım. Ama o kadar sinir bozucu bir durum ki anlayabiliyorum sizi. Doğumdan sonra geçer belki hormonaldir dedim. Geçmedi. Lohusalık filan geçer dedim. Geçmedi. Tam 4 yıl oldu hala duyarım o kokuyu. Tam tarif ettiğiniz gibi bir koku.

Bu güne kadar bir kişi bile kokuyorsun dememişti halbuki. Bu koku benim moralimi çok bozdu. Sürekli kafa derimi koklatırım, vücudumu koklatırım hayır kokmuyor derler. Tam tersi güzel kokuyor derler.

Yani ben bir çözüm bulamadım. Hep hamileliğe bağlıyordum ama geçmedi. Mantıklı bir yorum da yapamıyorum. Dr. a da gitmedim ben. Umarım siz bulursunuz bana da fikir olur.
4 yıl diyince bi korktum 3 saate yakındır koku almadım öyle rahatimki sanki kendimi bildim bileli o koku varmış gibi smdi gitmiş gbi rahatladım yani inşallah bidaha gelmez

Koku halisulasyonu diye bir semptom vardır. Ancak tek başına bir şey ifade etmez. Yaninda başka belirtiler ile anlamlıdır. Uzman klinik psikologa giderseniz eger tıbbi bir durum da yoksa bu durumu değerlendirecektir.

Bende takmıştım bi ara mis gibi kokan rollonum terledikten sonra dediğini gibi bir ilaç kokusuna dönüşüyordu sanki rollonda da sorun olabilir seçtiğimiz kokudada kullanmıyorsanız o ayrı tabi

Merhaba... 1 haftadır beni çıldırtan polis köpeği gibi sürekli orayı burayı koklamama neden olan bı durum yaşıyorum. Öncesinde koku kanepe ortusunden geliyor sandım terliorz falan sinmistir gibi bugn annem 2 gün önce yıkadigi örtüleri tekrar yıkadı bende duş aldm çıktım fakat yine o koku. Kimyasal bi koku ilaç gibi asetonmsu çıldırcm ise gittigimdede aynı kokuyu alıyorum ve bugn bu kokunun benden geldiğini farkettim duş alıp ciksamda o koku var nerden geliyor bilmiorm ama her 5 dkda bir alıyorum kokuyu. Sizce hastaneye bu sebepten gidilirmi? Gidilirse hangi bölüme gitmeli? Okuduğunuz için teşekkürler
psikiyatriye gidilmeli, onların çözeceği bir şey değilse de onlar sizi yönlendirirler

Bende takmıştım bi ara mis gibi kokan rollonum terledikten sonra dediğini gibi bir ilaç kokusuna dönüşüyordu sanki rollonda da sorun olabilir seçtiğimiz kokudada kullanmıyorsanız o ayrı tabi
Kendi deodorantm bitmişti günlük kullandığım sporda kullandgmdan sıkıyordm ama sporda bu koku olmuodu sabahtan beri kokuyu almıyorum

ay benımde burnum cok kuru ama ıkı ıc gundur sureklı bır koku alıyorum gıbdızlerı baharat gıbı gecelerı de duman kokusu resmen aralıksız kokuyorlar canım sıkıldı hıc gtmıyor ya

Benim lisede sinif arkadasim vardi kokusunu ben farketmistim arkadaslarim da farketmis. Boyle kimyasal kokusu gibi, nasil anlatilir bilmiyorum hafif paslanmis demir kokusu gibi. Kendi de farketmis sonra, kan hapi kullaniyordu rahatsizligindan oturu ve benzeri bir suru ilac. İlaclarin yaptigini dusunuyorduk

Şeker seviyenizi mutlaka kontrol ettirin. Şeker çok yükseldiği zaman aseton gibi bir koku oluşabilirmiş. Şeker hastası olan bir arkadaşım hastalığını öyle faekrttiğini söylemişti. Umarım yanılıyorumdur ama kontrol ettirmenizde fayda var. Geçmiş olsun

Burnunun içindeki bir tahriş yara veya enfeksiyon olabilir.

Bizim hemşire arkadaş şekeri olan diğer bir arkadaşın yükselince aseton gibi kokar demişti şekeriniz yükselmiş olabilirmi

Back