- 24 Mayıs 2010
- 7.875
- 16.884
- 448
- 31
Biz yap desek mırın kırın ediyolar. Kaçırmayın o ablayı iyi titizmiş maaşallah :)Tekrar açıklayım gelen bayan öyle çalışıyomuş ben yönlendirmedim
Taktik veriyorum. Temizlikciyi cagirdiginizda yapilacak isleri siralayip evden cikin.gezin dolasin. Temiz eve gelip hayatiniza devam edin.Merhaba
1.5 aylik evliyim ama ben bu kurumun altindan bu zihniyetle kalkabilirmiyim bilmiyorum
Dun evde ucretli genel temizligim vardi esimde ogleden sonra eve geldi bilen bilir ucretli olsada o temizligi sizde yapmis kadar olursunuz,rutin disi yorulursunuz temizlik bitincede duzenlemesi size kalir
bu arada esimin yemeginide hazirladim gorev olsun diye degil sevdigimden..yardimci bayan gidince duzenlemeye basladim ama bunalmisim yorulmustum artik..
cay istedi:) veremem dedim odalari toplaya toplaya geziyorum hatta esimden bi iki bisey yapmasini rica ettim yapmadi elektrik isi icin seslendim askim gelirmisin diye icerden bagiriyo noolduuu bende yukseldim artik tamam gelme diye bunlarda sorun yok olur boyle seyler..
amaa bi hisimla yanima geldi dedigi su;oraya oturma (koltuklar silindi islakti oturmada demedim islak dedim)onu yeme bunu icme ben senin kocanim kocaya biraz saygi duy!!
Ben kocaya saygi diye bi kavram duymadim ese yada insana saygi olur koca olmak ust bi unvanmidir?dun aksamdan beri tartisiyoruz kendimi kari olmayi becerememis gb hissediyorum yada ilk aylar bunaliminami girdik bilmiyorum
sizler boyle bi duygu sorumlulugu tasiyomusunuz kocaya saygi diye..bendemi eksik kalmis?
valla kuzu ben evdeyken yardimci geldiginde ayak altinda dolasmamak icin hic evde olmazdim cikar hiderdim , yemek dolapta isitir yersin derdimBen de yoruluyorum Milana, @pelin- in dediği gibi, oturayım ben keyfime bakayım deyip içeri geçemiyorum; yapılan işleri takip eder yönlendiririm; buzdolabını ve çekmece dolapları kendim ayarlarım onlar da aradan çıksın diye. Ekstradan yardımcılar sabahtan geliyorsa kahvaltı hazırlar, akşamı bulduracaklarsa ve öğle yemeğine katılmak istemedilerse ikindin için yorgunluk çayı-ikramlar hazırlarım. Düşündüm de, yardımcıları da misafir gibi ağırlıyorum, ondan yoruluyorum.
Ve ardından tertip-toparlama işlerini de yapıyorum.
Ahaha bende öyleyimBen de yoruluyorum Milana, @pelin- in dediği gibi, oturayım ben keyfime bakayım deyip içeri geçemiyorum; yapılan işleri takip eder yönlendiririm; buzdolabını ve çekmece dolapları kendim ayarlarım onlar da aradan çıksın diye. Ekstradan yardımcılar sabahtan geliyorsa kahvaltı hazırlar, akşamı bulduracaklarsa ve öğle yemeğine katılmak istemedilerse ikindin için yorgunluk çayı-ikramlar hazırlarım. Düşündüm de, yardımcıları da misafir gibi ağırlıyorum, ondan yoruluyorum.
Ve ardından tertip-toparlama işlerini de yapıyorum.
valla kuzu ben evdeyken yardimci geldiginde ayak altinda dolasmamak icin hic evde olmazdim cikar hiderdim , yemek dolapta isitir yersin derdim
benim yardimci gelmeden once yaptigim tek sey etrafi toparlamak olurdu onunla vakit kaybetmesin diye
yani bana biraz anlamsiz geldi senin de bu kadar yorulman , al oglani cik disari evde temizlik varken , olmuyo mu oyle?
Aman ben temizliğe çağırdığım bayana kiyamiyorum :)sen hamile halinle yapma zaten boşver kaynanan gelsin yapsın
evet tatlim onunla alakali , ben duzenli gelen bildigin tanidigin biri diye dusunup yaptim yorumuDüzenli gelen bulsam olur da işte, bir iki gelmeye insan tanınmıyor, bırakıp çıkamıyorum. Kaç yardımcı değiştirdim, bizim burada işini layığıyla yapana denk gelmek mi zor, hepsi mi doludur bilmiyorum. Ben yönlendirmesem misal kadın kapı üstlerini silmiyor, klimaların üstünü, makineleri çekip arkasını silmiyor yav şaka gibi. Onun yaptığı temizliği ben 2 saatte yapıyorum, her şey dahil olacak diye veriyorum parayı, sabahtan akşama düz sil - süpür -yıka bu mudur?
İyi yardımcı ile de alakalı kuzum sanırım.
☺Biz yap desek mırın kırın ediyolar. Kaçırmayın o ablayı iyi titizmiş maaşallah :)
Onun dışında evliliğin ilk ayları alışma süreci olduğundan yanlış anlaşılmalar çok olur. Konuşarak halletmeye alıştırın kendinizi, sonra hiç birşeyi çözümleyemezsiniz.[/QUOTE
Valla öyleydi :)akşam 9 da gitti o öyle davranınca yani halı koltuk girişince geç kaldın düzenlemeyi ben yaparım dedim napıyım
Çaydan falan ziyade eşinize ters davranmanız olayın boyutunu büyütmüş. Erkekler (maalesef %99 böyle) Güleryüz tatlı dil istiyor sürekli benim eşim biraz gerilsem sinirlensem bunalıyor mesela, istiyor ki hep tatlı dil güler yüzMerhaba
1.5 aylik evliyim ama ben bu kurumun altindan bu zihniyetle kalkabilirmiyim bilmiyorum
Dun evde ucretli genel temizligim vardi esimde ogleden sonra eve geldi bilen bilir ucretli olsada o temizligi sizde yapmis kadar olursunuz,rutin disi yorulursunuz temizlik bitincede duzenlemesi size kalir
bu arada esimin yemeginide hazirladim gorev olsun diye degil sevdigimden..yardimci bayan gidince duzenlemeye basladim ama bunalmisim yorulmustum artik..
cay istedi:) veremem dedim odalari toplaya toplaya geziyorum hatta esimden bi iki bisey yapmasini rica ettim yapmadi elektrik isi icin seslendim askim gelirmisin diye icerden bagiriyo noolduuu bende yukseldim artik tamam gelme diye bunlarda sorun yok olur boyle seyler..
amaa bi hisimla yanima geldi dedigi su;oraya oturma (koltuklar silindi islakti oturmada demedim islak dedim)onu yeme bunu icme ben senin kocanim kocaya biraz saygi duy!!
Ben kocaya saygi diye bi kavram duymadim ese yada insana saygi olur koca olmak ust bi unvanmidir?dun aksamdan beri tartisiyoruz kendimi kari olmayi becerememis gb hissediyorum yada ilk aylar bunaliminami girdik bilmiyorum
sizler boyle bi duygu sorumlulugu tasiyomusunuz kocaya saygi diye..bendemi eksik kalmis?
Çaydan falan ziyade eşinize ters davranmanız olayın boyutunu büyütmüş. Erkekler (maalesef %99 böyle) Güleryüz tatlı dil istiyor sürekli benim eşim biraz gerilsem sinirlensem bunalıyor mesela, istiyor ki hep tatlı dil güler yüzTemizlikten sonra eşinizle biraz ilgilenip sonra evi toparlayabilirdiniz, önceliğiniz eşiniz olmalı.
Ya halı kirleniyor ben kendimden biliyorum. Temmuzda evlendim evimin tüm halıları beyaz . Yaşadığımız şehir güneydoğu da ve inanılmaz böyle turuncu bir toz var burada . Yerleri hergün siliyordum ve kömür karası . Halıları 15 günde bir siliyorum ve suyun rengi değişiyor gerçekten abartmıyorum İnan’ın . Belki onunki de öyle isli tozlu bir yerdir1,5 aylık evlilikte halı nasıl kirlendi ya çoluksuz çocuksuz
Eşinize de hak vermedim tamamen davranışı yanlış. Ama genel olarak beklenti bu. Benim eşim her zaman saygına hürmetine hizmetine tek lafım olmaz laf da söyletmem der, ondan yorum yaptım. Ben de inanın bayılmıyorum ama maalesef kültürümüz böyle, erkekler "hizmet ve hürmet" bekliyor. Anneleri öyle alıştırmış çünkü.Evet belkide haklısınız ben öyle yapmadım
Birgün önceden yarın temizlik var demiştim anlayış bekleyen ben oldum rutin dışı bir gündü o da algılayamadı sanırım ama kocaya saygısızlık diye algılamasıda canımı sıktı
Evet eşe saygı dese anlardım kocaya saygı farklı bi boyut buna canım sıkıldıAy adam kocanız. Ne desin? Eşe saygı dese de aynı anlama gelmiş olmuyor mu? Daha yolun başında bu ego savaşlarına girerseniz çook işiniz var. Sağı solu toplayıp iki işin ucundan tutunca çay koyamayacak kadar yorulmazsınız. Bir şey isteyince birbirinizden, yapın. Yoksa bol bol “kör kendi işini kendin kör” sözünü tekrarlarsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?