- Konu Sahibi calikusu60
-
Bu iki ilacın da böyle bir etki yapma riski çok düşük aslında. Umarım bir an önce sorun düzelir, geçmiş olsunÖncelikle illiadin sprey kullandim zaten onu kullanir kullanmaz tikaniklik acildi koku almamaya basladim. Sonraki gunler nazosfer kullandim... Benim anlamadigim artik tikaniklik açıldı neden halen koku alamiyorum. Ramazan ramazan mahfetti bu durum beni.
Benim 20 gün sürmüştü düzelecektir
Evet benim de alerjik.20 gun boyunca ne koku ne de yediklerimden tat alamamistim yeni gecti :)Tam bunalima giriyorum böyle mesajlar bana nasıl umut oluyor anlatamam hepinize ilginiz için teşekkür ederim :) sizinde mi alerji kaynakli idi ve hic ama hicc mi koku almadiniz 20 gün boyunca?
Evet benim de alerjik.20 gun boyunca ne koku ne de yediklerimden tat alamamistim yeni gecti :)
Spreyin prospektüsünü okur musunuz yan etkilerinde yazıyordur belki. Uyarılar da oluyor şöyle etki görünürse bırakın ve doktorunuza başvurun diye. İlk ona bakın bence.
İlacı veren doktora mı gittiniz? Bilmiyorum basit bişeymiş gibi gelmedi bana ya. Aile doktorunuz var mı ona bir danışsanız? Genelde daha anlayışlı oluyorlar. Belki o sizi uzman bir doktora yönlendirebilir. Geçer filan dedi mi peki?Çok seyrek belirtilerde var koku alamamak 10.000 de 1 kişide... Zaten ben 1 gun kullandim koku alamamaya baslayinca direk biraktim . artik rahat nefeste aliyorum ama kokuyu hic almiyorum. Doktora gittim hiç orali olmadi yine ilaç yazdi yolladi
İlacı veren doktora mı gittiniz? Bilmiyorum basit bişeymiş gibi gelmedi bana ya. Aile doktorunuz var mı ona bir danışsanız? Genelde daha anlayışlı oluyorlar. Belki o sizi uzman bir doktora yönlendirebilir. Geçer filan dedi mi peki?
Aynı sorunu ben de yaşıyorum. Yaklaşık 10 gündür burnum tıkalı gibi ve koku alamıyorum. Çok ilginç ve ilk defa başıma böyle bir şey geliyor
Şuan aşırı hevesle cevaplıyorum, çünkü ben bunun babasını yaşadım. Alerjik rinitim var. Bir ilaca bagımlı kalmak istemediğim için tam 4 ay boyunca hiçbir tat koku alamadım. Koku neyse de, tat alamadım. Künefe de yesem ot gibi, hiç sevmediğim bamyayı da yesem ot gibi. Otun bile tadı olur. Ben hiç tat alamadım. Boş boş ağzımda bir şeyler sırf doymak için yiyordum. Artık sinirimden ağlıyordum. Habire hapşırıp burnum akıyordu. Sonra ilaç aldım. İçmediğimde tat yine gidiyordu. Her gün içtim tat alabilmek için. İlacı alamadıgım gün tat yoktu.Mrblar kk . Benim her yil bu aylarda alerjim olur. Geçen hafta yine yakalandim alerjiye. 5 gundur burnumdan zerre kadar koku almiyorum . ara sira tikaniklik oluyor spreyle açıyorum ama yinede koku alamiyorum.kolonya kokluyorum yok. Deterjan kokluyorum sıfır koku. Hiç boyle olmazdi. 5 Gun oldu kalıcı bisey degildir demi( yada başına böyle bisey gelen oldu mu .
Şuan aşırı hevesle cevaplıyorum, çünkü ben bunun babasını yaşadım. Alerjik rinitim var. Bir ilaca bagımlı kalmak istemediğim için tam 4 ay boyunca hiçbir tat koku alamadım. Koku neyse de, tat alamadım. Künefe de yesem ot gibi, hiç sevmediğim bamyayı da yesem ot gibi. Otun bile tadı olur. Ben hiç tat alamadım. Boş boş ağzımda bir şeyler sırf doymak için yiyordum. Artık sinirimden ağlıyordum. Habire hapşırıp burnum akıyordu. Sonra ilaç aldım. İçmediğimde tat yine gidiyordu. Her gün içtim tat alabilmek için. İlacı alamadıgım gün tat yoktu.
Ne zaman hamile kaldım ilac bana yasaklandı. Hamileyken daha zordu çünkü hep aşeriyordum. Sonra bir gün patlamış mısır aşerdim ama yok böyle bir şey, ağlıyorum habire. Yiyorum ama tadını alamıyorum kabus gibi. Sonra dua ettim, çok şükür Rabbim kabul etti. Halime acıdı ve hiç ilaç kullanmadıgım halde tat almaya başladım. Neye aşerdiysem tadını aldım. Şuan oğlum büyüdü bu durum değişmedi. Allahıma şükürler olsun, Rabbim kimseyi sınamasın böyle.
Konu bana çok yakın olunca bende yazmak istedim. Sana tavsiyem önce bir alerji testi yaptırman. Eger test de hiçbir şeye alerjinin olmadıgı çıkarsa, alerjik rinitsin demektir. Yani domatesle yumurtayla degil de, havaya toza polene alerjin var. Bana Lesmont iyi geldi.
Tabi ki dualarım sizinle. İnşallah en yakın zamanda sizde tat ve koku almaya başlarsınız. Ne ilacı kullanıyordunuz?Öncelikle gecmis olsun Allahin nasil sevgili kuluysaniz duaniz geçerli olmus kurtulmussunuz tekrardan da yasamazsiniz insallah...Benim alerjik rinit olduğum daha önceden tespit edilmişti zaten ve bu mevsimde alerjim nuksederdi hep. Ama ilk defa koku alamama problemi oldu ve tam 1 haftadir koku duyum sıfır olunca korkmaya başladım artık. Ilaçlarımi kullanmaya devam ediyorum bende. Henuz bi değişiklik yok. Yediğim herşey sizinde dediginiz gibi saman gibi...çok zor bi durum.Insallah geçici biseydir de tez vakitte geçer... doktorlarda net bişey soylemiyor zaten ilac verip yolluyorlar. Bana da dua edin lütfen geçsin bi an once :)
Tabi ki dualarım sizinle. İnşallah en yakın zamanda sizde tat ve koku almaya başlarsınız. Ne ilacı kullanıyordunuz?
Canım seninle alerjilerimiz arasında fark var mı bilmiyorum ama, Lesmont ve Desmont ilaclari bana cok cok iyi geldi. Hemen agzimin tadi yerine geldi. Sende benim gibi alerjik rinitmissin gerci ama.. Bir de baska bir doktora gitsene canim sen. Bu ilaclari da bir sor. Eger doktorun uygun gorurse bu ilaclardan al. Benim bildigim alerjik rinite birebir bu Lesmont ilaciAlerji için fixdual ve rinoclenil sprey . bu durum ortaya ciktigindan beri kullaniyorum ama henuz fayda etmedi. Sinirden kafayi yemek uzereyim. Hadi hayirlisi....
Hicbirsey yapmadim kendiliginden gecti.Ben de hep öyle kalacak sanip endiselenmistim.Geçiyor.Ne yaptiniz da geçti acaba benim halen geçmedi
Merhaba 10 gündür aynı sorunu yaşıyorum sizin geçti me kaç gün sürdü acaba çok endişeliyimÖncelikle gecmis olsun Allahin nasil sevgili kuluysaniz duaniz geçerli olmus kurtulmussunuz tekrardan da yasamazsiniz insallah...Benim alerjik rinit olduğum daha önceden tespit edilmişti zaten ve bu mevsimde alerjim nuksederdi hep. Ama ilk defa koku alamama problemi oldu ve tam 1 haftadir koku duyum sıfır olunca korkmaya başladım artık. Ilaçlarımi kullanmaya devam ediyorum bende. Henuz bi değişiklik yok. Yediğim herşey sizinde dediginiz gibi saman gibi...çok zor bi durum.Insallah geçici biseydir de tez vakitte geçer... doktorlarda net bişey soylemiyor zaten ilac verip yolluyorlar. Bana da dua edin lütfen geçsin bi an once :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?