• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KÖK HÜCRE BAĞIŞI

bsr89

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2015
814
816
103
36
Daha önce de kök hücre bağışı ile ilgili konu acmışdım. Bizlere örnek olsun farkındalık yaratsın die konumu buraya acdım taşımazsanız sevirim.

Paylaştığım resim benim akrabam ablam.3 yaşındaki bir bebeğin hayatını kurtardı. Verdği ilikle minicik bedenine can oldu tekrar bebeğin. Lütfen ilik bağışlamak şu resimde görüldüğü kadar kolay bir işlemle gerçekleşiyor. Ameliyat yok. Kan vermek kadar kolay.

Yapmanız gereken en yakın kuzılay merkezine gitmek ve kök hücre bağışcısı olmak. 3 tüp kan verip sizi listeye ekliyorlar. İliğiniz tutuğu zaman aranıyorsunuz. Daha sonrasında işlemi kızılay aracılığı ile gerçekleştiriyorlar. İnşallah farkındalığımız artar.

Eklentiler

• 1BD6D630-6DB5-4F88-981B-36EF7366CD44.jpeg
    1BD6D630-6DB5-4F88-981B-36EF7366CD44.jpeg
    151,7 KB · Görüntüleme: 199
İlik tuttuğunda hangi işlem yapılıyor biliyor musunuz? Yani nasıl alıyorlar? Kan alır gibi mi yoksa omurilikten bir işlem ile mi?

Ben veremiyorum ya kilodan dolayı.
İnternette yeni doğan bir bebeğe kan lazımdı dryurusu yapılmıştı, kanım uyuyordu. İstanbulun bir ucundan kalkıp bursaya gitmiştim. Kilo sebebiyle almamışlardın, nasıl ağlamıştım. Sonra da vefat etti zaten minik. Hala aklıma geldiğinde üzülürüm.
Gerekli kiloya ulaşınca kan, ilik hepsini bağışlayacağım. Organ nakli formu da doldurdum. Bir faydamız dokunsun insanlığa.

Kok hücre bagiscisiyim, ama henuz kimseye uymadi, merak edenler icin ilk etapta sadece bikac tüp kan veriyorsunuz, sonra kok hucrenizin uyumlu oldugu bir hasta olursa Kızılay sizinle iletisime geçiyor.

Sağlık sorunlarından dolayı kök hücre bagiscisi olarak kabul edilmedim maalesef.

Insanlarin ailesinden birinin başına gelmeyince harekete geçmiyor maalesef.

Duyarlı insanlar elbette var. Herkese saygılarımı sunuyorum.

Kök hücre bulundu" mujdesini bekleyenlere umut olmak çok özel bir duygu.

İnternette yeni doğan bir bebeğe kan lazımdı dryurusu yapılmıştı, kanım uyuyordu. İstanbulun bir ucundan kalkıp bursaya gitmiştim. Kilo sebebiyle almamışlardın, nasıl ağlamıştım. Sonra da vefat etti zaten minik. Hala aklıma geldiğinde üzülürüm.
Gerekli kiloya ulaşınca kan, ilik hepsini bağışlayacağım. Organ nakli formu da doldurdum. Bir faydamız dokunsun insanlığa.

ayy yavrum yaa

Sağlık sorunlarından dolayı kök hücre bagiscisi olarak kabul edilmedim maalesef.

Insanlarin ailesinden birinin başına gelmeyince harekete geçmiyor maalesef.

Duyarlı insanlar elbette var. Herkese saygılarımı sunuyorum.

Kök hücre bulundu" mujdesini bekleyenlere umut olmak çok özel bir duygu.

böyle düşününce aslında biraz üzüldüm yapmadığımız için
kök hücre uyumlu olunca napıyoruz peki?

böyle düşününce aslında biraz üzüldüm yapmadığımız için
kök hücre uyumlu olunca napıyoruz peki?

Bağışçı kabul edildikten sonra tekrar kan alınıyor , eslesmenin netlesmesi için .

Genel bütün sağlık kontrolleri yapılıyor.

Ve sonrasında vücut ve damar yapısına göre iki hücre toplama yonteminden biri yapılıyor.

Sağlık ve otel masrafları Kızılay tarafından ödeniyor.

Bu şekilde anlatilmisti kan verdiğimde.

Hiçbir şey ertelemeye gelmez saglığınız ve fırsatınız varken ertelemeyin bende şuanda bağışçı listesindeyim 2 sene oldu bekliyorum.

Daha önce de kök hücre bağışı ile ilgili konu acmışdım. Bizlere örnek olsun farkındalık yaratsın die konumu buraya acdım taşımazsanız sevirim.

Paylaştığım resim benim akrabam ablam.3 yaşındaki bir bebeğin hayatını kurtardı. Verdği ilikle minicik bedenine can oldu tekrar bebeğin. Lütfen ilik bağışlamak şu resimde görüldüğü kadar kolay bir işlemle gerçekleşiyor. Ameliyat yok. Kan vermek kadar kolay.

Yapmanız gereken en yakın kuzılay merkezine gitmek ve kök hücre bağışcısı olmak. 3 tüp kan verip sizi listeye ekliyorlar. İliğiniz tutuğu zaman aranıyorsunuz. Daha sonrasında işlemi kızılay aracılığı ile gerçekleştiriyorlar. İnşallah farkındalığımız artar.

İnsanları yanıltmayalım ki beklentilerinden farklı durumlarla karşılaştıklarında ilik vermekten vazgeçip bekleyen hastaları ve ailelerini hayal kırıklığına uğratmasınlar.

Bu bahsettiğiniz yöntem periferik kök hücre toplama yöntemi. Bir hafta aşı yapılıp kök hücreler dolaşıma girdikten sonra diyaliz makinasına benzer bir makinayla ayıklanır ve hastaya nakledilir.

Ancak bu yöntem her zaman uygulanamaz. Bazen kemik iliği almak gerekir. O da genel anestezi altında geçirilen bir operasyona girmek demek. Bence ikisi de korkulacak şeyler değil ama koluna girecek bir serum iğnesi beklerken operasyon geçireceğini öğrenince vazgeçen çok insan var. O yüzden doğru bilgi verelim.

Organ bagisini bende yapmistim 2 3 sene once. Kok hucre icin de hamilelik emzirme falan derken cok erteledim. Cok kiziyorum bu yuzden kendime. Kilo siniri kac acaba? Ben de biraz kiloluyum da umarim verebiliyorumdur.

Organ bagisini bende yapmistim 2 3 sene once. Kok hucre icin de hamilelik emzirme falan derken cok erteledim. Cok kiziyorum bu yuzden kendime. Kilo siniri kac acaba? Ben de biraz kiloluyum da umarim verebiliyorumdur.
Kuzum 50 üstü verebiliyor diye biliyorum.
Ben biraz çırpı değnek olduğum için veremedim, senin kanın ancak kendine yeter senden kan alırsak baygınlık geçirirsin dediler, olsun dedim yine de almadılar.
50 üstü herkes verebiliyor, istersen Kızılaya gidip verebilirsin, hem kan bağışlamış olursun hemde kök hücreye baktırmış olursun.
Yukarıda arkadaşlar anlatmış, önce bir tüp kan alınıyormuş daha sonra eşleşen hasta bulunduğunda Kızılay sizi arayıp bilgilendiriyormuş, sizde gidip kök hücre izi bağışlıyormuşsunuz. Otel ve yol masrafları da Kızılaya ait diye biliyorum.

Kuzum 50 üstü verebiliyor diye biliyorum.
Ben biraz çırpı değnek olduğum için veremedim, senin kanın ancak kendine yeter senden kan alırsak baygınlık geçirirsin dediler, olsun dedim yine de almadılar.
50 üstü herkes verebiliyor, istersen Kızılaya gidip verebilirsin, hem kan bağışlamış olursun hemde kök hücreye baktırmış olursun.
Yukarıda arkadaşlar anlatmış, önce bir tüp kan alınıyormuş daha sonra eşleşen hasta bulunduğunda Kızılay sizi arayıp bilgilendiriyormuş, sizde gidip kök hücre izi bağışlıyormuşsunuz. Otel ve yol masrafları da Kızılaya ait diye biliyorum.
Tuttuktan sonra otel ve yol parasi hic umrumda olmaz ki canim. Yeter ki can olalim birilerine.
Emzirirken oluyor mu bilmiyorum hic. En kisa zamanda kizilay merkezine soracagim. Hayat ertelemeye gelmiyor.

50 kilo altında olanlar afarez verebiliyormuş.
Ben de kan verme istasyonundan 2 kere geri çevrildim.
İkincisinde 51 kiloyum diye yalan söyledim (48 dim)
Ama tansiyonum çok düşük çıkıyormuş (ayran da içmiştim ama) merkezdeki doktor düşük kiloların sıkıntısı bu işte tansiyon çok düşük alamayız demişti (8-5 çıkıyor genelde)
Afarez verebilirsin ama o da burda olmuyor demişti. Sonra gidemedim kaldı

Tuttuktan sonra otel ve yol parasi hic umrumda olmaz ki canim. Yeter ki can olalim birilerine.
Emzirirken oluyor mu bilmiyorum hic. En kisa zamanda kizilay merkezine soracagim. Hayat ertelemeye gelmiyor.
Aynen öyle.
Eğer büyük bir şehirde yaşıyorsan her şehrin çarşısında sahilinde şubeleri ya da çadırları oluyor.
Bir gider sorarsın, emzirmenin etkileyeceğini sanmıyorum ama hayırlısı olsun. :)

Tup mide ameliyatlı olduğum için kızılay kan bağışı kabul etmiyor benden..
Ama kok hücre icin sorun olmaz herhalde 3 tüp sonuçta..
3 ayda bir rutin kontrollerde 8 tüp kan veriyorum sonucta...

Bir arkadaşım vermişti
ya bir operasyonla kemikten parça alınacakti yada bir hafta igne ile ilikler aktif hale getirilecek ve kan verecekti.
o kan vermisti biraz agrisi olmustu ama bi can kurtarmaya degerdi 👏👏👏👏

Back