Kocaya saygi nedir?!!

Ben siz niye gün sonunda bir çay bile yapamayacak kadar yoruldunuz onu anlamadım. Yardımcı hanım geldiğinde kendinizi niye bu kadar yoruyorsunuz? İlk defa mı gelmişti acaba? Yine de yardımcı geldi mi temizlik bezlerini, deterjanları vs gösterip siz kenara çekilirsiniz... Kıyamadım demişsiniz bir mesajınızda ama kıyılacak bir şey söz konusu değil. İnşaatta çalışan bir işçinin yerine yük taşıyor musunuz? Bir öğretmenin yerine nöbet tutuyor, derse giriyor musunuz? Bu da o kişinin mesleği, bundan para kazanıyor. Helali hoş olsun her alın teriyle çalışıp kazanana.

Ayrıca Kocaya saygı kadar Hanıma saygı da vardır bence. Karşılıklı saygı gerekiyor yani. Eşiniz temizliği zaten yaptırdık azıcık da eşim benimle ilgilensin istemiş olabilir ki günün sonunda herkes eşiyle oturup iki kelam etmek ister, çay bahane... İlk aylarda olabilir böyle ufak tefek atışmalar, uzatmayın bence. Bir öpücükle geçer

Tekrar açıklayım gelen bayan öyle çalışıyomuş ben yönlendirmedim
Biz yap desek mırın kırın ediyolar. Kaçırmayın o ablayı iyi titizmiş maaşallah :)

Onun dışında evliliğin ilk ayları alışma süreci olduğundan yanlış anlaşılmalar çok olur. Konuşarak halletmeye alıştırın kendinizi, sonra hiç birşeyi çözümleyemezsiniz.

Taktik veriyorum. Temizlikciyi cagirdiginizda yapilacak isleri siralayip evden cikin.gezin dolasin. Temiz eve gelip hayatiniza devam edin.
Koca konusunda bir diyecegim yok almissiniz adami bir kere olmamis bu deyip iade edilemez bu sebepten.

valla kuzu ben evdeyken yardimci geldiginde ayak altinda dolasmamak icin hic evde olmazdim cikar hiderdim , yemek dolapta isitir yersin derdim
benim yardimci gelmeden once yaptigim tek sey etrafi toparlamak olurdu onunla vakit kaybetmesin diye
yani bana biraz anlamsiz geldi senin de bu kadar yorulman , al oglani cik disari evde temizlik varken , olmuyo mu oyle?

Ahaha bende öyleyim
Kahvaltı felan bayagı agirlarım kadını :)
Bide ilk kez hamileyim diye uzandım bu geldiğinde yoksa o gidene kadar sürekli toparlama yaparım
Kendime göre

ust komsumuz var diyorum ki esiniz cok iyi biri diyorum cidden ne kufur ne kavga var.. diyor ki ben kocama kiyamam her ne isterse yaparim diyor ... ama kocada gercekten değer...yani karsilikli saygi ve sorumluluk bilinirse o iş keyifle yapilir

Düzenli gelen bulsam olur da işte, bir iki gelmeye insan tanınmıyor, bırakıp çıkamıyorum. Kaç yardımcı değiştirdim, bizim burada işini layığıyla yapana denk gelmek mi zor, hepsi mi doludur bilmiyorum. Ben yönlendirmesem misal kadın kapı üstlerini silmiyor, klimaların üstünü, makineleri çekip arkasını silmiyor yav şaka gibi. Onun yaptığı temizliği ben 2 saatte yapıyorum, her şey dahil olacak diye veriyorum parayı, sabahtan akşama düz sil - süpür -yıka bu mudur?
İyi yardımcı ile de alakalı kuzum sanırım. Ben daha ben söylemeden dip bucak temizleyenine rast gelmedim, hep bir kaytarma.

sen hamile halinle yapma zaten boşver kaynanan gelsin yapsın
Aman ben temizliğe çağırdığım bayana kiyamiyorum :)
Kimse kendini yipratmasın valla
Temızlige gelen abla ya aman abla kış geldi camların dışını silme diyorum
Diyor ki yerleri bari elimle silerim herkes öyle istiyor diye
Bende yok abla bende vileda ile sil canına mi yazık değil diyorum :)
Kayınvalidem temiz bir bayan ama nasıl beceriyor bilmiyorum ama temizlik yaptıktan sonra ev darma duman oluyor :)
Karma karışık oluyor hersey nedeni ni halen çözemedim ama :)

Bence tek sorununuz uslup.
Eşimden çay istediğimde direk veremem dediği noktada gerilir ve yükselirim.
Fakat canım biraz işim var kendin alır mısın derse rahatsız etmez.

Kocanım ben saygı duy kısmında kendini ifade edememiş gibi geldi bana.

evet tatlim onunla alakali , ben duzenli gelen bildigin tanidigin biri diye dusunup yaptim yorumu
bana senelerdir ayni abla gelirdi , hicbir sey soylememe gerek kalmazdi , gonul rahatligiyla da evi ona birakir cikardim
iyi bir yardimxi cok onemli

Karşılıklı saygı duyulsa çay istediğinde hayatım yoruldum kendin alabilir misin denir.
Karşı tarafta tabi der gidip alır. Saygı budur.
ama sanıyorum ki alışma süreci. Güzelce konuşursanız hallolur gibi

Te

Çaydan falan ziyade eşinize ters davranmanız olayın boyutunu büyütmüş. Erkekler (maalesef %99 böyle) Güleryüz tatlı dil istiyor sürekli benim eşim biraz gerilsem sinirlensem bunalıyor mesela, istiyor ki hep tatlı dil güler yüz Temizlikten sonra eşinizle biraz ilgilenip sonra evi toparlayabilirdiniz, önceliğiniz eşiniz olmalı.

Ay adam kocanız. Ne desin? Eşe saygı dese de aynı anlama gelmiş olmuyor mu? Daha yolun başında bu ego savaşlarına girerseniz çook işiniz var. Sağı solu toplayıp iki işin ucundan tutunca çay koyamayacak kadar yorulmazsınız. Bir şey isteyince birbirinizden, yapın. Yoksa bol bol “kör kendi işini kendin kör” sözünü tekrarlarsınız.

Evet belkide haklısınız ben öyle yapmadım
Birgün önceden yarın temizlik var demiştim anlayış bekleyen ben oldum rutin dışı bir gündü o da algılayamadı sanırım ama kocaya saygısızlık diye algılamasıda canımı sıktı

1,5 aylık evlilikte halı nasıl kirlendi ya çoluksuz çocuksuz
Ya halı kirleniyor ben kendimden biliyorum. Temmuzda evlendim evimin tüm halıları beyaz . Yaşadığımız şehir güneydoğu da ve inanılmaz böyle turuncu bir toz var burada . Yerleri hergün siliyordum ve kömür karası . Halıları 15 günde bir siliyorum ve suyun rengi değişiyor gerçekten abartmıyorum İnan’ın . Belki onunki de öyle isli tozlu bir yerdir

Kocaya saygı diye bisey yok insan insana saygı duyar .. Koca olması onu yuceltmez .. Evet dediginiz gibi ilk ay sendromu bunlar birbirinize alışınca umarım herşey daha güzel olur .

Eşinize de hak vermedim tamamen davranışı yanlış. Ama genel olarak beklenti bu. Benim eşim her zaman saygına hürmetine hizmetine tek lafım olmaz laf da söyletmem der, ondan yorum yaptım. Ben de inanın bayılmıyorum ama maalesef kültürümüz böyle, erkekler "hizmet ve hürmet" bekliyor. Anneleri öyle alıştırmış çünkü.

Evet eşe saygı dese anlardım kocaya saygı farklı bi boyut buna canım sıkıldı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…